Jump to content

demontare turbosuflanta


Sorin Paul
 Share

Postare recomandată

salutari tuturor! am deschis acest topic, pentru a afla si parerea altor membri. zilele trecute mi-a "murit" turbosuflanta [mult fum si miros de ulei ars] am complectat aproape 4 l. de ulei. Acum am parcat si ma gandesc sa demontez turbo-ul, voi ce ma sfatuiti sa o demontez eu in fata blocului sau sa o duc la un mecanic? mentionez ca nu am mai facut aceasta operatiune si nu prea sunt nici in bani. Va multumesc anticipat pentru orice sfat sau idee!:(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu te apuca sa desfaci daca nu te pricepi :icon_thumright:

0756524874 Marius, suna-l pe el si spune-i ce probleme ai si va intelegeti voi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut! Vroiam sa stiu daca ai siguranta ca factorul care produce consumul de ulei la tine este turbosuflanta?Eu am un passat B5 iar motorul este longitudinal,in schimb la tine este transversal.O sa-ti ia vreo cateva ore sa demontezi pentru ca nu ai destul spatiu de acces la demontare.Operatiunea o poti face si in fata casei nu e o problema,trebuie demontat tubul de aer spre admisie , tubul flexibil de la toba de esapament(mare grija acolo cand desfaci sa ai tubulara cu hexagon sa nu strici hexagonul la piulite, sunt trei la numar)apoi condusta superioara de ungere respectiv furtunul flexibil de preluare a uleiului de ungere(doua suruburi cu cap de 10 sau cu imbus de 6 !!!atentie la garnitura ca este de clingherit si sa nu o rupi!!!) ,apoi ai trei piulite ce fixeaza turbosuflanta pe galeria de evacuare(de 11 sau de 12mm) si mai ai o bara suport dedesubtul turbinei(un pic cam incomod).Inainte de a incepe operatiune de demontare sa-ti faci putin loc ..adica sa demontesi tubul flexibil de la EGR si vacumaticul ce vine prins pe turbina.Succes :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

multumesc tuturor pt. idei si sfaturi. cred ca voi apela totusi la un mecanic priceput.:huh:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Daca ai u npiuc de habar de mecanica, scule bune si spray de rugina, te poti apuca, nu e nu stiu ce ... trebuie sa iei in considereare, ca te poti trezi cu filete stricate si surubrui rupte :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!