Jump to content

VW Bora 2.0 Bobina inductie


Ciprinel
 Share

Postare recomandată

Am un VW Bora 2.0 2002 am avut niste probleme in Germania cu o bujie si mergea motorul in 3 pistoane si am ars-o putin cu fisa scoasa si si-a dat drumul apoi am mai mers inca 1000 km a mers fara probleme apoi i-am schimbat bujiile si tot mi-a facut probleme si a mergea in 3 pistoane, i-am schimbat si fisele si acum face cam aceleasi probleme adica merge in 3 pistoane cand isi da drumul si merge bine cand face probleme. In unele zile merge perfect fara sa faca nici o problema, nu prea merg prea mult cu masina decand s-au intamplat problemele astea, poate sa-mi dea cineva niste sfaturi? Mentionez ca atunci cand merge in 3 pistoane se aprinde un bec galben cel de la motor cred... si licare, cand nu sunt probleme decat sta aprins si se mai stinge daca merge masina bine mai multi km, cand merge prost incepe sa licare.

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai o bobina pt. toate bujiile, sau cate una pe fiecare bujie?

Becul ala care se aprinde nu e cumva cel care seamana cu un motoras galben? Ala palpaie atunci cand sunt detectate rateuri, dupa care ramane aprins ca sa sti ca ai probleme.

Fa o diagnoza ca sa vezi pe ce cilindru apar rateurile, dupa care mai vorbim. Cauzele rateurilor pot fi multe, de aceea e important sa descrii cat mai exact cand apar problemele, la rece, la cald, in mers, la relanti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Are zile si zile. Cand o pornesc cateodata merge perfect nu face nici o problema merg cu ea nu face nimic, cateodata o pornesc si merge prost si nici cand se incalzeste nu se schimba nimic.

Am atasat o poza cu becul care se aprinde. Nu sunt in tara si imi e frica daca e bobina... e foarte scumpa aici. Cred ca o sa o pun pe tester macar sa-mi zica ce are...post-58516-0-03173100-1298231044_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mie mi s-a dus egr-ul cand mi-a aparut semnul acesta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da, despre acel semn vorbeam. Iti clipeste cand da rateuri. O sa gasesti erori ceva de genul "missfire detected on cylinder "x"". Cand ai schimbat bujiile, in ce stare erau cele vechi, vreuna era mai "uzata" decat celelalte?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca e bobina pe duca e posibil sa faca figuri din acestea. In ceea ce priveste pretul bobinei, gasesti pe ebay in Germania la pret foarte bun. Bafta la rezolvarea problemei :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O bujie era uzata si cum am zis, in germania nu a mai mers deloc si i-am dat foc cu fisa... asa m-a invatat un mecanic, si si-a dat drumul, apoi le-am schimbat pe toate si fisele.

Astazi mai nou mi s-a aprins EPC si cateodata se aprinde si ESP si ramane aprins :) probleme cam mari incep sa apara.

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuie sa faci diagnoza cand apare acel martor ptr ca pot sa fie o multime de defecte.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Am si eu exact aceeasi problema, masina face fitele astea daca nu o pornesc 2 zile deloc, m-am gandit ca nu poate fi o problema electrica asa ca am bagat un aditiv de curatat supape si benzina Rompetrol, nu stiu daca s-a rezolvat problema, pt ca nu am lasat-o de atunci 2 zile nepornita, da' nu am mai avut nicio eroare pe vagcom(aveam random missfire, insuficient insufficient air flow). Daca reusesti sa o repari te rog sa postezi cum ai facut, mersi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

salut amice am si eu aceiasi problema as fi tare curios cum teai descurcat cu problema as vrea sa vb mai multe detalii daca poti idu de mes killer_88_ok@yahoo.com ms mult

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!