Jump to content

Comanda pompa motorina din rezervor la Sharan


Calin78
 Share

Postare recomandată

E vorba de un Sharan din 2001, motor diesel de 115 caluti. Nu se alimenteaza pompa din rezervor si masina nu porneste. Daca alimentez pompa direct masina o ia la sfert.

Stie cineva cum e comandata pompa? prin releu? iar comanda releului vine din ecu? intreb pt. ca nu prea ma pricep la managementul PD-ului.

In sectiunea Sharan n-am gasit nimic in legatura cu acest subiect.

Multumesc pt. eventualele raspunsuri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut.

Atunci cand pui contactul se aprinde martorul de la bujii? Ce cod de eroare ai? Cauta pe unitatea multifunctionala (in bord pe la picioare sofer) un releu pe care scrie 109 pune-l pe direct si vezi daca porneste.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, se aprinde spirala in cluster. Vizavi de diagnoza, nu pricep nimic din VAG ca nu am avut de-a face cu el. Exista o eroare legat de fuel pump shortcut to ground blabla si ceva eroare la hvac (asta am inteles ca ar fi aeroterma). Baiatul care a facut testul zicea ca nu poate sterge nicim eroarea.

Deci pompa e comandata de releu? presupun ca exista si o siguranta pe undeva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

" pump shortcut to ground" inseamna ca este un scut la masa teoretic ar trebuii sa cauti pe traseul firelor un scurt undeva unde izolatia de la "+" pompa sa fie deteriorata nu inainte sa cauti sigurante arse sau releul sa nu fie defect.

Bafta multa!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Domnilor, problema sa rezolvat. Masina porneste si totul e ok. Problema a fost la comanda releului, nicidecum la cablajul catre pompa.

Buba, ca sa zic asa a fost la comanda minus al releului. Initial am suntat 30 cu 87 si masina a pornit. Problema a fost in interiorul carcasei releului. A fost vorba de o lipitura 'rece' a comenzii care vine din ECU.

Ca sa se stie, la punerea contactului releul e alimentat cu plus de contact (pin85) si totodata cu minus de la ecu (pin86).

Aceea comanda de la ecu venea dar din cauza lipiturii reci nu alimenta releul. Totul sa rezolvat cu cateva grame de cositor.

Releul era nr. 153 si din cate am observat candva mai fusese schimbat. Era un releu gri de 30A care seamana cu cele de pe Golf3/Passat b3.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salut,

Am si eu o problema si nu stiu exact daca este de la pompa de motorina sau din alta parte.

Problema imi apare cand am motorina in rezervor mai putin de jumatate si anume, la deniveleri sau frane se balanseaza acul de la indicatorul de mororina din bord si incepe sa bipaie exasperant ca nu mai am motorina si trebuie sa realimentez.

Din cate am vazut, plutitorul pentru nivelul este atasat pe pompa de motorina deci probabil ca acela este dar vreau sa fiu sigur inainte sa il desfac.

Am vazut ca mai exista si o valva de gravitatie sau cam asa ceva si poate aceea este stricata.

Daca a mai patit cineva chestia asta il rog sa imi dea un sfat cum a rezolvat problema ca este super stresant sa conduci in oras unde pui frana destul de des cu acel bipait in cap.

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aceeasi problema o am si eu doar ca se manifesta foarte rar,cam o data pe luna.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!