Jump to content

Octavia 2 FL vs Seat Leon


T-B0N3
 Share

Postare recomandată

Intrebare deschisa. Am posibilitatea de imi alege o masina (noua). Undeva la 17.000 -17.500 fara tva.

Cel mai probabil va fi un 2.0 TDI. Intrebarea mea este Octavia 2 FL sau Seat Leon. Si daca una de ce nu cealalta ?

Ce se va intampla cu masina ? Va cara in general 1 pasager, si din cand in cand 2, in special in regim extra-urban.

Imi place Octavia 2, ca am avut. E o masina OK, fair sa ii spunem. Nu stiu despre O2 FL prea multe. Am auzit ca ar fi folosit materiale ceva mai slabe decat la varianta anterioara (am auzit = din gura lumii fara sa stiu ceva concret sau sa verific).

Imi place in schimb cum arata Leonul. Are o tenta mai agresiva. Intrebarea este.. e comfortabil pentru acele drumuri lungi ? Se preteaza pentru 2 persoane + bagaj. Nu e cam jos pentru drumurile noastre?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut.o intrebare destul de spinoasa,in care va fiecare va scrie ce ii place lui.sa incep eu...as opta pentru leon,personal faceliftul skodei in comparatie cu modelul faceliftat mi se pare o gluma proasta,sau o hidosenie.dar asta e parerea mea.apoi,o mica diferenta de calitate ar fi pe la materiale,de genul mai placute sau mai imbietoare,si aici are avantaj leonul,daca vorbim de 2 masini trendline.oricum,calitatea creste in functie de echiparea sau dotarile alese.

masina va fi de serviciu,sau a ta personala?ca daca e de serviciu,iti va pasa,dar nu prea mult,adica poti face rabat la unele dotari,daca este a ta,a familiei tale,ar trebui sa te documentezi temeinic.

motorizarile daca vor fi aceleasi,cred ca performanta va fi un pic la leon,deoarece e posibil sa fie mai usor.

mai depinde si in ce domeniu activezi,pt ca de exemplu poate ai nevoie neaparata de portbagaj non stop si aici iei din start skoda.pt 2 persoane si bagajele aferente,portbagajul leonului e ok spre suficient,asta daca nu te muti in fiecare zi.spatiu de incarcare mai bun la leon,fiind hatch back,fata de berlina skoda.o sa zica lumea da dar e mare nenica...cari 3 porci.da,dar frigiderul nu il bagi.bine,hai sa nu deschidem cutia pandorei.

inainte de toate cred ca tu ai ultimul cuvant,nu noi,si cred ca trebuie sa vezi ambele modele in showroom,sa te acomodezi cu ele,si sigur va iesi una in fata.de tine depinde.

ca si confort la drum,eu compar leon cu golf,si da,e minunat.pt mine.cu jante pe 17 si culcata pe burta.iti place asa?e ok.nu iti place?ai nevoie de ceva pe masura gustului tau.personal am facut si 1500 de km intr-o zi,si m-am simtit super ok,autostrada,tempomat,relaxare.

mai tine-ne la curent.

brgds

Modificat de vali_devill
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ponderea subiectivismului o da fiecare in functie de preferinte

Octavia 2 din punctul meu de vedere.

Leonul sare in ochi fata de octavia, designul agresiv si-a mai pierdut din savoare fiind deja un model vechi iar in scurt timp va aparea generatia urmatoare.

Spatiul interior si portbagajul sunt mai generoase la octavia.

De asemenea si optionalele, sper sa nu ma insel, sunt sensibil mai ieftine.

Conteaza si statura ta. Skoda e cu o clasa mai mare. De exemplu golful pe care l-am avut anterior mi se parea destul de mic. Am 1,85. In bmw e ok acum

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai sa o luam cu inceputul. Masina va fi de serviciu, dar tot eu ma voi plimba cu ea prin urmare ma intereseaza dotarile. Ca, clasa ... la Octavia se va numi Business (vechiul Elegance). La Leon nu stiu clar care sunt nivelurile de echipare. Ca statura am 1.85. :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am si o Octavia 2, dar in situatia de fata nu ti-o recomand. E o masina destul de lunga, relativ greoaie ca raspuns al directiei si la schimbarile de directie.

Pe de alta parte Leon-ul nu este din punctul meu de vedere o masina de firma, este prea ostentativa si nu te ajuta in momentul in care mergi la o intalnire.

Ai de ales intre o masina de familie si una pentru un tanar. Din dilema asta eu vad o singura iesire: Golf VI care este mai buna decat Octavia/Leon, are o imagine business, este mult mai placuta la interior, pozitia la volan este joasa (in cazul Octaviei este relativ inalta si din acest caz locul la cap nu e grozav pentru o persoana inalta)etc

@mmneg: Octavia este in aceeasi clasa cu Leonul, are aceeasi platforma, e doar alungita pentru a acomoda portbagajul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In aceste conditii si eu iti recomand Golf VI cu toate ca ar fi 700-1000 de euro in plus, calitatea interiorul este muuult peste Leon, care la clasa asta de pret are niste plastice mizerabile deasupra bordului, are un sasiu deosebit de echilibrat, e minunata la condus (directie deosebit de buna cu un feedback deosebit fata de celalalte doua). Octavia, o parere total subiectiva, imi pare destul de urata si greoaie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu cred ca Octavia se preteaza ca masina "de firma",e o masina eleganta la exterior.La interior calitatea materialelor nu e la nivelul la care ar trebui.

Totusi , daca nu te grabesti,ai putea astepta noua JETTA.Masina promite, dupa cum se vede in poze.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Noua Jetta intr-adevar promite dar preturile la inceput vor fi prohibitive, asa au fost la toate modelele nou lansate la VW.

Conform site-ului asta pretul de pornire este de 20.900 euro pentru echiparea trendline 1,2TSI, asta in Germania evident dar nu cred ca va fi o prea mare diferenta pentru cele care vor fi comercializate in Romania.

Dupa cate stiu eu in .de preturile au TVA-ul inclus deci la bugetul tau care este fara TVA s-ar putea sa merite asteptasrea.

Modificat de Guadalcanal
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca aleg Golf VI va trebui sa renunt la motorizarea 2.0TDI ca sa o si pot dota un pic. La 2.0TDI daca adaug faruri xenon si alte maruntisuri sar de 17.000 lejer.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca nu iei masina cash, nu are rost sa te uiti la 500 de euro, vei regreta mult mai tarziu. Daca iesi mai ieftin, uita-te la 1.4 tsi, eu am avut 2.0 Tdi resoftat pe la 187 cp iar la mers cu adevarat sportiv,subvira grav, parca avea o vaca legata pe capota. Motorul 1.4 Tsi de 140 cp este exact acelasi motor ca cel de 150,160,170 cp, 180 cp diferentele sunt doar de soft, toate au compresor si turbina si se toate se resofteaza safe in jur de 205 cp cu un consum foarte mic la mers normal, de aceea mie mi se pare super pretul lui. Pe langa asta, in acest moment orice dealer iti ofera o reducere de cel putin 8-9%. Daca nu o obtii incearca la urmatorul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!