Jump to content

Bocanit la mersul inapoi


SosoCKX
 Share

Postare recomandată

Salut!

De cateva luni am o mare problema enervanta la masina, si anume: parchez si eu masina lateral cu spatele ca tot omul, iar cand pun frana ca sa ma opresc, se aude acel bocanit, mi se misca volanul in mana si parca se misca si masina cu totul. Uneori se intampla doar daca am rotile virate, alteori se intampla si cand rotile drepte. Bucsele de la bascula nu sunt duse, din punct de vedere mecanic, totul e bine la toate rotile. Am uitat sa precizez ca mie mi se pare ca roata dreapta-fata face figura asta. Si acum vine partea interesanta: cand am primit cadou discurile si placutele de frana, la roata dreapta s-a stricat filetul in suportul de etrier al surubului de sus. La Leon ca sa fie frumos, suportul de etrier e de fapt fuzeta. Ca sa nu dau banii pe o fuzeta noua, am facut o improvizatie: Am luat la polizor din partea groasa a surubului astfel incat sa treaca prin suportul de etrier, iar pe partea cealalta am pus o piulita. Pana atunci n-am mai auzit bocanitul asta, mai ales sa mi se miste volanul in mana. Impresia din interior e ca roata aia se misca din sasiu si "ramane in urma". Desi stiu ca improvizatia nu e tocmai ortodoxa, nu cred ca e asta cauza.

Ceva pareri?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Joaca etrierul, daca mergi numai intr-o directie si frinezi e ok, daca schimbi sensul din cauza jocului trancane.

Mergi cu spatele , pune frina. O sa trancane. Mergi in continuare cu spatele si pune frina , daca nu mai trancane e ce spun eu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca franez o data, a 2-a oara nu mai face. 98% si eu eram sigur ca de aici e toata treaba, insa face urat de tot. Pur si simplu parca se misca roata cu totul. Aaa, acum am priceput ce se intampla! Etrierul se misca pe verticala si de-aici tot bocanitul. Eu ma gandeam ca ar putea sa se intample ceva numai pe orizontala, cum il impinge pistonul, dar poate s-a largit gaura din suportul de etrier, poate am luat prea mult si din surubul ala...

Acum nu mai trebuie decat sa strang ceva dinero pentru o fuzeta, o pereche de rulmenti fata si o geometrie, deci la primavara cu rezolvarea problemei, cel mai probabil.

Multumesc mult pentru raspuns!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu placere domnu'.

Eu aveam aceeasi chestie dar nu chiar improvizatii ca tine.

La mine etrierul culisa pe 2 bucse care daca aveau joc trancaneau...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!