Jump to content

Polo 9N - bataie dreapta fata si trepidatii ale puntii


ChuckyM
 Share

Postare recomandată

Buna seara tuturor!

Am si eu o problema care imi da batai de cap groaznice si pe care nu reusesc sa o rezolv desi am fost in vreo 4 serviceuri pana acum. Total haotic si nu permanent, ceva (pt ca habar nu am ce este) imi bate la roata din dreapta fata. Daca ar fi o bataie usoara nu m-ar fi deranjat si poate as fi dat vina pe planetara, vreo bucsa uzata, etc, dar este o bataie atat de puternica incat imi trepideaza toata puntea fata. Pe masura ce accelerez bataia se intensifica odata cu acea trepidatie, iar cand ridic piciorul de pe acceleratie si franez de exemplu bataia devine din nou sacadata dar ramane la fel de puternica ca si volum sonor.

De ce zic ca e haotica...Acum 1 an am avut aceasta problema si am fost in service...s-au uitat mecanicii peste tot si nu i-au dat de cap. Au dat jos masina de pe elevator si surpriza...pana anul asta in aprilie n-a mai batut nici macar o secunda. Anul asta s-a repetat faza la drum lung de am crezut ca nu mai ajung acasa. Cand am ajuns am mers direct in service, unde mi-au schimabt bucsele din capatul basculei (cele care vin prinse in punte), dar mi-au zis ca de fapt nu de acolo e bataia...la fel au cautat peste tot si nu i-au dat de cap. Bara stabilizatoare ok. Planetarele nu au joc. Tampoanele ok. Mi-au zis ca ar mai trebui schimbate discurile de frana, dar fara nici o legatura cu problema mea. Au dat jos masina de pe elevator si din nou acea bataie a disparut complet.

Azi a aparut iarasi, fara nici un avertisment si in 5 km s-a intensificat de credeam ca imi pierd roata dreapta fata asa trepida pe partea aia. Mentionez ca am geometria facuta la roti, sunt echilibrate si prinse bine in prezoane. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in cazul in care v-ati lovit de acest tip de problema.

Multumesc anticipat!

Modificat de ChuckyM
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

carceacristian

Salut,

Eu as face in felul urmator.Fugi la un meserias de cartier,sau la un service care se respecta,nu petarde si ridica masina pe capre de fata.Practic o suspenzi cu ambele roti fata in aer.Intrii in masina,si incepe sa bagi intai marsarier.O turezi umpic,usurel,dupaia incepi sa ii dai si putina talpa sa vezi ce zice.Apoi la fel faci cu a1a,a2a,a3a,a4a,a5a,o testezi bine,si cu talpa si cu acceleratii moi,bineinteles in tot timpu asta sa fie un om care sa stie sa asculte sunetele,un mecanic bun isi va da seama care este problema ta.Salta rotile fata,vezi daca au jocuri...sa nu ai probleme cu rulmentii de la roti.Asta e doar o presupunere.Insa incearca ce ti-am zis...

.Alta presupunere:uita-te la colierele de la burdufele de la planetara sa nu atinga pe undeva.Am mai vazut cazuri de astea si batea de ziceai ce-i aia.Daca faci treburile astea pune si tu un film,chiar sunt curios..

Numai bine,

Modificat de carceacristian
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca ar trebui sa insisti pe amortizoare si/sau flanse.De aia dispare bataia cind o dai jos de pe elevator.Cel putin,asta reiese din simptomele descrise de tine...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!