Jump to content

Kit macara geam fata

SSorin
 Share

Postare recomandată

daca urca.. e ok, dar cine stie, poate sa cedeze de la atata rezistenta...

eu iti recomand kit nout: V10-6212 e codul pentru VAICO (135 lei am dat eu vara trecuta pe acest kit) te duci la orice magazin de piese auto si comanzi.. mie mi-a venit cu sticker de Augsburg, deci il importa ei

G_100189033801.JPG

asta am pus eu si am rezolvat problema, mi s-au rupt clemele originale, am pus macara completa meyle.. o porcarie, pocnea, urca greu, pana la urma s-a rupt o rotita de pe sina... si s-a facut melcul terci

asa ca am cautat vechile sine, care aveau rotitele de calitate nu prostii.. am cumpara kitul de la vaico, cu cleme de fier si melc cu sufe... plug and play, primele 2-3 folosiri a mers mai greu geamul, apoi si-a dat drumul si merge cum trebuie :)

logic si teoretic este ca daca schimbi acest kit, nu are ce sa mai mearga greu, decat daca tabla principala e stramba (pe care e fixat totin usa), sau sinele sunt strambe.. si geamul nu urca cum trebuie.. ci e fortat

Modificat de alios
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am vorbit cu cineva si am ramas ca ma duc vineri pe la el sa rezolvam problema, mi-a zis sa nu cumpar inca nimic pana vedem ce si cum si mi-a recomandat sa nu mai folosesc geamul ca sa nu raman cu el deschis si/sau sa mai stric si altceva pe-acolo. Ajuns acasa, cand sa bag masina in garaj, din obisnuinta am deschis geamul fara sa-mi dau seama ce fac. In garaj l-am inchis, si totul a functionat normal, fara ridicare greoaie, fara oprire la jumatatea cursei, fara pocnetele sau zgomotele suspecte din ultima perioada.

Deci... s-a reparat singur ? :). Sa ma mai duc la om sau nu ?

Link către comentariu

Dute ca nu poti fi sigur si ai grija sa nu-l mai cobori pana nu esti sigur de ce ai acolo.

Link către comentariu

• 1 month later...

o intrebare , mi-e mi s-au rupt cleme alea de plastic, totusi nu reusesc sa dau toata treaba aia cu macara de pe masina, are o chestie de plastic de la broasca care e capsata de toata tabla aia, si tot kitul cum sa il schimbi ca vad ca e capsat acolo

Link către comentariu

daca vrei sa demontezi cu tot cu yala, atunci trebuie sa slabesti cele doua suruburi de fixare de pe lateral si sa decuplezi cablul mic, dupa ce scoti butucul exterior - ai un torx pe lateralul usii, care trebuie sa il slabesti, ca sa poti scoate butucul.

altfel, scoti cele doua nituri de plastic si separi partea de metal care e cu macaraua de yala - dupa aia o sa te chinui sa le fixezi la loc...

recomand prima varianta.

macaraua - o sa tai cele 4 nituri care o fixeaza pe tabla de aluminiu - daca ai cumparat macara sa o inlocuiesti. Cea noua vine cu suruburi, in locul la niturile respective.

Link către comentariu

nu schimbati sinele de la macara decat daca sunt strambe... asltfel veti regreta daca puneti kituri aftermarket

vorbesc din experienta :D noroc ca nu aruncasem sinele OE, la cele aftermarket s-au rupt rotitele dupa 6 luni si cateva folosiri a geamului

Link către comentariu

exista si posibilitatea asta.... depinde si de kit-urile cumparate - sunt de mai multe categorii, preturi, etc.. sunt unele chiar bune si altele jale cu ele.

oricum, la Golf 4 exista kit de reparatie OEM.

Link către comentariu

1JE898099D  Kit reparatie macara geam usa stg.265 lei...dar este destul de scumpicel.

post-64586-0-62766600-1366790656_thumb.j

Link către comentariu

Am si eu un set de cleme metalice prin portbagaj.

Am luat un kit din asta dar am folosit clemele vechi pentru ca erau bune, era melcul crapat.

Pentru cine are nevoie doar de cleme metalice o sa le fac o poza.

Link către comentariu

si tot cleme de plastic are kitul OEM :D

eu sunt foarte multumit de kiturile de la VAICO, mi le-ai recomandat tu gabi, si sincer la toti am recomandat, pentru 130 lei.. cleme de fier si melc cu sufe noi (fara sine)

Modificat de alios
Link către comentariu

Florin, referitor la plasticul ala cu 2 nituri, care e rolul la bugata aia de plastic care sta prinsa de tabla?  cineva mi-a zis ca a rupt niturile si plasticul ala nu l-a mai pus si nu a fost nici o problema,ce tine de yale nu pot sa o dau joc ca a mai incercat probabil cineva sa o desfaca si i-a zapacit capul si nu am cu ce sa desfac. Oricum, referitor la cleme alea de plastic, nemtii au dat-o in bara rau de tot.

Link către comentariu

acel plastic, leaga yala de fata de metal - ca sa o montezi mai usor (yala) cand ai nevoie - ti-o tine direct pe pozitie si o bagi cu tot cu fata de metal.

ca sa le scoti impreuna - yala si fata de metal - trebuie sa desfaci suruburile de la yala si butucul - sa decuplezi cablul mic.

Link către comentariu

Buna,aveti idee cam cat costa manopera pt.schimbarea kitului macara?Nu-mi mai functioneaza geamul dreapta fata(a cazut) ,am reusit sa-l ridic,e prins cu scotch si as vrea sa stiu daca merita osteneala sa incerc sa- schimb kitul impreuna cu un prieten sau sa merg la un atelier?Am un Cordoba BBZ,100cp din 2003,precizez ca n-am desfacut fata usii ca sa vedem exact care e problema principala,dar din moment ce geamul a cazut,e clar ca trebuie schipat ceva si nu as vrea sa schimb macaraua cu totul(cam scumpa)

Am inteles ca Vaico sauTopran sunt kituri bune,de calitate.Mersi fain!

Link către comentariu

manopera e de la 150 lei in sus.. iar kitul (fara sine) e 130-140 lei

la reprezentanta mi-au cerut 350 lei, pentru portiera de la sofer

Modificat de alios
Link către comentariu

mie mi-au cerut 700ron acum vreo 4 ani la quark TM, ceea ce mi s-a parut o suma exorbitanta. Am pus ceva AM italienesti dar care tin pana in ziua de azi excelent, as putea zice ca aproape ca a egalat durata de viata a celora OEM.

Ce regret ca am taiat niturile de la sine, daca stiam atunci cum merg treburile, schimbam doar sufele si clemele din noul kit. nu de alta,dar prefer totul sa fie ca de fabrica, plus ca nush din ce cauza e cam chinuiala sa bagi la loc fata de usa metalica cu acea macara, in rest no comment.

Link către comentariu

Am fost la un atelier,mi-am gasit macaraua completa(am) la 220 roni,iar  manopera este 50 roni.Eu zic ca e ok,insa o macara OEM este in jur de 400 roni.Daca schimb doar kitul(care costa 100 roni pe ocazii) care este situatia si in functie de asta iau o decizie.

Link către comentariu

Depinde ce kit nimeresti. Daca este turcesc mai bine renunti. Cauta sa iei kit cu cleme de metal.

Link către comentariu

eu nu stiu colegii care intreaba aici.. de ce mai intreaba, daca tot cum zice mecanicul fac...

daca toata lumea pe forum recomanda un anumit kit, sau o anumita marca... tot pe turcisme recomandate de mecanici mergeti

luati oameni buni kitul de la VAICO, ieftin si bun

4214259453s.JPG

Link către comentariu

ovidiu-lucian

Mda,insa Vaico sau Topran inca n-am gasit pt.Cordoba,deci mai sap.Nu ma grabesc,azi probabil ca o sa dam fata jos,sa vdm care e  problema.Si eu sunt de acord cu ceva mai de calitate,iar acele macarale,chiar nu stiu daca sunt tucisme,pt.ca m-am informat doar,ca sa-mi fac o idee.Cand sunt hotarat sa fac lucrarea,atunci o sa stiu exact ce si cum.Hai noroc si 1 mai misto :)

Link către comentariu

O intrebare pentru cunoscatori. LA un golf 4 am schimbat ambele macarale , merg struna amandoua. La o luna dupa ce le-am montat , macaraua din dreapta a inceput sa scoata niste zgomote ciudate cand ajunge la limitele maxime sus-jos . Se aude ca si cum s-ar da ceva peste cap , nu recunoaste ca a ajuns geamul sus-jos si mai invarte motorasul . Stie cineva despre ce este vorba ? O fi motorasul ?

Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Buna ziua,

Am si eu o problema minora, geamul de la pasager nu merge si am desfacut sa vad de ce...am constatat ca macaraua e intacta dar imi lipsesc clemele metalice care vin prinse pe cleme de plastic de pe macara, cele care tin geamul.

Intrebarea mea este, nu gasesc vreun coleg binevoitor sa ma ajute si pe mine cu un set de
astfel de cleme?Nu ma deranjeaza sa fie si cele de plastic pe acolo ca mai bine
le schimb pe toate. Daca ma poate cineva ajuta va rog contactati-ma ca nu e
degeaba ;)

@bbogdanmircea daca mai ai cleme alea de sustinere a geamului da-mi te
rog un pm. ms

post-117980-0-11502200-1368021624_thumb.

Link către comentariu

F l o r i n

si geamul cum sta in pozitia ridicat ?

Link către comentariu

L-am rezolvat cu o bucata de lemn ;)

Link către comentariu

F l o r i n

am inteles... dar, acum alta intrebare.... daca la tine a cedat, atunci clemele de metal le ai si trebuie ca au cedat cele de plastic...

Daca vrei sa iti cumperi, cele de plastic - sau metal complet - se gasesc la vanzare - si pe forum si pe Google.

Link către comentariu

Pai tocmai asta e ca cele de plastic sunt intacte iar cele in care vin geamul nu le am, asa am luat masina, cred ca o fi trebuit la vreunu.

Am gasit la colegul bbogdanmircea. Ms.

Modificat de danu_banu
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!