Jump to content

Lupo pe GPL... merita?


adiserv
 Share

Postare recomandată

m-am uitat prin forum si nu am gasit pe nimeni care sa zica de asa ceva.si cum pe mine ma roade ideea asta rau,rog pe cei care au cunostiinte in asa ceva sa ma ajute.dupa de am rezolvat cu sonda lambda si consumul nu mai e asa mare(cu sonda defecta mia ajuns la 13-14%,dupa reparatie(6-7% mixt),scumpirea benzinei ma pus pe ganduri rau de tot. VREAU CEVA MAI BUN LA BUZUNAR!!!de rentat zic eu ca e ok,gpl e aproape la jumatate din costul benzinei.am auzit pareri ca pica motorul mai repede....si nu stiu ce sa fac.butelia as vrea sa fie in locul rotii de rezerva si stiu ca sunt destule chestii care mai vin pe la motor de montat si cred ca se pot monta(am vazut matiz pe gaz si are botul mai mic si e mai putin spatiu decat la lupo)oricum astept oferte de la cateva firme care se ocupa de vanzare si montare instalatii GPL,sa vedem cu ce preturi ma'lovesc'.astept pareri si oricum va tin la curent cu ce fac!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tot kitul GPL si cu montaj te va ajunge undeva la 2000-2300 ron. Si-a pus o cunostinta pe un passat si deocamdata e multumit. Ceea ce trebuie sa faci tu, e sa vezi in cat timp amortizezi acea investitie de ~2000 ron si daca mai merita.

Modificat de Emy D
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai de 2300 ron iau cam 435litri benz si fac cam 4900km.cam dupa 6-7 luni incepe sa se cunoasca.alta idee ma sperie pe mine,aia cu mecanica de prin motor!!!ca nu stiu cum se comporta motorul de 'lup' cand mananca gaz..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O secventiala buna te costa 26-2800RON.

Cititi si voi ce s-a scris pe aici...sint aceleai instalatii nu conteaza masina sau motorizarea...

Nu sint probleme cu GPL decit daca e reglata prost, sau masina merge prost si pe benzina...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acuma sincer ce probleme poate avea?

Sigur nu cred ca bagi benzina cu plumb pentru a-si face ungere. Benzina fara plumb dpdv al ungerii e la fel ca si GPL-ul. Deci, nu are ce sa afecteze, decat ca o sa fie putintel mai puturoasa ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

prima oferta primita de sistem gpl+montare=3199ron

(Pentru autoturismul Dumneavoastra va recomandam un Kit GPL dedicat cu rezervorul in locul roti de rezerva, pe care il puteti achizitiona din orice Magazin Praktiker. Pretul instalatiei este de 3199 RON iar codul produsului este 148321. Montajul este inclus in pret si va fi efectuat in PITESTI de catre Autogaz Romania. Data, locul si ora montajului vor fi stabilite la magazinul Praktiker la momentul achizitiei.)

zic eu prea mult pana acu!!

mai asteptam...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intreaba si AICI. Din diferenta de bani, faci si o plimbare si ramane si de un plin, plus ca toti care si-au montat la ei ii lauda.

Si pe mine ma bate un gand, mai ales ca motorul meu este cel mai nepretentios motor din grupul VAG.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Adi lasa Tomasetto...du-te la Buzau si pune BRC. La cei din linkul lui Nervos.

Vedeti ca prin zona voastra parca sint montatori buni si de LandiRenzo, o alta instalatie f buna.

Daca vreti amanunte ma pot interesa...sunati-ma miine dupa 10.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

deci....revenim.

lup cu GPL MILANO.

am avut ceva timp de gandire si ideea a ramas in picioare.asa ca sa montat gpl pe lupo 1.0. o secventiala Milano.costuri 2200(cu ceva telefoane date).mai trebuie sa ajung pe la RAR,sa fie si in regula cu CIV.azi e prima zi de teste si pare sa fie ok.cam 30 km pt incalzire prin oras.singura chestie trebuie mai mult turata la plecarea de pe loc ca altfel mi se opreste motorul,si nu e prea placut sa ramai in intersectie.o sa revin cu poze(dar sa fac curatenie in ea).o seara faina!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca tre' sa o turezi ca nu are putere du-te la reglaj cu ea...diferenta de putere este insesizabila...cel mult la Dyno...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

gata sa rezolvat.am fost joi,si sa recalibrat.acu e ok.saptamana asta urmeaza rar.(timp pierdut,iar apoi schimbarea talonului)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu RAR-ul scapi repede...nu se schimba talonul dupa cite imi aduc aminte...se trece numai pe CI.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mda....mam programat marti;si a fost o zi de marti in adevaratul sens al cuvantului.la 8.30 mam prezentat la rar,platit 146 lei,si la ora 9 am fost trimis la plimbare sa-mi sudez tevile,ca nu pot sa fac testul de noxe ca nu ajunge fumu in ele.sudat tevi 30 lei,reintors la rar pe la ora 12,alergat sa platesc revenire,24 lei,stat in soare multttttt(ca traim intro tara in care se mai fac si anumite chestii pe sub mana,mai ales la rar) si asteptat la greu,apoi asteptat sa iasa cartea si intors acasa pe la 15.deci....o zi pierduta.A si ceva gaz...

si acu o sa urmeze talonul, CARE TREBUIE SCHIMBAT SA NU AI PROBLEME LA ITP,SAU SA NU AI PROBLEME CU VREO "PLANTA" CARE RASARE DIN ASFALT SI TE OPRESTE.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa ne spui si noua ce apare nou pe talonul tau dupa schimbare...eu nu tin minte sa fi fost a2a oara la politie... prima data a fost cind am luat masina...

Eu stiu ca se trece modificarea numai pe CI de catre RAR, politia neavind nici o autoritate in chestia asta...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Felicitari adiserv, teoretic nu trebuie sa ai probleme cu gpl-ul. Dupa parearea mea, asa cum motoarele pe motorina merg in conditii normale peste 500.000 km fata de cele pe benzina care merg in jur de 300.000 km, si cele pt. gpl vor merge mult mai putin. Motivul invocat fiind ungerea segmentilor si camasilor datorata si tipului de combustibil utilizat. Motorina este mai grasa decat benzina (care este mai uscata) si astfel motoarele pe motorina rezista mai mult. Asa si benzina este mai grasa decat gazul si asta va duce negresit la o uzura mai rapida a motorului care utilizeaza gpl-ul. Cat de rapida? Teoriile sunt multiple. Sper sa ramai mebru al acestui forum pentru multi ani (asta insemnand multi Km) si sa ne spui cum a fost experienta. Cel mai important este sa fi facut calculul de rentabilitate in care sa ti cont de nr. de km parcursi cu gpl, pret gpl, confort utilizare gpl si cost eventual intretinere motor uzat prematur.

Dar sa sti ca in general este bine sa-ti urmezi instinctul mai ales atunci cand parerile sunt impartite. Eu zic in final ca ai facut un lucru bun.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mers mult valinita!!pai...primele impresii:

-ceva bani ramasi in portofel dupa plinul de gpl facut(35lx3.05lei)

-km/luna mai multi decat pana sa pun instalatia(ca e mai ieftin si se poate).am o luna decand am gpl si am cam 1200km)

-autonomie cam la fel(benzina 6.5-7 mediu, gpl 8) (cu ac pornit)

-chiar daca motorul e mic,instalatia de ac functioneaza si pe gpl si nu iti afecteaza din performante

ciudatenii cu care trebuie sa te obisnuiesti la gpl:

-instalatia este setata sa comute automat de pe benz pe GPL cand motorul are o temperatura mai mare de 40 grade.la viteza mare nu simti diferenta ,dar la viteza mica(gen oras,plecare de la semafor) vezi ca e mai lenta putin,si motorul parca nu sa trezit la viata.dar asta dureaza 2-3 minute iar apoi cand motorul e cald nu mai simti diferenta.

-un ticait(de parca as avea motor disel-de la injectoarele de la GPL).dar te obisnuiesti rapid,si nu mai bagi de seama.

momentan atat!o sa va tin la curent cu ce mai e nou pe la mine

aaa...am uitat de viteza!!!am testato la 150 km/ora. si merge :icon_thumleft:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

150 Km/ora am testat-o si eu pe a mea dar am avut ceva strangeri de inima. Nu prea sta bine in curbe drept pentru care trebuie sa ai un pic de experienta ca sa mergi cu mai mult de 110 km/ora la acest tipde masina cu caroserie scurta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

mi-am pus si eu GPL pe Lupo, 1,4 mpi si sunt foarte multumit, nu se simnte prea mare diferentze de putere

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

@key

Daca mai ai lupo-ul imi poti spune si mie cum se comporta cu gpl ? Fiabilitate, pierdere de putere, consum - toate astea in aproximativ cati km ?

Al meu e 1.4 16v 75cp si ma tenteaza sa ii pun gaz dar imi e teama pe de o partea sa nu devina prea puturoasa si pe de alta partea sa nu apara diverse probleme..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!