Jump to content

Audi A4 - probleme suspensie

Eminence
 Share

Postare recomandată

Salut,

Detin urmatoarea masina: Audi A4 B6 Avant, 2002, 1.9 TDI AVF. Am o problema si anume: masina sta mai ridicata de fata, cu aproximativ 3 cm mai sus decat de spate. Am incercat sa schimb arcurile cu altele, tot de audi, originale si la fel. Am cumparat arcuri sport Eibach Prokit care coboara masina cu 3 cm. Coborarea s-a efectuat insa difrenta dintre fata si spate a ramas. In fata am distanta de la roata la aripa 6 cm, ca la un b6 cu suspensie normala. Am facut si o comparatie intre masina mea si a unui vecin, el avand una identica. El are exact arcuri de care aveam eu inainte sa le montez pe cele sport. Masina este la fel si in fata si in spate, distanta de la roata la aripa e ca la mine (6 cm). Am masurat dimensiunea amortizorului, mai exact partea fixa(distanta de la bratul de jos de unde este fixat amortizorul pana la suportul pe care sta arcul) si este egala cu distanta de la mine. Apoi am verificat si distanta de la sol la bratul pe care sta amortizorul si e la fel cu a mea. Am verificat daca nu am ceva deformat (lonjeroane, brate etc.) si totul este in regula. Singura diferenta este ca eu am amortizoare Bilstein B4 BNE-A949 si el are AL-KO TOP ROAD GAS 2109G. Am fost si la ceva mecanici si nu stie nimeni nimic, toti imi spun ca "Asa e masina".

Astept parerile voastre.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce fel de suspensie ai ? Daca ai arcurile originale alea masinii sunt 3-4 pete de vopsea. Spune care sunt sa vedem ce ai OEM pe masina.

Link către comentariu

arcurile vechi le-am vandut insa mai am o poza cu ele.

post-32830-0-65029900-1307712774_thumb.j

Link către comentariu

Am citit pe un forum strain: cineva avea o problema asemanatoare si i s-a recomandat sa verifice daca suspensia nu a fost montata invers, adica partea destinata a fi montata pe stanga a fost pusa pe dreapta si invers. Din cate stiu suspensia e la fel pe amandoua partile, nu?

Link către comentariu

In primul rind:

Verifica daca ai avut arcurile corespunzatoare pe masina.

Codul tipului de suspensie (normala, sport, etc) + incarcarea maxima pe fiecare punte (din codurile PR ale masinii) trebuie sa corespunda cu marcajul arcurilor (punctele colorate de pe arcuri).

Apeleaza la cineva care are acces la ETKA sau ceva asemnator.

Modificat de teoX
Link către comentariu

Ce am avut inainte nu prea mai conteaza acum deoarece este schimbata suspensia. Momentan am arcuri Eibach ProKit + amortizoare Bilstein(fata/spate) noi, exact pt modelul meu de masina. Dupa cum am scris si in primul post masina a coborat dupa montarea lor insa tot am o diferenta de vreo 3 cm intre fata si spate ceea ce nu este normal.

Modificat de Eminence
Link către comentariu

Mihai.Nechifor

Dar la brate si asezarea lor ai facut comparatie cu cea a vecinului?

Link către comentariu

hangyouridols

Ceea ce descrii nu e normal,la avantul de la semnatura cu suspensii sport stock -2cm masina este la acelasi nivel fata-spate;la fostul b5 am avut eibach+bilstein si fata era mai mult lasata cu aprox 1cm,dar era sedan,masina se lasase cu -3cm mai jos decat stock.

Link către comentariu

Am facut o comparatie cu masina vecinului meu, tot un A4 B6 Avant 1.9 tdi 2002. Am masurat distanta de la bratul pe care sta telescopul pana la sol si e la fel cu a mea. Am masurat partea fixa a amortizorului si e la fel.

Am observat ca arcul pare a fi montat cu capul in jos. Citisem pe un forum strain ca arcul trebuie sa fie cu sigla Eibachi in sus. Nu stiu daca asta are vreo importanta.

Am pus si niste poze sa vedeti.

post-32830-0-19235700-1308400408_thumb.j

post-32830-0-89722300-1308400415_thumb.j

post-32830-0-56381800-1308400499_thumb.j

post-32830-0-05087000-1308400730_thumb.j

Link către comentariu

hangyouridols

Intr-adevar,cam mare diferenta si se vede...aiurea;uite aici o poza cu a mea

IMAG0386.jpg

hosting images

Link către comentariu

• 3 weeks later...

si eu am avut 2 audi a6 2001 una si alta 2002 si la ambele am avut aceeasi problema,stateau mai ridicate de fata.nu am gasit raspunsul.odata m-a oprit si politia si m-a intrebat ce car de e lasata masina asa.la a doua masina am fost la un mecanic si mi-a slabit toate suruburile la articulatii si le-a strans cu masina pe sol,exact cum trebuie.a mai coborat de fata dar nu cum trebuia.incearca si asa poate te ajuta un pic dar nu cred ca scapi de tot cu distanta.

m-am uitat si la alte masini pe autovit ca a mea si la fel mai erau cateva ridicate de fata.ma gandesc poate e vreo echipare...

Modificat de audia6tdi
Link către comentariu

Nu e echipare, am fost la reprezentanta si mi-au confirmat ca masina a fost echipata cu suspensie standard. N-au vrut sa se uite la suspensia mea numai cu conditia sa cumpar suspensie originala de la ei. Le-am explicat ca am avut suspensie originala montata si de aceea am schimbat-o pt ca nu era ok. Mai mult decat atat mi-au facut o oferta de suspensie ce continea exact arcuri de care am avut eu montate pe masina, exact codul de culoare pe care-l aveam inainte pe arcuri.

Acum caut pe la dezmembrari o suspensie originala S-line (amortizor, arc si toate celelalte piese componente ale suspensiei) daca nici dupa aceea nu o sa coboare de fata ma dau batut.

Modificat de Eminence
Link către comentariu

• 11 months later...

Se pare ca sunt cu risc arcurile EIbach prokit. AM avut si eu un set dar pt audi a6 1.9 tdi si leam montat pe A4 1.9tdi greutatile sunt identice +/- 50kg. Statea exact ca si la tine in spate era lasata roata la nivel cu aripa iar in fata intrau 2 degete . Statea foarte urat si mia tocat amortizoarele in spate in cateva luni. Apoi am cumparat un set de H&R -35mm si sta tipla masina la milimetru , stabila pe viraje, la franare etc dar sunt foarte dure/inconfortabile mai ales ca am jante pe 17".

Poate daca aveam arcurile eibach exact pt sasiul meu adica sa corespunda la serii poate cine stie............dar nu prea as avea curajul sa ma risc.

Ma gandeam sa incerc niste distantiere de cauciuc sa le pun sus intre spire, dar am inteles ca e riscant daca nu am sa ma intorc cu siguranta la cele oem desi sta ridicata tare masina si face ca o salupa.

Link către comentariu

• 2 months later...

nu am vrut sa deschid un topic nou,rog sa imi spuna si mie cineva daca s-a pastrat aceeasi suspensie de la audi b6 si la b7.asta ma refer la acele brate multe pe fata.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut, cum e cu suspensia la a4-uri? mie mi se pare fata de ce am mai condus(golf plus) ca e putin cam moale, gen barca dar nu chiar asa. Oare imi sunt moi telescoapele sau e doar impresia mea? in curbe nu am probleme sa se lase prea mult masina.

Link către comentariu

Ce suspensie ai,sport sau SE?,pt ca din pozele de pe topicul tau nu mi-am dat seama,nu ai nici o poza din lateral.

Suspensia SE este moale si confortabila,fara valietati sportive;totusi nu strica sa verifici vizual telescoapele sa vezi daca sunt curse.

Link către comentariu

Cred ca este normala. La cum se comporta nici decum nu e sport.

post-111910-0-85022400-1353155795_thumb.

Link către comentariu

Da,este normala,asa ca nu te astepta la valente sportive.

Link către comentariu

• 11 months later...

Schimbat toate braţele pe faţă-marca ngh şi telescoapele-am pus sachs 814903558301. Om vedea cât o fi de bune. Întrebare: masina stă un pic mai ridicată de rotile pe faţă. Urmează sa revina la pozitia ei? O fi gresit băieţii la service cu ceva? A mai pătit careva aşa ceva?

Link către comentariu

• 1 month later...

Care este diferenta intre suspensie sport si suspensie reglabila pentru audi A4 2002 1,9 TDI 131 cp?

Link către comentariu

• 4 weeks later...

salut tuturor, de curand am luat un audi a4 b6 din 2002 ,1.9TDI cod motor avb,8E20L4, am fost sa fac o verificare la masina si mi-a gasit ca trebuie sa schimb toate bratele de pe fata, cum nu ma prea pricep la astea, am o intrebare, am gasit ceva pe ebay dar nu stiu daca o sa se potriveasca cu masina, atasez un link:
http://www.ebay.ie/itm/161170687984?... 4.m1438.l2649
http://www.ebay.ie/itm/200644795878?... 4.m1438.l2649
http://www.ebay.ie/itm/290495980620?... 4.m1438.l2649
puteti sa imi spuneti si mie care s-ar potrivi ?

Imi cer scuze, daca am postat gresit

Link către comentariu

deci u zici ca sunt prosti, o sa mai caut poate gasesc ceva mai bun, pe mine ma interesa daca ar merge montate, adica din ce an si pana in ce an se potrivesc piesele mai ales bucsele, adica,, audi 4, 2001-2004 sunt aceleasi piese?? am fost aici la bosch si mi-au recomadat delphi si am zis nu, si el a zis ca si mercedes foloseste bucse delphi si ca el garanteaza pentru ele. La reprezentanta ma costa 800 euro cele 6 brate care ma intereseaza pe mine, si am zis ca mai bine iau tot chitul si de ce nu ceva mai ieftin, deocamdata m-am oprit la astea http://www.ebay.ie/itm/150728688054?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

Modificat de sandrei_m
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!