Jump to content

Golf 6 - Motorizare 1.4 MPI - 80CP nu a pornit


Aurash
 Share

Postare recomandată

ma urc in masina dau scurt la demaror, porneste motorul se balbaie o fractiune de secunda, se opreste. s-a mai intamplat dau din nou la automat, invarte degeaba, nu porneste, ba mai mult mi s-a parut un zgomot diferit ca si cum invartea in gol, nu stiu sa explic se auzea numai sunet electric ca si cum motorul nu se invartea sau mai exact ca atunci cand nu avea compresie deloc. ma uit la curele parea intreg. (martori aprinsi in bord EPC, usi deschise, centura si mai era ceva parca, cred ca martorul motor.... iar cand dadeam la automat ESP ASR si inca ceva in linie cu astea 2).

cand sa verific toate sigurantele surpriza. la motor panoul de sigurante apare in carte dar e lipsa descriere la cele de 50 A

scot una dintre sigurante si nu mai stiam de unde am luat-o fiindca pe 4 locuri era o singura siguranta. pe scurt sigurantele 27 , 28 , 29 si 30 sunt fara explicatie in carte, la fel si releele de la capota. acum am pus siguranta la nimereala si a pornit masina dupa indelungi incercari. intrebare se pot gasi descrierile sigurantelor 27, 28, 29 si 30 la capota ? conform cartii am tablou de tip A (cel cu mai putine pozitii - masina e TL).

a doua intrebare a mea... de ce n-a pornit masina ? am mai patit sa se opreasca dupa prima pornire, dar la urmatoarea cheie lunga (2 secunde) pornea. am incercat de 10-15 ori pana s-o ia din nou, in decurs de o ora jumate. Dupa pornire motorul a mers ok, fara balbaieli sau intreruperi. - nici o siguranta arsa, nici un martor in bord

1.4 CGGU 59KW - 24 mii km. revizia facuta acum 4-5 zile.

o sa incerc sa apelez la cunoscuti cu tester zilele astea sa vad si ce erori am stocate, dar mai mult ca sigur sunt si cateva cauzate de mine din cauza ca am pus siguranta in loc gresit :)

scuze daca s-a mai discutat pe undeva si am postat aiurea

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

de obicei cand dai la automat si se aprinde absul si espul, nu mai ai destul curent la baterie :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mda.... posibil de la cat am dat la demaror.. o sa fiu cu ochii pe ele pe viitor :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate nu-ti cupla mecanic demarorul pe motor si se invirtea in gol (facea si dacia din astea, zgomotul e tipic de motor electric fara sarcina).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

m-am gandit la atsa dar ar fi insemnat sa nu se invarta nici curelele nu? ma refer la cureaua de clima si alternator, care se invartea

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca se invirt curelele, inseamna ca iti cupleaza demarorul pe motor. Dar atunci nu pricep cum sa ai senzatia ca nu ai compresie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca si cum invartea prea usor. Poate nu vene carburant nu-mi pot explica.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este posibil sa fi fost dezamorsata pompa de benzina si asta din doua motive:ori ai avut putina benzina in rezervor ori la revizie ( dc au schimbat si filtru de benzina nu l-au cuplat bine si trage aer fals).

Daca mai patesti la fel nu mai da direct la automat cind vezi ca nu porneste.Pompa de benzina este electrica nu pe direct ca la cele clasice.Incearca sa pui contactul sa se amorseze pompa dupa care il iei...repeti de trei ori dupa care dai direct la automat.Ar trebui sa porneasca fara probleme.Cit despre zgomotul pe care l-ai auzit stai linistit e normal.Se aude exact ca si cind dai la automat cu bujiile scoase si merge in gol este?

Bafta

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

da se aude la fel... m-am gandit si eu sa fi fost de la filtru ca-l schimbasem cu cateva zile inainte..... dar e pus ok, am mai facut vreo mie de km de atunci, iar benzina nu vede sub jumate de rezervor :)

ma bucur ca nu a mai facut de atunci.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!