Jump to content

Golf 6 - Motorizare 1.2 TSI - 105CP

manatee
 Share

Postare recomandată

Imi cer scuze,am preluat o informatie proasta dintr-o sursa nesigura. :study:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• manatee

99

• samartean

81

• polotsi

28

• NicuT11

24

Top Posters In This Topic

Posted Images

Deci chiar nu ma pot abtine...NicuT11, nu toata lumea isi permite sa arunce la doi ani cate 15k euro pt a cumpara o masina noua. E normal sa avem pretentii la o masina recunoscuta pt fiabilitate. Tocmai, acest lucru face diferenta fata de alte marci de pe piata din Romania.

Eu unul nu prea ma impac usor cu gandul ca o masina noua vw la 5k de km sa aiba probleme. Si nu vb aici numai de motor si stins lumini in bord. Vorbesc si de renumitii greierasi.

Pai masina mea troncane la orice denivelare mica, si cat am mers cu ea, am incercat pe cat posibil sa feresc orice groapa.

Iar afirmatia cum ca avem garantie, iar acest lucru rezolva totul, te contrazic. Pai atunci de ce nu reusesc cei de la service sa ne rezolve problemele, cat de nesemnificative sunt ele?????

Intradevar, 1.2 TSI este un motor nou, iar vina de a alege un astfel de motor de la debutul sau ne apartine. Totusi, cel putin in Romania este lipsa de respect fata de clienti, e foarte aiurea cand te duci in service, le semnalezi niste probleme si ei spun ca nu au ce sa faca.

Ok, daca era doar la un singur client, ar fi putut spune ca acela este mai sarit de pe fix sau prea tipicar. Insa, cand lista e mult mai mare, de ce nu se duc la producator sa le expuna problemele si sa gaseasca rezolvare??? Deci, lipsa de interes din partea lor si multi nervi din partea noastra. Pe langa faptul ca pierdem timp sa ajungem la service, cat stai acolo (sau stai fara masina), bani combustibil si par alb..

Iar faza cu: merge motorul asa din cauza combustibilului, e deja fumata. Eu bagam numai OMV Carrera 100 si Top Premium fara plumb 99+, mergea prost. De ce?? Acum incerc Premium Fara Plumb 95 si OMV Carrera 95 si merge la fel. Deci la mine pica aceasta varianta. Aaa, nu bag de la Rompetrol, de aia nu merge bine..In Romania, toata benzina este la fel, ma refer la calitate. Pana si cea de la MOL este tot de la PETROM, ei ii aprovizioneaza, va spun din sursa sigura. Daca statia o indoaie cu apa, e alta treaba.

Dar in fine, deja am vorbit prea mult si v-am plictisit. Nu pot spune ca 1.2 TSI este un motor prost. Nu, este un motor bun pt capacitatea lui (cum trage). Si urban si extra. Nu acelasi lucru il pot spune despre consum urban (bine, vorbesc de Bucuresti, unde se stie ce nebunie este).

Insa are niste hibe, (care la unii mai ghinionisti, printre care si eu) care nu isi mai gasesc odata rezolvarea.

Poate cand o sa iasa din garantie, se va schimba problema.

Poate ar fi bine daca am organiza o intalnire a celor cu motor 1.2 TSI. Macar cei care stam in Bucuresti.

Multa bafta si un weekend placut

Link către comentariu

Eu nu te contrzic, Lotta. Iti inteleg supararea si cred ca si eu as fi la fel. Am spus la un post anterior ca probleme apar la toate marcile de masini. De la cele germane pana la cele japoneze. Depinde cum ti-e norocul. Nu inseamna ca daca alegi o alta marca esti total scutit de astfel de probleme, chiar si la preturi de zeci de mii de euro. Am mai spus ca eu nu am avut probleme cu masina mea, si nici marea parte a posesorilor acestei motorizari. Faptul ca exista cativa cu probleme...eu vad asta ca pe un lucru in limita normalitatii.

Link către comentariu

Lotta - iti inteleg frustrarea, si sunt de acord cu tine... mai putin cu "In Romania, toata benzina este la fel".

Nimic mai fals, diferentele sunt uneori chiar enorme... poate am eu simturile prea dezvoltate, sau e doar placebo - dar eu ma impac cu ideea asta.

Link către comentariu

Samartean, ma refer la Petrom, OMV, MOL, Rompetrol si LUKOIL. Si aici nu am inclus benzinarii partenere. Am spus ca toata benzina este la fel, deoarece am niste prieteni care detin o benzinarie MOL (franciza) si de la ei stiu ca benzina si motorina comercializata este adusa de la Petrom. Chiar crezi ca este diferenta intre firme?? Eu nu cred ca Rompetrol are benzina mai de calitate.

Insa, nu bag mana in foc, am argumentat doar pe baza celor constatate de mine (alimentare de la diverse statii Petrom si OMV, si f rar de la Rompetrol, exclus MOL si LUKOIL, AGIP+parteneri), si pe baza celor spuse de niste persoane care sunt in bransa de vreo 10 ani si cred ca stiu toate dedesubturile.

Si e prea mult spus "frustrat". Nu sunt, chiar deloc, insa ma deranjeaza ca am platit ceva ce nu se ridica la nivelul asteptarilor. Daca primeam masina cadou, cu siguranta nici macar nu ma interesa ca mai trosneste sau ca motorul nu merge in parametrii declarati.

Modificat de Lotta
Link către comentariu

Referitor la uptate-ul de soft la aceasta motorizare, am citit undeva aici pe forum ca in urma update-ului intr-adevar a scazut putin puterea motorului, dar a scazut si consumul de carburant. Cei care ati facut acest update, poate ar fi bine sa verificati si consumul dupa. Daca este mai mic, atunci e explicabil faptul ca motorul e mai lenes. Mecanicii din retelele service care fac aceste update-uri ar trebui sa informeze clientii despre aceste modificari ale comportamentului masinii astfel incat clientul sa decida daca fac sau nu acasta operatie.

Link către comentariu

La Porsche Bucuresti Vest, unde am facut acel update, nici macar nu au vrut sa imi spuna numarul lui. De trecut in cartea de service ce sa mai vb..Asa ar fi normal, sa te informeze. Dar la noi e mai greu.

La masina mea, consumul nici nu a crescut, nici nu a scazut dupa update.

Link către comentariu

In zilele trecute, Skoda Customer Care a raspuns unei sesizari spunand ca exista o NOUA varianta de update pentru 1.2 TSI.

Dar atata timp cat unora dintre noi nu li s-a inregistrat in Carnetul Service update-ul facut (aceeasi situatie este si la Aviamotors Pantelimon - Bucuresti) si nici nu exista o rechemare oficiala, inca suntem in faza de testare. Pe banii nostri !

Pentru ca multi au trecut pe benzina CO98 pentru a minimiza problemele nerezolvate de soft-ul actual...

Modificat de DRAPAR
Link către comentariu

Pe forumuri germane citind am vazut ca si de 1.8 tsi se plangeau ca a pierdut din putere dupa un update soft. Unul din ei chiar a mers la ceva service care a verificat numarul cailor si a iesit 178 deci nu pare sa fi scazut numarul de cai si totusi puterea nu mai era acolo.

Concluzia acestora a fost ca , vw negasind inca o rezolvare la unele probleme ale motoarelor prefera sa nu le suprasolicite

pentru cine stie germana poate ajuta

http://www.octavia-forum.de/forum/viewtopic.php?f=15&t=45034

Link către comentariu

Oare scaderea de putere in urma update-ului poate sa fie softul de 1.2 TSi 85 Cp? Zic asta dat fiind faptul ca nimeni cu acel motor nu se pronunta inca la impresii/probleme!

Link către comentariu

revin cu cateva impresii dupa wk-ul trecut si cateva raspunsuri pt NICU

- pun benzina 101 ALTo de la Rompetrol(inainte am pus carrera de la OMV)

- puterea motorului a scazut si nu mi se pare. am 23.000 km cu masina si ii cunosc comportamentul.nu mai simt cand intra turbina.e ca un mpi

- consumul a scazut.daca inainte mergeam pe autostrada cu 190 km/h lejer si nu ma chinuiam sa ajung la acaesta viteza sambata aceasta pe autostrada abia am ajuns la 180km/h in vale si asta pt ca a fost autostrada suficient de lunga incat sa am timp si spatiu!!!!

- exemplu de consum:pana acum la 190 imi consuma undeva la 19,9 % la viteza maxima acum consumul e undeva la 15% dusa la 180 km/h(mai mult nu urca) :)

- eu vreau sa fac reclamatie pt o interventie neautorizata asupra masinii.au facut un update fara sa ma anunte care sunt consecintele si nu au specificat nicaieri in ce fel parametrii de functionare ai motorului au fost schimbati.(este deranjant)

-maine merg la service.probabil ma voi plimba cu un tehnician prin oras ,care va spune ca totul e ok(daca e posibil ca in 2011 sa testezi o masina la ochi)

- astept si alti nemultumiti pt o plangere mai consistenta catre opc si poate instanta daca acesti domni nu spun adevarul.

Modificat de dudu
sper ca saptamana aceasta ai venit din Germania... altfel, ai grija la exprimare ref la depasirea vitezei legale
Link către comentariu

Si eu am facut update la soft in urma problemei cu trepidatiile, si nu am observat nici o schimbare in comportamentul masinii (exceptand absenta trepidatiilor); trage la fel de bine si nu am observat variatii ale consumului nici in sus nici in jos. E posibil sa fi pus la tine un soft destinat altui motor ??? Poate au pus softul pt 1.2 TSI 85CP .... ?

Link către comentariu

Stie cineva cum putem afla ce versiune de soft avem pe masina? Am putea pune aici versiunile noastre de soft si am putea trage concluzii in legatura cu versiunile care fac probleme. Banuiesc ca in service se poate. S-ar mai putea si altfel?

Link către comentariu

Daca nu s-a inregistrat update-ul in Carnetul Service (la mine, de exemplu, nu au scris nimic dupa update), varianta de soft instalata se poate stabili doar prin diagnoza.

Link către comentariu

Bun,

am trimis astazi o plangere pe email catre skoda romania si opc si am fost sunat de cei de la skoda.

maine sunt programat la service pt diagnoza. va tin la curent iar sfatul meu este sa fiti vigilenti,mai ales cand se fac experimente pe banii vostri.

pt cei 15.000 euro m-am imprumutat,este normal sa fiu vehement cerandu-mi dreptul.(sper sa fie remediata problema:)

tinem legatura.

multumesc

Link către comentariu

• Administrator

Rog limitati-va discutia la probleme tipice acestui motor, nu greierasi, benzinarii samd

FYI: Benzina pentru TSI-uri si FSI-uri

De asemenea, va recomand si topicul colegilor posesori de Skoda si 1.2TSI: link! cu rugamintea de a nu "uni" discutiile dintre cele 2 topic-uri

Mersi

Modificat de dudu
Link către comentariu

dudu, vezi cum ai facut liniste:)

am discutat pe vw si nu pe skoda pt ca masinile au aceleasi motoare si pentru ca aceasta problema ne intereseaza pe toti. Apelez la intelegerea ta.

Atata vreme cat discutam despre 1.2 tsi si nu despre skoda sau vw nu vad nicio problema:)

multumesc pentru intelegere

Link către comentariu

dudu - exces de zel?

daca e vorba de 1.2 TSI nu inteleg de ce nu se poate discuta despre benzine. "Benzina pentru TSI-uri si FSI-uri" e mult prea general.

Si nu inteleg de ce ne trimiti la topicul Skoda 1.2TSI? Daca se deschide un topic cu probleme la directie, ne trimiti la topicul de Golf 5, sau Seat Leon?

Link către comentariu

• Administrator

Haideti sa ne intelegem...

Fiecare topic este deschis pentru a rezolva o problema. Din acest motiv am inchis de 2 ori topicul cu Probleme golf6, din aceasta cauza il voi inchide si a 3a oara pe el si alte topic-uri similare

Acest topic trateaza probleme specifice ale acestui motor, nu probleme de directie, lichid de parbriz, numar de roti sau altele. Pentru astfel de probleme, se discuta in topicurile dedicate iar daca acestea nu exista, se deschid. Din aceasta cauza v-am invitat sa rasfoiti pe cel deschis in aria Skoda pentru a vedea si parerea posesorilor de Skoda cu aceeasi motorizare

Am indicat topicul de Benzina pt TSI si FSI tocmai pentru a vedea si parerile celorlalti posesori de astfel de tehnologie tinand cont ca au aparut inaintea 1.2-ului (1.4TSI 122, 140, 160, 170) iar experienta lor poate fi folosita de catre voi.

End of discussion! ultimele 3 posturi vor fi sterse in 24h

Mersi

Modificat de dudu
Link către comentariu

mai dragilor,

revin si cu concluzia. mi-au zis ca masina nu are nimic si nu au gasit nicio eroare.(de parca ar fi trebuit sa gaseasca erori).

nu mi-au spus care este codul update-ului pt ca nu-l stiu dar mi-au spus ca acel update preincalzeste catalizatorul !!

atat

Link către comentariu

codul softului il poti afla daca faci o scanare cu VAG-COM. Si ei puteau sa ti-l zica dar au fost tarani.

In rest eu nu cred o iota din ce indruga consilierii de la reprezentante.

Numai bine.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

salut. am o intrebare pentru posesorii de 1.2 tsi pe golf . cum trage masina cu 4-5 persoane ? multumesc

Link către comentariu

comportamentul unui golf cu 4 persoane este asemanator cu comportamentul unui VW Touran 1,2tsi cu aceeasi motorizare.

e clar, nu mai e asa vioi...dar se descurca, am testat asta

Link către comentariu

ma refer la o depasire , sa zic extra urban.

Link către comentariu

depinde cu ce compari, de pe ce masina cobori, e ca intrebarea:

merge tare golful de 122 cai?

daca te dai jos din SDI cu care te-ai obisnuit, ti se pare avion, daca compari cu o fosta masina un GTI de 200cp... :(

cel mai bine sa dai o tura cu masina, gasesti un coleg, un cunoscut.

chiar daca e 1,2 ca cilindree, nu se simte acest fapt deoarece are turbo, cel putin eu o simt mai "fasneata" pe 1,2tsi 105cp fata de 1,6tdi 105cp, ambele fiind cu aceeasi cutie DSG7.

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!