Jump to content

Se poate inlocui RNS 300 cu MFD 2?

vwfanatic
 Share

Postare recomandată

Eu zic sa nu lasam lucrurile asa. Ce ma face pe mine curios..care este diferenta dintre a schimba si a face update de can? Am avantaje daca il schimb?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• radu8080

17

• F l o r i n

16

• giovani20x

15

• D@ny

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

Banuiesc ca daca faci update merge pana la un anumit punct (rcd 310) de ex sau are o anumita limita,ce cred eu ca e mai bine sa il schimbi daca vrei sa progresezi in ceea ce priveste unitatea audio dar ceea ce nu stiu este daca eu de ex.schimb canul mai trebuie sa ii fac ceva adaptari(daca da,merge cu vagul?) pe masina mea sau e plug&play.ce tine de pretul canului puneti si voi un link de unde se pot comanda,eu sunt in afara tarii deci sunt bine venite si din china,eu am comandat ceva din china si spre surprinderea mea a si venit :icon_bounce:  e adevarat dupa o luna :icon_confused:

Link către comentariu

Codarea can-ului se face din vcds functie de modulele instalate pe masina. Noul can e plug and play. Preturi gasesti la colegii din aria de prestari servicii.

Link către comentariu

Nu am vrut sa intervin, tocmai ca sa nu se creeze impresia ca postez anunturi de vanzare in aria tehnica insa daca am vandut can-uri N sau Q cu 250-270 ron, inseamna ca le-am vandut prea ieftin?! :))

nu am stiu ca ai de vxxxxxe eu am fost la vw si costa doar 160€
Link către comentariu

da, aduse de afara, cam atat costa.... mai ieftin decat la reprezentanta.

Nu chiar toate can gateway-urile aduse sunt plug and play, atentie la cele cu N care sunt pentru masinile cu ACC - si nu poti scapa de aceasta eroare, au existat si cazuri de can-uri Q... care nu au fost Q.... ci versiuni vechi... daca vanzatorul are furnizor serios, nu sunt probleme....sau daca sunt, se inlocuieste unitatea.

Acum, legat de inlocuire sau update - daca il inlocuiesti - atunci in afata de pretul de achizitie al can gateway-ului, trebuie sa platesti inlocuirea plus codarea... care se aproprie de pretul update-ului.

Inlocuirea se face - de regula...

- cand unitatea nu suporta update

- cand posesorul masinii doreste un retrofit pe care versiunea updatata a can gateway-ului nu-l suporta (gen inlocuire comanda climatronic cu un model mai nou, care sa afiseze pe RNS/RCD compatibil)

- cand asa vrea proprietarul masinii.

Update-ul rezolva problema descarcarii bateriei, in cazul montarii unui RCD310,510/RNS 510 ... si alte unitati OEM echivalente.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Rezumat:

update de can

- rezolva problema cu descarcarea bateriei

inlocuire de can

- ofera afisaj pe RNS/RCD a senzorilor de parcare

- ofera afisaj pe RNS/RCD a unitatii de climatronic

Canurile, revizia E sau Superior au incluse toate "fix"-urile de mai sus.

Modificat de D@ny
Link către comentariu

Simplu si explicit..multumim Florin !!!

Modificat de giovani20x
Link către comentariu

Rezumat:

update de can

inlocuire de can

- ofera afisaj pe RNS/RCD a senzorilor de parcare

- ofera afisaj pe RNS/RCD a unitatii de climatronic

Canurile, revizia E sau Superior au incluse toate "fix"-urile de mai sus.

corect rezumatul.... :soothe[1]:

da... doar cu precizarea ca, afisajul senzorilor de parcare (OPS) precum si a climei, se face numai dupa ce se inlocuiesc  - modulul de parktronic (trebuie altul cu OPS) si sa fie cel cu senzorii compatibili.... iar la climatronicul - se inlocuieste unitatea de comanda a acestuia,

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

• 3 months later...

Cum si unde se codeaza can-ul? Eu am rcd300 masina e din 2006 si versiunea e C.vreau sa montez un mfd2 de la o masina tot din 2006.cum stiu daca e dvd sau cd unitate asta? Are buton Tele nu mute.astept raspuns Pm sau aici daca aveti bunavointa.inca o intrebare e cum pun antena gps la mfd2 eu avand rcd300 pe masina deci nu am mufa la masina pentru antena navi.salutare

Link către comentariu

Iei o antena GPS , o pui prin bord si o legi la navi. Nu ai probleme cu CAN gateway daca pui MFD2, doar il codezi cu navi.

Link către comentariu

• 3 months later...

Eu am pus un rns300 in loc de rcd300. Rns-ul avea antena ext. (codita rechin). La passatul meu nu mai am semnal radio bun. Ce solutie sa adopt, ca nu as vrea sa gauresc plafonul. Eventual o antena Fm de passat pt rns300. Difera de cea de rcd ? Poate stiti si vreun cod. Ms.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!