Jump to content

Golf 6 - Motorizare 1.2 TSI - 105CP

manatee
 Share

Postare recomandată

Asta am zis si eu. Ca cele facut inainte de jumatatea lui 2010 au problema asta. Asta mi s-a spus...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• manatee

99

• samartean

81

• polotsi

28

• NicuT11

24

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dupa mine o solutie buna a.i. VW sa spele rusinea cu problema motoarelor 1.2 TSI ar fi urmatoarea:

1. posibilitatea achizitionarii extensiei de garantie la un pret bun pt cei care au luat deja masini cu aceste motoare;

2. garantie standard 4 ani pt toate masinile de acum inainte (avand in vedere ca exista masini cu 5 ani si 7 ani garantie - nu ar fi ceva spectaculos.

Link către comentariu

Dupa mine o solutie buna a.i. VW sa spele rusinea cu problema motoarelor 1.2 TSI ar fi urmatoarea:

1. posibilitatea achizitionarii extensiei de garantie la un pret bun pt cei care au luat deja masini cu aceste motoare;

2. garantie standard 4 ani pt toate masinile de acum inainte (avand in vedere ca exista masini cu 5 ani si 7 ani garantie - nu ar fi ceva spectaculos.

La VW s-a miscat ceva in directia asta (vezi http://www.automarket.ro/stiri/volkswagen-ofera-gratuit-4-ani-garantie-modelelor-vandute-in-romania-41099.html), dar la restul marcilor din grup inca nu se aplica aceasta extensie de garantie :(

Link către comentariu

rusinea cu problema motoarelor 1.2 TSI

Daca 100 de motoare din 100.000 produse au probleme =/= rusine...

Link către comentariu

Rave - scuze mai sus vroiam sa spun ca eu NU am problema mentionata.... dar am scapat cuvantul "nu" din propozitie :)

Link către comentariu

Motorul acesta nu e de laudat.. dupa 1 luna si 3 saptamani petrecute in service, am luat masina si am zis sa dau o tura cu ea.. am ajuns din nou la reprezentanta si iesea fum de la motor.. mirosea a incins de nu puteai sta langa ea..Mi-au spus ca nu e nici o problema, ca mai sunt ceva plastice pe-acolo ramase cum au lucrat ei.. am insistat sa mi se zica ce a avut motorul si unul mi-a zis "probleme mari" si atat.. In primele sute de kilometri am incercat sa merg mai in forta cu ea, si mi-a consumat 10% - nu prin oras, ci prin afara.. Iar acum dupa 1000 kilometri facuti de la service inca mai iese fum de la motor, iar mirosul de incins inca se simte.. M-am cam saturat de marca vw si de masina pe care am dat o multime de bani.. Pacat ca ceea ce fac ei in acest moment nu mai e ce era odata..

Link către comentariu

Pacat ca ceea ce fac ei in acest moment nu mai e ce era odata..

Vinde-o si ia un Renault atunci! A, nu, ca ei au rechemat toate 1.5-urile deoarece crapa pompa de injectie.

O Toyota atunci! Masina chinezeasca dar fiabila! A, nu, ca la astea se blocheaza acceleratia si te trezesti ca zbori de pe Posada in rapa.

Un A-Klasse atunci! Ceva mai scump dar merita, nu? Pai... nu. Ca ei parca au rechemat pentru probleme la chiulasa(aici chiar nu-mi mai aduc bine aminte)

O Kia atunci! Doar are 7 ani garantie! Pacat ca dupa 1 an de mers prin Bucuresti masina e mai praf decat fostul meu Seat dupa 11 ani.

...

Din punctul meu de vedere este de laudat motorul acesta. Am facut 16.000 km in 8 luni, am mers pe tot felul de drumuri, cu tot felul de viteze si s-a comportat perfect. Ajung acasa cu consum de 9.5l prin aglomeratie si 7l cand e liber. Am consumul de pe vechiul 1.9TDI pe un motor mai silentios si rafinat.

Toata lumea are ghinioane! Propun sa se schimbe numele threadului in "Ghinioane cu 1.2 TSI"

Link către comentariu

hai sa schimbam subiectul ca iar ne sare lumea in cap ca vorbim motorul de rau!

Link către comentariu

Ar fi frumos sa cream un thread in care cei multumiti de acest motor sa il laude. Cred ca proportia ar fi covarsitoare in favoarea acestui motor.

In orice proces de fabricatie exista rebuturi care patrund pe piata. Bineinteles, nu este de laudat acest lucru (imi imaginez cat de neplacut este sa primesti un rebut in schimbul unei sume mari de bani), dar nici nu generalizati! Este un motor excelent! Nu l-as schimba cu vechiul 1.9TDI sau actualul 1.6TDI.

Cred ca cei care spun ca regreta achizitionarea unui VW, isi imaginau ca primesc un BMW pe bani putini. Altfel nu-mi imaginez de ce nu se uita (asa cum spunea Rave in postul de mai sus) in ograda marcilor concurente sa vada ce probleme sunt acolo.

Marea problema cu care ne confruntam de fapt cu totii in Romania (si aici sunt solidar cu cei ghinionisti), nu este legata de rebuturile ajunse pe piata, ci de modul in care service-urile/dealerii rezolva problemele. Tocmai din acest motiv avem garantie, ca sa ne fie rezolvate problemele scapate in procesul de fabricatie (rebuturile).

In Romania, service-urile sunt praf si pulbere. Te duci cu masina stricata si o primesti si mai stricata. Dar asta e o problema pe care o au toti producatorii de masini in Romania.

Prin urmare, cei care aveti probleme foarte mari cu masina, de ce nu faceti un efort sa mergeti macar la vecinii nostri unguri daca nu chiar la nemti. Poate aveti noroc si vi se rezolva problemele intr-un mod mult mai civilizat. Cu niste costuri e adevarat (deplasari, etc), dar nu te poti astepta din pacate ca un service din Romania sa ia decizia inlocuirii unui motor defect (sau altei componente scumpe). Si chiar daca ar face-o, aia n-ar mai fi masina dupa ce a fost "reasamblata" in Romania.

In plus inainte de a achizitiona o masina pe plaiurile mioritice, stim cu totii ca service-urile sunt cum sunt, si stim in ce ne bagam, daca nu stim deja, atunci cu siguranta o vom afla pe pielea noastra.

Veti spune acum, ca VW e de vina ca autorizeaza aceste service-uri. Pai pe cine sa autorizeze ? Ca toate sunt praf. Pana la urma cineva trebuie sa fie autorizat, nu ? Altfel probabil ne-am duce toti in Europa pentru orice problema mica sau chiar revizii.

Multa bafta celor cu probleme, si sa speram in vremuri mai civilizate si pe meleagurile romanesti.

Link către comentariu

Am inteles !

Cei care au probleme au crezut ca au facut afacerea vietii " crezand ca isi cumpara BMW".Inteleg....deci doar BMW merita sa fie numita masina fiabila si noi toti avem niste replici obosite dupa o masina adevarata.Sa inteleg ca esti posesor sau ai fost?Sincer sa fiu am crezut ca am cumparat un VW , dar nu am cumparat nici macar o Dacie.Am avut Dacie si nu am stat o zi cu ea in garantie , nu imi faceam griji sa plec intr-un concediu sau sa ma panichez la orice zgomot.

Sunt dezamagit , dar am trecut peste .... ma mai deranjeaza totusi cand lumea ridica in slavi VW si ne critica pe noi astia care am avut sau avem probleme .

Link către comentariu

De unde pana unde BMW are o reputatie de masina fiabila. VW nu e referinta la categoria asta, dar doamne iarta-ma... nici BMW.

VW nu mai e ce a fost, asa cum nici MB sau BMW nu mai sunt ce au fost - dar asta stiam cu totii inainte sa cumparam masinile!! Cine nu recunoaste asta ori traieste in alta lume, ori e naiv...

Si pana la urma e vorba si de noroc, de stil de condus, de benzina, de drumuri etc. etc.

Am trecut de 3 revizii si masina merge brici, inca n-a trecut prin service. Ma gandesc daca sa-mi cumpar extinderea de garantie cu 313 euro sau nu.

Link către comentariu

Am trecut de 3 revizii si masina merge brici, inca n-a trecut prin service. Ma gandesc daca sa-mi cumpar extinderea de garantie cu 313 euro sau nu.

Pai nu te mai "gandi" daca ai masina brici... :D

Link către comentariu

Daca o iau, n-o sa am nevoie.... daca nu o iau, as fi avut nevoie- sti cum e.

Ce ma deranjeaza pe mine - uneori "nu se simte bine" motorul - adica nu e asa rafinat intre 2000 si 3000, alteori zici ca e unt.

Aceleasi conditii meteo, aceeasi benzina, acelasi drum si sofer.

Link către comentariu

Stai!!!Nu prea am fost atent in posturle anterioare.Se poate achizitiona garantie suplimentara ulterior achizitiei?

Link către comentariu

da, s-a introdus de 2 saptamani. Ptr. Golf e 313 euro, si e valabila pentru masini fabricatie 2010 si 2011.

Link către comentariu

Suze pentru off topic

Ce perioada acopera aceasta garantie extinsa?

Apropo , cunoc faptul ca la temperaturi scazute motorul are un randament mai bun , dar parca de cand a venit frigul o simt putin mai lenesa si mai zgomotoasa.Sunt eu paranoic sau a mai sesizat cinve treaba asta?

Modificat de manatee
Link către comentariu

garantie se extinde cu 2 ani, din cate am auzit are aceleasi conditii ca si garantia initiala.

Eu nu pot sa zic ca am sesizat ce zici tu, doar cateodata imi da senzatia asta, insa nu are legatura cu temperatura.

Link către comentariu

Garantia totala e de 4 ani (2+2) sau 120.000 km.

Intrebarea e cat te costa toate reviziile la service din reteaua Porsche in 4 ani ? :icon_cheesygrin:

Link către comentariu

Pe de alta parte daca iti pica ceva nasol la motor sau cutie si nu mai esti in garantie...

E ca un casco, platesti rate aiurea (in ideea ca nu o lovesti si-s bani pierduti) sau te risti ca te simti norocos.

Modificat de danb1974
Link către comentariu

am ajuns si eu la 21000 km in 9 luni si nu am intampinat pana acum absolut niciun fel de problema.... sper sa fie in continuare asa... sa auzim numai de bine:)

Link către comentariu

da, s-a introdus de 2 saptamani. Ptr. Golf e 313 euro, si e valabila pentru masini fabricatie 2010 si 2011.

O mica completare..acel pret este fara TVA. Am vb cu un reprezentat VW. Pretul final ar ajunge undeva la 388EURO. Si asa cum au spus si colegii, se prelungeste cu inca 2 ani (sau 120mi km).

Link către comentariu

Nu este nimeni cu masina cu 35-40 mii. de km si care ne poate spune parerea despre acest motor?sau daca la noile masini mai sunt aceleasi probleme.

Link către comentariu

O mica completare..acel pret este fara TVA. Am vb cu un reprezentat VW. Pretul final ar ajunge undeva la 388EURO. Si asa cum au spus si colegii, se prelungeste cu inca 2 ani (sau 120mi km).

Nu ti-au zis si pana cand se poate opta? Mie mi-au spus ca doar pana la sfarsitul anului 2011. Cat despre faptul ca ar fi fara TVA...nu au spus despre asta.

Modificat de Halloween
Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!