Jump to content

Intrebari Superb 2

nsm
 Share

Postare recomandată

Dar e chiar atat de sigur acel sistem de parcare lateerala? adica exceptand iarna cand mai poate fi gheata pe senzori, in restul anotimpurilor te poti baza pe el?

Discutand in termeni absoluti, nimic nu e sigur.

Insa in lumea reala, da, PLA e un sistem interesant. Evident ca poti trai si fara, insa daca se poate, de ce nu?

Parte buna e ca se poate face retrofit la PLA. Relativ usor, daca masina are deja senzori de parcare din fabrica.

Revenind la discutiile din ultimele posturi, recunosc, si eu sunt fan Combi. Si consider ca cea mai buna afacere e sa cumperi un model fix inainte de lansarea succesorului.

Modificat de starchaser
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

asta daca vrei sa tii masina mult timp, pt ca-i scade valoarea de revanzare mult mai repede.

Link către comentariu

Cine a spus ca pana nu vezi ceva de aproape, nu poti aprecia cu adevărat acel ceva, mare filozof a fost

Ei bine, cochetam cu ideea - asumându-mi evidenta pierdere financiara - unui trade in a Superbului actualizat si achizitia unui S2FL cu alcantara si piano black, ca si dotări suplimentare fata de ce am acum.

M-au sunat de la Delcar ca au asa ceva in show room, asa ca am fost sa ma conving.

Dupa aproape 2h de studiat...sunt dezamagit

Alcantara + pielea de Superb nu au nicio legătură cu Alcantara si Pielea din fostul B6 Highline: acolo era vorba de Piele Vienna, piele naturală, iar Alcantara era mult mai bine texturata si mai densă ca tesătura.

La S2 pielea este ecologică, grunjoasa si foarte rigidă ca si textura, iar Alcantara mult mai subtire si mai putin densă, iar forma sezutului si a aparatului este plata, la B6 păreau mai multe segmente pe la time, delimitate prin cusaturi.

Ca sa puna capac, scaunul era foarte sus montat, stăteam mult mai sus decat in S2 ul meu si nu inteleg de ce.

Piano black...Nu mi_a placut, sunt foarte înguste vizual insertiile, arata mult mai bine cu aluminiu ca decor.

Deci...mi-a trecut, niciun pericol de despărțire de S2-ul meu

Cost savingul is a bitch

Link către comentariu

Gandesti exact ca mine: am fost foarte aproape sa-mi schimb Golf-ul 6 cu 7 pana l-am condus si pipait si m-am convins ca ce am acum pare (si cred ca este) mult mai trainic decat cel nou. Nu-i nimic, asteptam, vedem, pipaim, simtim ca banii se castiga greu si se dau fooooarte usor.

Link către comentariu

Daca ai drum prin Praga in 17 februarie si daca faci rost si de o acreditare la eveniment poti sa vezi  un S III nud, pe bune, nu doar teasing :blah:

Link către comentariu

Gandesti exact ca mine: am fost foarte aproape sa-mi schimb Golf-ul 6 cu 7 pana l-am condus si pipait si m-am convins ca ce am acum pare (si cred ca este) mult mai trainic decat cel nou. Nu-i nimic, asteptam, vedem, pipaim, simtim ca banii se castiga greu si se dau fooooarte usor.

Câtă dreptate ai ref la partea cu banii ! De acord si ref la G6 vs G7

As completa spunând că si leasingul se simte...in fiecare luna.

Ideea e ca dupa ce am stat 2h si am studiat la sânge interioarele de Elegance si Ambition + Alcantara, pot sa spun, fara sa vreau sa supăr pe cineva, ca personal consider ca tapiteriile si materialele de pe fetele de usi sunt mai calitative si mai trainice in timp la S2 pre FL. La FL sunt materiale ce par subtiri, scamosabile, usor murdaribile, inclusiv am avut senzatia ca tapiteria de la Elegance se desira... Am gasit un fir ramas liber in sezutul de la Elegance ...

Repet, sunt doar impresii personale, dar ma bucur ca am avut ocazia sa studiez in voie tapiteria de Piele + Alcantara, inainte de a face pasul si a suporta pierderile legate de trade in si achizitie, ca mai apoi sa fiu dezamăgit.

Daca ai drum prin Praga in 17 februarie si daca faci rost si de o acreditare la eveniment poti sa vezi  un S III nud, pe bune, nu doar teasing :blah:

Multumesc, dar daca pozitia de condus e stil B8, adica parbrizul foarte arcuit si adus spre spate, nu am de ce sa schimb. In plus o configuratie medie va fi sigur 35k. Azi, iei un full fara 4x4 la 29k, ceea ce este ok, merita efortul financiar, caci hai sa o spunem pe de-a dreptul, chiar si 29k sunt o groaza de bani si un efort mare financiar pentru multi dintre noi...

Link către comentariu

salut ,am si eu omica problema ,am o skoda superb si s-a aprins check engine ,am bagat-0 pe test si imi spune senzor galerie evacuare ,la care mecanicul mi-a spus ca s-ar pute sa fie si filtrul de particule aveti idee daca schimb acel senzor vor mai exista problemeva multumesc

Link către comentariu

trebuie postata eroarea exact cum apare pe tester.

2.0 tdi are vreo 3 senzori de temperatura pe evacuare.... 

ideea este sa vezi cat mai repede, ca fara senzor functional se va incarca DPF

Link către comentariu

• Salut , sunt nou pe aici si as avea nevoie de ceva ajutor .

M-am decis sa imi schimba masina si am gasit o Skoda Superb 2 , numai ca nu ma pricep daca este ok ca si dotare sau ca si pret/dotare .

Masina nu are nici de cum navigatie cum este trecut in anunt , senzori parcare numai spate . Omul nu a stiut sa imi zica exact ce nivel de echipare este (Ambient , expression etc ).

Va rog sa imi spuneti daca masina este ok la pret tinand cont de dotarile trecute acolo , daca credeti ca are si alte dotari in plus care poate omu nu le-a mentionat sau nu le stie si eventual mi-ar fi utile si niste sfaturi cand ma duc sa o vad la ce anume ar trebui sa fiu atent din punct de vedere mecanic . Am condus foarte putin masini cu DSG , asa ca nu as putea sa imi dau seama daca se comporta normal sau nu .

Seria de sasiu a masinii este TMBAE73TXA9045299 . Am verificat seria si stiu ca la 72 k au fost schimbate 2 injectoare iar la 142 k s-a schimbat furtunu de antigel . Masina acum are 135 k :dry: , omu sustine ca probabil cand a fost cu masina in service au completat gresit cei de acolo :D

http://www.autovit.ro/skoda-superb-C35410727.html 

Multumesc de ajutor .

Link către comentariu

Sal.  1. Pai cam ce zice omu, cam aia e...acuma cu km reali sau nereali tine de psihicu fiecaruia( adica cat de mult vrei sa-l minti) . Eu cred ca masina NU are km reali.

2. In rest ce sa zic, eu sincer m-as mai uita. Nu de alta , nu stiu altii dar eu, cand incep povestile de genu acesta, pe mine 90% m-au pierdut.( de client).

3. Masina nu arata neaparat rau, dar eu cred ca poti sa-ti gasesti una mai acatarii daca mai ai rabdare. Eventual si un plus la buget ..si-ti gasesti una "cinstita"

4. Arunca un ochi si la Weltauto ( am zis un ochi si nu banii) sa-ti faci o impresie. Stiu ca nu au cea mai buna reputatie, dar oricum nu dai la nimeni cu paru' in cap.

Link către comentariu

salut andrei_221 eroarea exacta este SENZOR PRESIUNE GALERIE EVACUARE

Link către comentariu

Ideea este ca masina avea in 2012 72k iar pe 29.12.2014 ( cand cel mai probabil a intrat in tara ) avea 142k .

Nu cred ca masina are 135 k dar undeva in jurul la 160 k .

Oricum , ma duc sa o vad si m-ar ajuta foarte mult parerile voastre si sfaturile in privinta la ce ar trebui sa fiu atent cand i voi face proba :) .

De uitat oricum inca ma mai uit dupa masini dar asta mi-a atras atentia in mod special . Orice sfat , parere sau critica este binevenita .

Link către comentariu

Ideea este ca masina avea in 2012 72k iar pe 29.12.2014 ( cand cel mai probabil a intrat in tara ) avea 142k .

Nu cred ca masina are 135 k dar undeva in jurul la 160 k .

Oricum , ma duc sa o vad si m-ar ajuta foarte mult parerile voastre si sfaturile in privinta la ce ar trebui sa fiu atent cand i voi face proba :) .

De uitat oricum inca ma mai uit dupa masini dar asta mi-a atras atentia in mod special . Orice sfat , parere sau critica este binevenita .

Salut

Masina arata ok. Depinde foarte mult ce vrei tu de la masina ca si dotari. Eu cand am luat-o am vrut musai navigatie, senzori pe spate etc. Chestii de confort care merita 1000 in plus.

Din ce zice in anunt si cu ce nu prea is de acord. Clar nu are 135k din ce zici tu. Daca toate serviceurile pana in 142k sunt in reprezentanta (si asta verifici la reprezentanta din orasul tau) atunci e ok. Nu are rost sa te uiti in cartea service fiinca sansele sunt mari sa fie falsa. Pt ca da, se pot si alea falsifica cu stampile cu tot.

Apoi taxa de inmatriculare o sa fie cam 900 nu 600. IN rest ce scrie acolo pare sa aiba masina (cel putin ce se poate vedea in poze). Nu imi dau seama de lumini ambientale si altele de genu.

Daca mergi sa vezi masina sa te uiti la 2 chestii. 1) Sa nu aiba elemente revopsite (uita-te la imbinari, pune degetul si daca simti diferenta intre usa si aripa de exemplu clar elementul care il simti mai gros e revopsit -> poate a avut accident) si 2) uita-te atent la capota, aripi si parpriz sa nu fie ciobit. Mare grija la capota si aripi ca le mai acopera cu lac de unghii. Daca ti se pare ca vezi pete mici sau simti ceva diferente cand dai cu mana pe capota se prea poate sa o revopsesti mai devreme sau mai tarziu.

Recomandarea mea e sa o duci la o verificare in reprezentanta. 2 ore si vreo 200 de lei te costa dar iti faci o idee mai buna despre ce cumperi.

Daca reprezentanta nu gaseste nimic si tu o scoti sub 9500 eu zic ca e ok. In negociere eu zic sa ii ceri actele de germania (de transport si cumparare). Poate vezi cu cat o luat-o el. Mai pui 1000 peste si e fair price. Si poate mai scazi din pret ca e motor de 140 si nu 170.

Bafta

Link către comentariu

Salutare ! Din ce am vazut in poze, ii lipsesc scaunele incalzite, parbrizul incalzit...cred ca si ESP-ul ii lipseste. Are TCS dar ESP nu cred sa aiba. Sincer, mi se pare o masina cel putin dubioasa. As evita-o cu desavarsire. Nu dispera, undeva e o masina si pentru tine. Spor la cautari si tine-ne la curent cu ce ai achizitionat !

Link către comentariu

Referitor la incalzirea in scaune , banuiesc ca ar trebui sa se afle pe butoanele rotunde de unde reglezi cat de rece sau cat de cald sa vina aerul ?

Cum imi pot da seama daca are sau nu ESP ? Este posibil ca butonul de ESP sa fie amplasat langa schimbatorul de viteze ?

Am sa-i cer sa imi trimita poze mai clare cu consola centrala si cu schimbatorul , poate ma mai lamuresc .

Masina e de provenienta Franta .

Modificat de venom21
Link către comentariu

Incalzire in scaune sigur nu are. Cat despre ESP e doar o banuiala. Ideea de baza,cel putin mie, mi se pare o masina foarte suspecta si de evitat. Nu te opri la ea...mai cauta, mai analizeaza.

Link către comentariu

o eroare arata asa... 16855/P0471/001137 - Exhaust Pressure Sensor 1 (G450): Implausible Signal

atunci este vorba de G450, senzorul de presiune diferentiala , care se inlocuieste pur si simplu si se sterge eroarea. Costa vreo 200 lei.

Modificat de andrei_221
Link către comentariu

daca este cel de presiune, posibil sa fie G450, iar daca este made in USA, schimba-l.

Link către comentariu

pe Superb nu am intalnit USA. Doar Germany si malaysia

Link către comentariu

Pe S 2 am , ca si cauciucuri de vara : 225 45 17 . As vrea sa trec la 205 55 16 . Ce parere aveti ?

Link către comentariu

De vara am 225/45/17 iar iarna 205/55/16. Cu cele de vara o simt o idee mai stabila pe viraje.

Iar la cele pe 16 amortizeaza mai bine gropile si denivelarile.

Sa nu uitam sa trecem un plus si la aspect la cele pe 17!

Link către comentariu

Exact asa am si eu pt vara / iarna . Ma gandesc ca , totusi , comportamentul unor cauciucuri de vara de 16 e diferit de cel al unor cauciucuri cu ac 16 dat diferentei de structura guma , iarna vs vara .

Modificat de sarbul
Link către comentariu

Pana la urma , e o idee buna sa trec de la 17 la 16 ?

Link către comentariu

eu nu ti-as recomanda.

17" e un bun compromis intre confort si stabilitate. daca vrei mai mult, treci pe 18" vara. o spun din experienta. este diferenta mare 16-18.

am avut 16" pe Vectra si se cunostea clar ca aluneca (se inclina cauciucurile) pe viraje stranse.

Link către comentariu

• vdragos a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!