Jump to content

ECU-Polo, trebuie legat la masa?


stealth
 Share

Postare recomandată

Azi am schimbat filtrul de polen si cu ocazia asta am observat ca ECU flutura liber pe acolo,nefiind fixat de vreun surub desi se zareau niste bride ceva de metal si pe el si pe caroserie in dreptul lui. Mai demult citisem pe undeva ca un ECU neimpamantat duce la arderea unui fir de minus sau chiar a unui cip din el pentru ca el va incerca sa isi ia masa din alta parte. As dori daca imi poate spune cineva mai multe sau poze in care sa se vada cum sta ECU pe 6n vostru,motor 1,4 AEX. Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu are nici o treaba ca flutura asa. daca e ca la Fabia, si cred ca e, nici macar nu se prinde in suruburi, se prinde in acele cleme, intra fortat. iar impamantarea... in nici un caz nu o sa vezi vre-un fir care pleaca din el si se duce la vre-un surup din caroserie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu are nici o treaba, ecu-ul e prins la multe modele prin cleme de plastic - de fapt la autoturisme nu exista termenul de impamantare. Impamantarea reprezinta nulul de protectie al echipamentelor electrice monofazate sau trifazate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salutare! De curand am facut un "transplant" de motor, inlocuind motorul vechi de 1.0l care s-a stricat cu 1.4 AEX tot de pe un Polo 6n identic. Precizez ca motorul merge f bine, nu bate nu tacane dar a fost schimbat fara ECU lui. Toate bune pana aici numai ca in bord imi sta aprins senzorul rosu de presiune ulei. Mecanicul mi-a spus ca nu trebuie sa-mi fac griji, din punct de vedere mecanic motorul functioneaza f bine si ca ar fi posibil sa nu lucreze bine senzorul de presiune sau sa fi ramas eroarea in ecu de pe motorul vechi. Imi puteti da vreun sfat? Va salut.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

verifica senzorul ala de pe chiulasa, stanga sus. scoate firul si atingel de motor, vezi daca clipeste becul in bord.. daca nu, poate s-a strivit vreun fir undeva si afce atingere. presiunea uleiului nu cred ca trece prin ecu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

Stealth, tie cat iti consuma motorul de 1.4? Am inlocuit motorul de 1l AER cu 1.4 AEX dar nu i`am schimbat ECU, acum nu stiu daca e bine sau nu, dar motorul merge. Am impresia totusi ca am un consum in jur de 9-10 %.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Depinde de oras foarte mult si de anotimp. eu locuiesc intr-un oras mic dar si aici intervine un factor, drumuri scurte.

Concret, eu am scris absolut toata benzina consumata pe percursul unui an fix, 790 de litri (n-as fi crezut :) ) si am rulat 12500 km. comsumul meu absolut REAL deci cam 6,3 litri/100. Deci extraurban am contorizat mereu cam 4,6-5,2 l/100 ,in functie de greutate,iar urban iarna maxim 8,5. Merg cam 80% singur si fara bagaj greu (echipamentul fotografic, sunt fotograf).

Daca va pare consumul foarte bun este pentru ca eu conduc intr-o maniera economica, cu demaraje lente, franari aproape inexistente , mers inertial-anticiparea opririi ( semafor rosu ) dar fara a incasa claxoane.

Masina are acum 248 de mii de km,motorul nu a fost desfacut niciodata,intretinuta bine si verificarea permanenta a erorilor via vag-com.

Cu toate astea caut in permanenta noi metode de a scadea si mai mult consumul, gen Plasma spark,sondez..

Modificat de stealth
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!