Jump to content

Centura de siguranta


bogdyb007
 Share

Postare recomandată

Am o Ibiza din 2005. Tocmai mi-am cumparat un scaun auto ceva mai complicat (Cybex Pallas) si se pare ca nu pot sa il instalez corect pentru ca centura de siguranta din dreapta spate este prea scurta.

Stie cineva daca se potriveste vreo centura de la alta marca (ex Skoda Octavia - stiu ca merge pus scaunul acesta)? merita sa cumpar asa ceva de la dezmembrari?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

hello,

Fiecare centura de siguranta are un unghi nominal de instalare.

De obicei pe carcasa de plastic a retractorului in zona vehicle sensor (zona bilei) este imprimat unghiul de instalare.

Poti sa pui o centura cu un unghi de instalare de max +/- 2 grade diferita fata de cea instalata actual, altfel vei avea probleme de functionare.

Un alt aspect care trebuie urmarit este forma de pe baza retractorului , de obicei sub forma unor indoituri metalice, care intra in orificii dedicate in caroserie.

Cel mai bine este sa dai jos centura , si sa mergi cu ea la dezmembrari, pentru a gasi un echivalent. Sunt masini din gama vw care au copii identice , doar coduri diferite.

Dar acest lucru nu te ajuta deoarece au si lungimile cam aceleasi.

Un alt punct de urmarit este tipul de limba (tongue), care in grupul VW este cam standard. Daca este ceva diferit s-ar putea sa nu se potriveasca cu, catarama (buckle).

Ca si generalitate pentru modelele noi de masini diferentele sunt tot mai putine din cauza globalizarii. pentru masinile vechi se gasesc multe modele.

Sper ca te-am ajutat.

Modificat de SKULLMAN
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

bogdyb007, am citit pe un site strain unde se vindea scaunul asta despre cineva care avea aceeasi problema, centura era prea scurta si a rezolvat cu un prelungitor de centura (sau ceva de genul) pe care l-a cumparat de la reprezentanta, masina respectiva era o fiesta parca.

In alta ordine de idei, ai inceput sa folosesti scaunul, cum se simte copilul in el, il deranjeaza perna aia care il tine pe loc, ti se pare ca e destul de sigur prins doar cu acea perna fara nici o centura suplimentara (gen ham in 5 puncte cum au alte scaune auto)?

Vreau si eu sa cumpar asa ceva dar nu pot sa vad unul in realitate (in botosani nu se gasesc) si nu prea sunt sigur ca va sta bine copilul in el (am o fetita de 1 an si 3 luni).

Cat de mult se rabateaza scaunul, stiu ca are 3 puncte dar mi se pare, din ce am vazut pe net, ca se lasa prea putin pe spate, si nu stiu daca o sa doarma prea bine in el. Eu intentionez sa fac un drum mai lung, vrea 600 de km si pentru mine conteaza daca poate dormi in scaunul auto.

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut CiprianR

Scuze de intarzierea raspunsului: am cumparat de la dezmembrari un capat de centura mama (sau tata...) si un capat care se prinde sub scaun si am reusit sa fac un prelungitor destul de solid zic eu. Asa ca e in regula deocamdata.

Despre scaun: l-am cumparat pe baza rezultatelor testelor (Adac de exemplu), cica ar fi cel mai bun la categoria lui. Bineinteles e fabricat in China...

Copilul s-a obisnuit cu perna aceea in fata lui, dezavantajul e ca transpira putin sub ea. Este mult mai comod de folosit fata de pusul centurii in cinci puncte, la fel cum aveam la scoica. De lasat pe spate nu se lasa foarte mult, dar cel putin al meu baiat doarme in el, sau cu capul pe masa :) sau lasat pe spate. Cred ca pe asta de bazeaza siguranta scaunului, sa nu se lase pe spate prea mult.

Daca ai drum prin Brasov poti sa ma contactezi oricand si ti-l arat. Pot sa iti zic ca l-am comandat din Germania pe net si iesi cu vreo 300 lei mai ieftin ca in Romania.

Mersi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!