Jump to content

Schimbare cluster GTI pe Polo normal


Vizitator
 Share

Postare recomandată

Articol preluat de pe motor-talk.de (lb. germana)

Salutare tuturor,

In acest articol este vorba despre montarea oricarui cluster-instrument tip GTI pe orice Polo normal. Toate explicatiile sunt facute pas cu pas, de la achizitie pana la utilizare.

post-16418-0-15243700-1306429401_thumb.j

post-16418-0-28044900-1306430711_thumb.j

Masina mea trebuie sa indeplineasca niste conditii suplimentare?

Daca Polo nu este prevazut cu computer de bord, trebuie montata maneta de actionare a stergatoarelor, fiindca pe aceasta se gasesc controalele pentru BC+.

Alte montaje nu sunt necesare, intrucat toate datele pentru BC+ se gasesc deja in CAN-Bus.

De unde il obtin si cat ma costa?

Clusterul se gaseste pe forumul Motor-Talk la userul Campagnolo. Tipul locuieste in Cehia si procura respectivul cluster de la producator (Continental). Clusterul este nou si vine protejat de o folie albastra.

Pret:

GTI-Cluster (6R0 920 870) costa 280 €

+ 20 € pentru "rasturnarea peste cap" a acelor la punerea contactului (SweepTest) (optional)

+ 60 € pentru ace albastre iluminate (

) (optional)

+ 20 € Costuri curierat (atentie! pret valabil pentru CZ-DE; pentru CZ-RO difera, mai mult ca sigur)

Banii trebuie virati in avans (cca. 2 zile lucratoare) dupa care se primeste coletul (cca. 3-4 zile lucratoare).

Cum montez clusterul in masina?

Montarea clusterului se poate face doar in service-urile autorizate. Daca se incearca montarea in regim propriu, nu mai puteti face niciun metru cu masina fiindca noul cluster trebuie sa "invete" imobilizarea electronica.

Service-ul VW foloseste in acest scop un punct special al software-ului de diagnoza. Intai se salveaza datele si codarile de pe vechiul cluster. Ulterior se monteaza noul cluster: se trage inspre volan imbracamintea coloanei de directie; se desurubeaza doua suruburi dupa care se poate extrage clusterul. In partea din spate se mai gaseste o mufa care trebuie scoasa. Montajul se efectueaza in ordinea inversa a operatiunilor.

Dupa montaj se transcriu toate datele si setarile. In cele din urma se programeaza imobilizatorul electronic (in acest scop, dealerul va avea nevoie de toate cheile, actul de identitate al proprietarului in original si de cartea de identitate a autovehicolului). Este posibil ca, dupa aceasta operatiune, radioul sa fie blocat; pentru deblocare se introduce imediat codul din mapa de bord, in caz contrar, la fiecare demontare a acestuia sau a bateriei va trebui sa mergeti din nou la service.

Cat costa toata procedura?

In principiu, costurile sunt diferite de la un service la altul. E bine sa cereti oferte de montaj cu TVA inclusa de la mai multe service-uri. In Germania, o asemenea operatiune poate varia de la 65€ - 180€, in functie de service (toate VW).

Cam asta e tot :)

Atentie!

Procurarea, montajul si achizitia piesei o faceti pe proprie raspundere. Nu imi asum veridicitatea acestor informatii. Contributia mea se limiteaza exclusiv la traducerea unui articol de care cred ca ar fi interesati mai multi posesori de Polo 6R. Montarea acestui instrument in service-uri neautorizate poate cauza pierderea garantiei. Intrebati-va dealerul local in prealabil.

Modificat de Vizitator
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Foarte tare articolul ! Multumim pentru traducere :D

Deci avem inca o confirmare ca daca ne luam maneta de stergatoare cu comenzile, o sa putem activa computerul de bord :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!