Jump to content

Sistem franare 1.2 TSI - 105CP

manatee
 Share

Postare recomandată

Intamplarea face ca mai conduc si un logan cu aproape 60000km la bord si cu placutele de frana originale si nu se aude asa ceva.Vad ca la vw orice pocnet,zgomot bataie e normala .

Presupun ca aceleasi palcute sunt si pe modelele 1.6 tdi 105 cp,2.0 tdi 110 cp,1.4 tsi 122 cp etc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• manatee

6

• mark21

5

• Rave

4

• The_Ego

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Master_Blaster

Mda nici eu, poate o fi de la placute care au joc in etrier? 

Link către comentariu

La mine se aude de cand era masina noua (prima data m-am speriat, am crezut ca am lovit ceva). Am mai auzit acest zgomot si la alte marci. Daca e normal sau nu, nu ma pot pronunta, tind sa cred ca are joc etrier-ul, desi ar troncani la denivelari fine. Se aude si in send invers, adica daca dai cu spatele si franezi si se aude acel pocnit se va auzi si la prima frana usoara la mers-ul cu fata. Avand in vedere ca face doar in conditiile mentionate la mers-ul cu fata nu reapare de fiecare data.

Link către comentariu

La motorizarea pe care o ai tu,ai alte placute si disc de frana mai mare decat 1.2 tsi, deci  se manifesta la mai multe modele,m-am linistit ca vroiam sa o duc la service :)

Link către comentariu

• 1 month later...

Cand am schimbat rotile de iarna cu cele de vara,tipul de la vulcanizare imi spune  sa schimb placutele.Tipul lucra la roata fata dreapta iar eu eram la roata din stanga.Ma uit la placuta exterioara,grosime cam 4-5 mm, iar cea din dreapta daca are 2 mm este bine.Pe spate nu este diferenta asa mare intre placutele care se vad.Nu trage dreapta la franare.Cam repede sau dus.Inca nu am 30000 cu masina.Problema la franare sau calitate proasta?

Link către comentariu

Pe la 30.000 s-a aprins si la mine becul in bord.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Daca trebuie schimbate este obligatoriu si spatele?Senzorul semnalizeaza separat placutele spate?

Link către comentariu

• 3 months later...

aveti idee se schimba uleiul  pt frana?  unii cica da dupa 3 ani....  scz daca sunt uni topic!

Link către comentariu

Lichidul de frana se schimba prima data la 3 ani si apoi din 2 in 2 ani.

Link către comentariu

Am zis sa nu mai deschid un nou thread asa ca postez aici. Este normal ca placuta sa calce atat de putin pe disc?(aprox 7 mm din disc sunt neatinse de placute)

Exista vreo sansa ca placutele sa nu fie de aceasi marime ca cele de au venit din fabrica?

Poate aruncati un ochi cei cu jante de aliaj si imi spuneti cat din disc ramane neatins de placuta

Atasez si o poza zic eu concludenta, avand in vedere faptul ca masina a stat pe dreapta o saptamana si au apucat sa rugineasca un pic partea de contact cu placuta de frana a discului.

post-39186-14116634798244_thumb.jpg

Link către comentariu

cand am cumparat placutele pentru Golf, am observat ca pentru acelasi VIN sunt mai multe dimensiuni (nu doar grosime) disponibile, asadar e posibil sa fie unele mai mici.

daca nu simti forta de franare ineficienta, sugerez sa le lasi in pace pana se vor cere schimbate din cauza uzurii.

Link către comentariu

Salutare. Am găsit în niște documente informații legat de frâne. Eu am 1.2 TSI pe Ibiza 6J. M-am gândit să schimb frânele, așa că am început să caut. Frânele sunt:

- pe față 256x22(5/100) jante min 14"; etriere 1K0615123D pe st. și 1K0615124D pe dr.; disc frână 6R0615301; plăcuțe frână 6R0698151A/D/J/D; protecție disc 6R0615311/A pe st. și 6R0615312/A pe dr.

- pe spate discuri 232x9 1J0615601P; etriere 6R0615423A pe st. și 6R0615424A pe dr.; plăcuțe 1K0698451J; protecții 6Q(/R)615611 pe st. și 6Q(/R)615612 pe dr.

Pe Ibiza mai sunt discuri de 288x25, iar pe alte modele mai sunt discuri de 312x25. Cam toate componentele au coduri diferite pe fiecare tip de disc. Nu am găsit ceva de fuzetă, dacă se potrivesc. Sper să vă fie de folos.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!