Jump to content

Upgrade CAN Gateway/Battery drain

adso
 Share

Postare recomandată

Vehicle satus apare doar cand este ceva de afisat, bec ars, usa deschisa, etc....

LA navi, debifeaza BAP si da=i reset, asa o sa apara.

Probabil dupa asta o sa fiseze si phone. si doar dupa ce esti conectat cu un telefon.

adresa 77 telefon o activezi doar daca ai un modul separate de telefon.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La navi te referi la hard reset? Pentru ca asta nu stiu sa o fac! Mai caut pe goagal sa vad cum se face. De faza cu optiunea AUDIO ai idee?

Modificat de spiderro
Link către comentariu

Tot ceea ce se trimite intre ceasurile de bord si navi se poate fac pe 2 protocoale, la masinile mai noi protocolul este BAP, la tine e fara BAP. Intra cu VCDS, debifeaza BAP de la navi si da-i un reset.

Link către comentariu

ok! multumesc! Dupa ce se mai incalzeste putin afara ma ocup de setarea asta.

Later edit: se pare ca RNS 315 nu permite hard reset prin combinatie de butoane. Daca scot plusul de la baterie, cand il pun inapoi face scantei. Daca deconectez minusul nu stiu daca obtin rezultatul scontat. Asa ca o sa incerc sa aflu care este siguranta de la radio si o scot pe aia pentru resetare navi.

Modificat de spiderro
Link către comentariu

obtii acelasi rezultat cu oricare borna. e normal sa faca niste mici scantei.

Link către comentariu

am intrat cu VCDS pe navigatie si era setata pe No Sound System. Am setat Wv Sound System apoi reset din baterie si nimc. Am setat Dyna.. Sound System apoi reset din baterie si nimic. MAXIDOT-ul arata doar MFD si SETUP. Am interogat modulul RADIO si da eroarea de comunicare din atasament (RNS-ul nu are DAB). Am ramas fara optiuni  :tuktuk:

radio

De asemenea, nu pot seta intervalele de service. Am setat Fixed Service Interval (w/o longlife) si nu pot seta decat zilele de la ultimul service. Am dat un reset general la service si tot la fel.

service 1

post-111952-0-26912400-1416049400_thumb.

Modificat de spiderro
Link către comentariu

pentru resetare service la interval/ distanta dorita de tine, intri pe canalele 50 si 51 pe 17 intruments la Adaptari.

nu are treaba radio DAB cu lipsa de comunicare la diagnoza.

Optiunea corecta este NO sound system. 

Si nu te mai crampona de lipsa meniu Audio din Maxi dot ca oricum nu te ajuta cu nimic. Nu iti arata nume melodii la mp3, etc. Doar track 1, track 2

Link către comentariu

Nu ma cramponez de optiunea asta pentru ca oricum nu o foloseam. Doar doresc sa identific cauza disparitiei din meniul MAXIDOT. Am specificat de DAB in ideea in care cineva ar fi sugerat sa activez si Radio Digital. Am sa incerc maine setarile pe canalele 50 si 51 si voi reveni la No Sound System. Ma sacaie faptul ca in Autoscan Radio nu da eroare si cand intru pe el apare chestia aia cu No comunication. Totusi ... e corect sa am in Install List si Navigation si Radio? Pentru ca la diagnoza pe Navigation imi da eroarea pe antena radio (nu am adaptor FAKRA dublu si de aia apare).

Link către comentariu

DAr pe navigatie la coding poti sa intri ?

Ce treaba are digital DAB? si de ce ai activat sound system ?

Link către comentariu

Nu ma cramponez de optiunea asta pentru ca oricum nu o foloseam. Doar doresc sa identific cauza disparitiei din meniul MAXIDOT. Am specificat de DAB in ideea in care cineva ar fi sugerat sa activez si Radio Digital. Am sa incerc maine setarile pe canalele 50 si 51 si voi reveni la No Sound System. Ma sacaie faptul ca in Autoscan Radio nu da eroare si cand intru pe el apare chestia aia cu No comunication. Totusi ... e corect sa am in Install List si Navigation si Radio? Pentru ca la diagnoza pe Navigation imi da eroarea pe antena radio (nu am adaptor FAKRA dublu si de aia apare).

In Instalation List trebuie sa apara si Radio si Navigation.

Link către comentariu

Pot intra fara probleme la coding-ul Navigatiei. DAB-ul l-am bagat in discutie aiurea.. nu-l mai luati in considerare. Cu sound system ... am verificat sa vad daca Navi are BAP activat si nu avea... atunci am incercat si optiunile cu sound system poate isi revine Maxidot-ul la setarile anterioare inlocuirii can-ului. Si colac peste pupaza, mi-a murit si bateria astazi... era cam veche totusi. Si se pare ca (nu sunt sigur totusi) inmeniul Comfort al Maxidot-ului nu mai existau optiunile COming si Leaving Home. Magia neagra pluteste deasupra mea :sly:

Modificat de spiderro
Link către comentariu

Ok! Se pare ca am facut o fixatie pe chestia cu MAXIDOT-ul si optiunea AUDIO. Am bifat No Sound System in meniul Navigation, hard reset la RNS si nu am obtinut un rezultat nou. Dupa ce am schimbat can-ul, singurele modificari efectuate au fost urmatoarele:

- activare DRL pe proiectoare

- activare DRL pe North America

- dimming la DRL pe 50%

- activare Leaving si Coming Home

- activare Navigation

- resetare generala interval service

Cu exceptia faptului ca am mutat din No Sound System pe Vw Sound System si inapoi pe No Sound System, nu "m-am jucat " la nimic altceva. A devenit frustrant faptul ca Maxidot-ul opera la un anumit standard cu can-ul vechi si dupa ce am facut upgrade la can, Maxidot-ul pierde din senin anumite functii fara o explicatie logica. Nu am incercat sa revin la Factory Settings din Maxidot dar nu cred ca voi obtine ceva nou.... mai mult de atat, la momentul actual imi este teama sa ma mai ating de ceva fara indrumarea voastra. Ma roade tare faza cu Audio ... sunt eu mai ofticos din fire.

Link către comentariu

pai schimba si ceasurile de bord si o sa mearga si meniul Audio....

Link către comentariu

Navigatiile RNS 315 (si AMUNDSEN+) comunica prin protocolul BAP. Interesant este faptul ca in long coding-ul navigatiei nu am optiune de a dezactiva BAP cum a sugerat Al Bundy. Eu am maxidot alb si din cate am inteles de la niste nemti, este cluster de tip BAP iar cele cu rosu sunt clustere de tip DDP. Oricum, la momentul actual maxidotul nu afiseaza navigatia, telefonul si audio. 

Pe un forum, nu mai retin unde, se specifica faptul ca gateway 1K0 907 530 K  Component: J533__Gateway   H04 0021 nu are probleme cu power drain la montare RNS. Can-ul original instalat pe skoda mea!!!

Modificat de spiderro
Link către comentariu

Paradoxul este ca l-am inlocuit cu

CAN Gateway (J533)       Labels: None (de ce????)
   Part No SW: 7N0 907 530 AP    HW: 7N0 907 530 AK
   Component: J533  Gateway H57 1653  
   Revision:   H57

si nu am nici meniu Navigatie nici Telefon pe langa Audio

Modificat de spiderro
Link către comentariu

dupa cum ai citit... ca 315 comunica prin BAP.  Tu daca nu ai ceasuri care sa stie de BAP... ce vrei sa comunice? 

Link către comentariu

Paradoxul este ca l-am inlocuit cu

CAN Gateway (J533)       Labels: None (de ce????)

Part No SW: 7N0 907 530 AP    HW: 7N0 907 530 AK

Component: J533  Gateway H57 1653  

Revision:   H57

si nu am nici meniu Navigatie nici Telefon pe langa Audio

CA e can extended , adica mai nou si tu folosesti o clona. Pune un can cu 1k0 care sa nu descace bateria.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut baieti, pe un Passat B6 an 2007, am inlocuit RCD-ul 300 (din fabrica), cu un RNS 315 (an 2012), dar nu il vede VCSD-ul, trebuie sa schimb si Can Gateway-ul, care este un ...C 0040. 

Link către comentariu

Si se va rezolva si problema cu "vizibilitatea", care banuiesc ca este datorata comunicari diferite intre HU si CAN (BAP > DDP), si cea cu "battery drain". 

Link către comentariu

Update-ul nu este suficient pt. RNS315. Este necesara inlcuirea CAN, deoarece RNS315 comunica prin UDS ( CAN-ul C 0040 nu poate comunica nici dupa update pe UDS).

Link către comentariu

Si ce versiune de CAN imi recomanzi, ca sa comunice ok cu RNS 315? Voi avea si senzori de parcare pe RNS, mentionez ca am senzori parcare fata/spate din fabrica, iar pe RCD300 nu-mi afisa senzorii. Va putea comunica si cu MaxiDot-ul alb-rosu al masinii, adica, cu alte cuvinte, un CAN care stie de UDS va sti sa comunice si cu sistemele inferioare de comunicare ale masinii?

Multumesc pentru raspunsurile prompte.

Link către comentariu

Daca nici inainte nu afisa, nu o sa afiseze nici acum, Si nici climatronicul.

Ca sa afiseze senzorii trebuie schimbat modulul de senzori si trase 2 fire de can la el.

Link către comentariu

Si ce versiune de CAN imi recomanzi, ca sa comunice ok cu RNS 315? Voi avea si senzori de parcare pe RNS, mentionez ca am senzori parcare fata/spate din fabrica, iar pe RCD300 nu-mi afisa senzorii. Va putea comunica si cu MaxiDot-ul alb-rosu al masinii, adica, cu alte cuvinte, un CAN care stie de UDS va sti sa comunice si cu sistemele inferioare de comunicare ale masinii?

Multumesc pentru raspunsurile prompte.

Pentru Passat B6 -  cumpara 3C0 907 730 Q 

la senzori - inlocuire modul parktronic cu unul cu OPS si trase firele la can gateway.

maxidot-ul alb/rosu... ? ai inlocuit ceasurile ? altfel tu ai ceasuri cu iluminare albastra/rosie - oricare dintre ele, se codeaza pe 37-navigatie si o sa iti afiseze pe maxidot

Link către comentariu

• vdragos a închis acest topic
  • vdragos a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!