Jump to content

Retrofit la Generatia a III-a de Playere OEM (RCD310, RCD510, RNS310, RNS510)

doruiacovescu
 Share

Postare recomandată

dap... uite, am scos doua poze, sa le vezi

post-30007-0-82876400-1412751605_thumb.j

post-30007-0-50021000-1412751651_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mersi Florin!

Intre timp am mai sapat si se pare ca:

- P/N 1K0 035 186 AA -> ecran albastru scris negru

- P/N 1K0 035 186 AN -> ecran negru scris alb

Bosch nu am gasit decat AN, in schimb Delphi am vazut atat AA cat si AN.

Modificat de tlc
Link către comentariu

Asadar, am luat un Bosch versiunea AN, insa constat cu stupoare ca... nu suporta CD Changer.

Se pare ca incepand cu o anumita data, VW a eliminat posibilitatea de a controla un CD Changer din RCD 310, pinii fiind marcati cu N/C pe schema atasata pe aparat:

COMP-RCD310.JPG

RCD 310 cu ecran albastru (1K0...AA) suporta CD Changer.

Am mai gasit si cateva anunturi pe ebay cu modele cu ecran alb-negru (cod 1K0...AN) care suporta CD Changer, insa se pare ca aceste unitati sunt foarte rare.

O sa dau o fuga pana la masina sa vad daca pinii sunt prezenti fizic sau nu in mufa RCD-ului.

Intre timp : stie cineva daca se poate activa aceasta functie pe un RCD 310 care are marcati pinii cu N/C? Poate fi doar o chestie de firmware/coding?

merci

Link către comentariu

daca nu ai pinii in mufa, nu prea ai ce sa-i faci, deoarece inseamna ca ii lipsesc si alte piese, pe placa de baza....

ai incercat sa o codezi si nu a mers ?

verifica daca ai pinii....

Link către comentariu

N-am mai avut timp aseara sa verific existenta pinilor, insa am gasit anunturi de vanzare pt. modelul AN care aveau si poza din spate iar pinii erau prezenti.

Nu am incercat nici sa codez RCD-ul, am crezut ca este plug and play pe partea de detectie "surse".

revin diseara cu detalii, merci!

Link către comentariu

Salut,

Sunt nou pe forum si sper sa fi postat acest comment la sectiunea potrivita:)

Am golf 5 februarie 2006, 1.9 TDI 90 CP si as dorii sa imi schimb rcd300 cu un rcd510 sau rns510..din cate am mai citit pe dierite forumuri rcd510 si rns 510 ar fi compatibil cu golful 5.

Ati putea sa imi confirmati sau infirmati daca pot monta fara alte update-duri doar "plug and play".

Multumesc.

P.S. nu sunt familiarizat cu toate acronimele, gen:CAN, etc. dar ma multumesc cu varianta babeasca :)) 

Link către comentariu

Nu vei putea decat daca unitatea RNS/RCD are software/firmware pt generatiile vechi de CAN.

Altfel iti va descarca bateria, luând un aparat nou, cu soft nemodificat.

Link către comentariu

Mersi pentru raspuns.

Ai putea sa imi sugerezi o solutie care sa o aplic pentru a monta una din cele 2 variante de dispaly?

mersi,

Link către comentariu

Nu sunt decat doua solutii, fara sa trebuiasca sa umbli la sigurante: firmare modificat sau CAN getaway nou.

Recomand a doua solutie.

Link către comentariu

MAi e si a 3-a: update la canul lui de pe masina.

Link către comentariu

am inteles..din punctul vostru de vedere, ca si cost si timp, luand in considerare achizitionare de CAN getway nou, motare, manopera sau firmare modificat sau update, care ar fi cea mai rentabila/viabila/eficienta optiune la care voi ati apela?

Mersi,

Link către comentariu

Update. nu se demonteaza, deci doar din soft.

Link către comentariu

Un can nou te costa 250ron iar montajul lui undeva la 50-100 ron sau il poti face singur. Daca ii faci update la asta al tau si pe viitor vrei sa schimbi clima de exemplu, trebuie sa schimbi canul plus ca in cazul tau nu stiu unde o sa gasesti sa ii faci update, in Oradea ...

Link către comentariu

deci, atunci mai bine cumpar unul nou si "impusc 2 iepuri" dintr-un sut in caz ca vreau sa modific si clima..

puteti sa imi dati un cod/serie/model pentru CAN-ul gateway care ar trebuii sa-l achizitionez?

Link către comentariu

Eu am rezolvat problema la Golf 5 meu prin inlocuirea CANului 1K0 907 530 E cu unul cumparat de pe eBay cu codul 1K0 907 530 L (SW0180), desi se putea si update din cate am vazut. Dupa schimbarea CANului am reconfigurat noul CAN pe masina si totul merge fara probleme.

Link către comentariu

Asadar, am luat un Bosch versiunea AN, insa constat cu stupoare ca... nu suporta CD Changer.

Se pare ca incepand cu o anumita data, VW a eliminat posibilitatea de a controla un CD Changer din RCD 310, pinii fiind marcati cu N/C pe schema atasata pe aparat:

COMP-RCD310.JPG

RCD 310 cu ecran albastru (1K0...AA) suporta CD Changer.

Am mai gasit si cateva anunturi pe ebay cu modele cu ecran alb-negru (cod 1K0...AN) care suporta CD Changer, insa se pare ca aceste unitati sunt foarte rare.

O sa dau o fuga pana la masina sa vad daca pinii sunt prezenti fizic sau nu in mufa RCD-ului.

Intre timp : stie cineva daca se poate activa aceasta functie pe un RCD 310 care are marcati pinii cu N/C? Poate fi doar o chestie de firmware/coding?

merci

Am verificat mufa si pinii pentru CD Changer sunt prezenti.

Coding-ul este 05000400040007.

Poate cineva sa-mi trimita pe PM fisierul lbl 1k0-035-1xx*.lbl complet de la o versiune mai noua de VCDS, pentru modulul 56-Radio? Cred ca ce am eu este foarte vechi. Plus ca lipseste long coding helper.

merci

Modificat de tlc
Link către comentariu

Eu am rezolvat problema la Golf 5 meu prin inlocuirea CANului 1K0 907 530 E cu unul cumparat de pe eBay cu codul 1K0 907 530 L (SW0180), desi se putea si update din cate am vazut. Dupa schimbarea CANului am reconfigurat noul CAN pe masina si totul merge fara probleme.

da, la modelul tau se poate face update.....

Link către comentariu

deci, atunci mai bine cumpar unul nou si "impusc 2 iepuri" dintr-un sut in caz ca vreau sa modific si clima..

puteti sa imi dati un cod/serie/model pentru CAN-ul gateway care ar trebuii sa-l achizitionez?

Daca reusesti acest lucru in Oradea, anunta-ma si pe mine cum si la ce bani!

Link către comentariu

Salut,Florin ! Se poate sa-mi zici si mie daca se poate face update la canul cu seria 3C0 907 530 C .

Link către comentariu

salut,

detin pe masina un rns 510 . vreu sa cumpar o camera de marsarier . inafara de aceasta si bineinteles codare ,mai am nevoie de ceva ?

Link către comentariu

Si trebuie vazut daca acesta are intrare video.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!