Jump to content

Achizitionare Passat B7

R_a_z_v_a_n
 Share

Postare recomandată

Toyota? Nee, n-as mai lua marca asta desi am deja o Corolla. Directie indirecta, franare sub medie, scaune prost gandite - cam asta-i tot ce imi vine in cap cand ma gandesc la Toyota. Fiabilitate, da, desi cred ca modelele mai noi nu mai puncteaza nici aici prea mult (vezi "catastrofa" Auris care cica inlocuieste Corolla :lol: )

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu cred ca am fost destul de obiectiv. In post-ul meu am argumentat si am prezentat destul de clar care sunt si plusurile si minusurile (parere pe care mi-am format-o in urma drive testului pe cele 2).

Din explicatia ta inteleg ca au fost doua momente la limita similare care s-au intamplat pe Passat si pe Mondeo.

Poti sa detaliezi cum a reactionat Passat-ul si de ce a fost neintuitiv si cum a reactionat Mondeo si de ce a fost intuitiv?

Aici fac referire la situatii neplacute unde vina iti poate apartine si tie care mergi cu o viteza mult prea mare si anume sa fii intr-un viaj mai strans, viteza mare si sa fi nevoit in "n" cazuri sa franezi puternic. Mie unuia Mondeo mi-a dat senzatia unei masini mai intuitive, in sensul ca este mai usor de corectat decat Passatul.

Nu ma intelege gresit, am avut Passat B6 si stiu f bine ce ii poate pielea si o consider o masina buna (mai putin fiabila ce-i drept), dar ideea este ca cu bani mai putini poti cumpara o masina care ii este concurent Passatului si mai bine dotata, doar ca de cele mai multe ori facem alegerile subiectiv.

Cat timp suntem "virusati" cu aceste masini din grupul VW, este normal sa devenim subiectivi si sa avem tendinta de a ridica marca la superlativ. La fel am facut si eu pe vremea cand am avut Passat, dar intre timp mi-am cumparat si un Mondeo si cu toate ca nu puteam accepta ideea ca Mondeo este mai stabil decat Passatul, mi s-a demonstrat ca m-am inselat.

Nu spun acum ca sunt diferente enorme, dar este un mic plus care face diferenta plus ca in situatii limita, Mondeo este mai intuitiv de manevrat decat Passatul.

Hehe...nu cred. Deja stiu ce va fi masina urmatoare, si nu va fi de la VAG! ;)

Iti iei noul Mondeo? :))) care dupa parerea mea va arata senzational

Link către comentariu

@dinule n-ai raspuns la intrebare. La ce masina te gandesti dupa ce ai cumparat Passat de nici un an? :)

Link către comentariu

poate vrea omul sa cumpere noul loggy (sau cum io zice) :))

Link către comentariu

Va fi probabil un 5er Touring... :icon_cool:

Link către comentariu

Iti iei noul Mondeo? :))) care dupa parerea mea va arata senzational

Tata a avut Mondeo multi ani. O masina cinstita, inca nu era innecata de puzderia de butoane de pe bordurile depl putin ciudate folosite acum de Ford. Problema ei cea mai mare: RUGINA!

In Germania se arunca cu sare ca la balamuc, un drum de 100km pe autostrada e echivalent cu 1km mers prin apa de mare. Vad ca Passatul a rezistat bine in iarna asta, Corolla deja are mai multe ierni la activ si am fost foarte placut impresionat cand am schimbat catalizatorul sa vad ca pe dedesubt nu e pic de rugina :)

Link către comentariu

ati observat ca sa scumpit cu cateva sute de euro passatul?

am facut si eu comanda pentru un b7 variant de 1800cc tsi,160 hp,HL,

cu urmatoarele dotari;

-carlig de remorcare rabatabil

-alarma antifurt

-park assist

-pachet ambient

-pachetul sport cu jante aliaj "kansas"8jx18 si garda coborata cu 15mm

-geamuri fumurii

-culoarea este gri island pearl effect

toata afacerea ma costa 33.650 euro,la care am o reducere de 2.800 euro,

deci masina cu tot cu numere si toate chetuielile incluse este 30.850.

astept acum raspunsul de la banca,ca sa pot sa ma pregatesc de 3 luni de asteptare pentru masina.:)

Modificat de bily77
Link către comentariu

Ce anume s-a scumpit si de gand? Ca din octombrie (dupa includerea garantiei de 4 ani) preturile sunt la fel (au crescut cu 25 de euro). Scumpa masina (si la propriu si la figurat) 8% discount frumos :) Asteptare usoara! Banuiesc ca ai luat DSG sau alte optionale pe care nu le-ai trecut aici altfel nu vad cum poate sa ajunga 33650 de euro. Ce sunt curios e de ce n-ai optat pentru rcd 510 (park pilot-ul din componenta park assist-ului lucreaza foarte bine cu RCD 510), rear camera sau volan multifunctional banuiesc ca nu din cauza banilor ca la suma asta si la asa discount .. ?

Modificat de iulianb2007
Link către comentariu

sa mentionez faptul ca locuiesc in grecia,asa se explica pretul mai piperat.da,nu am mentionat dar am ales manuala si nu DSG.

optionalele sunt doar ce am mentionat mai sus,si dupa cum vezi nu am pus nici cruise control.

aici masina si optionalele sau scumpit oficial de 2-3 zile,cu 1%.m-am uitat si pe configuratorul din ro si acolo vad ca a urcat cu vreo 500 euro.

intradevar o masina scumpa,si mia fost cam greu sa aleg si sa ma hotarasc.o a doua optiune era un volvo V60,de 1,6 litri la 115 hp,diesel cu un cuplu de 270.un pic mai ieftina ca passatul.

o sa va intrebati de ce merg pe motorizari asa mici,dar aici nu te poti apropia de +2 litri,sunt foarte scumpe si taxe enorme.

Modificat de bily77
Link către comentariu

Se intelege. Spune-mi, difera dotarile standard pe HL intre Grecia si Romania ? Am incercat sa intru da nu am inteles nimic.

Link către comentariu

nu am vazut nimic diferit,sunt aceleasi dotari.

Link către comentariu

Se intelege. Spune-mi, difera dotarile standard pe HL intre Grecia si Romania ? Am incercat sa intru da nu am inteles nimic.

am gasit o diferenta in dotarile standard intre cele 2 tari;in ro este standard -radio CD RCD 310,iar in grecia este RCD 510,standard.

si am mai gasit ceva dar nu mi dau seama daca e si in romania pe masini, un sistem MSR,(σύστημα αντιολισθησης κατά την επιβράδυνση με απότομο κατέβασμα ταχύτητας)

ajuta masina sa nu derapeze atunci cand incetinesti brusc(decelerezi).

Modificat de bily77
Link către comentariu

RCD 510 .. dotare de bun simt la valoarea masinii. Da romanilor de ce sa le dam ca nu le trebuie, oricum cred ca mare parte din comenzi au RCD 510 bifat ceea ce ar fi frumos sa fie standard in pretul masinii desi cadouri n-or sa faca astia de la VW in veci. MSR din cate stiu e inclus in standard si in Romania deci nu se pune. Dar asta cu RCD 510 da, e greu de inteles de ce pe HL-ul din Romania nu vine (ai toate sistemele care se afiseaza optim pe el .. climatronic, scaune incalzite etc..) probabil doar pentru a aparea cu un pret mai mic.

Modificat de iulianb2007
Link către comentariu

Avand in vedere ca 310 si 510 au aceeasi acustica, nu vad de ce ai da 300 euro doar pentru ca e mai fatos si ca e color. Pana la urma ce face 510 si nu face 310?

Link către comentariu

Eu am RNS 315 pentru RCD 310 si are card input de max 32Gb + memorie interna 6Gb pentru hartile de navigatie.

Link către comentariu

Posibilitate rear camera assist, 9zb (bluetooth + agenda telefonica), modul in care se afiseaza semnalul de la senzori, magazia de 6 cd-uri si de ce nu afisajul cu touch .. la 25k+ clar merita .. pe langa climatronic este e a doua dotare care schimba ceva in functionalitatea bordului masinii .. in plus e mai usor sa treci apoi la RNS 510 printr-un upgrade (dai RCD 510 + o diferenta). Din punctul meu de vedere astia 300 de euro diferenta sunt justificati mai bine decat la alte optionale. Si da si doar pentru ca e mai "fatos" si color ar merita, la cat costa masina conteaza cum te simti in interior si RCD510, RNS 315 sau RNS 510 se achita cu succes de asta. La o masina MY2012 e pacat sa nu pui asa ceva (RCD 310 e undeva la MY2006).

Modificat de iulianb2007
Link către comentariu

M-ar interesa sa cumpar un passat. A condus cineva dintre voi unul cu 1.4tsi 122cp? Cum se comporta oare?

Link către comentariu

Doua pagini mai inapoi doua pareri oarecum deviate spre tuning si fara un test-drive care sa le sustina dar in linii mari sunt doua pareri.. aici

Modificat de iulianb2007
Link către comentariu

Da. Un pic pe langa ceea ce ma intereseaza pe mine. As fi avut nevoie de o opinie a unei persoane care a condus un 1.4.

Link către comentariu

M-ar interesa sa cumpar un passat. A condus cineva dintre voi unul cu 1.4tsi 122cp? Cum se comporta oare?

am facut eu un test drive,si nu mie nu mia dat ce vroiam eu. si eu eram interesat de varianta asta,dar mam lasat pagubas.am ales 1800 tsi.

inainte de asta am cerut si alte pareri aici,dupa care am facut un test drive.si nu ,avand in vedere ca vin de pe un golf v 1400cc tsi la 140 hp,

diferenta este mare.daca cu golful eram mai mult decat multumit, pe passat ma facut sa ma gandesc mai bine ce vreau sa pun.

Modificat de bily77
Link către comentariu

Ce consum real ai la masina?

Link către comentariu

• Marian a închis acest topic
  • Marian a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!