Jump to content

Instalatie aer conditionat si caldura VW T5


gsx 600 f
 Share

Postare recomandată

Am un T5 si am probleme vara ca nu am AC si iarna ca nu am caldura in spate pentru pasageri. Nu m'a deranjat pana nu am luat loc in spate si mi'am dat seama ca e cam nasol pentru cei din ultimele locuri.

Mentionez ca masina mea nu a fost prevazuta cu instalatie de aer pentru spate,iar daca stie cineva pe unde merge conducta de aer spre spate sa ma ajute.

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

instalatia la caravelle si multivan vin din tavan... deci nu ai ce face

iar sirocol-ul se pune sub masina undeva la mijloc in stanga.

cu, caldura poti rezolva relativ usor, tragi niste tevi henco de la radiator (te poti intepa cu un T oriunde)

si in spate pui o aeroterma actionata din fata cu 2 fire :)

a facut taicamiu astfel de instalatii la 2 sprintere, si iarna e boierie, mai pui si husa in fata si ai caldura toata duba.

pentru AC e cam nasol, eu am izolat bine masina, am pus izolatie in panouri laterale, si vara numai cu AC-ul din fata se mentine temperatura constanta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu ma gandesc sa trag cumva aer din instalatia de fata si sa o duc cu o conducta spre spate. Problema e ca nu prea stiu pe unde o pot duce. Oricum mi'ai dat o idee cu tavanul. Cred ca as putea sa o duc pe acolo.

Cu izolarea eu ma gandeam sa imi cumpar niste carene laterale din plastic pentru peretii interiori, ceva de genu.

Sunt de pe caravelle sau multivan si cred ca se potrivesc si pe transporter. Pe sub aceste carene ma gandesc sa izolez, inca nu stiu cu ce,trebuie sa mai studiez.:)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am pus asa ceva in panourile laterale, le-am desfacut si eu am pus vata asta, izoleaza si fonic si termic

izolant.jpg

prin tavan nu prea este loc sincer, am desfacut eu si e loc cam 2,3 cm, daca nu ai instalatia originala de multivan nu faci nimic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Incearca sa cumperi din dezmembrari o aeroterma de spate. Pe caroserie sigur se potriveste ca toate sunt la fel. Aeroterma din spate recirculeaza aerul prin ea nu trage de afara,daca reusesti o sa ai incalzire pe spate si o sa ai un aspect de fabrica. Apa calda pentru aeroterma o sa iti tragi pe sub masina cum a zis useru soila. O sa ai nevoie si de un comutator cu mai multe pozitii pentru aeroterma.

Sunt multi care fac transport de persoane care au improvizat asa ceva pe dubele lungi( sprinter,LT) care din fabrica nu au avut asa ceva.

Legat de AC pe spate.. degeaba o sa tragi 2 trasee de pe instalatia de fata.. daca nu e proiectata pentru un asa debit mare.. nu o sa faca fata. Pe T4 si T5 cele care au dublu-climatronic au vaporizator si instalatie secundara pentru spate.

O solutie buna pentru cei din spate ar fi aplicarea unor folii de calitate pe geamuri. Dubita mea am cumparat-o cu folii 3M si in partea din spate desii bate sorele pe masina nu se incalzeste.. e chiar racoare in ea vara.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

folia oricum ajuta enorm, eu am avut noroc a pus neamtul folie, nu stiu ce transparenta este (are niste stickere cu VW), dar nici de aproape nu vezi in masina :)

combinat cu izolarea panourilor laterale, si se mentine temperatura constanta numai cu AC-ul din fata

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am si eu folie,adevarul ca ajuta.

Nu tine umezeala izolatia aia cu vata? Sau ai lipit prima data ceva folie pe tabla?

Unde gasesc sa cumpar?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am gasit la praktiker, si am pus folie pe tabla si apoi vata, tot asa sa nu se imbibe si sa miroase greu prin masina :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Eu sunt mai nou pe aici.stie cineva vreun service unde se pot face modificări la inst de climatizare?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Salut,   am unT4 tdi  cu Sirocol,   nu stiu cum porneste,   pare sa aiba ceva  undeva ....   Inca ceva,  sub masina la radiator sunt atashate inca doua rezistentze  de dimensiunea cutiilor de pastile efervescente,     nu stiu daca  au legatura cu sirocolu'  !?    Acest Sirocol se afla in spatele scaunului dreapta fatza,  in zona usii glisante (Multivan)    Daca stie cineva omul sau persoana care se ocupa cu asta in Bucuresti,    exclus Vw reprezentanta/service.  Multumesc     0744 166 793 Cristian    un sms  si revin cu telefon

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Rezistentele de sub radiator sunt pentru cele 2 trepte ale ventilatoarelor de pe radiatorul motorului. Nu au legatura cu sirocolul.   

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da  multumesc  Noobsound,    as fi vrut sa am nr tau de tel    sa te mai intreb una alta daca se poate,       despre sirocou / resoftare.....  Adresa mea de mail    sprintcristi@yahoo.com.   O seara buna

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 years later...
alexmiclean92

Buna ziua

Detin ai eu un t5 multivan cu ventilatie in spate ...problema r ca am ac manual iar pe spate din catr am vazut la venilator nu am furtunele de la ac.imi poqte spune cineva de ce piese as avea nevoie sa trag de la compresor pana in spate aerul conditionat.din cate am inteles as avea nevoie de furtunele de ac din fata pana in spate...aeroterma model cu ac si vaporizator.imi poate spune cineva si locatia acestor piese?

Modificat de alexmiclean92
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!