Jump to content

Montare quattro


rogue
 Share

Postare recomandată

Adresez cu respect o intrebare utilizatorilor acestui forum in dorinta lamuririi asupra unei probleme care nu-mi da pace in ultima perioada. Detin un audi a6 motorizare 1.9 tdi din fabrica cu 96 kw. Tehnic se poate interveni asupra acestei masini spre a se monta tot sistemul de tractiune integrala original audi, avand in vedere ca masina nu a venit asa din fabrica? Stiu ca motorizari quattro se gasesc pe audi a4 la motorul de 1.9 dar la a6 numai la motorul de 2.5 (ma refer la modelele pana in 2004). Se poate face o astel de modificare si la motorul de 1.9 de pe a6? Care ar fi modalitatea si cam ce costuri m-ar astepta in acest sens? Multumesc anticipat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Teoretic se poate face orice dar o masina venita din fabrica cu tractiune integrala are cateva modificari la caroserie si cred ca ar fi exagerat de costisitor. Vei avea nevoie de o alta cutie de viteze, de un cardan, de planetare pe spate, alta toba de esapament, modificari la caroserie etc. Eu zic ca toate astea s-ar putea sa te duca la o suma foarte mare, undeva la un sfert din valoare actuala a masinii tale. Eu zic ca nu merita.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In plus vei avea de schimbat puntea spate cu una cu suspensie independenta pentru ca altfel nu se va putea monta diferentialul si planetarele din spate. Iar datorita acestora, partea din spate a caroseriei va trebui modificata serios pentru ca ele sa incapa (va trebui ridicata podeaua portbagajului precum si cea de sub bancheta din spate, cred).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Maine bine vinzi masina si iti cumperi unu care are quattro. Iesi multi mai ieftin plus ca un lucru facut din fabrica nu se compara cu unul facut dupa(pot aparea probleme)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna seara. Am si eu o mica nelamurire. Tinand cont de taxele exagerate din ultima vreme, mi-a trecut asa o ideie. Ce ar fi daca pe un audi a6 3.0 tdi quatro, s-ar scoate motorul si s-ar pune un motor de 2l (2.0 tdi). Cu modificari nu prea mari( turbina care este deja, un intercooler, soft, daca se doreste injectoare, modificare la evacuare, si alte chestii ce tin de modificari.) se poate obtine cei 240 cp, chiar peste 270+, nu pretind ca fiabilitatea motorului ar fi mare sau s-ar pierde, dar totusi e o ideie interesanta.Avantaje ar fi asigurare cu pret mai mic, impozit foarte acceptabil 180 lei nu 2200 lei pe an, posibil si o taxa de inmatriculare mult mai mica pentru cei ce doresc acest lucru.Acum intreb se poate monta direct motorul de 2.0 tdi in locul celui 3.0 tdi ? stiu ca 2.0 tdi are distributie pe curea pe cand 3.0 are pe lant.. aici ar fi ceva modificari... dar in principiu se poate? Ce ar presupune acest lucru?

Modificat de SGD007
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ai doua variante pentru a monta quattro pe ea. 1 cumperi o masina care nu este imatriculata deja in Romania si din doua faci una. sau 2 poti gasi una pocnita fara a fi afectata prea rau mai ales partea care te intereseaza pe tine. si 3 sa fie te sfatuiesc sa nu te apuci de modificari ca te va ajunge ca bani ma refer cat nu face si iti vei face si parul alb in cap. sigur ca tu esti cel care decide in final ce si cum. banii tai masina ta. oricum succes si sa ne ti si pe noi la curent cu decizia. daca alegi sa o modifici singur si poti nu uita sa faci si poze. cred ca vei fi primul care va face acest experiment si merita sa faci si poze. asta asa pentru noi toti. multumesc.

Modificat de lucian190
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Subscriu si eu la ideea lui SGD007 :D

Chiar dacă nu s-ar obţine caii ăia putere... ăia erau buni

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!