Jump to content

Headunit-uri aftermarket G4


corliceanu
 Share

Postare recomandată

Daca s-a mai vorbit de asa ceva si nu am vazut eu , sorry :banghead:

Eu am gasit ceva super interesant.... un fel de mp3 changer, dar digital care se leaga la casetofonul original al masinii prin mufa de cd changer. Cautati pe google "xCarLink " . Eu inca nu mi-am luat dar cred ca e o solutie f buna !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 384
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Inginerul

    28

  • AlexBanu

    18

  • Marian

    16

  • nemet_tt

    12

Man noi vorbeam aici de head-unit solutia de care spui tu nu e un head unit si nu prezinta din punct de vedere al calitatii sunetului nici un avantaj.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Un neamt din Germanica (care a detinut masina inainte sa mi-o vanda),s-a gandit el in capul lui sa-i dea jos casetofonul Alpha 4 si sa-i puna un radio CD Player TEVION.Mie(fiind la prima masina)mi-a trebuit un an sa-mi dau seama ca treaba asta nu se face...receptie radio din 50 in... 70 m,display verde,butoane albastre...urat,ce mai.Cea mai buna solutie ar fi produsele originale.Aici: Visit My Website...Parerea mea...

post-23954-1237741052_thumb.jpg

Modificat de nemiraal
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca vrei un Beta second am eu ! Datele de contact le gasesti in profil :)

Modificat de vicius_the_one
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca vrei un Beta second am eu ! Datele de contact le gasesti in profil :)

Ms. vicius,al meu vine vineri. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Am montat pe Passat 2003 un Pioneer DEH-P40MP. Are mufa ISO si se fixeaza perfect cu mufa existenta de pe masina. Tot ok. Am conectat si un plus permanent pe firul galben de la bricheta dar nu mai armeaza alarma din telecomanda. Se incuie masina doar din cheie, dar nu si din telecomanda. Ce trebuie sa fac. Banuiesc ca trebuie pacalit firul de diagnoza cumva ! Trebuie inversate ceva fire de alimentare la mufa. Atasez poza cu conexiunile beta, gama normale si ce fire are mufa care duce in cd player-ul montat

post-15891-1242905871_thumb.jpg

Modificat de vicius_the_one
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu ai nici un motiv sa iei plus de la bricheta iar daca l-ai conectat la pinul 4/III, acolo este problema, ai legat plus permanent la iesirea S de la contact.

Ai toate tensiunile necesare in mufa instalatiei de pe masina (7-III=plus 12V permanent, 4-III=plus 12V cu contactul pus, 8-III=masa, 6-III=plus 12V cand e pornita pozitia).

Din notatiile tale, trebuie sa inversezi pinul 4 cu 7 ori in mufa instalatiei masinii ori in mufa pioneerului (nu in amandoua, preferabil din noua mufa deoarece scoti mult mai usor pinul tata din mufa). Trebuie, de asemenea, sa deconectezi pinul 5 din mufa pioneer-ului si sa-l izolezi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am rezolvat. Am inversat pinul 4 cu 7 si tot nu voia. Apoi am conectat din curiozitate pinul 5 normal cum venea din mufa iso furnizat cu Cd player si gata e ok. merci mult ady!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Clarion DUZ388RMP, sau mai nou CX609E. Se integreaza foarte bine in bord si numele spune restul. Pozele sunt de pe net sa va faceti o idee despre cum se integreaza.

post-44026-1247118721_thumb.jpg

post-44026-1247118772_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Dar si Alpine-ul meu proaspat instalat arata bine.... si se aude pe masura chiar si cu boxele originale (deocamdata) :(

post-26063-1258151065_thumb.jpg

post-26063-1258151075_thumb.jpg

post-26063-1258151082_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Vad ca lumea a inceput sa simta gustul playerelor after-market. E un lucru imbucurator, mai ales ca din punct de vedere al calitatii audio sunt peste cele OEM. :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dar si Alpine-ul meu proaspat instalat arata bine.... si se aude pe masura chiar si cu boxele originale (deocamdata) :)

Arată foarte bine, totuşi ar fi si mai frumos dacă ai schimba ledurile de la afisaj cu unele albastre. Asa era si la mine, dar le-am pus albastre si acum e mult mai bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salutare dragi forumisti , am si eu o dilema mare : Nu stiu cum sa montez mp3 playerul sony pe masina astfel incat atunci cand scot cheia sa ii taie curentul dar cand pun contactul sa revina la ultima pozitie si sa mentina posturile de radio . Momentan cand i-au contactul si il pun o ia de la 0 si este foarte stresant . Atasez si o poza cu unul asemanator cu al meu numai ca acesta are mufa line in pe front cover. Dar daca se poate mai ca la "incepatori " ca nu prea ma pricep asa de bine ca voi la toate alea :D , multam mult !

post-57951-1260965633_thumb.jpg

Modificat de Mr VW
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

trebuie inversat intre mufa ISO si cea din CD player firele GALBEN cu ROSU

toate cele bune

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

citez de pe un alt forum de profil

"pentru a se lamuri o data si pentru totdeauna toata lumea de ce se reseteaza playerul de fiecare data cand scot cheile, sau de ce nu porneste playerul fara cheia pusa pe accesorii/contact, mai pun o data schema mufei ISO si variantele de montaj:

mufa B cred ca e clar pentru toata lumea cum sa o conecteze...4 canale +/-, 3/4 5/6 difuzoarele fata, 1/2 7/8 boxele spate, polaritate: pinii 1,3,5,7 + , pini 2,4,6,8 -.

mufa A. aici avem 3 pini importanti pentru alimentare. pinul 8, masa (-). nu sunt nelamuriri aici. Povestea frumoasa incepe prin combinatiile posibile dintre pinii:

- 4 (+12V continuu, folosit la alimentarea "memoriei" interne a HU-lui, necesar pentru retinerea setarilor) si pinul:

- 7 (+12V ignition, folosit la alimentarea propriuzisa a playerului)

pe de o parte, si +/contact/accesorii si +/permanent ale autovehiculului pe de alta parte.

variantele ar fi:

1.in cazul conectarii +/permanent la pinul 4 si +/contact la pinul 7, playerul nu va functiona decat cu cheia pe pozitia accesorii(contact, depinde de vehicul). fara cheie, playerul nu va functiona dar va ramane alimentat de +/permanent pe pinul 4, fapt ce nu va permite "uitarea" setarilor, si, in marea majoritate a playerelor, va permite repornirea playerului prin simpla pozitionare a cheii pe pozitia accesorii/contact/demaror.

2.in cazul conectarii +/permanent la pinul 7 si +/contact la pinul 4, o data cu oprirea alimentarii pinului 4 (prin scoaterea cheii), playerul se reseteaza, uitand toate setarile, dar putand in unele cazuri functionand chiar si fara cheie, pinul 7 fiind alimentat continuu

majoritatea mufelor iso permit unirea celor 2 cabluri care se conecteaza la pinii 4/7. avem 2 variante:

3.unirea pinilor 4/7 si conectarea lor la +/permanent, avand ca rezultat functionarea continua a playerului, fara a depinde de pozitia cheii, singura modalitate de oprire fiind butonul off al playerului. ambii pini fiind alimentati continuu, playerul nu va uita setarile decat prin luarea bornei/sigurantei.

4.unirea pinilor 4/7 si conectarea lor la +/contact, avand ca rezultat nefunctionarea playerului decat cu cheia pe pozitia accesorii/contact, precum si resetarea acestuia de fiecare data cand este intoarsa cheia.

sper sa fie destul de clar modurile de conectare ( am folosit culorile folosite de majoritatea producatorilor de autovehicule, cu toate astea recomand verificarea celor 2 +-uri (continuu si contact) cu un multimetru) si consecintele conectarilor, recomand folosirea modurilor 1 si 3 in functie de preferinte, cu mentiunea ca la modul 3 ar fi recomandat un alt +/continuu decat cel oferit de mufa autovehiculului, de multe ori acesta fiind subdimensionat si protejat de siguranta mica (este recomandat minim o siguranta de 10A, sau cel putin la fel de mare ca si cea din spatele playerului, daca acesta este dotat cu una.) "

post-45911-1260990194_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tin sa va multumesc din suflet ca m-ati scapat de acel chin ... acuma merge perfect ...nici nu im vine sa cred ca nu se mai reseteaza (eu care eram obisnuit cu asta in fiecare zi ) ... Inca odata mc joky ca ai simplificat spusele lui sergiu ... Heaven on earth now :Driver: sarbatori fericite baieti :icon_thumright:

Si va mai deranjez cu o intrebare... cd=playerele cu bluetooth cum functioneaza referitor la mircrofon, adik dupa ce te conectezi la el cu telu , stiu ca se aude in boxe dar pentru microfon? il folosesc pe al telefonului sau au ele unul in fata detasabila ? Ca as vrea sa achizitionez unul si nu stiu daca merita , ca daca il foloseste pe al telefonului atunci eu zic ca nu merita :D mc

Modificat de Mr VW
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Multumesc mult. Acum, mai am o intrebare :) Se poate sa imi schimb casetofonul acesta, dar sa imi pastrez magazia de CD-uri , sau numai anumite casetofoane au o mufa de intrare pentru asa ceva ? Daca se poate imi puteti da si niste modele de casetofoane la care pot conecta magazia de DC-uri.

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu mai nimic despre acest casetofon (Blaupunkt Louisiana DJ 32) dar pot sa iti spun ca atat la radio-casetofonul Beta cat si cel Gamma cu care sunt echipate masinile VW Golf din fabrica se pot conecta magazii de cd-uri. (trebuie avut grija ca nu toate tipurile de magazii sunt compatibile) In cazul in care doresti sa echipezi pe masina un casetofon nou, aftermarket, o sa trebuiasca sa te interesezi la cei care le comercializeaza cu ce tipuri de magazii sunt compatibile.

Sper ca ti-am putut fi de folos.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si va mai deranjez cu o intrebare... cd=playerele cu bluetooth cum functioneaza referitor la mircrofon, adik dupa ce te conectezi la el cu telu , stiu ca se aude in boxe dar pentru microfon? il folosesc pe al telefonului sau au ele unul in fata detasabila ? Ca as vrea sa achizitionez unul si nu stiu daca merita , ca daca il foloseste pe al telefonului atunci eu zic ca nu merita

Au un microfon care se conecteaza la aparat si se monteaza undeva in masina.

Modificat de forceturbo
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

M-am saturat sa dau bani multi pe OEM-uri si sa nu fie nici performante, in concluzie mi-am cumparat un

Blaupunkt Brisbane SD48. L-am luat de a reduceri cu 150 lei. Ce e mai important lucru ca se regleaza luminile si afisajul exact cum ai pe bordul masinii. Nu are cititor de disc, numai de SD card si USB. Nu mai spun ca se potriveste cu boxele OEM din golf si suna extraordinar de bine, lucru confirmat si de cativa amici cu scule mult mai scumpe.

Modificat de Leonica
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

De ceva vreme a aparut o problema la HU meu. Sony CDX-GT620U. e foarte sensibil la apasarea butoanelor. se intrerupe aproape de fiecare data cand apas pe un buton, butonul de off nu merge de fiecare data, trebuie sa apasa de mai multe ori. o fi praf in el? sunt precaut si intreb inainte sa fac ceva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Curata contactul dintre fata si unitate!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

M-am saturat sa dau bani multi pe OEM-uri si sa nu fie nici performante, in concluzie mi-am cumparat un

Blaupunkt Brisbane SD48. L-am luat de a reduceri cu 150 lei. Ce e mai important lucru ca se regleaza luminile si afisajul exact cum ai pe bordul masinii. Nu are cititor de disc, numai de SD card si USB. Nu mai spun ca se potriveste cu boxele OEM din golf si suna extraordinar de bine, lucru confirmat si de cativa amici cu scule mult mai scumpe.

Poți pune o poză cu bordul, pentru a vedea cum arată? :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

ca mai toata lumea nici eu nu vroiam sa renunt la radiocasetofonul beta de pe bora mea si am cautat tot felul de solutii (caseta adaptoare audio, modulator fm, xcarlink, etc) pentru a putea asculta muzica de pe stick sau prin aux.

pana la urma am renuntat la toate aceste improvizatii si am cumparat un mp3 player sony cu usb, aux si bluetooth

merge excelent si nu strica deloc aspectul masinii( e negru cu gri si lumina tastelor albastra)

poza e neclara pentru ca e facuta cu telefonul, in realitate mp3-ul arata foarte bine in bord

post-67184-1277558743_thumb.jpg

post-67184-1277558763_thumb.jpg

post-67184-1277559012_thumb.jpg

Modificat de _zenith_
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Am consultat si eu divesre topic-uri de aici, insa nu am gasit o comparatie intre un Pioneer (de ex un DEH 4000UB cum am eu), un RCD 200 si un Delta 6. Eu pot sa spun ca Pioneer-ul da bine un bord, sunet excelent impreuna cu cele 8 difuzoare originale, stick. Merita o investitie pt inlocuirea acestuia cu vre-unul din celelalte 2 HU-uri de 2 DIN OEM? + uri si - uri..:). Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Ex member a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!