Jump to content

Kit macara geam fata

SSorin
 Share

Postare recomandată

te pot ajuta eu cu codul pentru kitul de cleme, dar nu stiu daca gasesti

post-11532-1276258258_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt doar clemele sau tot kitul de reparatie ( presupun ca vine si cu cablu si roata melcata )?

macara dreapta fata: 1J4837462F

kit reparatie: 1JM898462

bbogdanmircea a pus aici un cod, dar presupun ca e pentru pasager. mie imi trebuie pentru geamul de la sofer.

Link către comentariu

Kit reparatie sofer : 1JM898461

kit reparatie pasager : 1JM898462

Sa traiasca sfantul Goagal. Dupa el, e kit metalic asta. Sa vedem ca zic baietii de la magazin.

Link către comentariu

bbogdanmircea

Scuze acuma am vazut postul o sa ma uit in ETKA si pentru partea stanga care e codurile.

Din cat stiu eu toate kit-urile sunt cu cleme metalice, clemele de plastic au fost o greseala de fabricatie...

Link către comentariu

dragi colegi.... am si eu probleme cu macaraua... am demontat usa de la sofer.... si ...SURPRIZA!!!! clemele erau facute praf, iar cablul era ciufulit cam 30cm...am gasit codul kitului de reparatie dar nu il gasesc in nici un magazin, peste tot gasesc macaraua dar cu cleme de plastic... Cine ma poate ajuta si pe mine cu un pret si unde pot gasi acest kit in Constanta sau prin comanda.

Link către comentariu

marius1982.11

www.ahw-shop.de, il contactezi pe DjHojd.

Link către comentariu

Sal, eu am la Golf kituri after market, asa am luat o. Cel din dreapta merge greu, adica de coborat merge usor, de ridicat doar ajutat, daca imping si eu de geam. Am desfacut fata de usa, am dat pe la mecanism cu wd 40, pe la geam, fara rezultat. am scos kitul aftermarket si am pus la loc macaraua originala si merge, dar tot mai greu un pic, in plus acum se si aude un clic usor cand dau de manivela. Inca nu am scos si fata de metal, sa vad exact cum sta treaba, ca am zis ca mi prind urechile. Din ce am citit am inteles ca ar trebui sa desurubez cele 2 suruburi care tin geamul si iese usor fata metalica (normal dupa ce am dat jos suruburile laterale).

Intrebarea mea este daca si la cele manuale exista chestiile alea de plastic care se rup de care am citit pe aici? Sau ce alte cauze pot fi?

Link către comentariu

• 3 weeks later...

In urma problemei cu clemele de plastic care s-au rupt si geamul binenteles a cazut in usa, am cumparat si eu de pe forum doar clemele metalice 130 lei (+transport) pentru ca restul macaralei era aproximativ intact.

Am urmat toti pasii de la DIY - Diy – Schimbare Macara Geamuri Fata Fara A Demonta Si Broasca De La Usa

Dar acolo sunt cativa pasi care nu au fost mentionati , si de care eu m-am impotmolit respectiv la remontarea clemelor si tensionarea cablului care nu vroia nici cum sa intre pe canalul rotilor.

Asa ca o sa exemplific cum se rezolva problema poate ajuta pe aceia care vor sa se apuce de lucrare singuri:

- daca va cumparati kitul o sa primiti o tija metalica (daca nu o confectionati), care tine capetele cablului care ies de la motor tensionate pentru a avea mai mult cablu ea arata cam asa

Clipboard01.jpg

- dupa fixarea clemelor se lasa cablul din una din cele 4 parti in afara rotitelor, se trage cablul pe marginea superioara a rotitei ca in imagine si se roteste cu o surubelnita de el pana intra in canal , in partea de jos

cableguide_1.jpg

cableguide_2.jpg

cableguide_3.jpg

Se elibereaza tija metalica de la motor si acum cablul ar trebui sa fie tensionat si macaraua sa functioneze corect

Atentie daca cablul nu ajunge in apropierea rotitei va trebui sa verificati cablul din carcasa motorului sa nu fie incalecat sau sa aiba alte probleme, la fel se verifica montarea clemelor sa fie in pozitie corecta ( cablurile nu trebuie sa se atinga)

Clipboard02.jpg

Modificat de Lau.C
Link către comentariu

bbogdanmircea

Da, sunt de acord cu tine acum hai sa-ti spun alta smecherie eu nu am primit in kit-ul cu clemele si cablul acea cheita cu care rotesti de rola ca sa bagi cablul pe ea. Normal ca ne-am chinuit oleaca dar pana la urma am gasit solutia - am dezdoit unul din capetele de macara unde intra plasticul din capatul camasii de la cablu, am bagat acolo plasticul si apoi am indoit tabla peste acel capat - astfel am reusit sa tensionam cablul si merge perfect. Tabla este destul de groasa deci nu e nici un pericol daca e indoita putin.

Link către comentariu

Buna ziua!

Pentru un golf cu 2usi nu exista kitul de reparatie?

Link către comentariu

ba da.clemele cel putin sunt identice cu cele de la golf4.nu bag mana in foc ca si cablurile au aceeasi lungime, dar clemele 100%sunt la fel

Link către comentariu

Multumesc, cred ca cablurile nu au aceeasi lungime (dar fac o proba, n-am ce sa fac), si inca o intrebare: stie cineva in Cluj un magazin unde se vinde acest kit in jur de 150de lei?

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salut,

Am zgomote ciudate pe geamul soferului cand il ridic/cobor. Caraie ceva intermitent.

Ce ar putea fi ?

Pot lubrifia/ remedia ceva pe acolo a.i. sa nu am probleme mai incolo?

Multumesc

Modificat de Ace2
Link către comentariu

parerea mea e:

- ori sa nu mai actionezi geamul si sa schimbi kitul inainte sa te trezesti cu geamul cazut in usa

- ori desfa usa si incearca sa lubrifiezi cablul, in cazul in care sunt ok clemele si cablul, dupa care fa o proba

Modificat de vst
Link către comentariu

Buna ziua!

Pentru un golf cu 2usi nu exista kitul de reparatie?

Ute aici codurile

post-9097-1281890871_thumb.jpg

Link către comentariu

Salutare, am avut si eu aceeasi problema cu clemele de plastic rupte pt geamul soferului.

dupa multe cautari pe forumuri si prin magazine am hotarat sa cumpar kitul de macara (nu cel de reparatie) pt ca l-am gasit la 160 lei (la frontal)

gasisem si clemele la 50 de lei insa tot de plastic ... macaraua cu totul avea deja cablurile tensionate si clemele sunt din ceva aliaj metalic

sincer sa fiu dupa ce am demontat si macaraua am observat ca si cablul era ciufulit asa ca mai bine asa.

singura problema la solutia asta este ca trebuie sa dai jos macaraua veche care este prinsa in niste nituri

problema am rezolvat-o cu o masina de gaurit si un burghiu de 7 sau 8 cu care am mancat niturile, macaraua noua vine cu surub si piulita sudata pe ea asa ca nu tebe sa iti bati capul cu nituri

din cate citisem pe forumuri te cam arde la buzunar si manopera la un service nu numai piesa asa ca m-am simtit norocos ca am scapat cu 160 lei si o dupa amiaza lucrata pt toata operatiunea si macar am clemele de metal.

Link către comentariu

Din pacate cele Originale sunt foarte proaste. Este singuira masina la care am auzit atatea reclamati din cauza "macaralei".

Si eu am avut probleme cu "ele" si ma bate gandul sa le schimb si acum pe cele originale. Voi dupa ce ati schimbat cele originale, ati mai avut probleme cu ele/ea? Astept pareri

Link către comentariu

Eu le-am schimbat la ambele usi fata si deocamdata nu am probleme cu ele,dar geamul ramane putin mai sus decat cu macaraua originala si nici nu am reusit sa le fac la fel de silentioase ca inainte.Sper sa nu fac figuri mai mari pe viitor...nu de alta dar au tendinta de a se strica duminica,asa am patit cu ambele.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Confirm si eu cele de mai sus....

Mi-am schimbat macaraua de la usa fata stanga (sofer) cu un kit care a costat 1,8mil.

Problema este ca acesta este mai zgomotos decat cel original si geamul nu coboara complet....mai ramane cam 1...1,5cm de "sticla" vizibila.

Link către comentariu

Salut,

Mai mult ca sigur unul din suportii geamului (de pe macara) a cedat... iti spun din experienta ca le-am schimbat pe amandoua (e la ambele usi).

Daca ai timp si te pasioneaza mesteritul la masina, poti cumpara macaraua de la un magazin de piese auto originale (atentie) si o poti monta singur. E putin dificil dar nu imposibil. Iti recomand sa demontezi mai intai macaraua de la usa respectiva ca sa fii sigur ca asta e problema si dupa aceea sa cumperi piesa si de asemenea sa ai un spatiu acoperit si sigur daca nu reusesti sa termini treaba in ziua respectiva.

Inca ceva ... cand cumperi noua macara verifica sa aibe cele 2 prinderi (care tin geamul) din material metalic si nu plastic.

Succes !

Link către comentariu

se gasesc pe ebay kituri de reparatie pentru orice model. E o firma din turcia care le comercializeaza. Eu am luat la o Laguna 2 tot kitul, toate plasticele si toate cablurile si a ajuns undeva la 20 usd cu tot cu transport. O sa caut linkul si cu kiturile pt golf si o sa il pun aici...

Link către comentariu

M am uitat si eu dar kiturile sunt cu cleme din plastic, sau mai sunt de vanzare doar clemele care par a fi din metal

Link către comentariu

mai zic odata dar nimeni nu aude: luati doar kitul adica cablul melcul si clemele metalice si montatil pe sinele deja existente...astfel nu o sa trebuiasca sa scoateti sinele montate originale si sa le puneti voi in suruburi pentru ca nu va mai glisa geamul pe aceeasi traiectorie si de aici problemele

Spor!

Link către comentariu

cautati pe bizzo.ro , exista o firma din Cluj care vinde cleme metalice pt golf4, undeva la 120 de lei, eu de la ei le-am cumparat si s-au potrivit la fix

Modificat de vw alb
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!