Jump to content

Biodiesel


Ignition
 Share

Postare recomandată

Multumim Ionut!

O interesanta poveste, si cand te candesti ca altii pun uleiul direct in rezervor........ intradevar uleiul e gratis dar ce urmeaza  e contra cost...

 

Si comentariile sunt pe masura!

 

thank you for passing along your hard earned wisdom...and insight..

with pictures for doods like me...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu toata instalatia profi de incalzire ,filtrare ai vazut ce depuneri a gasit in motor,pe supape ,pistoane,egr chiar injectoare.Renteaza se desfaci motorul bucati pentru curatarea de reziduri ? Cred ca mai mare amploare si de viitor or sa ia instalatiile de GPL pe diesel cu efecte secundare minime.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu alte cuvinte ce dai la mere pierzi la pere.

 

OK daca ramai undeva in pana de carburant, mergi la primul magazin alimentar iei cateva sticle de ulei si iesi din rahat, in rest sa mergi non stop cu ulei, deja mi se face greata sa desfac 60 de sticle de ulei.

 

Dar din punctul meu de vedere cine vrea sa faca acesta experienta pe pielea lui nu are decat, eu imi iau o bere rece  citesc si ma amuz.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Azi am auzit prima data ca pe un motor modern ar functiona treaba asta.O sa incerc si eu de curiozitate pe tdi cand o sa am timp.

Daca se strica asta este,o arunc si gata :blah:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am trecut ITP fara probleme.fara sa intervin  cu  vreo "atentie" speciala. la noxe a isit ca si in ceilalti ani.Cine are masini ieftine si motoare ieftine gen(eu) care gasesc motor complet foarte ieftin merita sa mergi pe ulei insa nu asi face asta la un golf sau ceva mai fitos. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

calin.g - ai idee cum lucreaza instalatia de GPL la diesel ?

Indiferent ca se alimenteaza cu motorina sau biodiesel instalatia de GPl se poate cupla si are acelasi efect. GPL la diesel nu exclude biodiesel.

Din experienta personala va spun ca biodieselul este o alternativa buna si economica.

Am varsat in rezervorul la diesel tot felul de uleiuri dar in amestec cu motorina de pompa si masina a mers ireprosabil desi cand foloseam combustibil cu cifra calorica mai mica se simtea la putere si la consum, dar si invers.

Nu puneti ulei de cutie automata, ala nu arde.

La filtrele de motorina am avut mici semne de problema, cand le-am schimbat erau putin mai imbacsite, patate in rest nimic de rau.

 Casian,nu sunt impotriva biodieselului,asta este viitorul pentru diesele dar carburantul facut de rafinarie special cu continut de biodiesel aditivat special cum deja este acum la pompa cu procent de 5-10% .Nu este acelasi lucru cu uleiul vegetal de la supermarket turnat in rezervor .Consider si este o parere personala ca mai devreme sau mai tarziu aceasta combinatie duce la avarierea prematura a motorului si toata economia facuta cu acest ulei vegetal nu acopera costurile de reparatie si intretinere.Acum fiecare merge cu ce doreste dar trebuie sa ia in calcul si acest aspect.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca citeati articolul vedeati ca omul a mers 150.000 mile adica aproape 300.000 km cu masina aia pina sa inceapa problemele.... In plus el a folosit ulei ars, nu vegetal direct .

Citi au reusit sa ajunga cu EGR-ul necuratat la km astia ??? Pai eu a trebuit sa-l schimb la 100.000 km....

Cite turbine ajung fara sa fie curatate la km astia ? Cam multe....daca ajung pina acolo si nu se distrug.....

Insa fa socoteala altfel : el a mers 300.000 km MOCA  . Uleiul era reciclat de la fast fooduri.. Cu un consum mediu de 6% la un diesel el ar fi consumat 18.000 litri motorina ca sa faca km astia. Adica 113580 lei. adica aproximativ 25.000 euro !!!! 

Pai la banii astia iti iei alta nou noutza din fabrica !!!!

Modificat de kye04
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu știu dacă a văzut cineva. Dar mașina respectiva era modificata. Ma gândesc ca a contribuit și asta la problema....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am pus azi 12l ulei=45lei si motorina ~16l=100lei.no problem yet.sunt curios mai mult de valorile consumului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt constient ca n-or sa fie probleme.Ma amuza ideea de a pune ulei de gatit(se uita azi un nene la mine si se scarpina in cap) :))

Totusi sa pui 100% ulei nu mi se pare prea safe numai din cauza vascozitatii,nu stiu daca 2-2.5l de benzina pot ''inmuia'' 50l de 'uleina'.

Modificat de akon
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poti pune 2 l de ulei intro sticla dupa care adaugi benzina si vezi daca il inmoaie....easy

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Îmi povestea un prieten de-al meu cu mulți ani în urmă, când uleiul era chiar foarte ieftin, că în Spania în mașina lui (Opel Vivaro, tipul avea un fel de AF) băga exclusiv ulei vegetal, mie mi s-a părut ciudată povestea asta, nici n-am îndrăznit să deschid pe forum o discuție pe această temă, dar ideea mi-a rămas întipărită în memorie. Mai spunea că majoritatea cunoscuților lui merg numai cu ulei vegetal în loc de motorină și nu au niciun fel de probleme. Acum însă văd că din ce în ce mai mulți susțineți că nu ar fi o problemă amestecarea 50-50 a motorinei cu ulei din supermarket. La primul drum mai lung îmi iau inima în dinți și torn și eu 25 litri de ulei în rezervor... Tot n-am înțeles exact dacă merge la TDI-PD.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cu 100% ulei e problematic.

Ma gandesc ca depinde si calitatea uleiului,probabil ca floriolul este un fel de alto 55 :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Voi acestia care incercati sa inlocuiti  motorina cu ulei vegetal sunteti niste EGOISTI MODERNI, deoarece  voi  vreti sa mergeti gratis cu masina, si tot voi veti fi aceia care  veti face scandal cand preturile produselor alimentare se vor majora.

 

Cresterea cerintei de ulei vegetal pe piata v-a duce direct la majorarea pretului uleiului si a altor produse ce deriva din el.

 

Asa ca folositi uleiul vegetal la prepararea mancarii !!

Modificat de Rune
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Studiile astea făcute de diverse asociaţii mă lasă rece, sunt interese mari, nici petroliştii şi nici autorităţile nu vor să folosim combustibili neaccizaţi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

M-am mai gândit... dacă uleiul vegetal nu ar avea efecte negative asupra motorului, cum se face că nu s-a generalizat folosirea lui ca și combustibil, măcar amestecat cu motorina în proporție de 50%? Cum se face că transportatorii nu folosesc ulei în autotrenuri? Având în vedere că un tir la o cursă mai de doamne-ajută consumă 1 tonă de combustibil, economia ar fi substanțială, cu atât mai mult cu cât ar achiziționa tone de ulei în butoaie, deci mai ieftin decât în magazine. Ceva nu se leagă în toată povestea asta.

 

Am sunat un alt prieten în Spania, care parcurge mii de km săptămânal cu un Crafter, l-am întrebat ce poate să-mi spună despre alimentarea unui motor diesel cu amestec motorină+ulei vegetal, și a spus că e prima oară în viața lui când aude așa ceva. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1.eu nu inteleg ce treaba are prietenul tau ;gica; care e angajat pe bus cu uleiul,oricum majoritate nici macar nu stiu cati cm3 are motorul sau kw

2.crezi ca la tir-uri ar putea tine cineva evidenta unui amestec de combustibil?

3.ai o gandire cel putin puerila!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. Unii nu stiu, altii stiu. Tipul asta stie, si e vorba ca umbla mult... infine

2. De ce sa tii evidenta stricta, unii au tirurile lor, evidenta e un motiv sa bagi combustil la pret dublu? Si de ce ma rog n-ai putea sa tii evidenta?

3. Cine zice, ala e. Cred ca ti-ai facut un selfie si ai crezut ca-s eu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cateva postari mai inainte au fost 2 useri atentionati/pedepsiti datorita acestui tip de coversatie care risca sa devieze din moment in moment!!!

 

Acesta este un topic despre Biodiesel unde fiecare isi poate exprima experientele in acesta directie sau  parerea despre,

 

Pe numeni nu intereseaza daca prietenii vostri stiu sau nu stiu ceva, si nu cred ca cineva poate fi evaluat asa la distanta daca stie sau nu stie ceva.

 

Chiar nu  reusiti sa discutati in contradictoriu fara  a va ironiza, jigni ?  Ori sunteti aici numai asa ptr a o lua pe ulei?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

După aprox 1 săptămână și vreo 20 litri de ulei vegetal combinați cu 20 litri de motorina am ajuns la concluzia ca îmi voi distruge foarte rapid motorul meu common rail :(

Fum albastru care nu dispărea la pornire decât după vreo 2_3 minute. Masina deși la început era identica cu mersul 100% pe motorina. Și-a schimbat imediat comportamentul. Consum crescut cu 1-1.5 litri. Era clar mai leneșă.....

Motorul se bâlbâit în ultima perioada la ralanti :(

Trist. Eu nu mai fac și experiment pe mașină mea! Succes celor care vor/pot!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe cr nu merge dupa cum ai vazut la acel logan.

La tractorul meu observ ca totul este ok deocamdata,nu fum,putere la fel,zgomot mai redus.

Din cate imi aduc eu aminte pana acum cativa ani motorina avea vascozitatea ca si uleiul acesta din zilele noastre.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Colin

 

daca ai citi ceva mai mult ai ajunge la concluzia ca cel mai efectiv sistem ptr a merge cu ulei de gatit este sistemul cu 2 rezervoare.

 

Cu alte cuvinte pornirea motorului se face strict pe motorina, si dupa ce motorul ajunge la temperatura de lucru se trece pe ulei, care este preancalzit.

 

Deci ceea ce faceti voi sa amestecati cu dieselul v-a creea mereu probleme la pornirea motorului, fie vara, fie iarna, dar aici nu ma refer la proportii  de 2 L ulei la un rezervor de 50 L de diesel.

 

In toate colturile lumii sunt  pionieri care au incercat acest tip de combustibil, sunt unii care au facut chiar sute de mii de km, sunt unii care nu au avut absolut nici i problema cu motorul datorita acestui tip de carburant, sunt altii care si-au blestemat ziua in care au venit pe lume etc etc, sunt tone de postari pe internet in toate limbile posibile dar...

 

Un singur lucru il au in comun toti acesti pionieri si anume ca toti au renuntat, mai devreme sau mai tarziu, deci in concluzie  putem spune cu mare precizie ca dupa renuntarea la diesel nu vom trece la ulei de gatit ci sigur la alta forma de carburant , i la gatit vom folosi in continuare uleiul de gatit dar la un pret mai mare.....asa ca mii de multumiri acestor pionieri care prin gandirea lor inventiva au facut ca mancarea sa devina mai scumpa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Merg in amestec de 50% ulei 50% motorina si am cateva sute de km la activ, singurul dezavantaj sesizat de mine este o pornire usor mai lunga dimineata, adica nu o ia la sfert ci invarte un pic mai mult cca 2-3 secunde dar nu ma deranjeaza, in restul zilei pornirile sunt la sfert. Ce am obesrvat de cand merg in combinatie cu ulei, un motor muuult mai silentios, consumul a ramas acelasi, nu sesizez vreo micsorare de putere, iar valorile injectoarelor sunt aproape de zero, ceea ce inainte ereau undeva la -40, +30 cu aproximatie :). Nu incurajez pe nimeni sa faca asa ceva dar clar motorina din zilele noastre este prea uscata si asa apare uzura la injectoare si pompa de injectie si "uatevar" :D . Am sa pun o poza cu valorile injectoarelor facuta recent (de cand am luat-o pe ulei)

Sa fiti sanatosi!

post-74461-0-25815700-1399115725_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!