Jump to content

probleme apa


airbase
 Share

Postare recomandată

salut.e prima data cand postez pe acest forum,dar il citesc de ceva timp, si sper sa fi postat topicu unde trebuie.

deci sa va spun problema. acu vreo 2 saptamani am fost la un service sa-mi schimbe pompa de motorina(avea scurgere pe acolo, nu stiu exact pe unde , nu ma pricep), mi-a schimibat-o cu una second hand.merg a doua zi sa-mi iau masina, si pe drum mi se aprinde senzoru de apa (intermitent), trag pe dreapta, ma uit sub capota, nivelu apei era putin sub minim cat sa se activeze senzoru.imi sun mecanicu , si-mi spune sa completez cu niste apa distilata, si apoi sa trec a doua zi pe la el sa se uite la masina ca poate are o scurgere pe undeva ca a vazut el niste inadituri , etc. in fine, am completat cu apa distilata foarte putin cat sa ajunga la nivel. au trecut de atunci 2 saptamani nivelul e acelasi, totu e in regula. v-am spus ca am schimbat pompa de motorina ca poate are vreo legatura, nu prea ma pricep la asa ceva din pacate :). eu ma gandesc ca poate mi-a scos el niste apa (poate sunt paranoic) si sa ma duc la el sa-mi mai schimbe ceva si sa ma mai usuce de bani :). voi ce parere aveti ? . multumesc anticipat.

Modificat de airbase
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna airbase asta intra din nou sub slabiciunile motorului 1.9 tdi, in general scurgerea apare in general la capacul pompei tandem acea garnitura de la capac nu se gaseste ca piesa de schimb , deci pentru o amarata de garnitura care ar putea costa cativa ron esti nevoit sa schimbi pompa tandem. Aceasta pierdere nesesizata la timp duce la distrugerea unui tub de plastic sau cauciuc prin care trece apa ptr racirea motorului. Aceasta piesa este distrusa de motorina scursa de la pompa. Remediaza problema cat mai rapid ptr ca se poate termina si mai scump. Cunosc o discutie despre acest defect de pe un forum german dar din pacate in germana daca te intereseaza iti pot da link-ul. Cat mai rulezi, si nu exagera, ochiul pe apa si temperatura. Acest defect incepe cu miros de motorina in compartimentul motor, si se poate termina cu o garnitura de chiulassa arsa, deaceea controlul periodic al pompei tandem te poate scuti de neplaceri. Succes si nu il banui degeaba pe garajist el si-a facut treaba corect cred eu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

scurgerea de motorina a fost timp de o saptamana si foarte putin, mai mult au fost vapori (nu cred ca a avut timp sa faca mari stricaciuni ). s-a schimbat piesa, totul e ok. si sa zicem ca ar fi facut ceva stricaciuni la furtunele care zici tu, n-ar fi trebuit ca in doua saptamani sa-mi fi pierdut apa din nou ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!