Jump to content

Se poate inlocui RNS 300 cu MFD 2?

vwfanatic
 Share

Postare recomandată

cit ai dat pe aparat si daca are cod de blocare sau nu. pui si o poza cu el?

485$ pret in care a fost inclusa si o rear camera 20$.

....si foto cu camera....

post-111912-0-38793600-1350457344_thumb.

post-111912-0-90930400-1350457360_thumb.

post-111912-0-91661500-1350457415_thumb.

post-111912-0-04654600-1350457632_thumb.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• radu8080

17

• F l o r i n

16

• giovani20x

15

• D@ny

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

nu pot sa deschid un topic nou, ma rog, vad ca moderatorii nu mai doresc topic-uri noi si nu inteleg de ce avand in vedere ca e un forum (definitia forumului.... etc)

in fine asta e....

ii rog pe cei care pot sa imi dea un sfat:

am passat B6 2007 cu sistem audio RCD300 (fara mp3) si difuzozre in usile din fata.

vreau un upgrade si nu vreau sa investesc multi bani momentan, asa ca va cer parerea celor care ati mai schimbat sisteme audio prin masinile voastre.

1. As avea posibilitatea sa schimb RCD300 asta de pe masina mea cu un RNS300 (care are mp3), intrebarea fiind aici daca RNS300 aduce un plus la calitatea audio (RCD300 mi se pare mediocru)--investitie 500 lei

2. de asemenea as putea sa optez pentru un HU MFD2 (sistemul cu navigatie) care nu are mp3 dar care imi e livrat cu intrare AUX .- investitie 900 lei Intrebarea e: MFD2 este superior dpdv al sunetului celor 2 sisteme RNS300 sau RCD300?

3. Oare merita sa schimb mai intai difuzoarele din usa fata? sau sa adaug si in usile din spate?

4. Ma gandeam sa instalez un HU Alpine 2DIN, investitia ar fi de aprox 1200 lei cu tot cu instalare. (imi cam depaseste bugetul dar... avand in vedere si investiile de mai sus, daca diferenta e foarte mare in favoarea Alpine atunci macar mai astept si mai strang bani)

voi ce varianta din cele 4 ati alege? (as vrea pareri de la cei care au avut ocazia sa testeze aceste sisteme).

Link către comentariu

daca e dupa mine, niciuna. Mai strangi niste bani si iti pui RCD510, schimbi si can-ul si montezi si boxe pe spate.

RCD-ul, il gasesti la aceelasi pret ca MFD2

Link către comentariu

Bine... intotdeauna exista varianta sa ma strangi niste bani sa pui ceva foarte bun... dar totusi...

sa inteleg ca nu merita nici una din variantele de mai sus dpdv al calitatii si banilor investiti?

vreau totusi pareri legate de ce am propus eu mai sus, va rog!

Link către comentariu

fara sa fiu partinitor, eu unu as merge pe o idee OEM sau cat mai aproape de oem. sunt calculate, gandite si restul. ce varianta de oem, iti dau eu un exemplu. am simplul si banalul rns300 cu 4 boxe (nu stiam ca exista sistem audio in 2 boxe pe masina asta) plus magazie de cd-uri audio, si vreau sa zic ca are o calitate a sunetului superioara si nu zic cu ce sa compar ca nu fac anti reclama dar se aude bine si clar (ajuta si tweeterele).

din ce stiu eu un rns300 nu e scump, daca te ajuta ca are mp3, dar neglijezi navigatia (acest model de navigatie nu exista harti decat pentru tarile BeNeLux).

sper sa iti fi fost cat de cat util.

Drive safe!

Link către comentariu

Bine... intotdeauna exista varianta sa ma strangi niste bani sa pui ceva foarte bun... dar totusi...

sa inteleg ca nu merita nici una din variantele de mai sus dpdv al calitatii si banilor investiti?

vreau totusi pareri legate de ce am propus eu mai sus, va rog!

ideea e ca acum, poate 200 lei - sa zicem - fac difernta.... peste 3 luni, poate nu.... MFD2 e depasit... iar la bani - SH - e la fel ca RCD510 - care e touch screen, generatie noua, magazie 6 cd-uri integrata, etc.. unitatea este aprope noua, fata de MFD2 care poate sa fie deja obosit.

in timp, poate vrei sa treci la clima noua, etc... astfel, iti va afisa direct pe HU.... comenzile, etc. Daca montezi ceva aftermarket, s-a terminat cu asta.

Oricum, decizia iti apartine.

Link către comentariu

multumesc pentru sfaturi

RCD510 era o varianta, costa cam la fel cu MFD2, problema e ca mai trebuie schimbat un modul pentru ca sa nu consume bateria.

am inteles ca si asta costa niste bani... nici macar nu stiu... dar nu e ieftin.

Link către comentariu

exact - aici intervine diferenta de care zic eu... in jurul la vreo 200-300 lei, pe SH.

Dar, la final, nu o sa regreti....

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

...........revin cu caracteristicile unitatii

Fit:

VW Golf V (2003 to present)/Golf GTI/Golf R32

VW Passat (2005 to present)

VW Jetta (2005 to present) Passat CC(2008 to present) VW Scirocco (2008 to present)

VW Eos (2006 to present) VW Tiguan (2007 to present) VW Caddy (2004 to present) Touran,Rabbit

SEAT:

AlteaToledo III (2004 to present)

Leon II (2005 to present)

Main features:

Two din 7 inch touch screen 16:9 Digital High definition TFT LCD (screen pixels:800*480RGB)

Compatible:DVD(all regions)/VCD/CD/CD-R/CD-RW/DVD-R/DVD-RW/MP3/MP4/DIVX/WMA/WAV/JPEG discs

Built-in AM/FM receiver and 4*45W amplifier

Electronic and mechanical anti-shock

Multi-channel auto-EQ setting

Graphic userfriendly interface OSD menu

iPod iPhone supported with touchscreen control(able to charge iPod and iPhone at the same time)

Two SD card slots ; USB port

Picture adjustment (brightness, contrast, color)

Two way AV outputs and Sub woofer output

Video input and AUX L/R sound track inputs

Canbus system control with MFD function

Steering wheel control function

Real time display,rear view camera input

Volume/treble/bass/balance/fader controls

Handfree Bluetooth version 2.0 (A2DP--- Listen to music from this unit directly after matching up your phone)

External bluetooth Microphone

GPS Navigation System built-in operated by touchscreen

Dual zone navigation:Back and front independent playing at the same time; Listen to the radio or CD background while GPS navigating on or Listen to Radio/CD while GPS working background.

OPS(optical parking system) and air-condition & climate display for 2010 2011 2012 VW Golf/Tiguan/Passat/CC.

Specially designed for VW series cars, Seamless installation with VW ISO connector and all necessary accessories ready for installation. no crack installation and no lines cut, just plug and play!

Free gifts:4G sd card.

Fit:

VW Golf V (2003 to present)/Golf GTI/Golf R32

VW Passat (2005 to present)

VW Jetta (2005 to present) Passat CC(2008 to present) VW Scirocco (2008 to present)

VW Eos (2006 to present) VW Tiguan (2007 to present) VW Caddy (2004 to present) Touran,Rabbit

SEAT:

AlteaToledo III (2004 to present)

Leon II (2005 to present)

Autome305 specialized in providing better and affordable OEM aftermarket Automedia entertaiment products to worldwide customers. It is our expectation and target that customer will get the most pleasure and value out of our quality products and professional service.

Main features:

Two din 7 inch touch screen 16:9 Digital High definition TFT LCD (screen pixels:800*480RGB)

Compatible:DVD(all regions)/VCD/CD/CD-R/CD-RW/DVD-R/DVD-RW/MP3/MP4/DIVX/WMA/WAV/JPEG discs

Built-in AM/FM receiver and 4*45W amplifier

Electronic and mechanical anti-shock

Multi-channel auto-EQ setting

Graphic userfriendly interface OSD menu

iPod iPhone supported with touchscreen control(able to charge iPod and iPhone at the same time)

Two SD card slots ; USB port

Picture adjustment (brightness, contrast, color)

Two way AV outputs and Sub woofer output

Video input and AUX L/R sound track inputs

Canbus system control with MFD function

Steering wheel control function

Real time display,rear view camera input

Volume/treble/bass/balance/fader controls

Handfree Bluetooth version 2.0 (A2DP--- Listen to music from this unit directly after matching up your phone)

External bluetooth Microphone

GPS Navigation System built-in operated by touchscreen

Dual zone navigation:Back and front independent playing at the same time; Listen to the radio or CD background while GPS navigating on or Listen to Radio/CD while GPS working background.

OPS(optical parking system) and air-condition & climate display for 2010 2011 2012 VW Golf/Tiguan/Passat/CC.

Specially designed for VW series cars, Seamless installation with VW ISO connector and all necessary accessories ready for installation. no crack installation and no lines cut, just plug and play!

Free gifts:4G sd card.

Processor: Adopt SAMSUNG High performance processor S3C2443, Max.main frequency 533MHZ.

EMS Memory: 128MB SDRAM

Storage device: 128MB NAND FLASH,Support SD/MMC Card.

Operation system: Wince net 5.0

Display output: RGB output; resolution 800*480 RGB

Audio output: Stereo output of CD tone.

Human machine interface: Support infrared remote control and touch screen operation.

GPS specification: Adopt the latest SiRF STAR III 20 channel and excessive high sensitivity GPS receiving module REB-3310, Orientation sensitivity reach -159dBm, Orientation presicion<10M,Orientation time of cold boot is 42S,Orientation time of warm boot is 35S,Orientation time of hot boot is 1S.

Power specification: Connect car power DC12V,Current<500mA;Max power

consumption:4.5W(12V/360mA),Normal power consumption 3W(12V/250mA).

Working temperature:-30℃ ~ +70℃

Map supported: Tomtom/Route66/Gate 5/Cardinal/Finean

System parameters:

Working voltage DC 11V~14V

Working current MAX 15A

Standby current <25 mA 

Video system Automatic PAL or NTSC

Radio parameters:

FM/ AM Frequency FM:87.5MHz~108MHz; AM:522KHz~1620KHz

Tune method PLL frequency complex tune

Display method TFT Graphical User Interface OSD

Storage quantity FM radio :18 channels, AM radio: 12 channels

Search method Automatic/manual

DVD parameters:

Video output range 1+10.2Vp-p (75Ω)

Disc spec Diameter 12cm disc

Compatible disc DVD/VCD/CD/MP3/WMA/JPEG/MPEG4

Amplifier parameters:

Testing voltage 13.8 V

Maximum power output : 4×45W

Speaker impedance 8Ω (4-8Ωacceptable)

Audio parameters :

Track imbalance degree ≤2dB

Segregative degree ≥45db

Frequency response: 20Hz~20KHz(±3dB)

Volume adjustment :

Low 100HZ±7dB

Medium 1KHZ±7dB High10KHZ±7dB

Link către comentariu

radu8080 interesant sistemul tau, sunt foarte curios cum e din punct de vedere al calitatii sunetului pe care il livreaza.

Avand in vedere ca ai avut un sistem original inainte poti sa faci o comparatie?

Am avut si eu in trecut (pe alta masina) un sistem de acest gen aftermarket. Avea multe functii, dar calitatea audio era mediocra. (oricum mult sub sistemele OEM care nici ele nu exceleaza la acest capitol)

Modificat de valentyn1982
Link către comentariu

Azi am demontat de pe masina mea RCD300 cu care a venit

Este produs de Grundig, nu ma mira ca se aude asa prost.

In momentul asta banuiesc ca montarea unui RNS300 este un upgrade bun daca ne referim la calitate.

Link către comentariu

Eu am facut trecerea asta si sincer sunt extrem de bucuros. E simplu de facut, se aude mai bine, arata MULT mai bine in bord si foarte important, ai MP3.

Uite aici detalii:

Modificat de 7Andrei7
Link către comentariu

Nu stiu cum o fi sunetul pe rns310 dar pe rcd300/rcd310/rcd510 este varza. Le-am probat pe toate 3 si dpdv al calitatii audio sunt vai mama lor. Rusinos pentru cati bani cer pe ele cei de la VW.

Putin offtopic:La fel de rusinos este ca livreaza autoturisme noi doar cu 2 boxe pe fata.Daca se zgarcesc la 2difuzoare, macar sa cableze masina....

Link către comentariu

radu8080 interesant sistemul tau, sunt foarte curios cum e din punct de vedere al calitatii sunetului pe care il livreaza.

Avand in vedere ca ai avut un sistem original inainte poti sa faci o comparatie?

Am avut si eu in trecut (pe alta masina) un sistem de acest gen aftermarket. Avea multe functii, dar calitatea audio era mediocra. (oricum mult sub sistemele OEM care nici ele nu exceleaza la acest capitol)

Inca nu am montat unitatea fiindca astept mufa aia de la gps,am probat-o in ziua in care am primit-o, se aude destul de putermic radio isi face treaba gps se conecteaza mai repede ca garminul (3790t), oricum nu-si justifica pretul celor de la VW scula originala.Pe asta poti pune un stik de 32gb plus un sdcd de 32gb , pe 64 gb bagi ce vrei si ce nu vrei.Cand am sa o montez definitiv, iti spun clar ce si cum se comporta.

Link către comentariu

Azi am pus RNS300 in loc de RCD300

merita investitia avand in vedere ca:

1. calitatea sunetului e mai buna (nu e diferenta enorma dar se simte)
  2. are MP3
  3. semnalul FM este mult mai bun
  4. arata mai bine

Link către comentariu

cit ai dat pe aparat? e nou luat? eu am rns 300 pe masina si vroiam sa trec la rns 510 dar ramineam cu aparatul vechi nevindut.

Link către comentariu

RNS300 se vinde cu aprox 500 lei in stare foarte buna (nu nou)

eu l-am luat de la userul abc1 (il recomand pentru cei care vor sa faca upgrade la un sistem de sunet original VW) de aici de pe forum care are cam toate modelele (mai ales la navigatii) si care in unele cazuri mai accepta si schimb cu unitatea pe care o ai si mai platesti diferenta.

Singura problema pentru tine e ca el e din Pitesti...

Link către comentariu

Sa nu se considere reclama, dar confirm ceea ce a scris @valentyn1982 despre colegul @abc1.

Eu nu am cumparat de la el unitatea RNS, ci de la alt tip tot din Pitesti, dar tipul de la care am cumparat-o nu stia decat sa vanda, dar nu sa o si codeze pe masina. Ulterior am apelat si eu la serviciile lui abc1.

Recomand cu incredere.

Link către comentariu

Buna tuturor!

Am vrut si eu MP3 in masina si am schimbat RCD300 cu RCD510 si surpriza.... termina bateria.

Ce-i de facut? Oare se pate face o reprogramare pentru ceva pisa electronica sau trebuie schimbat ceva?

Daca am scos siguranta din panou F7, ca era mai putin de munca decat sa scot unitatea din bord, oare va rezolva problema cu storsul bateriei pana ajung la un service sau aflu ce-i de facut?

Cei care vand asemenea unitati spun ca e usor de montat. Plug & play, intradevar dar pa baterie. Astept idei si solutii.

Multumesc

Link către comentariu

De schimbare sau update de gateway ai citit si tu ?

Link către comentariu

Buna tuturor!

Am vrut si eu MP3 in masina si am schimbat RCD300 cu RCD510 si surpriza.... termina bateria.

Ce-i de facut?

posteaza un auto scan al masinii, sau seria CAN-ului tau, sa vedem daca merge facut update la el sau daca trebuie inlocuit.

Link către comentariu

avem oare pe cineva la cluj care sa fac un scan/diagnoza?

Link către comentariu

cauta la prestari servicii - userul Tzaga

Link către comentariu

Salut!

Am incercat si am vorbit cu Tzaga precum si la reprezentanta vw, ideea este ca trebuie schimbat can-bus gateway-ul.

As vrea sa-l schimb dar am nevoie de unul care sa se potriveasca. Mai necesita programare ulterior?

Cumpar can-bus gateway la un pret rezonabil .

MUltumesc

Link către comentariu

Da, normal ca trebuie codat cu ce ai tu pe masina. Nu e fizica atomica. Ca sfat, vezi ce ai bifat inainte pe masina si in functie de asta, le transpui pe cel nou.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!