Jump to content

Octavia II Facelift Candy White 1.2 tsi


mariusss_g

Postare recomandată

Salutare!

Imi prezint si eu pe scurt masinuta. Octavia II facelift 1.2 tsi(105 CP) echipare Business plus:

- ESP fara HHC

- MaxiDot

- Jante aliaj Proxima(16”)

- Scut suplimentar plastic

Masina a ajuns pe 15 septembrie, dupa 9 saptamani de asteptare grea. Recent am depasit 3000 km si pana acum sunt foarte multumit de ea. Urmeaza acum cateva poze:

Prima zi, masina curata:

odyZ0.jpg

odGsr.jpg

Later:

crNT9.jpg

cs4l9.jpg

Jante aliaj:

odXVr.jpg

Jante tabla:

xBNU0.jpg

Echipament iarna:

u3Eq9.jpg

Modificat de mariusss_g
Link către comentariu

Foarte frumoasa ! Mai merita sa pui si un stergator luneta . Ce consum ai cu ea ?

Link către comentariu

Multumesc!

@Turbocip: Poate parerea mea nu e foarte obiectiva, fiind obisnuit cu Dacia 1310, oricum eu zic ca se comporta foarte bine. Cam toti posesorii de 1.2 tsi cu care am vorbit spun acelasi lucru. Recent a testat-o si un prieten care are un Passat 1.9 tdi(116 cp) si chiar a ramas surprins. Sunt de acord, nu e diesel, nu are nu stiu ce cuplu, dar totusi, pentru un condus decent, e chiar ok. Are 105 cp si cuplu de 175 NM intre 1550 rpm si 4100 rpm, asa ca pe hartie sta mai bine decat clasicul 1.6 mpi de la VAG.

Stergatorul l-am avut in vedere dar pana la urma am renuntat, nu imi placea cum arata, masina fiind alba. La consum e discutabil. Extraurban poti scoate si 5.1% si 6.7%(scoase ambele pe traseul Cluj-Satu Mare de ex)...depinde de incarcare, AC, viteza medie....in general la tsi-uri poti scoate consumuri chiar decente daca mergi linistit, max 100-110 afara, cu accelerari line...in oras, 8-9%, poate si mai mult uneori.. aici nu pot fi foarte exact, pentru ca circul foarte putin inauntru si nu prea urmaresc.

Modificat de mariusss_g
Link către comentariu

Salutare, foarte frumoasa masina, :icon_thumright: mai ales pe alb. sa ai parte numai de bucurii alaturi de ea si de multi kilometrii fara probleme.te asteptam la intalniri in cluj. ;)

Link către comentariu

Multumesc! Legat de culoare, sincer nu intentionam sa iau alb, initial as fi vrut ceva metalizat. Au crescut astia TVA-ul si a trebuit sa renunt la unele optionale, in final preferand sa pun ESP si sa renunt la culoare. Acum, ma bucur ca am ales albul, chiar imi place! Cat despre intalniri, incerc sa ajung si eu candva. Am citit ca sunt Miercurea, la Iulius, asta ar insemna ca as ajunge probabil mai repede pe jos decat cu masina :D

Link către comentariu

frumoasa masinuta;

imi place foarte mult cum ii sta cu alb..chiar este misto;

cat priveste motorizarea..ma bate gandul si pe mine..pt nevasta-mea;

cati mai multi km fara probleme si sa te bucuri de ea... :Driver:

Link către comentariu

Felicitari, cred ca ai ales cea mai buna varianta raportat la pret utilitate consum si putere. Pentru unii cred ca suna funny un motor de 1.2 pe Octavia insa am avut ocazia sa 'simt' acest motor pe un Golf 6 si cred ca se comporta excelent. Ramane de vazut cum sta la capitolul fiabilitate.

Sa o conduci cu placere! :)

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos si un mare :thumbsup: pt ca ai ales siguranta vs. aspect (esp vs. culoare).

Link către comentariu

Felicitari pentru alegere. La inceput eram cam sceptic cu motorul de 1.2. Dar intre timp m-am lamurit ca merge foarte bine datorita turbinei. Iar culoare alba imi place si mie (Fabia e alba). Sa o conduci sanatos si sa te bucuri de ea multi Km.

Link către comentariu

Multumesc tuturor!

In legatura cu alegerea ESP-ului in detrimentul culorii, mi se pare totusi destul de aiurea ca o Octavia, echipare Business sa vina fara ESP. Nu am enumerat initial toate dotarile, oricum are climatronic(dual zone), geamuri electrice fata/spate, airbag-uri frontale si laterala fata, cotiere fata/spate, oglinzi laterale incalzite,... Si am ales echiparea Business doar pentru ca in echiparea inferioara, Drive, nu primeam cateva optionale pe care le-as fi vrut (proiectoarele de ceata, telecomanda pentru inchiderea centralizata, ...) si decat sa le platesc separat, mai bine luam echiparea superioara si primeam mult mai multe in schimb.

Link către comentariu

O masina frumoasa, iar culoarea, astfel cum era prezentata in catalog, desi parea sa nu o avantajeze, in realitate este reusita, "indulcindu-i" proportiile masive. Oricum, spalarea saptamanala se impune cu prisosinta!

Este un salt urias de la Dacie la Octavia, cred ca ti se pare un adevarat OZN! :icon_thumright:

O intrebare, de curiozitate: circuli fregvent in zone neasfaltate sau cu gropi? Parea inaltata, datorita pachetului pentru drumuri grele.

Link către comentariu

Merci, asa e, in catalog nu arata chiar ok culoarea. Salt urias de la dacie, cu siguranta :D. E putin mai inalta, dar sa stii ca nu are PDG. Chiar am vazut recent la dealer, una exact ca a mea, alba(doar ca era combi), cu PDG...si aia chiar era inalta! Oricum, cand ma redresez financiar, am de gand sa imi montez un scut AM, sa stau mai linistit. Vor trebui si ceva huse, un tempomat...poate si folie...

Link către comentariu

Salut Marius :rolleyes: . Sa stii ca la tempomat cu timpul ma gandesc si eu. Numai ca trebuie sa pregatesc terenul cu sotia ( zice ca deocamdata am cheltuit destul pe masina anul acesta :lol: . Bine te-am gasit si pe aici. Numai bine, Andrei

Link către comentariu

Salut salut! Pai uite cum facem: pregateste tu terenul, si asa, peste vreo 2-3 luni incercam sa dam o comanda comuna pentru ceva tempomate, mai gasim poate si alti doritori de piese, si iesim mai ieftin . Toate cele bune,Marius

Modificat de mariusss_g
Link către comentariu

Frumoasa sa te bucuri de ea si la cati mai multi km...poze interior nu ai?

salll ...vreau si eu tempomat pentru un golf IV benzina dar dupa sarbatori...cam cat ar costa?

Link către comentariu

Merci. Poze interior nu am mai facut...legat de tempomat, nu stiu cat te-ar costa. Eu ma gandeam sa comand pentru mine de aici .

Link către comentariu

Merci. Poze interior nu am mai facut...legat de tempomat, nu stiu cat te-ar costa. Eu ma gandeam sa comand pentru mine de aici .

Vad ca este 60 euro + posta + montajul...dar vad ca sunt doua tipuri , de fapt codurile difera....oare la cat ne-am iesi?

Link către comentariu

Nu prea stiu cat ar iesi in final...la transport, ideal al fi sa ne gasim mai multi care vrem sa comandam una alta(am vazut ca ocazional se mai fac comenzi asa, de grup). Montajul nu ar trebui sa fie prea mult, sper :D. Oricum, ne interesam!

Link către comentariu

Frumoasa bijuteria Marius ... sa o stapanesti sanatos si fara evenimente.

M-ai facut un pic nostalgic, Octavia 2 Facelift a fost pasiunea mea, dar din cauza ca motorul pe care mi-l permiteam 1.4mpi pe O2 nu are Euro 5 ci doar Euro 4 am renuntat la Octavia 2 FL si am luat un Golf 6 Trendline tot Alb care are 1.4mpi cu norma Euro 5.

Nu imi pare rau, nu ma intelege gresit, mai ales ca Golful in varianta de baza Trendline are ESP, telecomanda si geamuri fata/spate electrice...

Dar ma uit asa la poze si sunt putin nostalgic ... :)

Sa profiti din plin de portbagajul masinii tale, este imens :)

Bravo, felicitari pentru masina este superba.

Uite iti las mai jos un link si cu Golf-uletul meu Alb Candy, daca vrei sa arunci un ochi :)

Golf 6 Alb Candy :)

Link către comentariu

@blordc,Florinutzu: multumesc :icon_thumright:

@Florinutzu: Mie de exemplu imi place mai mult Golful la exterior...Octavia mai mult la interior..plus evident, cum ai spus si tu portbagajul...chiar daca poate acum inca nu am nevoie de atat de mult spatiu, m-am gandit ca nu imi permit sa imi schimb masina atat de des si atunci o iau de pe acum mai mare :D . Sa avem toti noroc de masini si sa le conducem mult si bine :Driver:

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Frumoasa masina asa alba, putin surprinzator.

Sa o stapanesti cu placere!

Am citit pe forum despre ceva probleme la motorul asta pe Octavia (zgomote, mers ne-liniar etc.). Ai avut astfel de probleme sau vreo alta problema?

Ar mai fi ceva: cei de la Skoda dau niste consumuri foarte mici pentru cat de mare masina. Tie cat iti ia in oras?

Link către comentariu

Merci merci! De probleme serioase nu ma pot plange...mersul acela ne-liniar, ne-rotund sau cum vrei sa ii zici, il are, la rece. Cateodata chiar tremura asa putin, dar nu a 'murit' niciodata motorul. Recent i-am facut un update de soft, care teoretic ar trebuie sa rezolve problema acestui mers neregulat. Imbunatatiri sunt, nu s-a mai intamplat sa tremure, dar la pornirea la rece, tot nu merge rotund. De la service au spus ca poate fi si de la carburant. Din ce am citit, cam la toata lumea e la fel....sa vedem cum va fi dupa ce vine vremea rece, cu -10,-15 grade.

Nu prea circul in timpul saptamanii cu masina, mai mult in weekend, si de cele mai multe ori fac drumuri lungi. Asa ca, la partea de consum urban, nu pot sa iti spun foarte multe...ca idee, consumul e undeva intre 8-9% din ce am vazut...pe distante foarte scurte, 4-5 km, cand e si rece, evident consumul iese mai mare...depinde foarte mult si de cum tragi de masina...de exemplu, eu am scos si consumul dat de producator, 7.1%, seara, fara aglomeratie si cu un mers linistit, fara accelerari bruste. Un alt posesor de 1.2tsi din Cluj, face taxi cu masina si l-am intrebat de consum si imi zicea de 8-8.5%.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!