Jump to content

Masina mea,LWR-itza

Laurentiu_LWR

Postare recomandată

Si nu imprumuti contra cost/beri dispozitivul? Vreau si eu sa schimb lichidul de frana :)

Link către comentariu

eu am la garaj asa ceva, dar nu am apucat sa il folosesc

ingenioasa treaba cu presiunea din roata :P

Link către comentariu
Laurentiu_LWR

Am vazut si modelul tau Vali...dar nu m-am prins cum se conecteaza la rezervorul masinii si am zis pas...

Nici cu al meu nu eram sigur...dar a fost sa fie...

Link către comentariu

din ce am inteles, vasul mic e pt a pune lichid in vas, il agati cumva deasupra. nu stiu insa cum curge fara sa dea p-afara.

vasul mare se leaga la aer si la etrier si suge lichidul.

l-a cumparat colegu' si nu a fost folist inca.

eu ma gandeam ca cel mai ok este cel similar cu al tau, cu capac si presiune pe vas si furtun colector in orice vas la etrier, ca asta

Link către comentariu
  • 4 years later...

Salutare domnilor...a trecut ceva timp de cand nu am mai scris...dar vad ca topicul meu este inca aici...:)

Dupa cum spuneam,masina a fost exclusiv folosita de sotie deci se intelege ca starea ei nu s-a pastrat la fel de ok dar...dupa multi ani,a reusit sa inteleaga ca in masina nu se baga doar motorina :))

Anu asta in limita timpului,o sa cam surubaresc pe la ea...

Incepem cu franele spate...nu pentru ca se dorea,ci pentru ca nu se mai putea :)

Frana de mana tot ramanea blocata si asta a fost un motiv bun sa o conving ca trebuie sa imi lase masina sa o rezolv...

Cum timpul este mereu limitat,ca deh,copl mic, de data asta nu am mai luat kit de reparatie pt etrier,am luat direct etrier...

Si daca am luat etrier pe dreapta...am luat si pe stanga.Si daca am luat etrieri noi,am luat si placute.Si daca am luat placute,am luat si discuri si uite asa de la un etrier stricat am ajuns sa schimb franele complet pe spate :))

Si cum citeam pe alte topic-uri,intru si eu in clubul celor care inca mai baga bani in masini vechi :)large.20260324_115925.jpg.bd0eb2396bcc61f62cf35d45ad092a5d.jpg

Link către comentariu

Dada, asa trebuie. Sa fie in top shape ca frana e un sistem de siguranta. Astea fiind spuse, ale mele pe spate sun "fer pa fer", nu stiam ce se aude la franare ca un frecat puternic. La mine oricum schimbul coincide cu upgrade de frane ventilate de 256mm pe spate de aceea nu i-am dat atentie prea mare. Partea proasta e ca nu am gasit doar 1 etrier OEM(de audi TT). Ori iau nou TRW ori mai sap.

Ca si upgrade daca tot ai luat nou, merg si cele de variant care au diametrul pistonului putin mai mare 41mm in loc de 38 daca tin minte bine. Eu zic ca merita mai ales daca ai suspensie mai ferma si mai joasa, transferul de greutate in momentul franarii nu mai e lafel de accentuat pe puntea fata. 

PS: una e sa bagi bani in masina veche, eu ziceam ca bagi bani in golf 4 :))

Link către comentariu

Etrierii sunt TRW BHS 184/BHS 185 si sunt de 41 conform masuratori si specificatii :)

Masina este stock la capitol suspensie,am renuntat la coborat si chestii de pustani...:)

Acu am devenit practic si caut sa o mai inalt putin...Logan Style...

Ma tot uit la niste arcuri HD,pachete drumuri grele:)

Link către comentariu

Aveam unu' care a pus arcuri de masina blindata pe b5.5, cauta practicalitate in tinerete. Apoi a trecut pe type r :))

Link către comentariu

Etrierii astia cu frana de mana pe ei sunt pacatos de reconditionat - si noi nu sunt un capat de tzara. De-asta am procedat si eu asa la Golf

Un cuvant important nu am citit: "glisiere" ...

Bine ai revenit in clubul celor care bagam bani in masini vechi :D  Si asa ma apuca tristetea de fosta mea Bora ... 

Link către comentariu

Diferenta intre un kit de reparatie si un etrier este de vreo 150Ron...asta m-a determinat sa iau noi..

Glisierele inca sunt bune pe masina...si mai am si cateva prin visterie...vechi...noi...am variante de back-up:)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   1 membru

• sdR+
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!