Jump to content

Rent a Bug

Golfer
 Share

Postare recomandată

Oare exista printre pasionatii de Bug-uri din Bucuresti si oameni interesati sa faca o afacere din pasiunea lor pentru Aircooled?

Mai concret, mi-a facut o deosebita placere sa conduc acum cativa ani un "Bug" al unui coleg forumist. Pe vremea aia era destul de prapadita broscuta (mergea doar in vit a 2a, frana cred ca mai avea doar pe o roata, claxon vocal, samd:)) dar a fost o experienta incredibila pentru mine.

Acum am posibilitatea sa platesc pentru a conduce o broscuta/bus T1 in stare mai buna dar nici o firma de rent a car nu se incurca cu asa ceva. Toti au Logan-uri si alte plastice fara farmec.

Cum restaurarea unei broaste ma pasioneaza mai putin decat condusul ei prefer sa platesc un coleg forumist un plin/schimb de ulei/piese, ce vrea el ca sa ma pot plimba cu o broasca in weekend. Daca poate oferi si factura cu atat mai bine, daca nu imi sunt de ajuns bonurile de benzina/ulei/consumabile (ma mai scad cu cheltuielile pe firma :D

All the very best,

Mircea

Modificat de Golfer
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

numa numarul de inmatriculare este de arad sau esti aradean?

Modificat de lexxus
Link către comentariu

Sunt Aradean "emigrat" in Bucuresti cu lucrul de vreo 5 ani.

Aici am condus primul "bug" prin parcare si am ramas cu pata pe creier (pe langa multe altele cu Pontiace si Mercedes-uri S-Class vechi). Tocmai de asta prefer sa inchiriez o broscuta decat sa restaurez una (deja dorm pe terasa din cauza fiarelor si a impozitelor pentru 3000 cmc).

Pentru mine ma intereseaza inchiriatul unui Bug functional in Bucuresti (pentru plimbari de weekend) dar daca vrea cineva sa faca si o afacere cu cap si coada din asta eu as fi primul client (acum ma duc in delegatii cu tot felul de plastice la fel de fun ca un cuptor cu microunde)...

Prin Boston tin minte ca am vazut o firma de rental/taxi cu New Beetle. Credeti ca putem face si noi asa ceva cu broscutele/bus-urile mai vechi?

Pareri?

P.S. Oferte pe PM;)

Link către comentariu

Cam greu,avind in vedere faptul ca fiecare dintre noi am pus mult suflet si pasiune in readucerea pe sosele a unei broscute,bus,karman sau variant.

Dar poate exista si doritori,cine stie?

Modificat de mikiduta
Link către comentariu

E de apreciat interesul pentru masinile altora :icon_thumright:. La bloc, spre exemplu, se uita aia pe geam (aia in maieu) daca n-o iau spre remat, ca se face mai mult loc. Ce-i drept ca si eu ma uit daca n-au luat-o spre locu-ala cu verdeata...

Cu new-beetle alea de prin Boston e alta poveste, ca de-aia ii zice "new-beetle".

Singura treaba de genu-asta - am vazut ca mesterise unul o broasca lungita si vopsita in alb pe care o inchiria la nunti, insa conducea el, probabil ca tipa la ei daca-ncepeau sa traga de alea p-acolo.

Oricum, cel mai bine e sa ai lucrul tau, dupa cum a zis ardeleanul cind a pierdut trenul.

Link către comentariu

mircea_cotiga

...machidonu', nu ardeleanu...si-l chema Lale. :))

Pai ce dreac de afacere?...poate numa pt aia cu remorca! :icon_thumright:

@Golfer...nici eu nu cred ca-ti da cineva masina la care a lucrat cu pasiune...dar mai stii?

L.E. A, si mai e ceva. Cred ca intai trebuie sa te cunoasca bine acel cineva ca s-ti dea masina. Cum sa-ti zic sa nu te superi?...uite, eu am dat masinile mele dar numai la prieteni!

Modificat de mircea_cotiga
Link către comentariu

Draci, machidonul lale, hodoronc-tronc.

Pin' la urma, si dac-a lucrat fara pasiune sau n-a lucrat, hmm...

Link către comentariu

Hai ca-mi place spiritul "aircooled" vesnic verde si pus pe sotii! Dintre toate forum-urile pe care le-am "bantuit" pana acum Aircooler-ii sunt cei mai haiosi de departe. :icon_thumright:

Ce sa zic, cred ca avem ce povesti si de cunoscut putem sa ne cunoastem la o bere (sau mai multe) cu cea mai mare placere. Apropo de cunoscut - merge vreunul dintre voi cu brotacul sau bus-ul la servici din Militari (CORA Lujerului) in centru (Opera - Eroilor)? Asa am putea si sa ne cunoastem foarte bine si sa scutiti banii de benzina/plictiseala.

De alte restaurari, oricat de mult mi-ar placea brotacul, nu m-as mai apuca acum. Ideea am lansat'o tocmai pentru acei pasionati de aircooled care sunt cu cateva mil short de a-si vedea visul pe roti si pe care as putea sa-i ajut in felul asta sau cu o comanda de piese in State (asa imi "tin" Pontiacele cu piese originale la pret de intretinere Logan - in SUA masina nu este un lux ca la noi si magazinele nu au adaos de 700% pentru piesele rare).

Varianta no 2 ar fi sa cumpar o broasca si s-o "uit" la un unchi pasionat si cu mult timp liber in curte. Cine stie, poate o iesi ceva din ea. Eu ii fac rost de piese si el pune la bataie manopera si... talentul pentru fiare dar asta e deja offtopic.

Ontopic: Nu caut o broscuta tipla pentru nunti si show-off. Am nevoie de ceva mai degraba functional. M-am distrat mai bine intr-o broscuta pe care mergea doar vit a 2a si frana pe o roata decat intr-un S-Class automat pe care functiona totul impecabil pana la ultimul buton.

Mi-ar placea mai mult sa ajut proprietarul unei astfel de broscute s-o readuca la gloria de odinioara decat sa investesc intr-una care este deja gata de show-room.

Ideea mea este adresata mai mult acelor "broscari" care viseaza la o vopsea noua sau un rebuild de motor dar trebuie sa le amane constant din lipsa de bani. Un fel de win-win idea bazat pe pasiunea mea pentru fiarele vechi si pasiunea voastra pentru mesterit la ele :wub:

Modificat de Golfer
Link către comentariu

Interesanta ideea ta. Ar fi ok daca s-ar realiza intr-un grup de prieteni care sa se cunoasca unul pe altul, sa se cunoasca stilurile de condus etc etc. pt ca, sa fim seriosi, niciun broscar nu da broasca la un necunoscut de pe strada :( ... parerea mea. Eventual ar fi si mai interesant sa fie mai multe marci de masini istorice si astfel s-ar putea face schimburi de experienta. dau broasca mea 2 ore sau juma de zi, dai mercedesu tau. da, asta chiar mi-ar placea

Modificat de ciprivw
Link către comentariu

...mai ales ca MM inseamna Maramures? Iar omul zice ca sta in Bucuresti?

Link către comentariu

Pe mine ma intereseaza doar Bucuresti si, ocazional, Arad dar cred ca ideea poate functiona si pentru alti mesteri broscari si indragostiti de broaste deopotriva.

Din cate am citit pana acum ar fi 3 variante:

1. car swap (pot pune la bataie un van Pontiac Trans Sport GT 3.8 V6, injectie multi-port 200 cai, transmisie automata sau unul mai "cuminte" de 3.1 V6 si 120 cai tot automat)

2. sa contribui la restaurarea unei broaste (varianta preferabila pentru mine) - in exchange sa merg cu ea 1-2 zile in weekend

3. car-share, sa ne "asociem" mai multi impatimiti de broscute/VW bus sa facem drumul pana la lucru impreuna daca avem acelasi traseu (nu ma deranjeaza sa fiu pasager daca nu conduce nevasta-mea:))

Cati dintre voi mai merg zilnic cu Bug-ul (la lucru, cumparaturi, excursii)?

Link către comentariu

jane, care e problema? eu vorbeam in general, care e treaba cu mm? nu pricep. chiar nu trebuia sa postez se pare. si am stiut ca cineva se va lega de postu meu, chiar daca era...inocent, sa zicem asa, fara nici o tenta, fara nimic. de ce? ok, va las pe voi, bucurestenii. la revedere

Modificat de ciprivw
Link către comentariu

mai incetati cu rautatile mai baieti!

Link către comentariu

daca ajungi la Bacau ,cu cea mai mare placere

o dau si pe o saptamana nu numai pe un wickend,ca la cati bani am bagat tre sa mai si produca.

salutari

e buna ideea lui ciprivw numai ca am o singura problema in treaba asta ca daca vine unu cu o masina care consuma 10l si o galeata nustiu care care se mai baga, eu sigur nu

Link către comentariu

Merci mult de oferta, sper sa se gaseasca un pasionat de broscute si pe acolo.

Deocamdata inca mai caut in Arad si Bucuresti.

Pontiacul nu prea ai ce face cu el decat pe afara (consum 8.5 - 9.5% incarcat 7 persoane + 2 MBike-uri si bagaje de vacanta), in Bucuresti e posibil si un consum de 20% cu masina goala daca vrei sa pleci primul la fiecare semafor. Oricum am comandat deja piesele ca sa trec unul pe GPL asa ca n'o sa coste /Km mai mult decat un VW Golf Diesel :)

Revenind la oitele :lol: noastre - oare exista broscute pe GPL? Stiu ca unii considera ideea ultra-nastrusnica dar pentru o masina care nu sta ci merge in Romania 2010 diferenta de 50% se simte bine.

Modificat de Golfer
Link către comentariu

Revenind la oitele :blink: noastre - oare exista broscute pe GPL? Stiu ca unii considera ideea ultra-nastrusnica dar pentru o masina care nu sta ci merge in Romania 2010 diferenta de 50% se simte bine.

Asta cu GPL-ul e mai delicata (am studiat problema deoarece ma bate serios gandul sa o fac pt. masina mea ) , in ideea ca o instalatie conventionala pe GPL are acel "plaman" incalzit cu apa calda de la radiator - problema ar fi ca broscuta este racita pe aer, deci de unde apa ? (din aceasta cauza in ochii autoritatilor nici nu se poate omologa o instalatie GPL pe o masina racita cu aer ) .

Desigur... se pot face ( si s-au facut, pe Oltcit, mai ales ) adaptari prin care plamanul era racit fie cu ulei incalzit de la motor, fie cu apa incalzita de tobe si circulata de o pompa electrica, sau cica ar exista un plaman electric ...etc.

Ideea e ca... e putin mai complicat si nu se poate "legaliza" instalatia asta , deci cam stai cu frica cand treci pe langa filtrul RAR-ului mobil.

Link către comentariu

jane, care e problema? eu vorbeam in general, care e treaba cu mm? nu pricep. chiar nu trebuia sa postez se pare. si am stiut ca cineva se va lega de postu meu, chiar daca era...inocent, sa zicem asa, fara nici o tenta, fara nimic. de ce? ok, va las pe voi, bucurestenii. la revedere

OFFTOPIC:

Cipri nu are rost sa te agiti, majoritatea bucurestenilor au o mentalitate proasta (fara suparare):

bucuresti - you rock

provincie - sucks

Mentalitatea asta e foarte bine conturata cel putin la sectiunea MK1 si 2...

ONTOPIC:

Ideea e interesanta insa cum au spus mai multi broscari, cam greu sa iti dai masina in care ai investit in primul rand suflet, unuia care conduce zilnic o masina noua.

Link către comentariu

cum ziceau si alti broscari..... e greu sa dai la inchiriat pasiunea ta, mai ales daca e in stare buna. o restaurare costa din ce in ce mai mult.

oricum bafta.

sunt firme pe afara care inchiriaza masini de epoca dar aproape intotdeauna cu sofer cu tot.

Link către comentariu

asa este,pasiunea nu se vinde ;)

Link către comentariu

Inca o data - stiu cum sta treaba cu broscutele restaurate to show-room condition si e de inteles.

Pe alta parte sa contribui la salvarea unei broscute in schimbul la cateva ore de driving bliss mi se pare un deal foarte bun si, why not, un mod de a incheia prietenii intre pasionatii de aircooled.

Link către comentariu

elkan peter emil

sunt intr o situatie similara.

acus juma de an eram cu treaba in oras ma intorceam la masina. cu stresu ca sa nu gasesc o scrisorica de dragoste la parbriz lasat de comunitari ca parcarea stiti voi.

nah cotesc catre masina ce vaz fituica in parbriz.

am inceput sa fac fete,ajuns la masina pare fituica ciudata hartie cu patratele.

dau sa iau cetesc.

un nr de tel si mesaj

doresc sa inchiriez masina pe 21 aug pt nunta. ofer>>>>>

am ajuns acasa dau telefon.

ma inteleg cu omu

zic pana in aug e hohohooo se pot implanta multe.

zice ca a vazut masina ca vrea neaparat sa o inchirieze. prima lui intrebatre a fost e cu sofer cu tot nui asa?

cand am vazut cum pune problema miam dat seama ca omu nu e un oarecare. am zis da asa este masina participa la nunta cu sofer. deci neam inteles.

a da asa masina din mana este riscul proprietarului. mai ales daca e genu care pastreaza toate chitantele facturile cu ce sa investit in masina.

intamplarea face ca lam sunat pe om ca sorry dar in perioada aia tocmai sunt in concediu. dar iam cautat masina. chiar mai ok. cu faltdach.numa bun pt asa eveniment.

deci?!?!?!

eu zic ca se poate elegant rezolva. ....

eu pe de alta parte buburuza nu o consider obiect de vitrina cata vreme se comporta ca o masina.tocmai asta e motivul pt care ador masina merge o folosesc zilnic asta tinemasina in viata.are personalitate..... stau in bloc nam loc pt bibelouri de vitrina. nam garaj decat un loc de parcare platit la primarie. pt care ma cert cu nevasta care pretinde sa o las pe ea cu ravu pe locu respectiv ca vine tarziu acasa si cam da ture la ora aia sa gaseasca un loc.

ups scuz eca mam intins atata.

deci bucurativa atata vreme cat sunt persoane pe din afara care stiu sa aprecieze aceste batrane doamne.

Modificat de elkan peter emil
Link către comentariu

Firma mea are in portofoliu peste 200 de masini istorice, nici unul din proprietari nu inchiriaza masina fara sofer

http://www.automobilia.ro/servicii-oferite...ni%20de%20epoca

Totusi cred ca in cazul broastelor mai noi ,si obligatoriu in stare pefecta, ideea ar fi viabila. Afara sunt foarte multe firme de rent a car cu masini istorice, insa daca auzi pretul iti piere cheful, (200-300/euro pe zi - masini de "plimbare" 700-1000 masini de curse).

Mai nou BMW Classic Group face rent a car cu masinile din colectia oficiala a firmei, http://www.bmwclassic.com/2/webmill.php?fx=g&id=630106

In cazul modelelor interbelice senzatia mea e ca sunt replici ....

Link către comentariu

elkan peter emil

Mai nou BMW Classic Group face rent a car cu masinile din colectia oficiala a firmei, http://www.bmwclassic.com/2/webmill.php?fx=g&id=630106

In cazul modelelor interbelice senzatia mea e ca sunt replici ....

as face la fel ..cinei nebun sasi dea masinile de colectie autentice pe mana orisicui.

la urma urmei pt cel care plateste pt acele cateva ore de inchiriat asa ceva o face pt feeling. acuma daca e o replica 100% autentica de ce nu.

si asta cu a face replica 100% autentica este o arta.

Link către comentariu

Nu exista notiunea de replica autentica, chiar daca e facuta de fabrica, e o disputa intreaga pe tema asta si afara si nu intru in subiect. Replica e replica, fara valoare istorica. Masinile 328 de care vorbesc participa la Mille Miglia, au fost expuse la Villa d'Este unde BMW e sponsor, etc.

Desi iubesc enorm acesta masina am avut un gust amar sa le vad, si nu era una erau vreo 4, noi noute. Ca sa intelegi mai bine ce am vrut sa spun gandeste-te ca tu ai da 5000 si de euro sa participi la Mille Miglia , ti-ai forta/periclita masina originala iar altii ar termina in fata ta cu o replica facuta din materiale si cu tehnologii moderne.

Chestia asta e extrem de daunatoare pentru masinile originale, care vor fi privite cu suspiciune , sa nu zic ca le va scadea pretul , ca asta ar fi o bucurie.

Ar fi foarte trist ca una din cele mai tari masini de curse interbelice sa cada in derizoriu doar pentru ca producatorul ei , cu tehnica asta 3d , laser, etc reface pe banda rulanta punand serii de sasiu disparute sau sarite.

Nu crezi ?

Link către comentariu

• 1 month later...
Hai ca-mi place spiritul "aircooled" vesnic verde si pus pe sotii! Dintre toate forum-urile pe care le-am "bantuit" pana acum Aircooler-ii sunt cei mai haiosi de departe. :flower:

Ce sa zic, cred ca avem ce povesti si de cunoscut putem sa ne cunoastem la o bere (sau mai multe) cu cea mai mare placere. Apropo de cunoscut - merge vreunul dintre voi cu brotacul sau bus-ul la servici din Militari (CORA Lujerului) in centru (Opera - Eroilor)? Asa am putea si sa ne cunoastem foarte bine si sa scutiti banii de benzina/plictiseala.

eu bag pe traseul asta..urmareste-ma dimineata in jur de 8-8.30 :)

Link către comentariu

Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!