Jump to content

(Geniala) Audi S4 B8

Vlad LUL

Postare recomandată

de ce toata lumea crede ca senzorii aia sutn niste butoane care deschid airbagurile atunci cand le apesi??? Sunt senzori de decelerare care calculeaza fortele la care este supusa masina la oprirea brusca, nicidecum senzori "push button"

Senzorul de decelelare lucreaza impreuna cu ceilalti senzori pentru a actiona declansarea airbag-urilor. Senzorii pentru airbagul frontal si nu numai sunt un fel de "push button" dar pentru a se declansa airbag-urile acesti senzori trebuie sa fie atinsi/distrusi. Daca decelerarea nu este mare dar senzorul este atins airbagul se declanseaza. De asemenea senzorii formeaza un camp cu un unghi de x grade (nu imi mai amintesc exact valoarea :( ) si daca impactul are loc in acel camp airbagul se declanseaza automat.

O schema cu asezarea senzorilor de impact aici cel de decelerare de obicei este situat intre scaunele din fata ale masinii.

Modificat de Tavy81
Link către comentariu
  • Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Vlad LUL

26

• Kostas

19

• xht20

14

• Michael_9N

9

Top Posters In This Topic

Posted Images

Asa... Sa o iau pe rand

1. Da, si eu ma gandeam ca si lovita arata bine :(

2. O repar la Porsche Bucuresti Nord... Deja e acolo. Mi-a placut foarte mult de tipul cu care am vorbit (Ionel Sandu). Cum ar trebui sa procedez in continuare sa ma asigur ca totul e ok? Un sfat, ceva?

3. Da, am avut un leon fr inainte de S4

4. Nu incercam sa testez limitele masinii... Pur si simplu am cateva curbe si zone unde merg mai la limita (in general merg destul de relaxat). Acum mi-a fost invatatura de minte, si nu sa mai consider nici un loc prea bine stiut pentru a merge la limita. Inca o data... Luasem curba aia de 100 de ori cu mai multe masini si de multe ori intrasem mai in forta ca acum... Nu stiu ce s-a intamplat de data asta... A fost atat de rapid incat nu-mi aduc clar aminte decat ca masina a ramas controlabila, nu am franat, si pur si simplu a descris curba prea larg. Stiu ca suna ciudat, dar s-a intamplat totul intr-o rigurozitate nemteasca :)

5. Mie mi se pare foarte ok ca nu s-au declansat airbag-urile. Poate pare greu de crezut, dar, din interiorul masinii, mai ca nu s-a simtit nimic. Impactul in sine a fost la o viteza destul de mica (eu zic undeva la 40 km/h) si, din interior, s-a simtit ca o frana mai brusca. Nici nu am fost smucit calumea din scaun, iar restul pasagerilor (cu exceptia fetei din fata) nu au realizat imediat ce s-a intamplat (una dintre fete credea ca am trecut peste o bordura). Cand am iesi din masina am fost foarte socat de cat de mult s-a deformat la exterior corelat cu cat s-a simtit la interior. Asta o zic in sensul bun, adica in mod evident e bine sa se deformeze la exterior si sa nu se simta in interior. Ca si concluzie, mie mi se pare foarte ok ca nu s-au declansat airbag-urile avand in vedere ca impactul s-a simtit f usor.

Link către comentariu
aurelian.paratu

vlad tot ce conteaza este ca voi nu a-ti patit nimic,iar fierul se face (vorba aceea),mai ales daca structura de rezistenta a masinii nu a fost atinsa. Ideea este sa nu accepti pe masina decat piese noi ,si nimic care sa fie indreptat sau alt ceva

asa ca de acum in colo :D drive safe

Link către comentariu
Hai sa va dau si niste poze cu accidentul.

(Poate e un fel de semn ca inca nu postasem pozele cu masina intacta pt public... Asa ca primele pe care le postez sunt cu ea accidentata).

Si, da, eram cu 4 fete in masina :)

(Ma duceam in Vama)

:)

Ti-au luat fetele mintile :D. Concluzia? Nu mai luati fete in masina :D Glumesc

Bine ca nu ai patit nimic, sa-i transmiti la masina Insanatosire Grabnica din partea mea

Link către comentariu

Mult respect pentru proprietarul care a postat pozele cu masina accidentata si a recunoscut ca a gresit. Denota tarie de caracter si lipsa de fitze, in ciuda masinii detinute :D

A aratat ca a invatat ceva din asta si ca a considerat forumul o adevarata comunitate unde poate impartasi ce i se intampla fara sa fie luat la misto.

Sa te bucuri de masina cat mai rapid !

Link către comentariu

@Vlad, cum ai spus la punctul 5, la fel s-a simtit si la mine in masina cand am lovit-o si nici eu nu aveam mai mult de 50. Mai exact nici eu nu am simtit nimic cand am dat-o de stalp. Am ramas socat sa vad cat de mult s-a deformat botul. Motorul intact, doar un cap de lonjeron putin indoit. Acum e ca nou.

Legat de service... du-te zilnic acolo, stai cu gura pe ei, intreaba cum decurg lucrurile. Eu asa am facut si merge bine.

Modificat de Kostas
Link către comentariu

Pai asta este efectul "negativ" al sigurantei pasive: socul este absorbit intr-o masura mai mare de caroserie si mai ales de sasiu pt. a pastra habitaclul intreg => deformari vizibil mai mari comparativ cu masini mai vechi (in conditii de accident similare). Ca ocupant al masinii ai sanse mai mari sa scapi intreg, insa in detrimentul fierului.

Succes cu reparatia

Link către comentariu

Imi pare rau pentru ce s-a intamplat.

Uneori, drumul te fura fara sa iti dai seama. Din experienta proprie, masinile acestea au zone de protectie ( plasticarie mai pe inteles) pentru pietoni, de aceea se deformeaza asa de mult la momentul impactului. Acu vreu-n an jumate, am avut neplacerea sa intru si eu cu masina intr-un obstacol, un Volvo S80. Rezultatul la mine a fost o schimbare integrala de fata, inclusiv aripi la o viteza de 30-40 km/h ( atat aveam in momentul impactului). In masina nu am simtit nimic, dar afara era dezastru. :lol:

In alta ordine de idei, drumurile de la noi te fura grav, pentru ca nu sunt intretinute si chiar daca faci acelasi drum de 2 ori pe zi, tot se schimba aderenta sau alte elemente ( pietris, gropi).

De reparat, se repara, dar sfatul meu e sa stai cu gura pe ei, au o tendinta de a prelungi excesiv timpul de reparatie. :lol:

L.E. : Acum am vazut ca ai zis de 4 fete in masina! Mai lasa si la altii, nu le lua tu pe toate! :D

Modificat de animalutz
Link către comentariu

Da... O sa-i vizitez des va dati seama...

Altfel de "metode de motivare" se practica? :lol:

Link către comentariu

Doar daca vrei tu :blah:

Oricum nu cred are sens sa-i montivezi, ca oricum au salarii destul de bunicele si tu chit ca ai casco, bani care ii ia service-ul sunt destul de multi si de "frumosi"

Imi pare rau pt accidentul tau, e bine ca ai scapat si tu si pasageri tai intregi.

Succes in repararea masinii si speram sa te poti bucara de ea in continuare dupa ce se termina totul.

:)) safe

P.S.: Next time, uda masina inainte sa te bagi la drum cu ea. Si nu la sensul ca doar stropita... fa-i "o baie" calumea :D

Modificat de Kostas
Link către comentariu

Urat incident. Am vazut pozele si te-ai infipt in parapet pe mijlocul masinii si e posibil sa nu fi deformat lonjeroanele. Important e ca nu ati patit nimic.

P.S. tura viitoare mai baga 2 domnisoare si in portbagaj , ca distributia maselor sa fie 50-50 :D.

Link către comentariu

Mai pun 2 fete in portbagaj, una pe capota... Si-am rezolvat problema. Macar nu voi mai vedea pe unde merg, o sa am o scuza :D

Link către comentariu

Da, iti dai seama ca au ajuns :D

Si am si stat de miercuri pana duminica si ne-am imbatat ca sa uitam... Din pacate luni dimineata m-am trezit la trista realitate :|

Link către comentariu

Bine ca voi nu ati patit nimic. In rest fii tare cu reparatia.

Nu stiu de ce toata lumea fuge de dauna totala. Dupa un eveniment ce iti da perspectiva de a sta saptamani bune in service si nu stii daca o sa mai fie in regula masina datoria "iscusintei" mecanicilor dauna totala este cel mai bun lucru care se poate intampla. Chiar daca pierzi niste bani macar nu treci prin perioada aia groznica post-eveniment. In cazul asta sunt 90% sigur ca nu se poate scoate dauna totala la ce valoare are masina.

Link către comentariu

Bine ca nu ati patit nimic si ca nu aveai viteza mai mare ca sa cazi in rapa.

Asta e se repara...

@spb - depinde de valoarea masinii " Chiar daca pierzi niste bani macar nu treci prin perioada aia groznica post-eveniment. "

Modificat de dan i
Link către comentariu

Vlad, acum am citit topicul...imi pare super rau de ceea ce s-a intamplat. Stii cum e, un ghinion nu vine niciodata singur, apropo de ce am vorbit noi cand ne-am vazut pe Dumbrava Rosie saptamana trecuta...le-ai cam patit una dupa alta. Imi pare rau pentru masinuta.

Nu pot decat sa iti doresc succes cu reparatia si sper sa iasa toate bine pana la urma :P

Link către comentariu

Imi pare rau ce ai patit Vlad. Atentie la acele curbe in weekend, sa scapam de aglomeratie, am aratat unor prieteni acest drum, eu fiind cu masina iar ei pe motor, am luat curbele in viteza, cunoscandule foarte bine din fericire eu am reusit s-a redresez masina dar motocicleta din spatele meu nu a reusit sa ia a doua curba si a fost cat pe ce sa cada in acel paru. In a doua curba este f mult pietrisi si de aici si derapajul.

Link către comentariu

Merci mult pt suport. O sa trecem peste. Cat traim invatam :icon_thumright:

Daca mai aveti si alte sfaturi legate de service... Le astept cu caldura. Ce sa intreb, ce sa-i rog sa faca, cum sa abordez...

Inca o data, tipul care se ocupa, Ionel Sandu, pare foarte de treaba si a fost foarte ok cu mine... Si sunt din start surprins.

Momentant ea e la PBN, s-a facut reconstatarea si se asteapta acceptul de la Generali.

Link către comentariu

iti dai seama ca trebuie sa fii si tu cat de cat atent cu toti. cred am spus totul.

Link către comentariu

pacat de masina. as face pasul de la a mea 4x4 260 cai la un 3.0 333 cai. :P

Modificat de muzica9
Link către comentariu

In primul rand felicitari pentru masina.Pacat de cele intamplate.Insa partea buna e ca ai lasat masina la un om ok acolo la PBN.Eu tot ce am avut...mici reparatii pe la masina, la Ionel Sandu le-am facut si de fiecare data a fost foarte serios si prompt.Cand a zis ca suna a sunat, cand a zis ca e gata masina a fost gata,fara sa trebuiasca sa-l stresez eu in vreun fel.Insa din pacate e printre extrem de putinii de acolo cu aceasta atitudine fata de client.

P.S.Nu-s ruda cu el si nu m-a platit nimeni sa-i fac reclama :D :)

Modificat de DOOM
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Am trecut si eu prin astfel de situatii poate chiar ceva mai grave! Stiu cum este... Conteaza sa te inveti minte, sa nu se mai repete si sa ai incredere in tine.

Bafta!

Cu stima,

Razvan.

Merci mult pt suport. O sa trecem peste. Cat traim invatam ;)

Daca mai aveti si alte sfaturi legate de service... Le astept cu caldura. Ce sa intreb, ce sa-i rog sa faca, cum sa abordez...

Inca o data, tipul care se ocupa, Ionel Sandu, pare foarte de treaba si a fost foarte ok cu mine... Si sunt din start surprins.

Momentant ea e la PBN, s-a facut reconstatarea si se asteapta acceptul de la Generali.

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

salut, nu am mai postat de mult pe forum pt ca am fost putin ocupat cu facultatea...in principal vreau sa te felicit pt alegerea facuta ca ai ramas in bransa audi/vw/seat/skoda...desi preferata mea este rs6, imi place mult a4 b8...sincer am trecut prin asa cv si chiar este o buna invatatura de minte...o sa fi mai prudent pt ca realizezi ca este viata ta in joc...am si o mica nelamurire la descrierea ta, ai spus ca era o succesiune de curbe, prima fiind spre dreapta app de 90 grade, ai specificat cv de quattro si de urmele lasate pe sosea, u nu ai franat deloc??cred k am inteles eu gresit sau nu ai fost ajutat de quattro??ma gandesc ca este destul de imposibil....repet , e posibil sa fi inteles eu gresit!...in rest ce sa zic, numai bine, sa nu o mai atingi ca e pacat, e prea frumoasa

Modificat de schumy19
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!