Jump to content

Upgrade intercooler ARL

motoflici
 Share

Postare recomandată

Am găsit un preț foarte bun pentru un intercooler de ARL pentru a-mi upgrada ASV-ul meu. As dori

post-16860-0-40617500-1295962688_thumb.j

Modificat de motoflici
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In primul rand detaliaza ce vrei sa obtii.

Pentru ca banuiesc ca vrei sa cresti si presiunea pe admisie. Asta inseamna inlocuirea furtunelor de presiune sau intarirea celor existente. Altfel o sa-ti crape intr-o veselie.

Apoi... presiune semnificativ mai mare inseamna o turbina mai mare.

O turbina mai mare are nevoie de un soft care s-o comande in mod corespunzator.

Pentru ca softul sa-ti citeasca presiunea marita iti trebuie alt MAP (senzor de presiune admisie).

Astea ca strict necesar...

Link către comentariu

Intentionez schimbarea capetelor de injectoare, a turbinei, a softului. Astea au nevoie si de un intercooler asa ca l-am gasit pe asta. Modificarile se vor intampla in timp, nu toate odata asa ca vroiam sa stiu ce este necesar pentru ca masina sa mearga cu intercoolerul nou pana pun treptat toate piesele.

Link către comentariu

nu ti trebuie nimic, dar il pui degeaba :| aproape degeaba

Link către comentariu

Acest aspect ma intereseaza si pe mine.

As vreau sa montez un VNT17 pe masina si as vrea un FMIC, ce recomandati?

Am inteles ca s-ar potrivi si cel de Cupra?

Si ar mai fi o problema cu inlocuirea coturilor la traseul FMIC-ului, am inteles ca cele stock au doar un colier care vine prins, si daca e presiune mai mare in turbo crapa, asa ca trebuie niste coturi mai serioase! Corect?

post-20532-0-22048900-1295970790_thumb.j

Link către comentariu

Furtune si coturi tot imi trebuie, nu? Eu nu am intrebat daca are sau nu rost sa il pun ci simplu ce mai am nevoie in afara de intercoolerul propriu zis. Astea fiind zise, ce furtune si alte accesorii mai am nevoie si eventual de unde as putea sa le achizitionez?

Multumesc

Link către comentariu

@DorianR vorbesti din experienta?! :)

Cum sa spui ca-l pune degeaba?!

Intereseaza-te ce rol are intercoolerul si apoi vorbeste!

FMIC-ul ajuta sa "respire" motorul mult mai bine, mai ales cand sunt temperaturi de +30 grade!

@motoflici poti sa le cumperi gata facute, tubulatura+coturi etc.

Dar te ajunge destul de mult toata distractia.

Insa ai putea sa faci tubulatura custom, sa cumperi doar coturile, asta ar fi varianta mai ieftina.

Link către comentariu

Ai idee unde as putea face tubulatura custom? Sa fie si de calitate?

Link către comentariu

@DorianR vorbesti din experienta?! :)

in primul rand il ajuta sa INSPIRE mai bine :)

daca te uitai,am scris acolo "aproape degeaba"

referitor la experienta, n ai tu ore de scoala cate ore am eu de mecanizare.si de fizica , si chimia gazelor. asta referitor la +30 de grade. :blah_:

Modificat de DorianR
Link către comentariu

Inainte de a continua discutia, bagati un ochi aici sau aici.

Dorian are dreptate. ;)

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

Imi cer scuze, nu toti ne-am nascut invatati. Probabilitatea de a gresi e destul de mare, spunem doar din ceea ce-am citit la randul meu.

Referitor la multele ore ale tale de studii, puteai sa dai o explicatie mai elocventa daca tot esti in domeniu.

O seara buna!

Link către comentariu

Lasati cearta si jignirile !

Xdx, pentru Golf4 cred ca, cel mai potrivit e FMIC-ul de ARL pentru Golf4. Desi cred ca sunt mici diferente (care precis se pot modifica) in tragger.

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

Nici eu nu am initiat acest topic ca sa se certe lumea. Vroiam sa stiu pentru Leonul meu urmatoarele:

1. Daca merge intercoolerul de ARL (am aflat)

2. Ce imi mai trebuie pe langa intercooler(am aflat)

3. Cam cat costa piesele care mai trebuie pe langa intercooler(inca nu am aflat)

Poate cineva sa imi dea un raspuns si la punctul 3? Eventual dintre cei care au montat deja/stiu pe cineva care a montat un intercooler de ARL?

Link către comentariu

• 4 months later...

Postez si eu aici o intrebare! Intercooler-ul de pe passat b5 este la fel pe cele 3 motorizari 1.9 de 90, 110 si 116 cai? Intreb ptr. ca vreau sa-mi schimb intercooler-ul si am gasit unul pe un passat din 99 cu motor de 90 cai si nu stiu daca e la fel de mare, ca cel de ajm de pe passat-ul meu. Cel de pe audi a4 b5 banuiesc ca e la fel ca cel de pe passat, nu?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!