Jump to content

Ce secrete ascunde Climatronicul.

voinea
 Share

Postare recomandată

vivi thanks! am sa incerc combinatia dar de abia in 4 ianuarie cand intru la volanul noii octavia elegance

pana atunci poate se descopera secretele .... ventilatorului ceva!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu din ce motive, la comanda "Econ"+"aer fata" (prin care la unii se intra in meniu, dupa cum am citit), imi apare un meniu "fantoma" care nu stiu la ce se refera, constand in niste caractere indescifrabile.

Asa am patit si eu...si asta fiind singurul menu care poate fi accesat la mine...o sa incerc si "Econ"+"aer parbriz".

Link către comentariu

Am si eu o problema legata de secretele climatronicului. In mod normal la pozitia 45 ar trebui sa imi arate temperatura motorului, insa tot timpul este afisata valoarea 02. Mufa de la senzorul de temperatura imi face figuri din cand in cand, sunt momente cand nici in bord nu mi se ridica acul. Dar atunci cad in bord acul functioneaza normal pe climatronic tot 02 ramane.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Se pare ca multa lume are probleme cu valoarea de pe canalul 45, unde ar trebui sa vezi temp. motorulul.

La mine si la multi altii valoarea aratata pe canalul 45 este 99, fara a se schimba... o explicatie nu prea s-a gasit..

oricum, daca se ridica acul la 90 grade (si sta acolo!) dupa 5-10 min. de mers cu masina , stai linistit

Link către comentariu

Salut,

Rog sa-mi spuneti combinatiile de taste si meniul care apare pentru climatronic Golf IV 2003/2004 diesel.(il am de 2 saptamani si inca sunt la vorba aia ''ma uit ca si la masini straine''

P.S. Am citit pana la pag. 13 am inteles eu econ+tasta incazire jos+tasta racire ?

Rog ajutor, si nu ma certati daca am incercat sa cer acest lucru.

Multumesc mult,

Modificat de sorin.gsm
Link către comentariu

pentru octavia II model 2007 cel putin la a mea si la altele cateva vazute mai sus se apasa simultan 'econ' cu butonul din dreapta sus de langa cel de recirculare a aerului si cel mai vizionat canal adica viteza vehicolului e canalul 19 cu subcanalul 0 parca pt km si 1 pt mile

canalele se schimba cu ajutorul butonului pt temperstura din stanga iar subcanalele cu ajutorul butonului din mijloc cel al vitezei ventilatorului

daca e cineva intersat de mai multe sau de cateva combinatii ale cd playerului pt masina respectiva cu cea mai mare placere :Driver:

Link către comentariu

daca e cineva intersat de mai multe sau de cateva combinatii ale cd playerului pt masina respectiva cu cea mai mare placere :)

eu sunt interesat... MK5 TDI... acelasi tip de climatronic... RCD500 mp3...

Link către comentariu

@unguru1432 Vezi postul #58.

@sorin.gsm Citeste primele pagini ale topicului si o sa gasesti raspunsul la problema ta.

Am atasat si un fisier cu informatiile de pe climatronic pentru Golf 4.

VOLKSWAGEN__CLIMATRONIC_RO.doc

Link către comentariu

Ma poate lamuri si pe mine cineva? Vad ca toata lumea foloseste link-ul de mai sus si nu obiecteaza nimeni: la mine sunt numai 45 de canale(la 45 oricum nu-mi arata temp motorului - parca sta '02' tot timpul) si nicidecum 75 cum scrie acolo!!! Asa este la toata lumea sau mai trebuie sa fac eu o 'smecherie' sau combinatii de taste? Merci mult si numai bine!

Link către comentariu

Nu chiar la toata lumea este asa, dar este normal in cazul tau. Nici la Golf 4 nu sunt disponibile toate canalele descrise in document. Doar climatronic-urile mai noi au. De asemenea, la Golf 4, nu este disponibi canalul cu temperatura motorului. De fapt canalul este disponibil, valoare nu este afisata.

Link către comentariu

:somnmare: Feriti-va de o problema.Ceea ce i s-a intamplat tatalui meu acum 2 zile.S-a rupt axul de la climatronic...si surpriza...Stiti cat costa? 28 milioane.Bineinteles de la porsche.Asa ca mai bun e AC. :lol: Scuze de offtopic

Link către comentariu

dupa logica asta cea mai buna masina e dacia, ca e ieftina.....bineinteles ca climatronicul e o etapa evolutiva superioara AC-ului simplu....

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Ia lamuriti-ma s pe mine, va rog mult! Qestia asta cu secretele Climatronicului, sunt niste informatii afisate de el sau sunt variabile care se pot schimba? Si daca sunt variabile, e OK sa le schimbi?

Am un Passat 2004 130 CP si in afara de mescheria de la radio cu setarile lui alta nu stiu... nici macar nu am un manual al masinii (chiar, ma poate ajuta cineva?)... pentru resetarea lui SERVICE NOW am apelat la unu de la VW... desi cica era simplu... ma ajutati si pe mine, va rog, cu rasp la intreb de mai sus si cu alte "secrete" ale bordului de Passat 2004?

Link către comentariu

Incearca sa dai search si vei gasi raspuns la toate intrebarile tale. Succes!

Link către comentariu

alvis...si incearca sa dai "search" DUPA ce citesti regulamentul. Vei afla astfel ca nu ajunge sa te inscrii si sa postezi, ci trebuie sa respectam cu totii si niste reguli aici... De exemplu sa nu fim off-topic si anume sa postam fiecare problema/intrebare in aria ei...si asta dupa ce am cautat daca nu cumva mai este expusa de altcineva. Si acum, ca sa nu zici ca suntem cu totii uraciosi si ne purtam rau cu noii veniti, sa-ti ofer si cateva indicatii ajutatoare :D BINE AI VENIT !!!

1. Completeaza datele la profil cat mai mult (nu trebuie sa-ti dai mobilul sau numarul masinii, dar macar orasul din care esti ca sa stim cine te poate ajuta)

2. Pentru manual-ul de Passat, gasesti link-uri in topicul "Cereri manuale de instructiuni". Citeste cu atentie pe fiecare pagina pana gasesti ce cauti. daca nu te descurci, anunta-ma (pe PM eventual). Daca esti din Bucuresti poti veni la o intalnire saptamanala si am eu o varianta electronica (PDF)

3. Alte "mescherii" gasesti in aria de Passat cautand printre topic-uri (sau in aria TDI Forum). Sunt multe tips&tricks de care poti afla citind. Nu te astepta sa vina cineva sa ti le toarne pe toate o data, ca nu merge asa ;) . De exemplu despre motorul TDi AICI si AICI despre turbina si anumite probleme ale sale AICI si AICI, despre "secretele climatronicului" nu mai spun...deja esti in acel topic (numai ai rabdare si citeste-l pe tot chiar daca e lung), ar fi interesant si meniul de la Bord Computer (daca ai asa ceva), sunt ceva discutii AICI si AICI

....

Cred ca ti-am dat destul de citit pentru inceput :D

Lectura placuta

P.S. Si daca ai intrebari, nu uita sa le postezi in aria respectiva nu in continuare pe topicul asta ;)

END of :D

Bafta...

Modificat de Rapier
Link către comentariu

Sorry, fratilor, fara intentie... daca viata ar fi asa simpla pentru toti incat sa am timp sa stau sa citesc TOTUL, sau macar ce gasesc cu search, as avea cu vreo 7-8 kile mai mult si mai putin par alb in cap... dar, fir-ar sa fie, pentru unii ca mine viata-i o curva si noi suntem in vizorul codului penal pentru incurajarea prostituitiei...

Voi schimba profilul asa cum am fost sfatuit iar offtopic nu ma consider, intrebam despre secretele Climatornicului, daca sunt informatii fixe sau sunt niste variabile de diagnoza care se pot modifica (sunt 19 pagini de citit numai la topicul asta, Dumnezeule!!!!). Manual de Passat mi-a raspuns deja cineva pe pm si ii multumesc, daca as fi gasit topicul ala special as fi pus cu mare bucurie acolo, am mouse-ul martor ca eu am cautat un asemenea topic. Alte mescheri o sa le caut daca sunt asa de offtopic, dar sunt sigur ca nu o sa gasesc asa ca astept reactii...

Mersi de initiere, voi tine cont, dar tot astept raspuns la faza cu climatronicul pentru ca jur ca nu citesc 19 pagini de topic sa ma lamuresc...

Link către comentariu

:D Feriti-va de o problema.Ceea ce i s-a intamplat tatalui meu acum 2 zile.S-a rupt axul de la climatronic...si surpriza...Stiti cat costa? 28 milioane.Bineinteles de la porsche.Asa ca mai bun e AC. ;) Scuze de offtopic

despre ce ax e vorba?ca nu-s tare lamurit...

Link către comentariu

• Administrator

@ alvis Stai linistit ca asa e inceputul pentru toti . Toata lumea a dat-o-n bara ai devreme sau mai tarziu . Ideea este sa fi invatat ceva din aceasta isprava .

Informatiile oferite de climatronic sunt " fixe " si nu se pot modifica . Din cate stiu eu . :D

Link către comentariu

Corect... mersic mult! la nelamurirea d ce pe clima imi arata o viteza diferita e cea de pe bord voi cauta singur raspunsul, pana la prima pensie a vecinului de peste drum, care abia s-a nascut de o saptamana, sper sa gasesc ceva timp... doar daca nu se mileste cineva dintre voi de mine si promit sa nu va mai deranjez

Link către comentariu

viteza de pe clima e cea reala. Motivul pt care difera E mai multe (depinde de la user la user :lol: ):

- producatorul chiar a intenitonat asta;

- cauciucuri umflate necorespunzator, sau chiar marimi necorespunzatoare;

- viteza de pe clima e cea citita de senzorul din ABS --> deci e ceva digital, pe cand ce iti arata in bord sunt parti mecanice unde pot interveni ceva erori provenite de la materiale and stuff.

Link către comentariu

Seat toledo, 2001. intru in meniul cu cele 78 de canale, no problemm. inteleg insa ca mai este un menu, cel care testeaza si apoi afiseaza erorile. a reusit cineva pe toledo sa faca asta? daca da, cum?

merci.

Link către comentariu

viteza de pe clima e cea reala. Motivul pt care difera E mai multe (depinde de la user la user :D ):

- producatorul chiar a intenitonat asta;

- cauciucuri umflate necorespunzator, sau chiar marimi necorespunzatoare;

- viteza de pe clima e cea citita de senzorul din ABS --> deci e ceva digital, pe cand ce iti arata in bord sunt parti mecanice unde pot interveni ceva erori provenite de la materiale and stuff.

sar' mana! ca sa vezi ce cuminte am condus eu pana acum, cu 4-8km/h sub limitele legale... beware!

Link către comentariu

Ma poate lamuri si pe mine cineva? Vad ca toata lumea foloseste link-ul de mai sus si nu obiecteaza nimeni: la mine sunt numai 45 de canale(la 45 oricum nu-mi arata temp motorului - parca sta '02' tot timpul) si nicidecum 75 cum scrie acolo!!! Asa este la toata lumea sau mai trebuie sa fac eu o 'smecherie' sau combinatii de taste? Merci mult si numai bine!

la mine tot 45 de canale sunt, poate cineva sa ne lamureasca de ce?:(

Link către comentariu

• Administrator

@ Florin M.

@ alvis

De ce nu cititi topicul ? Stiu ca e greu sa citesti 19 pagini dar citindu-le puteti intelege multe si totodata puteti afla si raspunsul la intrebarea voastra .

Nu la toate modelele sunt disponibile toate cele 75 de canale . La unele modele de sunt doar 45 de canale si nu este disponibil canalul cu temperatura motorului. De fapt canalul este disponibil, valoare nu este afisata. De ce ? N-a gasit nimeni inca explicatia .

Modificat de aryes13
Link către comentariu

• Administrator

Buuuuuuuun ! S-o luam cu inceputul . Din dorinta de a face niste poze pentru a fi postate pe topic , apropo de secretele climatronicului , azi am mers la masina si-am inceput sa ma joc cu tastele , pentru a face poze . Spre uimirea mea am descoperit ceva ce nu stiam pana acum. S-o luam cu inceputul :

1. Tastele sageata sus + albastru + econ => Meniul diagnose cu 60 canale , numerotate de la 00 la 60 . Codurile sunt cele de la pagina nr 1 a topicului , postul 6 . Cautarea urmatorului canal se face cu albastru ( - ) sau cu rosu ( + ) . Iesirea din modul diagnose se face prin apasarea tastei econ .

Dupa cum se vede in poza 3 la modulul 45 ( temperatura motor ) arata 99 , adica nu e disponibila .:)

Exemple : poza 1 , 2 , 3 .

post-7729-1171719228_thumb.jpgpost-7729-1171719234_thumb.jpg

post-7729-1171719240_thumb.jpg

2. Sageata jos + rosu + econ => meniul ????? .

Are 10 canale , numerotate de la 00 la 09 si arata ce ???

Valorile , la canalele 00 pana la 08 sunt 0 si pot fi modificate de la tastele sageata sus sau sageata jos iar limitele sunt de la + 99 pana la - 99 trecand prin 0 .

La canalul 09 valoarea minima este 87 iar cea maxima este 127 .

Schimbarea intre canale se face cu tasta rosu ( + ) sau albastru ( - ) . Iesirea din acest meniu se face tot cu tasta econ .

Ce reprezinta aceste canale ? Ce se intampla daca variezi acele valori ?

Exemple : Pozele 4 , 5 , 6 , 7, 8 .

post-7729-1171719295_thumb.jpgpost-7729-1171719302_thumb.jpg

post-7729-1171719308_thumb.jpgpost-7729-1171719318_thumb.jpg

post-7729-1171719324_thumb.jpg

Modificat de aryes13
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!