Jump to content

DIY demontare panouri usi


h0m3s1ck
 Share

Recommended Posts

Salut.

Acest tutorial vrea sa vina (sper sa si reuseasca ;) ) in ajutorul celor care au de demontat panourile usilor.

Atasez mai jos explicatii in engleza + poze (provin din manualul de service, din ce am vazut eu), fisierul este un document pdf (aveti nevoie de adobe acrobat reader) iar textul se poate copia (pt traducere puteti folosi google translate).

Dau si cateva explicatii (la necesarul de instrumente sunt date cele din service -> dar pot fi inlocuite): aveti nevoie de surubelnita cu cap in minus, in cruce si un imbus torx de 10 si de un cutit cu lama dreapta (nu de paine). Primul pas consta in desfacere plasticului de la manerul folosit pentru a inchide sau deschide usa din interiorul masinii si se face cu ajutorul surubelnitei cu cap in minus -> exista loc pt capatul acesteia, dupa cum se poate observa in prima poza de pe pagina 5 a tutorialului. Dupa indepartarea acestui plastic sunt de desurubat 2 suruburi cu cap in cruce (nr 3 in poza de la pagina 3), care se afla in partea superioara si inferioara a manerului. La masinile cu geamuri electrice trecem mai departe (la cele fara mai trebuie demontata manivela dupa cum este explicat in poza 2 de pe pagina 5). Se desfac apoi, in parte inferioara a usii, 3 suruburi cu cap in imbus torx de 10 (nr 2 in poza de la pagina 3). Apoi cu ajutorul cutitului care se pune intre panoul de plastic si partea metalica a interiorului usii, intre 2 clipsuri (nr 9 in poza de pe pagina 3) in coltul din stanga jos (daca este vorba de usa pasagerului la masinile cu volan pe stanga) si se trage usor spre "tine" :) . De aici in colo se desfac prin tragere inspre "tine" de jos in sus toate clipsurile pana ajungem la partea superioara a panoului, care se ridica incet, cu grija, sper geam pana iese. Apoi mai raman de desfacut: siguranta de cauciuc cu sarma si mufele de la diferitele butoane de pe usa (dupa cum se poate observa in poza 2 de pe pagina 6).

Imi cer scuze pentru "stangacia" din exprimare si sper sa va fie de folos.

Numai bine.

2008-09-19_160658_doortrim.pdf

Edited by h0m3s1ck
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

SALUT

Am sa iti spun ceva. Postul tau referitor la demontarea fetelor de usi m-a ajutat in proportie de 90% pentru operatiunea de schimbare a oglinzii. Aptitudinile mele tehnice, ajutate si de indicatiile tale pretioase, m-au facut sa intuiesc cum trebuie procedat si dupa ce am demontat fata de usa, conform schitelor uploadate de tine, a fost doar chestiune de timp sa inlocuiesc ce am avut de inlocuit. Iti multumesc pentru link-ul ajutator trimis cat se poate de repede, care din pacate a intrat in spam, si promit sa iti urmez sfatul de a nu mai posta aici.

Cu consideratie.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in broserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim! :) 

 

Accept