Jump to content

Supraveghere video auto


UWE
 Share

Postare recomandată

Salutare

Din pacate pt un prieten bun, masina lui este vandalizata frecvent in ultimul timp, indiferent de locul unde o parcheaza !

In concluzie apelez la voi, poate cineva stie sau a auzit de un sistem de monitorizare video, a interiorului masinii, care sa filmeze evident si putin 1-2 m si in exteriorul masinii, pt a putea identifica persoana care ai "tuneaza" masina !

Camerele video sa aiba rezolutia buna, sa filmeze si noaptea, la un unghi de 360 grade, alimentare la 12V.....

Am vazut in topicul lui REX camera cu care inregistra el traseul pe N-ring ! Chiar daca nu e nimic dedicat, se pot combina oare 2 sau 3 asemenea sisteme pt a putea avea o imagine de ansamblu cu ce se intampla in jurul masinii ?

Am cautat in limita timpului liber pe "goagle", dar nu am gasit din pacate nimic relevant !

Edit : solutia cea mai simpla si ieftina cu o camera pe bloc spre parcare, nu e viabila, deoarece nu are un loc de parcare predefinit, iar ultimele "atacuri" au avut loc ziua, cu masina parcata in diverse locuri publice !

Multumesc anticipat pt sugestii si sfaturi !

Modificat de UWE
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am facut cu taicamiu acu 3 ani un sistem de inregistrare in microbuse... cu dvr, baterie mica suplimentara si o schema electrica facuta de cineva astfel incat sa nu se piarda din putere cand se porneste masina ca dvr-ul sa se reseteze.

dar unde sa puna camera ??? ca nu poti sa o pui exterior astfel incat sa se vada masina si inculpatul...

cea mai sigura cale e sa puna undeva o camera externa.. pe un stalp, pe un gard.. si sa-si traga 2 fire pana in casa :D de semnal si de curent

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu prea exista solutie tehnica simpla.

1. Ca sa inregistreze 360 grade trebuie minim 4 camere.

2. Iluminatul pe timpul noptii implica luminatoare cu infrarosu, ceea ce nu prea au camerele mici si care nu trece prin fereastra.

3. Sunt foarte dificil de pozitionat camerele. Acestea trebuie sa prinda fata persoanei care vandalizeaza masina, deci trebuie puse undeva sub nivelul geamurilor. In acest caz ar trebui scoase si reinstalate la fiecare plecare/sosire a masinii.

4. Trebuie obligatoriu o baterie separata care sa alimenteze toate aceste aparate.

Modificat de forceturbo
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aloha!

Si eu caut o solutie pentru supraveghere. Eu ma gandeam la 2 minicamere montate in oglinzile retrovizoare (sunt camerele alea micute, spion, montate prin toate chestiile: pixuri, nasturi...). Dar astea nu iti acopera si fata masinii. Dar nu stiu cat de bune sunt la un turism, eu am un Multivan si oglinziile sunt mai sus.

Un amic a incercat cu o camera d'aia din pix si spune ca totusi erau necesare niste "proiectoare" cu infrarosii sa se vada si noaptea.

soila, poti sa detaliezi un pic instalatia aia pentru microbuze? Daca ai avea si niste poze ar fi extraordinar. Ma intereseaza in special partea de inregistrare.

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai e numai o singura camera pusa interior astfel incat sa se vada usa de intrare de la microbuz...

microbuzele fac transport local si descurajeaza soferii sa fure :D

1 x DVR cu hdd de 320gb luat de la comenzi.. dar nu era exact modelul asta... era putin mai ingust.. http://www.comenzi.ro/product_info.php?cPa...roducts_id=2534

1 x camera cu IR http://www.comenzi.ro/product_info.php?cPa...roducts_id=1623

1 x baterie mica de scuter, nu stiu exact cati amperi are

1 x sistem electronic facut de un electronist din componente, astfel incat daca se da automat, masina sa nu reseteze dvr-ul din acel surge de putere

cabluri si conectori....

cost.. in jur de 1200 lei

dvr-ul inregistreaza cam 20 zile continuu pe o camera color cu IR setata la 15fps, consuma cam 15-20W si toate merg pe 12V de la bateria masinii sau de la mica baterie

de vizulizat.. il scoti il duci in casa si il legi la un TV prin cabluri AV.. are interfata si de acolo il setezi, vizualizezi continul etc...

eu le-am pus cu taicamiu undeva in masina deasupra soferului... la iveco-uri e plafonul si e un pod acolo unde incap multe... si acolo sta frumos fara sa fie umplut de praf

iarna la sub 0 grade nu rezista sistemul... dvr-ul mai ales nu functioneaza sub 0 grade, si nici hdd-ul

schema logica facuta de mine si de electronist, incape intr-o carcasa mica cat un telefon mobil

Modificat de alios
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ceea ce cerea initiatorul topicului era o solutie pentru supravegherea autoturismului pe timpul noptii si in exterior!

Solutia prezentata anterior este buna pentru interior, dar cum realizezi inregistrarea imaginilor in exteriorul masinii, pe timpul noptii, de jur-imprejur (3600) cu camere instalate in interiorul masinii?

Iar daca le instalezi in exterior ce durata de viata vor avea acestea in cazul unei vandalizari? Plus ca nu este vreo solutie pentru realizarea supravegherii 3600.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu cred ca este o solutie si pentru exterior. Singura diferenta este amplasarea camerelor.

Ca sa reziste camerele pe masina trebuie sa fie cat mai bine ascunse - deci cat mai mici. Iar ca pozitionare oglinziile laterale mi se par cel mai bun loc (una pe fata oglinzii care sa vada fata masinii si una pe spatele oglinzii care sa vada spatele masinii).

Problema majora ar fi IR-ul ca este vizibil cand se aprinde (cel putin asa e la camerele mele din masina). Ma gandeam ca ii poti pune un senzor de miscare care sa porneasca IR-ul numai cand e nevoie. Uite o idee de camera mai "ieftina" dar suficient de mica (zic eu).

Nu ai spus ce masina are prietenul tau....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

Are cineva montata asa ceva? Ma intereseaza ceva mai ascuns eventual...

Am vazut mai demult la cineva dar nu o avea montata si pe net nu am gasit decat unele destul de mari...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut spune exact cam ce vrei sa vezi cu acea camera, eu am una mica montata la parasolar si inregistreaza doar ce se intampla in fata nu si in interior modelul este acesta

post-9816-0-72170600-1297955045_thumb.jp

MODEL

MDL 3125CDNP4

Image Device

1/3 Sony CCD

Minimum Illumination

0.5Lux(D)/0.05Lux(N)

Number Of Pixels

PAL:(H)500x(V)582 / NTSC:(H)510x(V)492

Scanning System

PAL / NTSC

Sync System

Internal Synchronization

Horizontal Resolution

420TV Lines

Video Output

1Vp-p 75Ω Negative

White Balance

Auto

S/N Ratio

More than 48dB

Gamma Characteristic

0.45

Electronic Shutter

PAL:1/50~1/100,000s ; NTSC:1/60~1/100,000s

Power

12V

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si pe mine ma bate gandul sa-mi cumpar asa ceva. Am gasit ceva pe amazon.co.uk, Vehicle DVR se numesc si sunt undeva pe la 1000 RON (pretul un pic cam mare e un inconvenient).

Nu-mi pasa ca e cam mare si se vede pt. ca o voi folosi doar ziua, noaptea bag masina in garaj. Se lipeste pe parbriz, la fel cum unii isi pun suport de GPS sau telefon mobil. Porneste sa inregistreze cand sesizeaza miscare in jurul masinii sau in masina, calitate audio/video foarte buna iar cand memoria se umple inregistreaza peste (oricum nu te intereseaza tot, ci numai cand sunt evenimente).

E foarte buna ziua cand iti lasi masina in parcare (mie mi-au zgariat-o, mi-au furat un capac de roata) si cand Doamne fereste ai un accident, imaginile se pot folosi ca proba. Destul de des se intampla ca cel vinovat sa incerce sa scape basma curata.

Asa arata:

post-27283-0-21975200-1297956187_thumb.j

Modificat de asap03
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Readuc la viata acest thread. La masina din semnatura, am optiunea area view, deci deja ar exista acele camere. Exista vreo solutie sa fac cumva, ca pe parcursul stationarii sa poate fi masina supravegheata prin aceste camere? Ma gandesc foarte serios la o solutie de securitate, intrucat traim niste vremuri adevarate, in care unii numai pot de raul altora sa zic asa, sau nu pot merge nici la WC decat sa piarda ceva din a vedea cum o duce vecinul. Stiu, cea mai buna solutie e sa ma mut la casa, dar pana atunci... :icon_cheesygrin:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut. As dori si eu sfaturi si informatii despre supravegherea masinii pe timpul noptii. Din pacate, cu toate ca masina este parcata in fata blocului, este a 2a oara cand se incearca fortarea butucului. Din fericire pt mine nu s-a reusit nimic, cu exceptia butucului stricat.

Daca aveti ceva idei in legatura cu o protectie mai buna a masinii, astept sfaturile dumneavoastra.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!