Jump to content

Kit macara geam fata

SSorin
 Share

Postare recomandată

Salut, mai mult ca sigur clemele vor ceda de tot si poate iti cade un geam tocmai cand vine toamna si ploaia. Kitul cu cleme metalice este cel afisat mai sus de colegul "soila", il gasesti undeva la 100 ron, iar cleme separat fara sufe nu gasesti decat din plastic (am schimbat de curand si stiu ce spun) !!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 4 weeks later...
bbogdanmircea

Salutare, are cineva poate doar melcul si sufele in stare buna?

Sau exista un cod doar pentru melc si sufe?

La mine s-au smus filetele unde se strang suruburile de la motoras in melc si patineaza dintii de la motoras pe melc deoarece nu mai este strans klumea..., dar cleme sunt metalice, asadar am nevoie doar de un melc bun si sufele aferente.

Daca exista cod pentru asa ceva va rog sa postati aici merci.

Link către comentariu

Fata..spate..stanga..dreapta?

Vaico V10-6212 (fata stanga 130 lei )si Vaico V10-6213(fata dreapta 130 lei),asta e cea mai ieftina varianta daca ai probleme cu melcul sau sufele.

Link către comentariu

bbogdanmircea

Merci Gabi, fata stanga imi trebuie, tu zici ca aceste Vaico sunt de calitate adica nu o sa mai crape unde sunt prinse acele suruburi?

Acuma ar mai fi o problema, eu am inlocuit acele suruburi cu surub si piulita dar tot s-a slabit chiar si asa, oare acest kit vine si cu cele 3 suruburi Torx sau ar trebui sa caut eu sa cumpar aceste suruburi undeva si daca aveti idee ce dimensiuni sunt aceste suruburi si ce tip de filet este?

Link către comentariu

.nu vine cu suruburile torx .ci numai cu melc si suportul sau unde vine torx-urile

dar nu exista niciun filet, pur si simplu intra acele suruburi in plastic

eu am pus vaico la sofer dupa ce am schimbat a 2-a oara, si este ca oem, nu merge geamul greu, nu se aud zgomote in plus, merge perfect, si am si cleme de fier

acum stau cu gandul la usa de la pasager... si acolo va ceda probabil in viitorul apropriat

Modificat de alios
Link către comentariu

Da...ieri mi-a schimbat iulian (MasinaPoporului) melcul de la usa sofer.

La mine problema e mai veche si anume proprietarul dinainte a facut greseala sa schimbe macaraua de la sofer integral, adica a taiat si niturile care tin sinele si le-as schimbat si pe alea. Normal ca s-au pus suruburi in locul niturilor dar alinierea nu mai este aceeeasi, drept urmare pe la o bucata anul trecut a inceput sa patineze motorasul pe melc...

Asa ca am cumparat kitul complet format din macara si cleme metalice, si ieri am schimbat doar melcul, clemele metalice le-am pus deoparte...

Normal ca la strangerea unuia dintre suruburi a crapat plasticul de la melc...dar s-a dat gaura si s-a pus un surub cu piulita.

Acum pot sa deschid si eu geamul de la sofer...dar tot am emotii, merge cam greu din cauza sinelor care nu sunt aliniate chiar ca din fabrica.

Sper sa tina de data asta...deja e a 3-a sau a a 4-a interventie la macarele de la usile din fata, acuma am cleme metalice si melci noi la ambele speram ca nu se mai strica nimic, dar au ramas acele suruburi de la melci care pot sa crape in orice moment daca geamul merge greu...asa ca o sa folosesc cu moderatie geamul electric...

Daca tot desfaceti tabla aia de la usa pe care este macaraua, dati si o dunga de silicon in partea de jos sub boxa pana la jumatatea usii, acolo este zona unde de obicei se duce acel mastic si apa care se scurge intre pe langa geam si care in mod normal se scurge prin usa e posibil sa se scurga pe praguri...

Au cam dat-o in bara proiectantii de la Golf 4 cu macaralele astea pe fata...cleme de plastic care se rup, angrenaje la motorase de plastic care se tocesc, suruburile care tin motorasul pe melc cam slabute... :) dar cel putin ptr mine macaralele si switchurile au fost cele mai grave probleme pe care le-am avut la masina in 50000 km, din partea mea sa o tina tot asa :D

Link către comentariu

ai rabdare ca va merge geamul normal dupa o vreme...

asa si eu am schimbat odata sinele.. s-au rupt rotitele fiind proaste, am pus sinele originale inapoi cu suruburi.. pus kit nou

dar la fel, la primele utilizari geamul nu mai urca singur, ci trebuia sa tin apasat si se simtea cum trage greu

o vreme nu l-am mai folosit, iar acum vad ca merge perfect si in jos si in sus.. nu i-am facut nimic.. poate s-a "asezat" :P

Link către comentariu

Eu am schimbat la fel macaraua cu totul A.M s au taiat niturile.. nu mi am dat seama ca probabil nu se mai centreaza perfect ca cea originala geamul nu urca la fel de usor urca mai greu si cu zgomot ''clant clant'' akm nush de la ce poate fi sau care ar fi cea mai bua solutie.. sa iau alta placa cu totul d la dezmembrari zic eu cu niturile originale si sa pun kit de reparatie cum ar fi trebuit la inceput. Voi ce parere aveti? un sfat?

Link către comentariu

zgomotul mai degraba e de la sufa care se invarte prost pe melc... clemele nu fac zgomot cand urca si coboara pe sine :)

Link către comentariu

clemele nu, macaralele AM - sunt cateva - care fac tot felul de zgomote.

Incearca sa o dai jos, si sa repozitionezi sinele - probezi cu ea data jos de pe masina, pana nu mai face zgomot.

Daca tot nu scapi de zgomot, singura sansa e una OEM... sh sau noua - alege fiecare.

Dintre macarale, scumpe si proaste, imi par Valeo.

Link către comentariu

• 1 month later...

salutare!Ai idee daca este corect ca motorasul sa functioneze continuu,adica nu se mai opreste,functioneaza continuu atat inainte cat si inapoi.Nu trebuia sa aiba o cursa?Multumesc.

Link către comentariu

Are o cursa.... el nu trebuie sa tot oscileze... din pacate, dupa un timp de functionare, asa incep sa faca...

Link către comentariu

• 1 month later...

Stie cineva unde gasesc cleme metalice sau cel mult kitul reparatie macara, in Bacau? Magazinele de piese auto au toata macaraua. Ms.

Modificat de catarapid
Link către comentariu

comanda exact codurile astea: V10-6212 pentru usa sofer si V10-6213 pentru usa pasager

contine cleme de fier + melc cu sufa

trebuie sa le aduca oricare magazin de piese auto

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut. Vreau sa cumpar si eu un kit de reparatie ptr macara geam fata pasager de aici

http://www.star-europlast.ro/index.php?main_page=shopping_cart

A mai cumparat cineva de aici, sunt seriosi? In caz contrar de unde sa iau macar cleme de plastic ptr ca doar alea mi s-au rupt.

Link către comentariu

risti sa patesti ca mine... sa cumperi, sa pui si apoi iar sa ai probleme.. eu in total am desfacut usa la sofer de 3 ori ca sa-mi iasa treaba buna :D

Link către comentariu

te sfatuiesc sa iei cleme de metal. o sa te tina o viata si nu o sa mai ai probleme. daca nu gasesti iti dau id`ul tipului de la care am luat si eu kitul de reparatie cu cleme de metal 

Link către comentariu

M-am gandit si eu la clemele de metal dar nu am bani suficienti pentru ca vreau sa-mi pun si inchidere pe telecomanda ca m-i s-a stricat un butuc :(, 

Baiatu care o sa-mi schimbe clemele mi-a spus ca exista posibilitatea sa fie si cablurile sfasiate, desi eu nu cred ca au nimic pentru ca clema nu sa rupt toata doar jumatate si doar partea fara gaurile in care intra cablul, iar jumatatea 'buna' care a ramas acolo inca culiseaza in sus/jos numai ca geamul este tinut doar de clema dinspre motor. 

mickez20, te rog sa-mi dai si mie id-ul celui cu cleme si sa-mi spui cat tea costat.

Link către comentariu

exista cazuri in care se sparge clema si lumea se joaca la geam - sus- jos - si se strica sufele.

Link către comentariu

Pai clemel de metal cred ca sunt 50 ron. Daca pui de plastic o sa te tina vreun an pana se rup si alea. Alea au fost greseala de fabricatie la Golf 4 si de asta le-au schimbat cu cleme de aluminiu. Daca nu vrei sa desfaci usa de n ori eu zic sa pui cleme de metal si sa verifici si chederul din partea de jos a tablei pe care sta macaraua sa fie intact, daca s-a rupt sa dai putin silicon sa nu te trezesti cu apa prin masina.

Link către comentariu

ok bun, aveti vreo idee de unde pot achizitiona kitul cu clemele de mettal?

Link către comentariu

Sa va povestesc ce am patit si eu...

De o vreme incoace, cand ridicam sau coboram geamul de la sofer se mai auzea cate-o pocnitura, in rest functiona totul fara nicio problema.

Azi in garaj cand sa ridic geamul, acesta se ridica foarte incet pana inspre jumatate, apoi se opreste si coboara putin inapoi. Cand dau sa-l actionez iar sa-l ridic, butonul nu mai funtioneaza decat in prima treapta, adica tinut apasat pana urca pana sus (ca si cand decuplezi bateria). Apoi dau sa-l deschid, merge normal cu o singura apasare de buton, dau sa urce, iar merge incet pana la jumatate, apoi coboara putin in jos. Daca tin apasat pe ridicat urca din nou pana sus. Mi-a fost frica sa mai incerc, sa nu bulesc ceva pe-acolo pana aflu mai multe despre problema.

Merci anticipat pentru sugestii.

Link către comentariu

numai daca opune rezistenta merge greu, se opreste si da inapoi

deci e posibil ca sufa sa nu se invarta bine pe melc, sa fie stramb ceva.. care tine rezistenta

oricum trebuie sa desfaci si sa vezi ce se intampla

Link către comentariu

Si daca totusi urca pana la urma pana sus se poate sa nu fie foarte grava problema ?... super... banii pe camera de mers cu spatele o sa-i dau acum probabil pe kit macara :(

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!