Jump to content

DIY - montare bare logintudinale portbagaj Fabia Combi


horgarban
 Share

Postare recomandată

Buun,

ce mi-am zis eu .. daca tot ma dau cu bicla si cu skiurile .... nu pot sa le transport cand si unde vreau eu.

Cea mai simpla varianta a fost sa schimb masina. Insa la praful asta am preferat varianta montarii barelor longitudinale.

Zis si facut.

MA duc la dealer si pret pe raft ... aprox 150 EUR barele + 50 EUR ornamentele cu gauri pentru bare + TVA. Scump dom'le scump ... dincolo era mai ieftin.

Varianta doi - dezmembrari .... prin Bucuresti am gasit la un singur parc dar erau julite rau si una era putin indoita - 300 RON.

Am gasit pana la urma la Arad - www.dezmembrarivinga.ro cu pretul de 200 RON bare, suruburi, ornamente + 50 RON transport in Bucuresti prin curier.

Cum au venit cum le-am si montat. Din pacate nu am facut poze chiar la toate etapele intrucat am avut doar doua maini si erau cam ocupate.

Etapa 1 - am demontat vechile ornamente de pe masina - operatiune banala - cu surubelnita se ridica ornamentul si se trage usor in sus. Indicat este sa incepeti din spate pentru ca in fata vine pana aproape de parbriz si nu ar fi bine sa scape surubelnita in el. - Foto 1.

Aici se gasesc gaurile pentru suruburile de prindere a barelor, dar sunt acoperite, din fabrica, cu banda adeziva si mastic siliconic - foto 2.

Am constatat ca sub acest ornament este un depozit de mizerie cum nu am intalnit pana acum. Am curatat foarte bine si am dezlipit apoi banda adeziva.

In interior, trebuie scoase chederele din partea superioara, demontate ornamentele de plastic de pe stalpi si demontate manerele sau carligele de deasupra usilor - depinde de varianta de autoturism. - foto 3

Ornamentele de la stalpi se scot relativ usor, prin tragerea acestora pana ies clemele. In cazul in care clema ramane in caroserie, se scoate clema cu un patent cu cioc indoit si se pune la loc in ornamentul de plastic.

Manerele si carligele se scot relativ usor - capacele de plastic se scot cu o surubelnita subtire pentru a nu le strica si apoi cu o surubelnita cruce se scot suruburile.

post-1352-1280681973_thumb.jpg

post-1352-1280682058_thumb.jpg

post-1352-1280682735_thumb.jpg

post-1352-1280682741_thumb.jpg

post-1352-1280682745_thumb.jpg

post-1352-1280682752_thumb.jpg

Modificat de horgarban
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Etapa 2 - se monteaza noul ornament in locas, se trage usor de tapiteria plafonului pentru a vedea gaurile din plafon, se aliniaza gaurile din ornament cu gaurile din plafon. Eu am aplicat in jurul gaurilor din plafon un silicon de etansare rezistent la apa si temperaturi inalte, am introdus in canal ornamentul si apoi bara cu suruburile in gaurile ornamentului pana in plafon. Eh, aici nu am fotografii pentru ca am fost prea prins cu migalitul si aliniatul. Dupa aceea am strans bine cele 5 piulite (2 in fata, 1 la mijloc si 2 in spate). Trebuie sa mentionez ca barele mi-au venit cu suruburile gata montate in suporti. De la dealer se iau cu suruburile in punga si trebuie montate in suporti. Am aici o fotografie cu piulitele stranse prin cabina.

Apoi trebuie aranjata bine tapiseria de pe plafon, bagate chederele la loc, prinsa tapiseria cu chederele, si apoi montate la loc ornamentele de plastic de pe stalpi.

Cam atat. Acum masina mea arata ca o Fabia Combi - cu bare longitudinale pe plafon.

post-1352-1280684090_thumb.jpg

post-1352-1280684095_thumb.jpg

post-1352-1280684103_thumb.jpg

Modificat de horgarban
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sper ca ai folosit ceva etansare pentru gaurile alea ca sa nu te trezesti ca iti curge apa in masina pe la ele, nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pare cam mult de lucru. Nu stiu de ce dar eu am crezut ca este doar o chestie simpla plug & play :coffee_lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intr-adevar este o chestie simpla P'nP dar la modelele noastre bebeko unde noi putem monta direct bare transversale. Avem locasurile alea pe margini unde intra niste gheare ale barelor, strangi si gata.

Dar la Horatiu e altceva; el avand combi nu are acele locasuri sa puna direct bare transversale. Are doar gauri (astupate) pentru bare longitudinale peste care se monteaza transversale. Si el ne arata cum le-a montat pe-alea logintudinale (care puteau fi comandate din fabrica ca si optional).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am pus in jurul gaurilor si chiar in gauri silicon de etansare (garnitura lichida cum ii mai zic mesterii).

Am pus cam jumatate de tub din acela de 100 ml in 10 gauri .. .sa fie nu de alta.

Simplu nu este datorita faptului ca trebuie demontat mult din masina pentru a ajunge la gauri. Problema nu ar fi de demontat ci mai ales de faptul ca trebuie sa te speli tot timpul pe maini pentru ca tapiseria de pe plafon este un fel de gri foarte deschis si raman urme si daca pui mana curata, daramite cu mana plina de mizerie.

Oricum la mine dupa 7 ani si o indreptare si vopsire de plafon acum cativa ani, tapiseria nu mai era chiar curata, dar am incercat tot posibilul sa nu inrautatesc problema mizeriei.

Ce am omis sa spun - este necesara numai o cheie tubulara de 10 cu prelungitor pentru piulite. In rest o surubelnita plata pentru demontarea ornamentului de plafon din santuri, o surubelnita plata de ceasornicarie pentru extragerea capacelelor de la carligele de hainde din interior si o surubelnita cruce pentru suruburile de la carlige si manerele de la usi. In rest ... apa si sapun.

Toata operatiune mi-a luat cam 2.5-3 ore. Tin sa spun ca mai mult a durat montatul ornamentelor de plastic de pe stalpi si a chederelor decat restul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 years later...

Buna horgarban,

 

Am si eu o intrebare - cand ai cumparat barele ti-au dat si ornamentul care vine montat dupa ce ai pus barile ( nu de alta dar cel vechi care era dint-o bucata sigur nu ve potriveste) - si daca ti l-au dat, se monteaza greu cel din bucati ??

 

Multumesc frumos,

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Îmi cer scuze ca răspund asa târziu. Este posibil sa nu mai fie necesar, dar... mai bine mai târziu decât niciodată.

Ornamentul pentru modelul cu barie longitudinale este diferit fata de cel fără.

Și da, l-am cumpărat și pe acela, adică au venit barele și ornamentul.

Menționez ca nu este din bucăți ornamentul, este dintr-o singura bucata și are găurile date. Acum, cred ca poți da gauri în ornament ca sa nu-l mai cumperi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!