Jump to content

TV /GPS montat pe plafon la Caddy


Valeriu
 Share

Postare recomandată

Nu am gasit pe forum si ma intereseaza, vreau sa montez cumva in polita de sus un un GPS cu TV si alte accesorii, dar as vrea sa il pun cumva sa fie mai putin vizibil de afara, eventual cu un mecanism care sa il ascunda sus...are cineva idei? Nu ma intereseaza ideea cu ventuza....asta atrage ca un magnet caramizi in geam, si nu am chef sa stau sa o desfac de fiecare data cand o pun.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu folosesc GPS-ul cu suport cu ventuza, lipit de geam si nu am avut treaba cu nimeni. O idee faina e Car-pc-ul, care are de toate, frumos integrat in bord, si daca ai o folie pe geamuri nu ti-l vede nimeni. Insa pretul e mare (aprox 500 euro).

Daca pui un TV/GPS pe plafon o sa te doara gatul la cat de mult o sa te intinzi sa vezi harta...Nu e o pozitie buna pentru GPS pentru ca iti iei privirea din trafic. In plus, un GPS e bine daca e utilizat cat mai aproape de parbriz pentr a avea un semnal bun de la sateliti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu tot la gps-ul cu ventuza am revenit cel putin deocamdata...am avut un car pc(clona rns510), care mergea foarte bine, era integrat in bord dar l-am schimbat cu un rns310 original pentru care din pacate nu prea sunt harti detaliate pt. Romania.

Asa ca eu iti sugerez cel integrat in bord daca nu vrei sa-l folosesti pe cel clasic cu ventuza.

Iar daca pui unul in plafon...cam greu sa-l vezi dupa parerea mea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cat timp iti ia sa demontezi ventuza si sa o pui sus ? Plus ca GPS-ul cu ventuza e mult mai vizibil in traficul din oras,chiar si in cazul GPS -ului RNS 310 , dupa parerea mea ..Eu asa procedez la Caddy-ul meu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu aveam în plan un navigator GPS foarte subţire (din cele cu 5mm grosime) care să se fixeze de plafon cu o articulaţie care să permită reglarea sus-jos şi dreapta-stânga şi să se plieze pe plafon când nu e folosit.

Pentru asta e nevoie de:

- 1 mufă de alimentare dusă în plafon;

- un locaş din plastic/fibră tapiţat în care să se plieze navigatorul cu tot cu articulaţie.

Încă n-am găsit pe cineva care să se bage la o lucrare atât de fină :)

La Seat Leon şi probabil şi la Golfuri/Octavii, plafonul e un material textil presat, tare ca un carton, buretat şi pânzat, aflat cam la 10 mm de tabla acoperişului. În acest material s-ar putea tăia destul de uşor un spaţiu pentru un navigator mic.

~Nautilus

Modificat de Nautilus
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

GPS-ul in plafon e tare aiurea:

- Trebuie sa ridici capul sa vezi gps-ul.

- La unele masini, va trebui chiar sa te dai umpic pe spate pentru a-l vedea .

- Iti muti privirea din trafic unde orice secunda conteaza pentru a nu te opri fortat in cel din fata ta, deci, automat e foarte dezavantajoasa locatia.

GPS-ul in bord are aproape acelasi inconveniente.

- Nu trebuie sa te dai in spate pentru a-l vedea.

- De data asta nu te mai uiti pe cer dupa avioane ca la gps-ul in plafon, DAR TE UITIi in pamant dupa rame! Acelasi inconvenient ramane.

GPS-ul cu ventuza :

- Privirea nu se muta prea mult de la trafic. Le poti supraveghea pe amandoua destul de usor.

- In 2 secunde l-ai dat jos de pe parbriz (cam atat ar fi durat si sa dai jos o fata de mp3 player auto )

- Daca esti umpic interesat, cablul de alimentare GPS il poti duce frumos prin spatele bordului pentru a nu avea fire pe bord care arata cam inestetic.

Recomandarea mea si a unor colegi: GPS-ul clasic cu prindere cu ventuza.

Acuma tu ce alegi?

Edit: @Nautilus, daca ai suportii de prindere pentru gps-ul acela, discuta cu cineva care lucreaza in fibra si iti face cu siguranta. O sa iese impecabil, doar ca , pozitia pe plafon nu e prea buna.

Modificat de Emy D
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vad ca nu am fost inteles, deci faza cu ventuza chiar nu ma intereseaza! Cei care spun ca tin ventuza pe parbriz se vede ca nu sunt din Bucuresti, unde nu mai poti sa mergi sa platesti la benzinarie fara sa ti se fure din masina. Asta o spun eu care am avut 2 masini sparte intr-o saptamana! La fel si cea cu GPS in combina audio din bord, nu vreau sa o schimb, am asa ceva la Golf . Combina originala mi se pare excelenta la Caddy, in plus am legat la ea carkit-ul. Pe mine ma intereseaza mai putin partea de GPS, unde in general, cand il folosesc , mai mult ma ajut cu ghidarea vocala, nu stau sa ma uit mereu in el. Am uitat sa precizez, GPS-ul pe care vreau sa il folosesc va fi fosrte subtire, dar destul de mare, de 7 sau 9", sa poata fi vazut si din spate (TV, filme)

Modificat de Valeriu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca tot vrei ceva care sa nu fie cu ventuza de ce nu cauti o oglinda retrovizoare cu GPS si ecran incorporat?

O alta solutie ar fi sa iti iei un monitor cu tot cu suport pentru plafon gata f facute din fabrica si un GPS cu iesire video pe care sa-l tii in torpedou, renunta la artificii facute cu fibra si alte chestii o sa iti scartaie ca naiba si nici nu o sa iti faca nimeni ceva de calitate aici in Romania. Plus ca n-ai sa ai nici o vizibilitate ca sofer, la oglinda retrovizoare. Asta inseamna sa il pui foarte in fata pe plafon.

Radu

post-14434-0-08030000-1301890490_thumb.j

Modificat de kadettro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, se pare ca de manufactura nu poate fi vorba , este destul de greu sa gasesti pe cineva care sa iti lucreze frumos in plastic, asa ca m-am apucat sa caut ceva de-a gata:

http://www.alibaba.com/product-gs/378442871/9inch_flip_down_monitor.html

http://www.alibaba.com/product-gs/402927834/special_Toyota_Sienna_car_dvd_GPS.html

http://www.alibaba.com/product-gs/354328390/Car_Flip_down_monitor_ST_RXU9001.html

Cel de toyota mi se pare cel mai potrivit sa il montez "ingropat", si sunt convins ca nu o sa zdrangane...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

GPS-ul de care zici tu, l-ai gasit pe piata ? la ce pret? La cerintele tale, cred ca e destul de scump.

ps: Eu il dau jos oriunde ma opresc daca nu ramane cineva in masina. si cand il dau jos, il bag in buzunar, nu il las in masina. suportul il pun in torpedou

Cum zice colegul kadettro, in oglinda ar fi foarte bine ascuns, insa, e mic, si sigur nu are si TV cum vrei tu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu este chiar asa de scump, acolo e cam 250-300 de $, plus transport si vama, cam 300-350 de euro, se poate comanda linistit de pe alibaba, am mai adus pt. Golf si a fost OK

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ideea mea ar fi semănat cu al treilea exemplu: locaş, articulaţie (ca o articulaţie-şarpe cu care se prin telefoanele mobile şi GPSurile mici

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nautilus, ideea ta ar merge la un GPS de 4", ori eu vreau sa pun unul de 7-9". Am gasit pe cineva care face inginerii din astea, are si "antecedente" , am vazut cu ochii mei un DVD care se "ingroapa" intr-un bord de Mercedes , după care este acoperit de o grila falsa....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La VAG nu prea merge. Ventilatorul sistemului de aer condiţionat este exact

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La Caddy este un spatiu generos pt. acte si alte alea chiar pe la mijlocul bordului, deasupra. Chiar ma gandeam sa il pun acolo, dar culcat, cu un capac deasupra, dar ramane foarte vizibil

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

OK. Acel "cineva" ar putea face şi ceva montat pe plafon, cum am spus?

~Nautilus

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate. Merg la el cu masina sa vada ce si cum si revin in cateva zile. In functie de ce spune , am sa cumpar si aparatul

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce vrei sa iti cumperi tu de pe alibaba.com sunt niste chinezarii ieftine.Am avut montat un 2din pe un bmw si era de tot circul. La frig facea figuri, mergea sacadat si uneori dadea erori. A fost cea mai proasta investitie a mea si nu a fost una ieftina, ci dimpotriva. Parerea mea e ca daca iti cumperi ceva sistem audio/video, cumpara ceva marca, nu chinezarii. In alta ordine de idei, nu stiu daca o sa il folosesti la filme, eu nu m/am uitat la nici un film in masina si nici pasagerii. Pt gps, cea mai buna varianta e cel cu ventuza. Adevarul e ca si mie mi/a spart o data masina si mi l/a furat, dar am invatat sa il iau jos de pe parbriz si sa il bag in torpedo. Astfel am scapat si de hoti.

Modificat de gsx 600 f
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am asa ceva pe golf 3 de un an si ceva, chinezarie ieftina si inca merge....m-a costat cam 250USD cu totul adus acasa. Ori am avut eu noroc, ori tu ghinion....nu fac reclama ca nu vand asa ceva. Iar pentru cei care au impresia ca , daca iau ceva de marca, NU este facut , sau macar asamblat in china, sunteti cel putin naivi...

post-1772-0-15372300-1302349627_thumb.jp

Modificat de Valeriu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!