Jump to content

TRANSALPINA

vali_devill
 Share

Postare recomandată

Aveam de gand sa merg ranca apoi voineasa si sa ma intorc coborand de pe transalpina spre Sibiu.

M-am razgandit referior la coborarea de pe TA spre Sibiu.

e ceva mai prost Voineasa-Brezoi, asfaltau cand am trecut unele portiuni din el, oricum nu e grozav drumul pe ruta asta

Sunt multe portiuni neasfaltate? Sunt zone cu pietris?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cele mai nasole zone mi s-a parut cele de la minutul 4:05 respectiv 7:30, din filmuletul de mai sus. Dar am vazut si golf 4 trecand, asa ca e (oarecum) practicabil. Am trecut pe acolo pe 17 iunie 2013.

Link către comentariu

Sambaya vreau sa ma intorc de la Sibiu la Bucuresti pe Transalpina.

Link către comentariu

Eu iti recomand tot TFG-ul....mi se pare mai frumos decat Transalpina, drumul e prost oricum si la TFG si la TA...

Link către comentariu

Partile cele mai nasoale mi se par de la 4:15 pana la iesirea din cariera de piatra, apoi intre lacul Oasa si Pasul Tartarau si cum ai zis la min 7:30.

Singura mea problema cu drumuri neasfaltate de genul astuia unde sunt si pietre pe drum este riscul de pana. S-a intamplat tot pe un drum asemanator sa asist la o pana dubla, din fericire nu eram cu masina mea sau eu conducand. Chiar si la mers incet un coltisor de piatra a taiat ambele anvelope de pe partea dreapta.

In conditiile in care nu am roata de rezerva normala si avand un talon de 40 nu risc :( .

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Te uiți din timp. Eu am făcut ceva drumuri din astea și mereu am avut talon destul de mic, nu mai zic de profil. Chiar și fostul drum l-am făcut cu Michelin Pilot Primacy pe 17" sau Voineasa - Petroșani pe 19", foarte funny pentru că mergeam printre pietre cât mașina de mari. Fuseseră ceva căderi recent. Aici ar fi poate singura mea grijă acum, anunță iar ploi și furtună pe week-end. E neplăcut tare drumul în condițiile astea. Și numai așa l-am prins, ba chiar și cu ninsoare :(

Link către comentariu

Eu iti recomand tot TFG-ul....mi se pare mai frumos decat Transalpina, drumul e prost oricum si la TFG si la TA...

Chiara zi m-am intors de pe transfagarasan de la Baraj de la Vidraru. Cartisoara-vidraru si retur.

Link către comentariu

Aveam de gand sa merg ranca apoi voineasa si sa ma intorc coborand de pe transalpina spre Sibiu.

Eu am facut Transalpina de la Ranca la Sibiu anul trecut si partea asfaltata am perceput-o de la excelent la decent.

Portiuni neasfaltate insumate maxim 2 km.

Anvelope talon 45: absolut nici o problema.

Drumul e superb. E pacat sa te cramponezi de mici amanunte.

Link către comentariu

M-am razgandit referior la coborarea de pe TA spre Sibiu.

e ceva mai prost Voineasa-Brezoi, asfaltau cand am trecut unele portiuni din el, oricum nu e grozav drumul pe ruta asta

Sunt multe portiuni neasfaltate? Sunt zone cu pietris?

Ego, de la Ranca, poti cobori de la Obarsie pe la Voineasa, Brezoi, faci stanga pe Valea Oltului si iesi la Sibiu. Sau, la Brezoi faci dreapta si ai vreo 20km pana la Calimanesti.

Am fost in Octombrie 2012 cu Passatul cu talon de 45 si roti de 17'' si a fost decent. Zone cu asfalt nou si zone peticite, dar fara probleme.

Ba in plus, m-am aventurat pe malul lacului Vidra pana la Baraj ca sa fac poze. E superb peisajul, la apus soarele se reflecta in lac. E drum forestier batatorit bine.

In 2 saptamani fac exact aceeasi ruta cu Superbul, tot cu talon de 45 si roti de 17'' :)

Link către comentariu

Muuult mai interesant si placut traseul pe Transalpina decat pe Transfagarasan. Am traversat marti dinspre ranca spre Sebes, vreme buna,peisaj frumos, ce mai... avem zone frumoase.

Link către comentariu

Știi când e frumos Transfăgărășanul? Când ajungi sus și vezi ce drum ai parcurs.

Și mai e frumos dacă îți faci timp să urci pe jos puțin.

Link către comentariu

Imi recomanda si mie cineva o cazare prin zona? Vreau sa-mi duc viitoarea sotie in zona si nu vreau s-o dau in bara cu cazarea. Curatenie, spatiu, peisaj, etc..  Mersi! :D

Modificat de Mishutz
Link către comentariu

Iti recomand aici, este chiar la Obarsia Lotrului. Pensiunea Bradul

http://www.obarsia-lotrului.ro/

Curat, lume primitoare, spatiu.

E in padure, nu ai peisaj ca la Ranca, dar e foarte ok

Link către comentariu

Recomand hotel Zan spre Voineasa.... e cam cel mai dragut in zona

Link către comentariu

• 1 month later...

Va salut.

Pentru cazare in zona Obarsia Lotrului - Lacul Vidra, mai aveti ceva recomandari? 

Link către comentariu

• 3 weeks later...

A fost cineva in zilele astea pe Transalpina? Cand e vremea nasoala, e multa ceata? De exemplu azi a fost cineva? As vrea maine sa merg si sunt curios de satrea vremii si ce vizibilitate poti sa ai..

Link către comentariu

Sambata am parcurs Trnsf, am ramas in Cristian si duminica m-am intors pe Transalpina, m-am oprit la Baia de Fier- Pestera Muierilor si apoi acasa. Trnsf e ok ,iar Transalpina are zone nesfaltate dar nu de speriat. Sunt zone de 1m fara asfalt unde sunt podete, si 3-4 zone mai lungi. Am intalnit si Passat CC cu jante de 18 fara probleme

Link către comentariu

A fost cineva in zilele astea pe Transalpina? Cand e vremea nasoala, e multa ceata? De exemplu azi a fost cineva? As vrea maine sa merg si sunt curios de satrea vremii si ce vizibilitate poti sa ai..

Daca mergi usor chiar si pe ceata te descurci...vremea acolo sus este foarte schimbatoare...de la ora la ora chiar...deci este foarte probabil sa nu gasesti aceeasi vreme ca cel care a fost azi...

Eu am plecat dimineata din Ranca...inspre Voineasa...vreme super soare bla bla bla...cand m-am intors dupa cateva ore...era ceata de abia vedeai :)

Link către comentariu

In 2011 cand am fost pe Transalpina a fost ok, nu am fost cu masina de teren ci cu un Renault Clio si a fost foarte frumos. Singurul regret a fost ca nu am avut motor, caci vedeam motociclistii cum ne intreceau si-mi apareau inimioare in locul ochilor.

Link către comentariu

Si uite asa va mai trece cel putin inca un an pana la definitivarea lucrarilor.

Chipurile bani sunt, vointa nu este.

http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-15585082-cnadnr-rezilia-contractul-romstrade-care-nu-incheiat-lucrarile-transalpina.htm

Link către comentariu

Am fost pe Transalpina acum 3 zile si a fost totul ok. Intrat pe la Voineasa si iesit pe la Sugag. Inafara de partea aceea neasfaltata si de santurile alea de care zicea @Al Bundy, a fost totul ok.

Link către comentariu

Pai daca ai intrat pe la Voineasa si ai iesit pe la Sugag...ai "ratat" partea cea mai faina!

Adica traseul dintre Obarsia Lotrului-Ranca-Novaci.

Poate nu am inteles eu corect si atunci imi cer scuze!

Modificat de C3Z@R CJ
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!