Jump to content

Sfaturi achizitie Polo 6R si 6C

bantina
 Share

Postare recomandată

my bad, da

The 2009 Mark V Polo is developed on the newest platform PQ25, the same platform used in the SEAT Ibiza Mark IV that was launched in 2008 and the Audi A1.

PQ25 is a development of the PQ24 platform with the possibility of all-wheel drive,[2][4][5][6] informally known as A05 .

Modificat de Bogdan_wrc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc colegi.

Mai stiti cumva si ceva plusuri / minusuri ale 6R fata de 9N ?

Link către comentariu

minusuri? nu cred ca exista..totusi e un mare plus masina. de la materiale, la cum e lucrata, la tehnologie, la orice..sunt 10 ani diferenta care se vad in bine.

daca vorbim de 1.4

ca daca vorbim de 1.2TSI.. :) nu se aplica. 

mama a trecut de la Ibiza 2003  (care e un polo cu alte haine) la Polo 6 R si este f multumita. 

Link către comentariu

In legatura cu 1.2 TSI...

Daca am inteles bine, inca 1.2 TSI ce vine pe un polo nou e tot pe lant ?

Link către comentariu

Am vorbit cu cineva la reprezentanta si mi-a comunicat ca noul Polo are cod motor: CJZC

La o cautare rapida am gasit si info despre noile motorizari: https://translate.google.ro/translate?sl=de&tl=en&js=y&prev=_t&hl=ro&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fde.wikipedia.org%2Fwiki%2FVW_Polo_V&edit-text=&act=url unde se specifica despre acest cod motor: "Valve control: DOHC, timing belt"

La o cautare pe un site de piese kitul de distributie e pe curea fata de alte 1.2 TSI.

Are cineva acest cod motor si e sigur ca e pe lant ?

Modificat de SergiuD
Link către comentariu

Daca e redesenat si e DOHC inseamna ca au inlocuit si distributia. Oricum vizual se si vede ca e alt motor si seamana cu cel de pe MQB.

Cel vechi arata complet altfel si era SOHC.

Link către comentariu

Salutare,

Vreau sa achizitionez in curand un Polo 6r 1.2TSI 90CP 4 usi, va fi cumparat nou in varianta Confortline + ceva optionale, printre care:

- culoare Cornflower Blue

- computer de bord "Plus"

- suspensie sport

- sertare sub scaunele fata

- volan+schimbator+frana de mana imbracate in piele

Dupa ce o iau o sa ii montez si cruise control, mi se pare prea scumpa optiunea (undeva aproape de 400E), merita sa mai pun ceva pe ea? - as fi vrut pachetul led dar mi se pare foarte scump la aproape 1000E.

Voi lua masina cu jante de otel pe 15"+capace, nu vreau sa plang la fiecare groapa cum fac cu cealalta masina :).

de asemenea daca sunt posesori ai acestui motor, as vrea sa stiu cam ce consum are masina in oras/extern, cum se comporta in afara orasului in depasiri, ce probleme ati avut cu ea (1.2tsi a suferit de ceva probleme in "copilarie") si care este parerea voastra generala despre aceasta motorizare pe Polo.

Care este diferenta intre 1.2TSI 90CP si 1.2TSI 110CP, in afara de cutiea de viteze 5 vs 6 rapoarte, exista vreo diferenta constructiva intre cele 2 motoare? - vreau sa stiu daca pot sa ii pun harta de 110CP

As fi luat motorul de 110CP dar este disponibil numai in varianta de echipare Highline, si 16000E mi se pare cam mult pentru un Polo.

Ca sa sumarizez, si aici cred ca posesorii de Polo o sa aiba un cuvant de spus, vreau o masina care sa se conduca foarte usor in oras (directie usoara, vizibilitate, demaraj ok pe distanta scurta, pedalier comod, scaune comode), sa aiba un consum decent (8-8.5l/100km maxim in aglomeratie), sa ai cat de cat spatiu in ea (pentru 2 persoane), si de asemenea sa poti face deplasari in afara orasului cu ea (2-300km) - in special, sa nu spui toate rugaciunile pe care le stii in momentul in care intri intr-o depasire si sa simti ca ai renascut in momentul cand ai reusit sa depasesti :).

Astept parerile voastre!

O zi cu soare! ;)

Modificat de HoriaRAV
Link către comentariu

Salut Horia,

Este o alegere buna; si mie mi-a sosit pentru sotie acum o luna un Polo 1.2TSI 90CP (doar ca este Highline). Codul la noul Polo este 6C nu 6R.

Pentru ca am si un Golf cu 1.2TSI 105CP pot sa iti pun ca diferenta dintre motoare nu este mare (exista dar nu e de speriat). Asta poate si din cauza ca Golf-ul este un pic mai greu.

Golf-ul este avantajat un pic de cutia in 6 rapoarte, dar asta mai mult la mersul extraurban.

Alte optionale pe care ti le-as recomanda sunt climatronic, volanul multifunctional, pachetul de iarna si camera de mers cu spatele.

Despre consum nu pot sa iti spun mare lucru, pentru ca masina are de abia 1000km. Am scos atat 6.1% pe un drum lejer pana la aeroport cat si 8-11% in Bucuresti.

Este destul de incapatoare; am mers in Bucuresti cu 3 adulti si doi copii fara a ne simti foarte inghesuiti.

Vizibilitatea este ok, demarajul bun ... iar cand mergi singur este chiar fun-to-drive.

Despre depasiri pe DN-uri inca nu pot sa iti spun pentru ca nu am scos-o din Bucuresti cu exceptia acelui drum la aeroport.

Modificat de CristiM
Link către comentariu

cand am configurat eu cele 2 Polo luate (acum ~ 24 si 15 luni), optiunea de tempomant venea , in cei 400e cu senzorii de parcare. nu cumva asa e si la tine? 

1.2 TSi e un motor ok ca raspuns, ca si cuplu...

pachetul de iarna este f bun, si climatronicul. 

poate le poti negocia cu dealerul, sau vezi ca sunt tot felul de oferte la ei, eu am prins diferite pachete care includeau diferite optiuni, a.i. am luat si pachetul de iarna si merue am fost multumit de el. 

intre cel de 90 si 110 stiam ca doar ECU este diferit..nu stiam alte diferente ca si eu am intrebat atunci. nu ii poti pune harta de 110, pt ca sunt ECUdiferite , dar ii poti face soft si este posibil sa ajungi la aceeais putere cu ce de 110 resoftat. eu as astepta cu softul, pana dupa rodaj si/sau garantie.. 

consum...am scos si 5.2%. (dar eu am piciorul mai mare :) mama scoate si sub 5.

am facut cam 18 000km cu Polo 1.2TSI si era f ok.inclusiv catea drumuri prin europa. e o masina ok, proportionala cu pretentiile. daca nu uiti ca ai 90/110 cai...e ok. daca te mananca talpa, atunci situatia va sta altfel. sa nu o confunzi cu GTIul...

dar e pacat sa-i pui capace..arata uratel. ia niste jante pe 15, si gata..ca sunt destul de rezistente. 

un alt avatnaj al motorului de 110 este...cutia. care te ajuta la viteze si la cosnum. 

Link către comentariu

Da, si eu zic ca arata foarte bine cu jantele de 15" si nu sunt foarte pretentioase. Uite o poza cu a mea :)

post-4918-0-87637000-1430248126_thumb.jp

Link către comentariu

Multumesc pentru raspunsuri.

Nu ma astept sa accelereze la fel de bine ca GTI-ul, in fond e u motor de 90CP, oricum intre timp am reusit sa merg cu un Polo cu aceasta motorizare si pot sa spun ca am ramas placut surprins, masinuta este destul de sprintena, si nu te face de rusine, mai ales daca o ajuti un pic cu schimbarile de treapta.

Motivul pentru care vreau sa cumpar masina este foarte simplu, vreau o masina noua, cu garantie si casco, o masina cu care sa nu imi bat capul, o masina careia sa ii pun doar benzina si sa ii schimb consumabilele, nu trebuie sa fie extraordinara din nici un punct de vedere, trebuie sa aiba de vedere 3 calitati, sa fie fiabila, sa am loc la volan (am 1.90) si sa ma duca in siguranta de la A la B in oras sau in afara orasului, pe distante medii.

Un lucru care nu imi place totusi la masina este faptul ca oglinda retrovizoare este montata prea jos pentru mine si imi vine exact in dreptul ochilor (stiu ca nu pare mare lucru, dar din cauza ca sunt inalt, nu vad jumatate de parbriz in partea dreapta, trebuie sa ma aplec ca sa am vizibilitate, ceea ce nu e chiar ok) dar am vorbit cu baietii de la reprezentanta si mi-au spus ca o pot monta mai sus, suprinzator pozitia la volan este comoda.

In ceea ce priveste jantele, in mod sigur voi lua masina cu jantele de otel, si eventual in timp poate ii iau si niste jante de aliaj, oricum masina o cumpar mai mult pentru prietena mea care nu e la fel de atenta ca mine la gropi si borduri.

Dar cine stie, daca o sa imi placa suficient de mult masina, probabil o sa investesc in ea. :)

Acum, avem o dilema in ceea ce priveste culoarea, voi ce ati alege, Cornflower Blue sau Flash Red? - celelalte culori mi se par prea serioase.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare.

Am câteva întrebări legate de Polo 6C Confortline 1.2TSI 90CP (modelul 2014-2015).

Are frână pe discuri sau tambure pe puntea spate?

Distribuția e pe lanț sau pe curea (zimțată)?
Ceva probleme cu noile motoare?

Ce extraopțiuni recomandați?

Pachetul confort conține printre altele interfață bluetooth pentru telefonie mobilă ... este aceasta intregrată în sistemul media central sau vine cu vreun device separat?

Gri uranus sau neagră?

Mulțumesc.

Link către comentariu

distrugatorul

iti spun eu: configuratia asta o am eu

- la motorul asta frana pe discuri fata -spate

- distributia este pe curea ca la golf 7

- nici o problema semnalata pana acum din cate stiu eu

-. computer bord plus, volan in piele (cotiera nu recomand e naspa tare si parca iti ocupa si din loc) climatronic musai, o vopsea frumoasa (rosu inchis sau albastru metalizate) - iti dau un sfat nu exagera cu optiunile...e totusi o masina mica...si nu vrei sa sari de 12-13 mii

Cu toate astea iti recomand DSG daca te tine buzunarul...si manuala e excelenta...dar parca mai buna automata (acum nu stiu daca are probleme te lamuresc baietzii de pe aici)

Asta cu bluetooth nu stiu...nu folosesc..un moft :)))

Culori repet: rosu sau albastru metalizate - culorile de reclama

In concluzie masinutza e o bijuterie... pe mine ma uimeste in fecare zi cat este de silentioasa (am si o octavia 2 1.6 mpi si pqrca nu e asa silentioasa) si comfortabila (pt mine asta e esential) iar interiorul...nu exista nimic in bugetul asta mai fain la interior

Bafta

Link către comentariu

Eu am cotiera la ea si una peste alta este ok. Intr-adevar arata ca cea de pe Octavia 1, insa iti ofera comfort la drum mai lung si nu stai cu mana pe schimbator.

Cat despre bluetooth, nu e deloc un moft, as spune mai degraba un must. Toata lumea foloseste un mobil in ziua de azi si e foarte confortabil sa ai handsfree pe boxele masinii. Nu as mai lua o masina noua fara asa ceva.

Si eu iti recomand climatronicul, eventual scaune incalzite si camera de mers cu spatele (in functie de buget).

Nu as sari de 13 mii euro pe un Polo; vei pierde la revanzare.

Modificat de CristiM
Link către comentariu

Va multumesc pentru sfaturi ... Am avut ocazia sa o conduc si eu si e intr-adevar o mica bijuterie (cum ma asteptam).

interiorul mi se pare cel mai frumos din clasa sa, E foarte placut la atingere ... bord moale, volan piele, scaunele sunt destul de confortabile (in fata e foarte bine, in spate e rezonabil) si foarte silentiasa.

Va felicit pentru masinutele voastre ... sa le folositi sanatosi :) Eu m-am hotarat pentru configuratie, saptamana asta sper sa termin hartogaraia si sa am comanda la fabrica. Din pacate, cred ca o sa visez la ea toata vara - are terminem de livrare destul de mare :)

Link către comentariu

Stiu cum e ... si la mine a durat livrarea 3 luni (s-a suprapus peste Craciun si Anul Nou)  :)

La ce configuratie te-ai oprit in final?

Modificat de CristiM
Link către comentariu

Si eu prind ceva vacante la fabrica... deci tot spre 3 luni o sa se întindă.

Comfortline, 1.2TSI 90CP Manuala

+ Climatronic

+ Computer de bord "Plus" (vine cu volan multifunctional)

+ Cotiera centrala

+ Pachet lumini si vizibilitate (vine cu climatronic)

+ Radio Composition Media

+ Volan Multifunctional piele

Culoarea cea standard -Gri Uranus- ... nu m-am complicat aici pentru ca mi se pare foarte eleganta (https://www.flickr.com/photos/55391407@N03/14259818678/in/photostream/lightbox/). Poate sa para o culoare monotona dar eu am oscilat de la inceput intre gri-ul asta default sau negru :)

Jante aliaj intentionez sa-i iau pentru vara viitoare... ca sa-mi pastrez jantele actuale cu cauciucuri de iarna. Sper sa fie o decizie buna si sa nu ma coste exagerat de mult un set de jante noi.

Oricum ... aceasta masinuta e de vis pentru mine ... as fi frumos sa nu-mi criticati deciziile (desi nu o sa ma supar). Fiti siguri ca au fost foarte bine gandite din toate punctele de vedere. Acum mi-a ramas sa sper c-o primesc cel tarziu in August... o sa fie o vară lungă, sunt sigur de asta :)

Link către comentariu

Salut,

Culoarea din poza respectiva este de fapt Pepper Grey. Am vazut-o pe masina de test, e ok dar este ceva mai pretentioasa la praf. Cea Uranus grey este nemetalizata, se poate matui in timp.

Link către comentariu

Nu merge linkul. 

daca e asta, probabil ca da, e softat.

Modificat de Bogdan_wrc
Link către comentariu

Ala era. Nu stiu de ce nu a mers. :)

Link către comentariu

• 5 weeks later...

Salut,

Am si eu o intrebare in legatura cu dotarile unui Polo 1.2TSI Comfortline. Volanul acestuia are vreun ornament, sau e simplu ca volanul de la Trendline? Am gasit diverse poze pe internet si nu stiu de exemplu care este diferenta intre volanul din prima poza si cel din a doua(la ce linie de echipare vine cel din prima poza).

Va multumesc!

poza1:

6y2s7d.jpg

poza2:

25g9tti.jpg

Link către comentariu

Salutare

Pt   bogdany..

Ce termen de livrare ti-au dat?

Ma intereseaza ,deoarece si eu vreau sa-i iau sotiei un Polo 1.2TSI cu cutie automata insa imi era frica de problemele mari la distributie(lant) care au fost anii trecuti si ma gandeam deja la alte marci...Vad aici pe forum ca s-ar fi schimbat sistemul si au trecut pe curea.Ai intrebat si la reprezentanta,e sigura treaba?

Multumesc!

Modificat de ATERKI
Link către comentariu

Salut,

Termenul de livrare e de doua saptamani(masina a fost deja comandata de altcineva care a platit avansul iar dupa a renuntat). Poti incerca si tu asa;  daca nu, sunt si masini cu livrare imediata. Si da, ei au zis ca e ok treaba cu cureaua.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!