Jump to content

Vw Polo vs Hyundai I30/Kia Ceed

Serban F
 Share

Postare recomandată

Treaba sta asa,vorbesc/intreb/astept pareri in numele unui prieten care are buget undeva pe la 13.000e.

Vw polo ar fi varianta Highline 1.2 TSI(105cp) vs Kia sau Hyundai motoare gen 1.4 109cp

Nu il intereseaza ca una este intr-un alt segment superior gen i30.

merita ceea ce ofera Hyundai gen 5 ani de garantie, asistente rutiere si verificari gratis? in dauna VW polo care e ca pret tot pe acolo?

Ce ofera VW la acelasi pret in dauna i30 ?

Va multumesc pentru orice parere/sugestie

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Off-topic- e "canicula" mare pe forum daca pana acum nu si-a exprimat nimeni parerea.

N-am condus nici o varianta asa ca-mi voi exprima o parere doar din auzite si citite.

1.Polo

plusuri:

-mie personal imi place modelul dpdv estetic

-platforma tehnica cred ca e reusita daca ne gandim ca A1 are la baza aceeasi tehnologie

-motorizarea

-calitatea materialelor

-retea service post-garantie

-usurinta revanzarii la un pret avantajos

minusuri:

-spatiu interior(care ziceai ca nu conteaza)

-garantia(2 ani)

-costurile legate de intretinere

Daca masina se cumpara pentru a fi utilizata un timp mai indelungat(peste 2 ani) cred ca alegerea rationala ar fi Hyundai I30 datorita avantajelor oferite de garantia extinsa(daca nu cumva conditiile de garantie sunt "praf in ochii cumparatorului").

Fiabilitatea modelelor japoneze-coreene este ok, ramane sa te impaci cu alte neajunsuri ale acestor marci.

Am avut o Honda Civic(model 2006), ma simteam in ea ca intr-o jucarie "chinezeasca", lasa impresia de lucru care nu dureaza.Cand ploua, din cauza tablei foarte subtiri si(probabil) a antifonarii deficitare, aveai impresia ca ai nevoie sa deschizi umbrela pentru a te adaposti.

Ii doresc sa aleaga fericit.

Link către comentariu

Atentie la garantia de 5 ani de la Hyundai !

E de genul 3 ani de la producator + 2 ani de la importator; adica garantia de la importatorul roman e jale va dati seama.

Link către comentariu

Alege modelul cu garantie mai indelungata. Chiar daca cei 5 sau 7 ani nu sunt chiar toti dar tot sunt mai multi decat la VW. Cei de la VW chiar sunt nesimtiti cu garantia lor de 2 (b)ani.

Masinile nu difera dpdv calitativ. Nu mai exista masini "nemtesti" si "chinezarii". Toate sunt la fel. Totul tine de noroc si de cat esti dispus sa bagi in intretinerea lor.

Link către comentariu

diferenta exista! am condus hyundai destul si cand am aterizat in vw diferenta a fost destul de mare.

nu cred ca pe forum o sa gasesti raspunsul ideal: cel mai bine testezi/te gandesti cati ani vrei sa tii masina/valoare ei peste x ani.

si ca parerea mea sa faca exact 2bani mai adaug: votez pt VW!

spor!

Link către comentariu

La faza cu garantia nu comentez, daca pe tine te incalzeste ce zice dealerul la caterinca, atunci incalzeste-te cu maneaua '5 ani 7 ani fara numar fara numar'...

La faza cu 'toate sunt la fel' nu ma pot abtine :lol: cand ma urc intr-un Reno mi-e frica sa nu rup ceva din greseala. Dar la banii aia (de Reno) probabil e un deal corect.

Link către comentariu

Alege modelul cu garantie mai indelungata. Chiar daca cei 5 sau 7 ani nu sunt chiar toti dar tot sunt mai multi decat la VW. Cei de la VW chiar sunt nesimtiti cu garantia lor de 2 (b)ani.

Masinile nu difera dpdv calitativ. Nu mai exista masini "nemtesti" si "chinezarii". Toate sunt la fel. Totul tine de noroc si de cat esti dispus sa bagi in intretinerea lor.

pe ce te bazezi cand arunci vorbe in vant? sunt diferente majore.Colegul nostru a spus foarte corect : totul este ca o jucarie chinezeasca(asta este parerea despre hondele care mi-au ajuns pe mana). Sa citesti pe forumul Honda sa vezi cum se plang posesorii ca se misca capota la viteza pe autostrada ! Daca stam sa ne gandim ca marca Kia este Koreana cu atat mai rau.

Nu face prostia sa alegi Kia pentru garantia lor de 7 ani care este o mare vrajeala.Fa un pic cautari sa vezi ca este doar praf in ochi aceea garantie.

Oricum daca o sa ai probleme or sa isi faca aparitia in primul an de folosinta iar polo nu este o masina foarte sofisticata tehnologic de unde rezulta sanse foarte mici sa intri in service.

Link către comentariu

Daca topicul asta era pe un forum hyundai sau kia pun pariu ca polo era ultima alegere. Eu cred in primul rand ca, comparatie intre cele 2 modele si Vw Polo este inegala. Golful ar trebui comparat cu kia ceed si hyundai i30. Rezultatul il stim cu totii.

Nu uitati ca Mini si Peugeot 207 au iesit masinile cele mai fiabile din clasa lor, Polo fiind mai jos abia pe 6!

Modificat de olteanu82
Link către comentariu

Eu conduc Polo 6R 1.2tsi/105 CP Comfortline+ ceva doatari. Am mers si cu Kia C apostrof eed .. ce nume idiot are :blink:

Te pot asigura ca Polo este mult peste kia/hiunday la capitolul performante. Sunt cu totul din alt film.

E ca si cum ai compara Golf 1.6 mpi cu Golf GTI... poate exagerez un pic de tot.

Cuplul de 175 NM la 1750 Rpm si o masa de 1100 kg face ravagii pe strazi. Consumul este de 4.5 condus de femeie si 5.5 l/100 interurban condus de mine (adica fara menjamente, depasiri, viteze peste 140 km/h).

Hyundaiul are puterea maxima 109 cai pe la 6000 RPM si cuplul dupa 3000 Rpm. Deci in realitate, in conditii normale 600-3500 rpm) o sa ai cam 60 de cai si un cuplu mic, probabil cam 100 NM...

Daca vrei performanta, rafinament (look + finisaje), valoare de revanzare, impozite si RCA mai ieftine, consum mai mic - ia Vw Polo.

Daca vrei garantie 5 ani si nimic mai mult ia Kia/Hyundai.

Link către comentariu

Ceea ce vreau sa spun este asta: intre 3 masini mediocre alege una cu garantie mai mare.

Desi am o masina din grupul VW cred ca nu mi-am pierdut obiectivitatea.

Difera plasticul din bord? Un plus pt. VW intr-adevar dar nu plasticul din bord iti va manca banii...

Pe forumul Honda sunt multi care se plang de calitatea autoturismelor? Oare pe forumul VW toti sunt incantati de masinile lor?

Pentru admiratorii VW alegerea e simpla. Dar e bine ca omul sa auda si alte pareri.

Link către comentariu

topicul asta=un os aruncat in cusca cu lupi...

Link către comentariu

Publicat (modificat)

Ai dreptate, dar tinand cont ca prietenul meu are masina marca Daewoo,automat el este neutru acestor marci, da poate e cam ciudat ca aici e pentru si se favorizeaza marcile VW dar sunt membru personal si stiu ca fata de alt forum aici comunitatea este mai serioasa si obiectiva cat si subiectiva.

Pentru el performanta de la Polo o ia doar ca un fel de optionala dar nu un factor decisiv.

Modificat de Shellshock
Link către comentariu

• Administrator
Publicat (modificat)

Citeste si acest topic

Folosesc de ceva vreme un Cee apostrof d (vorba lui Clarkson)FL si pot spune ca, pentru 12000 eur incl TVA, e o masina corecta, cu 5 stele EuroNCAP, spatiu rezonabil si o tinuta de drum ok - insa este vorba de un 1.6 DSL 115 cp si 255Nm@1900~2750rpm

Eu o am de aproape 8 luni si 30k km iar problema aparuta cu o electrovalva pe turbina a fost rezolvata fara probleme pe garantie la un dealer / service autorizat (in companie au fost achizitionate mai multe, una apropiindu-se de 80k km fara probleme din cate stiu)

Mai multe, nu pot sa-ti spun... nu am o experienta cu reteaua de dealeri, fiabilitatea se vede mai tarziu. Este doar o parere a unui utilizator

Nu transformam acest topic intre un versus intre benzina si diesel, este ultimul lucru dorit insa trebuie precizat si alegerea prietenului intre cele doua

Comparatia cu polo e corecta doar (poate) dpdv al pretului de achizitie... restul e cancan

Modificat de dudu
Link către comentariu

Dudu se rezolva altfel o problema cand ai o flota,inclusiv pretul se mai negociaza.

Am condus si kia(1.4 cu 109cp,care de fapt sunt doar 92) si noul polo 1.2tsi,pot sa spun ca nu am fost impresionat de kia(castiga doar la spatiu).

Polo e placut la condus,directia mai ferma,are avantajul motorului turbo(extrem de fasnet).

Faza cu garantia de 5-7ani e o strategie de marketing,trebuiau sa-si faca loc si ei printre ''giganti'' .

Link către comentariu

• Administrator
Publicat (modificat)

Pretul este luat azi de pe site-ul lor, cu tichete Remat

Comparam mere cu pere... ia si Polo 1.4 aspirat si vei vedea ce senzatii ai :)

Nu ma intelegeti gresit, nu ridic in slavi Kia - alegerea e clara si in cazul meu - singura mea intentie este de a incerca sa prezint niste pareri cat de cat avizate (zic eu)

Modificat de dudu
Link către comentariu

Ai sa zici ca sunt fan inrait VW (nu ca n-ar fi asa) dar spre exemplu nu sunt de acord cu ce au zic colegii mai sus despre Honde... In fine, iti povestesc ce am experimentat cu un Pro C'eed vara trecuta: Un prieten de-al meu si-a cumparat C'eed nou si dupa 2 saptamani hai la mare sa faca si el rodajul. Zis si facut. Plecam la mare. Asa cum bine stii, Pro C'eed-ul e coupe deci intrarea pe bancheta spate se face prin bine cunoscuta frecare a scaunelor din fata. Cand am iesit de pe autostrada, dupa o groapa aparuta din senin si luata din plin, ma trezesc lasat cu totul pe spate. Ce sa vezi ? Scaunul din dreapta a cedat, pur si simplu s-a rupt un suport pe partea dreapta si tot restul drumului am "atarnat" pe o parte. La intoarcere, alta distractie. Pe autostrada dupa vreo 50 de km s-a stricat tempomatul. Si nu, prietenul meu nu este un om ghinionist !

Link către comentariu

Eu am spus doar ce am testat,mers si ca pasager cat si la volan.

Daca polo ar fi avut motor aspirat,ti-as fi dat dreptate :) .

Bine ar fi sa-ti sfatuiesti amicul sa vada cum sta treaba cu garantia si conditiile ei(sunt stupide).

La cum se fac reviziile la noi,pe mine unu nu ma incanta ca as avea un interval mai mare la garantie.

Referitor la japoneze,tin sa-l contrazic pe colegul de mai sus.Sunt fiabile si bine lucrate.

Poate ca o vizita la un dealer honda sau toyota o sa-i largeasca optiunile sau sa elimine din ecuatie marcile coreene.

Link către comentariu

Eu mai conduc din cand in cand i30-ul parintilor. Ce nu-mi place la ea este: cum arata (mi se pare uratica) si faptul ca nu prea ii plac drumurile noastre - are suspensii rigide. Eu nu am mers cu ea cu mai mult de 40 km/h pe drum cu piatra cubica caci devine incomoda.

In rest mi se pare o masina ok, nu mi s-a parut fragila sau prost asamblata. Au 2 versiuni care se apropie destul de mult de VW (ca si dotari, sa zicem si ca finisaje) - se numesc Style si Premium. Nu stiu daca te poti atinge de ele cu 13,000 de Euro, dar merita vazut daca mai dau discount-uri. Nu stiu cum mai e acum dupa facelift, dar in 2009 versiunile mai ieftine erau cam anoste la interior.

Link către comentariu

Polo clar.Personal consider ca orice om zice noi cele mai "bune" masini sunt si vor fi cele ale nemtilor.Consider ca o masina nu o iei s-o folosesti doar cat are garantie ,iar acolo sigur polo va face diferenta.Un alt aspect important este pastrarea valori in timp.

Link către comentariu

Am un prieten cu o kia cee'd de prin 2007 a parcurs cu ea vreo 40.000km cu mici chesti de electronica pe la ceva mufa de airbag ceva pe la clacson, iar pe partea mecanica o bieleta care a fost schimbata pe gaarantie ( am ramas foarte surprins), el e foarte multumit de masina si de ce ii ofera pentru suma pe care a platit-o. Masina e break. Am mers cu masina de multe ori in dreapta si pot sa zic ca am ramas cu impresia unei masini nu chiar asa bine inchegata.Motorul dupa 3000 rpm se aude destul de tare in masinam dar suportabil.

Probabil ca kia/hyundai sunt mai practice avand un spatiu mai mare, dar eu as alege polo , mai ale cu motorul 1.2 tsi de 105 cp. Nu am mers cu o astfel demasina dar ma gandesc cam cum ar merge eu avand o masina de 105 cp dar mult mai grea si care pe mine ma multumeste.

Deci eu votez polo

Link către comentariu

NU e vorba ca aici e forum VW, e vorba ca o masina trebuie sa aiba un pret corect. Exista diferente intre masini, exista diferente de calitate si e normal sa existe si diferente de pret. Nu voi da niciodata cu noroi intr-o marca mai slaba dar care are un pret corect. Daca eu am VW, sa ma apuc acum sa zic ca e calitate de Lexus ?! Poate numai daca sunt beat...

Link către comentariu

Si eu merg tot pe noul Polo, mi se pare mult mai frumos in privinta designului interior si exterior, motor turbo cu cuplu bun la turatii joase ce conteaza foarte mult atat la consum cat si la demaraj, si nu in ultimul rand pret bun la revanzare. Iar in privinta C'eed-ului pot sa va spun ca nu isi merita banii, are un vecin de-al meu si nu imi place sub nici o forma, arata ca un televizor alb-negru la interior, finisajele sunt la pamant, iar de restul nici nu vreau sa mai vorbesc. Polo este cu totul altceva parerea mea!

Link către comentariu

Polo A05 AttractHL.1.2TSI/105 CP M6,2usi

Benzina / 1.2l / 77 kW/105 CP / Manuala - 6 viteze / 2-usi

Consum combustibil oficial: 5.3l/100km

Emisii CO2: 124g/km

Oxizi de azot (NOx): 0,024g/km EUR 13.870,64

Culoare exterior

Albastru (shadow blue metallic) EUR 341,-

Tapiterie Stofa

Culoarea tapiteriei: negru titan

Mocheta: negru

Plansa de bord: negru titan

Climatronic EUR 355,88

Lumini de drum permanente EUR 44,64

Total: EUR 14.612,16

Versus

i30 FL 1.4 109CP 5 usi

Pachet Comfort : Pachet Classic (700 Euro fara TVA) + 850 Euro fara TVA (Climatizare automata, Electronic Stability

Program(ESP), Jante - 5.5J 15 aliaj / anvelope - 185/65R15, Telecomanda pentru inchiderea centralizata, Chei pliabile, Alarma,

Sistem "Follow me home", Geamuri electrice spate, Lampa de lectura+suport ochelari de soare)+vopsea metalizata

Acuma, la Vw nu am fost la testdrive, deci nu am vorbit acolo banuiesc ca si din pretul de la polo se va scadea ceva prin prgramul remat.Ideea e ca la hyundai am obtinut masina cam full echipata la 12.400 ddp. Sper doar sa nu lase garda jos si sa mergem si la VW testdrive chiar daca pretul nu va fi acelasi, probabil mai mare.

Link către comentariu

Shellshock, ca un fapt divers care poate il intereseaza pe prietenul tau, o Kia C'eed destul de bine echipata care in 2007 costa 13k EUR se vinde acum cu jumatate din suma sau mai putin, avand un rulaj extrem de mic dpmdv - 40-60k de km. Un Polo 1.2TSI echipat decent nu se va devaloriza atat de mult pentru ca, fie ca le convine unora sau nu, e un Volkswagen si clientii din piata fac preturile. Cred ca nu e chiar de neglijat suma pe care o pierd majoritatea posesorilor de C'eed in momentul revanzarii. E pacat pentru ca totusi e o masina cinstita pentru banii pe care ii platesti; 5 stele, dotari de confort ok, etc.

Garantia de 7 ani la Kia e atractiva dar e cu doua taisuri. In tot acest timp va fi obligat sa plateasca reviziile la pret de reprezentanta (nu stiu sa aiba o retea foarte dezvoltata de dealeri) plus costurile mai mult sau mai putin umflate ale resturilor de piese care nu sunt acoperite de garantie. Umbla vorba prin targ ca la devizul unui schimb de discuri+placute se lasa cu infarct.

Da, un Polo are doar doi ani garantie dar si stresul numit Porsche dureaza mai putin. Poate sa nici nu existe avand in vedere ca exista 2-3 dealeri VAG care au un service cu preturi decente.

Link către comentariu

Polo 1.2 tsi 105 cp din semnatura a costa aprox 13500 EUR la PBN.

Este vorba de un ComfortLine + vopsea met, tempomat, RCD 510, senz parcare spate, computer de bord, TPM.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!