Jump to content

Inlocuire volan standard cu volan Passat CC

Ace83
 Share

Postare recomandată

@spido, asa arăta G85-ul meu, l-am curatat cu spray contact si remontat, pana acum nicio eroare, am deja aprox 50 km numai in oras, sper de aici sa fi fost.

Curios totusi de ce nu a facut probleme pana acum cu calculatorul ei.

47147AA4-F489-4959-97C9-755A9871D6DF.jpeg

Modificat de fullspy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 4 weeks later...

Va salut! Am montat următorul volan pe un Passat B6, el provine de pe Amarok. Comenzile sunt funcționale, claxonul merge, însă nu mi se luminează butoanele în momentul în care aprind pozițiile sau faza scurta. Are cineva o idee despre cum sa fac asta?

Calculator coloana cu aj, can Q

Poza preluata, al meu volan e identic. Mulțumesc

600

Modificat de laviniuve
Link către comentariu

Trebuie modificari facute pe placa comenzilor si tras fir, ca sa lumineze

Link către comentariu

Mi-ai putea explica cat de cat ce modificari trebuie facute, si ce fir trebuie tras? Multumesc!

Link către comentariu

Nu e treaba asa simpla.Trebuie desfacute butoanele si identificate pe placa imprimata circuitele de alimentare  ale ledurilor.E treaba de electronist..nu e simplu.Riscurile sunt pe masura...butoanele pot deveni nefunctionale.Am gasit defecte...

Link către comentariu

Salut,

De ceva timp am probleme cu claxonul si se pare ca ar fi spira. De aceea, am decis sa schimb si volanul (este din piele si s-a cam tocit).

Ce volan imi recomandati si unde sa il caut?

Modelul este un Passat B6 Comfortline din 2007 cu climatronic cu dubla zona.

Multumesc.

Link către comentariu

Mai rar spira rupta la modelul tau..

Volan-banuiesc ca vrei multifunctional...

Cauta in dezmembrari..cel care vine si pe Golf 5..in 3 spite/8 butoane sau cel mai nou cu 12 butoane(caz in care trebuie sa-l iei cu airbag cu tot)

In ambele cazuri trebuie inlocuit si calculatorul de coloana.

Link către comentariu

se mai rupe si la ele.

acum, daca vrei sa treci la volanul model dupa 2009 (CC, etc), tine si de buget - un volan complet SH - in jurul la 1000 lei, calc coloana nou in jurul la 800-900 lei.

Daca vrei sa ramai la modelul vechi - un volan cu cablaj, fara airbag - in jurul la 300 lei, calculator SH - in jurul la 250 lei.

Link către comentariu

Vreau să-mi schimb și eu volanul la Passat-ul meu '97. Arată rău și nu prea vreau să-i pun husă. Nu e și nu vreau cu comenzi. Cât de nou poate să fie ca model? Aș putea să-mi pun unul în 3 spițe de b6 sau b7?

Link către comentariu

linistit,

doar sa schimbi mufa la cablaj airbag - ramane cablajul tau...dar mufa care intra in airbag, o folosesti de la volanul donator.

Poti pune orice volan de VAG...inclusiv 2018

Link către comentariu

Vezi ca e un coleg care le imbraca in piele. Arata si se simte senzational. Si e ieftin.

Link către comentariu

Dar problema e ca il am in 4 spite si il vreau in 4. De unde e colegul? Prin ce rubrică il găsesc?

Detaliile le stabiliti pe pm.

Modificat de Manuel N.
Detaliile despre coleg le discutati in privat.
Link către comentariu

• 1 month later...

Am si eu volan de polo 6c0 si as vrea  sa ii fac iluminarea...momentan pe calculator ch cu cablaj modificat dupa polo cu ccs merge tot in afara de iluminare si ccs ...am tot vazut o gramada de modificari si pana la urma nu pentru volanul cu ccs... la acest model de comenzi nu am gasit ce fir sau fire sa lipesc si unde pentru a merge lumina...ma poate ajuta cineva?

In prima poza este comanda stanga de pe volanul meu restul sunt de pe net cu cele fara ccs

WhatsApp Image 2018-03-11 at 13.35.14.jpeg

image_zpsft0sc4di.jpeg

WhatsApp Image 2018-03-11 at 13.35.28.jpeg

Link către comentariu

Salut. Oare stiti ce model de surub si ce marime are surubul de la volan la B6? Torx T50 cumva? Mersi

Link către comentariu

m12

WhatsApp Image 2018-03-12 at 22.33.27.jpeg

Modificat de gabriel
Link către comentariu

decadurabolin

Va salut. Am volan 3 spite passat b6 FARA PADELE dar cu comenzi pe folan si am gasit un volan de golf 5 CU padele + comenzi.

Retrofitul este plug and play sau este necesara si schimbare coloana volan speciala pt padele etc

Link către comentariu

Plug and play cu recodare coloana pe adresa 16.

Link către comentariu

decadurabolin

Foarte rapid si clar. Multumesc. Airbagul oare merge de la a meu? Pare ca difera putin design-ul.  Desi tot 3 spite. Ms.

Link către comentariu

Salut, am si eu o intrebare. Am passatul 2009 DSG din semnatura care a venit cu volan cu 8 butoane (cel vechi) si fara padele si tocmai ce am trecut la volanul cu 12 butoane cu padele (cel de CC). Calculatorul de coloana e cu AJ la final.

Inainte de montaj aveam pe 16-Steering Wheel 0001111. Dintr-un motiv sau altul, nu am optiunea de Long-Coding Helper, decat Codingul cu numar si balonul cu optiuni.

Dupa modificare, comenzile, lumina si clanxonul nu au mers deloc si am modificat, conform balonului, cu 0001611  - with Tiptronic si pe LIN 2.0. Totul functioneaza  bine, in afara de padele.

Am verificat si in Advanced Measures dar apar ca N/A, in loc de Not Operated. M-am mai jucat cu codarile  si am pus si 0001811, dar tot fara niciun rezultat. Codarile au fost acceptate, fara erori.

Ma puteti ajuta cu o solutie? Am facut eu ceva gresit? Va atasez si cateva poze. Multumesc

a1.jpg

a2.jpg

a3.jpg

a4.jpg

a5.jpg

Modificat de raresh20
Link către comentariu

Eu nu inteleg cum aveai AJ si LIN 1.3 ?

Link către comentariu

Codarea initiala  pe vechiul volan era 0001111, si conform balonului cu optiuni, al doilea "1" vine de la volan multifunctional, fara tiptronic si Lin 1.3 (cred ca datorita modelului cu 8 butoane). Dupa  montaj,  in loc de "1" am pus "6", acesta fiind echivalentul volanului multifunctional, cu tiptronic si Lin 2.0 ( Daca puneam "2", aparea eroare de No communication). 

Daca conteaza, masina e 11.2008, avand doar ceasurile modelul nou cu alb si rosu, in rest avand volanul si climatronicul model vechi, asadar nu stiu daca a fost modificat ceva inainte sau asa a venit din fabrica, dar functiona totul corect. 

De asemenea sunt putin nedumerit de ce nu am Long Coding helper, unde am vazut la alti colegi sau pe youtube ca se bifa "with tiptronic installed" si asta era tot.

Modificat de raresh20
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!