Jump to content

Vreau sa cumpar un B8!

GunX
 Share

Postare recomandată

cat tine de parerile pe forum sunt multi care parca traiesc pe alta planeta, vreau sa mai cumpar o masina mica de oras si m-am uitat pe forum sa vad ce e la vanzare si multe masini sunt la pret aproape dublu decat pe olx si autovit si stau cu ele la vanzare de jumatate de an si asteapta pe mos craciun ca tot nu le cumpara nimeni

uita-te pe rubrica de banzari si pe olx si autovit ca sa-ti faci o parere cat de nerealisti sunt unii si nu inteleg preturile

pe olx sunt deja multe A4 B8 la sub 9 mii euro inclusiv cu cutii automate, asta e pretul real, mai pui cateva mii daca vrei sa fie ceva mai noua sau dotari mai bune dar mai mult de 11-12 mii incepe sa fie prea mult si o sa pierzi la vanzare

Inainte sa mai scrii chestii d-astea cu atata siguranta, n-ar fi rau sa mentionezi ca pentru tine e ok sa cumperi de la samsari, care stii ca ti-au pregatit masina ca sa-ti ia fata, au ascuns defectele, au dat km inapoi. Pentru majoritatea nu este ok. Iar pretul "real" cum ii zici tu este acela pus la masini cu kilometri "reali", nu alea manarite. Iar argumentul "si ce daca are multi km, pot sa pun pe bord si 1km, ce-mi pasa daca masina merge bine" este cel putin pueril, daca nu de-a dreptul ridicol.

"Si ce daca una e A8 si alta e A3? Scriu pe A3 si A15 daca vreau". Cam asa suna ce zici tu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

uita-te pe vanzari, pe clubaudi numai pe prima pagina de vanzari am gasit 5 Audi A4 B8 pe care nu reusesc sa le vanda pentru ca cer pret prea mare

una e din noiembrie anul trecut, una din ianuaire, doua din aprilie si una din iulie

pretul il face piata, un coleg de servici si-a luat A4 B8 inaintea mea de pe autovit, eu am cumparat masina de pe olx, am urmarit ulterior inca 4 masini la care ma uitasem si au disparut de pe olx deci s-au vandut

toata lumea e interesata de doua lucruri: masina si pret, restul sunt detalii

masinile la pret bun de pe olx se vand, stie toata lumea ca au km dati inapoi dar asta nu deranjeaza pe nimeni

masinile la pret mare de pe forum nu se vand, nu intereseaza pe nimeni istoric si km reali, dovada e anunturile de mai sus care stau de jumatate de an si nu se vand

vad ca si tu ai in semnatura ca vinzi un A4 B8, de cand stai cu el la vanzare in timp ce pe olx si autovit s-au vandut sute de A4 B8?

Modificat de bogdan_
Link către comentariu

Eu am vandut un A4 B8 din 2009, care avea o configuratie aproape blana, doar faruri xenon, senzori parcare spate, oglizi electrocromatice, senzor de lumina pentru faza lunga. La data vanzarii avea in jur de 60k km reali si am vandut-o cu 11000 EUR.

Cam putin, dar a fost masina de servici si pentru mine a fost un pret OK.

Daca o masina aproape blana se poate vinde cu 11k EUR, o masina cu configuratie high-end, cu km putini, in conditii bune de calitate si exploatare, ar trebui sa justifice si sa obtina un pret spre 15 - 16 k.

Un coleg a vandut aceeasi masina, tot cu km putini, cu configuratie piele si cutie automata, faruri xenon, nimic altceva, cu 12.5k EUR.

Deci se poate.

Link către comentariu

uita-te pe vanzari, pe clubaudi numai pe prima pagina de vanzari am gasit 5 Audi A4 B8 pe care nu reusesc sa le vanda pentru ca cer pret prea mare

una e din noiembrie anul trecut, una din ianuaire, doua din aprilie si una din iulie

Asa si? Nu neaga nimeni ca majoritatea pune botul la masini samsarite, d-aia si merge asa bine bisnita asta in Romania. Asta nu schimba cu nimic faptul ca masinile respective sunt manarite si eu personal nu m-as atinge de asa ceva.

Poate ar trebui sa mai cunosti si alta lume, just sayin' :) Cei care vor neaparat o masina pe care nu si-o permit (sau nu sunt dispusi sa dea atatia bani pe o masina, tot aia) intr-adevar asa gandesc. Sa fie modelul X la 3 lei, restul sunt detalii. Tu generalizezi si consideri ca toata lumea e asa. Exista si oameni care refuza o masina pentru ca nu are scaunele sport spre exemplu, punct. Indiferent de cat de ieftina e.

masinile la pret bun de pe olx se vand, stie toata lumea ca au km dati inapoi dar asta nu deranjeaza pe nimeni

masinile la pret mare de pe forum nu se vand, nu intereseaza pe nimeni istoric si km reali, dovada e anunturile de mai sus care stau de jumatate de an si nu se vand

vad ca si tu ai in semnatura ca vinzi un A4 B8, de cand stai cu el la vanzare in timp ce pe olx si autovit s-au vandut sute de A4 B8?

Din nou, nu contesta nimeni ca romanul in marea lui majoritate e bucuros de samsareli atata vreme cat sunt ieftine, nu schimba cu nimic ce ziceam eu. De asemenea, faptul ca de fiecare data cand ii sfatuiesti pe altii sa se uite la masini ieftine "uiti" sa mentionezi ca "au km manariti, dar si ce daca?" ma face sa cred ca nu esti asa de incantat/nepasator legat de aspectul asta cum vrei sa pari. Masina mea nu mai e la vanzare, am uitat sa modific semnatura, m-am razgandit cu vanzarea. Am avut ca idee in februarie oferta de 15.500 si am refuzat-o. Masina din 2008. Ciudat, nu? Oameni de pe alta planeta...

Link către comentariu

• Administrator

pretul il face piata, un coleg de servici si-a luat A4 B8 inaintea mea de pe autovit, eu am cumparat masina de pe olx, am urmarit ulterior inca 4 masini la care ma uitasem si au disparut de pe olx deci s-au vandut

Nu, pe tine nu te intereseaza. Nu impune te rog preferintele tale sau modul tau de a achizitiona o masina, mai ales pe un forum

Masinile pe forumuri se vand de catre pasionati si se adreseaza tot unora din aceasta categorie. Eu am vandut pe forum la pret peste ceea ce numesti tu "al pietii" pentru transparenta exploatarii, istoricul dovedit si povestit chiar, samd iar cumparatorul (forumist) este si astazi, la 2 ani distanta, f multumit de alegerea facuta - cel putin asa era la ultima noastra intalnire :D

Audi-ul din semnatura l-am vandut in afara forumului la un pret mult peste ce se povesteste aici - dotarile bogate, istoricul service, km putini, intretinerea au contat mai mult decat spui tu...  Asta nu inseamna neaparat sunt un foarte bun negustor, doar ca cei care au cumparat masinile mele stiau ce vor si in niciun caz nu intrau in categoria generalizata de tine a amatorilor de chilipiruri

Sigur, sunt peste tot masini cu preturi exagerate din dorinta posesorilor de a recupera investiile sau din necunostinta.... sau poate multi doar testeaza piata.

Fiecare este liber sa cumpere masina pe care si-o permite, fiecare isi face alegerile dupa dorinta inimii si a buzunarului. Daca vrei premium, trebuie sa fii pregatit sa intretii un premium. Daca vrei premium si nu-ti faci casco pentru ca este scump, sa-mi fie cu iertare insa nu iti permiti masina aia. (adresare impersonala)

Vrei doar sa dai bine in patru cercuri

Link către comentariu

Toata stima Dudu!dar nu sunt de acord cand spui "vrei premium trebuie casco"de ce?dar la passat de dupa2012 care nu e considerat premium, nu trebuie casco?asa cum se stie am si citit nu difera foarte mult intre audi a4b8 si passat la intretinere ci doar unele piese,am doar alta parere de aceea e forum sa ne informam unul de la altul,cu respect.

Link către comentariu

Dudu cred ca vrea sa expuna alta realitate.. Multi isi cumpar Audi A4, doar ca sa aibe masina "premium" si rad de vecinul care a dat 10.000 Euro pe un Logan nou.. Pai cand vinzi terenul bunicii, Opelul Astra din 95" si inca 2 telefoane doar ca sa iti cumperi Audi, de unde si bani de Casco? Pentru ce sa faca Casco, cand sunt plin de piese in dezmembrari.. 

Modificat de Bebeee
Link către comentariu

Aici e discutabil,ne abatem de la subiect,unii intr-adevar de aceea au audi,e treaba lor,eu imi iau ca-mi place mie,punct.Da!Bogdan are dreptate in ceea ce priveste consumul passat/audi 1,2l+,am citit ce mi-ai trimis,nu e dierenta mare.

Link către comentariu

• Administrator

Iulian, mai citeste inca o data ce am spus eu...

Am spus ca, daca iti iei premium si nu iti faci casco pentru ca nu iti permiti, atunci ai face bine sa cobori standardele. Atat...

Link către comentariu

E o nuanta intre ce ne vrem si ce ne permitem. Samsarii se asigura ca nu exista aceasta diferenta. Daca se vrea A4 la 150k km la 9500 euro ei se asigura ca visul este indeplinit.

Diferenta de consum intre Passat si A4 la aceeasi motorizare nu ar trebui sa existe decat daca vorbim de cutiile automate. Multitronicul adauga la consum si scade la dinamica. 2.0TDI 177 multitronic pe un A6 C7 ajunge si la 12-13% in Bucuresti in aglomeratie.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Si, on a side note, degeaba iti faci casco daca ai km. dati inapoi fiindca 1) nu stiu cine iti incheie polita si 2) daca totusi gasesti pe cineva care sa ti-o incheie, ala e asa de zgarciob si disperat dupa bani, ca la o dauna, o sa te caute si-n dinti ca sa nu-ti dea banii, iar unul din primele locuri unde se uita e, ia ghici :winter:

Link către comentariu

Costuri de intretinere premium poate insemna pentru fiecare altceva . Am schimbat uleiul la cutie automata triptronic 2000 lei cost . Poate pentru unii se pare mult iar pt altii e un chilipir . Tine de buzunarul fiecaruia dar trebuie sa fi si pregatit pt costuriile de intretinere . Ca nu poti merge la nesfarsit cu ea si sa nu schimbi vreo piesa.

Link către comentariu

Imi permit sa-mi iau audi a4 si sa-mi fac casco dar nu vreau casco(momentan)nu ca nu-mi permit ,imi permit sa-mi iau si un audi a4 nou dar nu vreau,mai am si altele de facut,niciodata sa nu dai toti banii pe masina un 20%din per totalul care il detii,e o regula de a mea,nu se poate vorbii"nu iti permiti"pentru ca nu cunosti situatia mea,sper ca nu te-am suparat,dar in final tind sa cred ca e mai bine de cumparat din germania,nu am vazut pret dotari etc romania/mobile.de

Link către comentariu

De ce nu vrei sa-ti faci casco?

Modificat de Iulian M
Link către comentariu

Nu cand valoarea unui a4 nou, reprezinta 20% din buget,ci nu dau pe masina mai mult de 20% din banii pe care ii am,era vorba de a VREA si A-TI PERMITE.

Topicul e "vreau sa cumpar un b8"iesim din aria lui si ne aprofundam in maruntisuri,pareri a achizitiona unul din romania sau din germania,samd.

Link către comentariu

hai sa lasam povestea cu casco ca vad ca nu va pricepeti la acest subiect si e offtopic

legat de consum, passat are consum mai mic la aceeasi motorizare pt. ca are roti putin mai inguste si pt. ca e putin mai usoara dar diferenta e mica, probabil cam jumatate de litru la drum lung si 1 litru in oras, neglijabil

eu am ales A4 pt. ca-mi place cum arata, mi se pare foarte important sa-mi faca placere sa privesc masina si A4 B8 cu faruri cu xenon mi se pare una din cele mai frumoase masini in acest moment in timp ce Passat-ul B7 fie el si cu xenon nu mi se pare chiar asa de frumos poate si pt. ca am un Passat B6 in familie de cativa ani buni

Modificat de bogdan_
Link către comentariu

Mai inguste nu neaparat, dar mai mari per total da.

A4 vine cu 225/50 R17, iar Passatul cu 235/45 R17. La 18 se schimba povestea cu 245/40 R18 fata de 235/40 R18.

Cu 16" exista cu 225/55 R16 vs 215/55R16, dar nu e o regula, mai ales ca multe Audi vin cu 17".

Audi ar trebui sa fie mai usor pt ca A4 B8 e facut pe platforma MLB si aparent mai usor cu 10% decat B7.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Da,nu ma pricep(am spus,momentan nu imi fac)Daca e asa cum spui tu la consum chiar e neglijabil(nu mai conteaza ca unul o calca iar altul nu,caci iara e discutabil,te referi la mers normal,credca)la punctul 3 sunt de aceeasi parere ca a ta desi eu ma uitam in principiu la passat de 1.6tdi bm dar audi-ul e mult mai frumos,daca are navigatie si nu se poate pune harta romaniei pe ea,la ce ajuta navigatia? Sau ma insel eu.

Link către comentariu

eu ma refer la consum de mers normal, am scos si 4.8% la un drum de 75km dar am mers incet cu 80-90km/h deci nu e relevant, la mers normal cu viteze pana in 130km/h scot 5.5% si asta cu cutie automata, cu manuala cred ca e mai putin

navigatia din fabrica la A4 B8 are si harta Romaniei insa in orasele mari ai cateva zeci de strazi mai mari iar in orasele mici ai 2-3 strazi principale si cam atat, se poate face update, fie singur daca ai ceva cunostinte tehnice sau platesti 200-250 ron si iti face cineva update

Passat-ul 1.6tdi de 105 cai mi se pare putin sub-motorizat, eu nu sunt pretentios la putere, am mers mult cu un Astra 1.7dti cu 75 cai si m-am impacat bine dar la nivelul unui Passat sau A4 cer macar 120-130 cai ca sa pot depasi linistit si fara stres

Modificat de bogdan_
Link către comentariu

+xenon

+navigatie cu ecran color

+km putini daca sunt reali

-climatizare simpla

-senzori de parcare numai pe spate

-scaune normale

-volan normal

-"Start-Stop engine" nu are asa cum scrie in descriere, cel putin eu nu vad

-neagra (asta cred ca se vede si tine de gusturi)

-cutie de viteze manuala (tine de gusturi insa o cutie manuala scade pretul cu aproximativ 500 euro)

daca sunt km reali atunci pretul e bun dar numai daca poti sa verifici in reteaua oficiala audi, nu te baza pe cartea de service dar daca are 200 sau 300 mii km sau daca nu poti verifica in mod oficial atunci pretul e mare

Modificat de bogdan_
Link către comentariu

nu-mi multumi inca, sunt multi pe aici care spun ca sfaturile mele sunt rele, asteapta si alte pareri

Link către comentariu

Acum la cel mai serios mod posibil. Daca te uiti dupa un A4 B8, ar tb sa aiba cel putin dotarile de bun simt pe care le au /avut modelele anterioare. Concret, la cei care cer pe sfaturi pe forumuri dedicate (am pretentia ca sunt cat de cat documentati), ar trebuie sa faca diferenta anumite optionale. Eu nu concep un B8 fara: climatronic pe 3 zone (ca na, B6/7 avea standard pe 2 zone si nu iti poti lua B8 si sa faci downgrade), scaune sport (chiar daca nu sunt piele, S line, alcantara..etc, dar sa fie sport), sonorizare (eu ma astept la ceva mai mult de Bose, prin urmare ar trebui un B/O), bord color si navigatie (adica ceva peste RNS E ul de pe generatiile anterioare), clar xenon, pt ca la B6 si daca nu aveai xenon era lupa, senzori de parcare fata+spate. Cam astea ar trebui sa fie must pt cineva care activeaza pe forumuri, in sensul ca pretentiile/exigentele ar trebuie sa fie mai mari. De la un necunoscut, da, ma astept sa se uite dupa un chel line...

Modificat de waf
Link către comentariu

partial sunt de acord cu waf insa pierde din vedere punctele esentiale

punctul cel mai comun sunt farurile cu xenon, nu pt. utilitate pt. ca merg rar noaptea insa pt. aspect conteaza mult, farurile cu xenon arata incomparabil mai bine pe timp de zi

insa cel mai important aspect la un A4 B8 fie el si chel line e faptul ca are sasiu si suspensie de A4 B8, restul sunt detalii

eu am luat A4 B8 pe aspect si apoi am fost placut surprins de dinamica foarte buna in curbe la viteze mari

am condus cu multe masini bune dar un A4 B8 cu suspensie sport si jante de 17" (cum am eu) e foarte placut la condus, simti ca e lipit de asfalt indiferent de viteza si curba

acest lucru care poate fi periculos pt. cine nu se poate controla, iti da senzatia ca poti lua orice curba cu orice viteza, asa de stabila e, asta in conditiile in care poti cara in portbagaj si un purcel si pe soacra (defapt cu atat mai bine pt. ca in mod normal are un raport al distributie maselor de 55/45% fata/spate asa ca un porc sau o scoacra in portbagaj duce la raportul ideal de 50/50%)

climatizare pe 3 zone nu ma pasioneaza, am avut 8 ani masina cu 2 zone si nu am folosit decat foarte rar aceast functie, mi se pare important sa fie climatizare automata pt. ca o reglezi la n grade si poti merge cateva ore fara sa mai umbli la climatizare insa impartirea pe zone e un moft inutil intr-un spatiu de cativa metri cubi in care aerul este comun

sonorizare am foarte buna in casa, am doua sisteme 5.1 in aceeasi camera, unul la tv si unul la pc dar in masina ascult numai radio la volum mic pt. ca de baza la volum mare e statia care ma ajuta sa stiu unde sa reduc la viteza legala, o statie cb cu antena integrata ar fi mult mai utila decat orice sistem audio cu 100 de difuzoare inutile

Modificat de bogdan_
Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!