Jump to content

Kit macara geam fata

SSorin
 Share

Postare recomandată

Cristi,cel mai bine ar fi sa dai fata de usa jos,si sa vezi daca se potrivesc plasticile de la passat.Momentan nu te pot ajuta cu o poza din motive tehnice(am aparatu defect).Daca nu se potrivesc,imi dai PM.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ms mult. Cel mai probabil prin week-end o sa ma ocup de problema cand o sa mai am un pic de timp. Te anunt eu daca nu imi dau seama cum se pun.

Link către comentariu

• 2 months later...
deci problema sta asa ... am lasat geamu jos s-a auzit un trosc si in clipa urmatoare a picat in usa ....

am desfacut usa (tapiteria) l-am ridicat prin gaura de la boxa l-am fixat cumva sa stea ridicat ptr ca nu statea si acuma astept momentul sa`l desfac de tot si sa`l repar.

Am gasit in usa niste .... bucati de ceva piese de pe acolo o bucata de plastic si ceva ca si un cap de cablu nu stiu exact ce este acela.

Pozele mai jos ... prima ... bucata de plastic mi-am dat seama ce este dupa un DIY din poze era aproape ca si in poze rupta "window regulator" asa ii zice cred ... dar cealalta piesa nu imi dau seama ce ii daca cineva o recunoaste sa imi spuna ... nu as vrea sa imi desfac usa de 2 ori sa vad ce imi trebuie apoi sa fac rost incerc sa o fac odata avand in vedere ca piesa de plastic stiu sigur ce este si ce are (ii RUPTA).

ok astept raspunsuri mai jos pozele.

m-ar mai interesa daca stie careva codu produsului sau de unde as putea procura si pretul la "window regulators" daca asa se numeste va arat imediat si pozele.

imi cer scuze ptr exprimarea cam aiurea dar chiar ma grabeam sa plec undeva daca ma puteti ajuta in problema mea va rog sa o faceti.

mersi all

chestia de metal aste un capat de nit lasat in usa cand au fost demontate difurile si prob schimbate cu altele

Link către comentariu

• 1 month later...
Numai clemele nu le gasesti in magazin, dar gasesti un KIT DE REPARATIE care contine clemele, (pentru ca este o problema generala la platoforma noastra) care nu este un kit de macara complet. Cel mai ieftin l-am gasit la PoRo (cam 1.7 mil).

Salut...am gasit eu mai ieftine...trebuie sa-mi cumpar si eu... :) ...vad ca se fabrica si la noi...(daca la piesele astea va referiti)

link...

Link către comentariu

Da, alea sunt piesele buclucase, pretul este f. bun.

Totul este ca acele cleme sa fie din metal, nu din plastic.

Link către comentariu

@cristi xtr-nu se potrivesc clemele de passat la golf sub nicio forma.sunt total diferite.sfatul este sa nu incerci sa le pui,este posibil sa iti intre pe sine,insa ai sansa sa rupi cablul.foloseste link-ul din penultimul post si ia legatura cu cei de acolo.o sa vezi si in poze ca sunt diferite

Link către comentariu

• 1 month later...

alex_foka, mersi de link! Mi-am cumparat un kit de reparatie macara geam de la firma respectiva, cu 42 de lei. Clemele sunt identice cu originalele, de plastic, dar la pretul acesta mi se pare ca e destul de rentabila afacerea!

Link către comentariu

Asa cum probabil deja am aflat cu totii, macaraua electrica cedeaza destul de usor. Kit-ul la reprezentanta a fost aproape 200 lei si montajul a necesitat un prieten si vreo 2 ore din timpul liber.

Sfat pentru forumisti: nu incerca sa deschizi geamul cand ai zapada inghetata in jurul lui pentru ca e scump!!!!!!!!

Link către comentariu

Am coborat si eu geamul fata si asa a ramas(lamridicat cu mana,si lam asigurat cu o surubelnita,sta ca nou).Kitul costa 125ron ,ramana manopera care nu stiu cat va fi,maine sunt programat la service.

Link către comentariu

salut!o intamplare de-a mea de acum 1 zi sa v-o impartasesc si sa va cer sfatul totodata(pe scurt):in drum spre buzau,m-am ratacit in braila.am luat un batran sa ma ajute sa gasesc drumul.geamul era coborat la jumate,batranul tranteste ca la dacie si gata geamul,a cazut in usa(jumate).am fost la un service aici,in buzau,verdictul:macaraua cumparata(200 de lei) si manopera 100 de lei.acum intrebare:mai trebuie si altceva in afara de macara?rog sa ma scuzati,dar nu am avut timp sa citesc tot topicul(sunt in misiune aici in buzau).de mentionat,cand dau sa ridic geamul,se aude de parca geamul se ridica,chiar se si opreste cand crede ca a ajuns sus.vreo idee cat costa geamul(ca si macaraua,stanga fata).va rog sa ma ajutati,care stit! :frigbaitata:

Link către comentariu

Si eu am patit-o. M-am dus la McDonalds sa-mi iau un meniu si cand sa dau geamul jos, a pocnit ceva in portiera si geamul a ramas sus. Cand am ajuns acasa am incercat sa-l misc putin crezand ca e inghetat si mi-a cazut in portiera. Sper sa nu fie nevoie sa schimb toata macaraua, ci doar plasticurile alea.

Link către comentariu

marius1982.11

Doar daca nu ai avut ghinionul sa se rupa si cablul de otel din urechiusa clemei si sa se faca mototol.

Link către comentariu

@had3ss- daca doar s-a auzit un pocnet, inseamna ca s-au rupt clemele.daca vrei sa scapi doar cu clemele,sfatul meu este sa nu mai pui mana pe butonul de actionare al lui pentru ca daca o faci,vei nenoroci si cablurile.datorita faptului ca macaraua acum nu mai are cleme,tu apasand butonul nu vei face decat sa "ajuti" macaraua sa isi ia pe melc mai multa shufa decat trebuie, si rezultatul va fi ruperea sau incalcirea shufei.

Link către comentariu

Am coborat si eu geamul fata si asa a ramas(lamridicat cu mana,si lam asigurat cu o surubelnita,sta ca nou).Kitul costa 125ron ,ramana manopera care nu stiu cat va fi,maine sunt programat la service.

manopera 80ron,deci 205ron total

Link către comentariu

Fara suparare, dar se stie ca asta este un adin "bolile lor"! Oricum, daca nu sunt bani pentru schimbarea imediata a macaralei, se pot monta provizoriu 2 furtunuri care sa tina geamul blocat in sus. In acest caz recomand scoatrea firelor din comutatorul de deschidere a geamurilor caci astfel, la inchiderea din telecomanda, motorasul va merge in gol!

Link către comentariu

Spuneti-mi va rog pe ce site gasesc kit cu cleme metalice,sau numai cleme pt. ca eu sunt din arad si n-am gasit la noi decat din plastic. Multumesc mult!

Link către comentariu

salut

o gasesti la reprezentanta...eu am luat kitul de macara de la porche romania...240ron...vine cu cleme metalice(e cu 10 20 ron mai scumpa)...eu am schimbato a 2 oara....pe partea soferului...masina cand am luat-o avea cleme din plastic care s-au spart , la sfatul mecanicului am luat cu cleme metalice....clemele nu s-au rupt...dar s-a spart plasticul din jurul suruburilor unde se prinde macaraua de motoras....nu stiu daca afost montata prost sau pur si simplu a cedat...

acum am cerut garantie si pe piesa si pe manopera pret total 290ron macara fata sofer....:)

eu inca mai am clemele metalice de la cea care am schimbat-o daca vrei ti le donez:)dar am inteles ca nu prea se pot schimba(da-mi un semn)

la mine a inceput sa pacane ....din ce in ce mai tare....pana geamu statea stramb!

bafta

Modificat de 90G_O_L
Link către comentariu

Fara suparare, dar se stie ca asta este un adin "bolile lor"! Oricum, daca nu sunt bani pentru schimbarea imediata a macaralei, se pot monta provizoriu 2 furtunuri care sa tina geamul blocat in sus. In acest caz recomand scoatrea firelor din comutatorul de deschidere a geamurilor caci astfel, la inchiderea din telecomanda, motorasul va merge in gol!

Nu merita sa pui din plastic. Vor ceda intr-un timp destul de scurt. Vara trecuta am fost nevoit sa caut acest kit de reparatie a macaralei si am pus unul cu suport metalic. E drept - costa ceva in plus dar, merita.

Comanda la Ausburg si vei gasi cu siguranta. Spor

Link către comentariu

salut

o gasesti la reprezentanta...eu am luat kitul de macara de la porche romania...240ron...vine cu cleme metalice(e cu 10 20 ron mai scumpa)...eu am schimbato a 2 oara....pe partea soferului...masina cand am luat-o avea cleme din plastic care s-au spart , la sfatul mecanicului am luat cu cleme metalice....clemele nu s-au rupt...dar s-a spart plasticul din jurul suruburilor unde se prinde macaraua de motoras....nu stiu daca afost montata prost sau pur si simplu a cedat...

acum am cerut garantie si pe piesa si pe manopera pret total 290ron macara fata sofer....:offtopic:

eu inca mai am clemele metalice de la cea care am schimbat-o daca vrei ti le donez:)dar am inteles ca nu prea se pot schimba(da-mi un semn)

la mine a inceput sa pacane ....din ce in ce mai tare....pana geamu statea stramb!

bafta

Eu ti le-as lua, spune-mi cat vrei pe ele sau da-mi un id

Link către comentariu

bbogdanmircea

Salut astazi am patit-o si eu deci imi trebuie macara dreapta fata ptr masina in 4 usi:

Postez aici codurile poate imi confirma cineva daca sunt ok ca sa fac comanda luni:

macara dreapta fata: 1J4837462F

kit reparatie: 1JM898462

Eu as lua chitul normal ca e mai ieftin, dar la mine s-au distrus total clemele si inca o bucata neagra de plastic

cred ca mai sanatos ar fi sa iau toata macaraua...voi ce parere aveti?

Link către comentariu

salut!

Am un golf4 in 2 usi , si s-a rupt un cablu de la macara pe partea dreapta, cine ma poate ajuta va rog, sau cu niste sfaturi unde as putea gasii cablu.,doar un cablu s-a rupt si unul e cam indoit, clemele sunt din aluminiu nu au nici o problema.

Astept oroce sugestie, multumesc

Link către comentariu

bbogdanmircea

Poate are cineva o macara schimbata ca sa-ti doneze cablul. Am si eu cablul si rola aia pe care e infasurat de la macara dar e de la 4 usi si nu cred ca este aceeasi lungime cablul pentru ca la 2 usi din ce stiu eu usa este mai lata....

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Si eu am patit-o cu geamul de la sofer. La mine la orice actionare a geamului imi pocnea geamul ca naiba si am tot amanat verificarea lui. Pana acum o saptamana cand o crapat macaraua de tot si am ramas cu geamul deschis de jumate:D. Am fost la mecanic si mi-o dat verdictul: cablul de pe rola actionata de motor o sarit si s-o incalcit. Am cumparat un kit de reparatie cu 100 lei (cel original costa 230 lei) +100 lei manopera si s-o rezolvat. Am inlocuit si clemele in care vine prins geamul cu cele din kit pentru ca cele vechi aveau cauciucul rupt; am observat ca cele noi erau metalice.

Modificat de ovidiu82
Link către comentariu

Da corect cam asta e costul reparatiei: kit reparatie cu cleme metalice 100 ron + manopera si nu mai aveti probleme veci pentru ca nu prea mai are ce sa se rupa la noile cleme care sunt metalice din dintr-o bucata...faza nasoala la kit e ca e mai greu de montat acel cablu pe role ca sa fie tensionat, de obicei ar trebui sa vina cu kitul si un ghid de montare dar la mine n-am venit...dar cu o smecherie am reusit sa montam acel cablu pana la urma. Totusi e mai ieftin cu kitul decat macara completa care fata de kit are doar sinele alea pe care se misca rolele in plus cred, plus ca mai trebuie scoase si sinele vechi deci munca in plus parerea mea.

Link către comentariu

Salut! de unde imi recomanfati sa imi cumpar KIT-ul (roata-melc, cabluri, carapacea de plastic in care intra roata melc si clemele de aluminiu) sa fie ....mai ieftin....ca pentru o problema neprevazuta???

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!