Jump to content

Probleme motoare 2.0 TDI (Tiguan 5N & 5N2)


m0nique
 Share

Postare recomandată

Cateva mii de euro .

Se rup varfurile si cad in motor .

Cazuri rare ,am avut cam 3-4 in ultimiii 10 ani ,dar nu merita riscul .

Una recenta

4B6F5A6E-760D-4DE5-8AD8-7A5D4F1A9760.jpeg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salut . Am și eu o problema cu un tiguan 5n2 dind 2012. 2.0 tdi. 

Când afara este cald și masina este expusa la soare , la scurt timp după ce plec de pe loc îmi apare Electronic Parking Brake  error in bord , iar asta îmi declanșează o serie de probleme.  Nu mai funcționează clima , nu mai funcționează semnalizările,  ștergătoarele  ( câteodată nici geamurile și nici oglinzile electrice) . Dacă opresc și încerc sa pornesc din nou motorul , nu mai pornește ( da simptome ca și cum nu ar fi bateria bună. Bateria e noua ) ca să o pornesc din nou trebuie sa scot o borna și apoi sa o reconectez și masina porneste dar erorile rămân.  Toate erorile se pot șterge cu vcds sau obdeleven, iar dimineața nu mai am nici o problema. Repet .problema apare doar în vreme călduroasă când masina e expusa la soare intens . 

Dacă are cineva vreo idee as fi recunoscător  , am încercat la câteva service-uri dar degeaba . 

Ps: aproape toate erorile au în comun Terminal 15 intermitent signal or implausible signal.  Bateria e noua panoul de siguranțe e nou de la.motor e nou și ala . 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vlad-Mihai

Salut,

 

@EEXCALADEMultumesc pentru lamuriri. O sa iau in calcul sa le inlocuiesc in perioada urmatoare. Pe masina, daca se defecteaza una dintre ele intre timp primesc erori? sau prin VCDS?

 

Revin cu o alta intrebare: La CFFB-ul meu cu 270k km se recomanda o curatare a galeriei de admisie+egr+clapeta? Mentionez ca pe la 120k km i-a fost inlocuit EGR, si i-am curatat si eu clapeta acum 2 ani si cu 40k km in urma. Momentan nu da nici un simptom, dar ma gandesc daca merita sa o fac preventiv. Motorina ii pun doar de calitate cea de la Rompetrol, EFIX 55, daca conteaza. 

 

@rookei As verifica bateria si incarcarea, sau as face testele cu o alta baterie, ca sa elimin complet partea asta. Sau poate contactele de la borne nu sunt chiar perfecte, si ar merita curatate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da,se aprinde in bord

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Vlad-Mihai Salut . am verificat si bateria si contactele.  Bateria e noua si codata . Eu bănuiesc ca undeva un contact sau un circuit se dilata de la căldură și atunci apare problema . Din păcate nu reușesc sa găsesc unde anume se întâmplă dilatația. Repet toate problemele apar când afara este cald și masina este expusa la soare , în rest funcționează perfect .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!