Jump to content

Harait in mers


Hekate
 Share

Postare recomandată

salutare,

va retin atentia cu o problema ce a aparut de cateva luni la masina mea.

mai exact, un fel de harait in mers, in vitezele 2, 3 si 4. 1 si 5 nu au problema asta. de asemenea, parca nu mai "trage" motorul, ca sa zic asa. am fost la un mecanic acum 4 luni si mi-a zis ca e ambreiajul de vina. am schimbat tot kitul de ambreiaj, si tot se aude. eu, o nestiutoare, as descrie sunetul ca si sunetul pe care il face aerul cand trece printr-o conducta care e semi-infundata. mi-au curatat si EGR-ul (sper ca zic bine) si tot degeaba, tot se aude.

am asa o semi-retinere de a merge iarasi la un mecanic care sa-mi spuna mai stiu eu ce, si iar sa bag o gramada de bani si degeaba (vezi faza de mai sus cu ambreiajul).

intrebarea este daca a mai patit cineva, sau daca are cineva vreo idee de la ce ar putea fi.

multumesc anticipat.

cristina

later edit : am uitat sa specific ca acel harait se aude numai cand apas acceleratia, daca o las sa mearga singura nu se mai aude.

Modificat de Hekate
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am patit o chestie de genul asta la lupusor; era rulmentul de la roata dreapta fata; am schimbat, rezultatul e jumatate de harait a disparut; am un prieten mecanic care imi repara masinutza, am testat si e dus si rulmentul spate dreapta; maine il schimb, deci verifica rulmentul; cea mai simpla metoda e sa mergi cu masina pana la 60-80 km\h si o scoti pe liber; daca se aude acelasi harait e vorba de rulmenti; ca sa vezi pe ce parte e cel defect, iei curbele in viteza sau virezi dreapta stanga incat masina sa se incline putin; cand se inclina o sa vezi ca se ridica roata cu pricina si nu mai haraie; cam asa aflii singur care rulment e terminat; mai discutam maine dupa ce il schimb pe spate; pentru a vedea preturi informative pentru piese, vezi: http://www.unixauto.ro/Unix_Home.aspx pe acest site intrii la webshop si selectezi marca masinii, motorizare, anul fabricatiei, tot ce trebuie si iti da piesele; in orice oras magazinele iau piese de la ei; AVIZ , a nu se considera reclama, pe acest site se vad codurile pieselor si preturi inormative !

Modificat de Aditu
Quote
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

miolari, intr-adevar a fost un rulment... dar altul :)) un rulment din cutia de viteze mai exact. multumesc de sugestie.

scriu aici, astfel daca mai are cineva o problema asemanatoare sa aiba un punct de plecare.

o zi buna!

cristina

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu e rulment, rulmentul se aude mereu nu la viteza 2, 3, si 4. si nici sunetul nu e asemanator cu cel descris. clar e ceva de la cutie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai asta mi-au schimbat in service si haraitul a disparut, asa ca alta explicatie nu gasesc :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ma refeream la rulmentul de la roata, cum a spus Miolari.

acest harait se aude in permanenta in aceste trepte sau intre anumite turatii?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

se auzea in aceste trepte, atunci cand apasam acceleratia.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 13 years later...

Ma ajutați cu o problemă, am un lupo 1.0 MPI și întâmpin o problemă, când calc ambreiajul se aude un harait și când las ambreiajul la fel, care ar fi cauza?

 

Am uitat să precizez ca în mers când calc ambreiajul să schimb viteza atunci se aude un harait și când calc și când las ambreiajul,care ar fi cauza?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred că se cere un kit de ambreiaj nou. Posibil sa fie rulmentul de presiune sau s-a rupt ghidajul pe care culisează rulmentul (asta am pățit eu imediat după ce am schimbat kitul, deci la schimbarea ambreiajului trebuie neapărat schimbat și acel ghidaj)

Fa o înregistrare și pune-o aici (o încarci pe YouTube și pui link -ul)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!