Jump to content

Golf 6 - Motorizare 1.2 TSI - 105CP


manatee
 Share

Postare recomandată

Mai am o intrebare.Motoarele astea unde se asambleaza? off topic: acum cativa ani aveam probleme cu compresoarele de frigider de la danfoss.Am taiat sute de compresoare in fata unei comisii si au stabilit ca problema era din cauza unui utilaj de la o fabrica din Slovacia care era prost calibrat si modifica niste cote care duceau la blocarea mecanica a compresorului.On topic sa identificam si unde se monteaza motoarele sa nu creem panica degeaba.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • manatee

    99

  • samartean

    81

  • polotsi

    28

  • NicuT11

    24

Top Posters In This Topic

Posted Images

Master_Blaster

In cehia parca, dar nu cred ca e o idee buna sa ne taiem motorale... :))

Mai mult ca sigur or sa-ti puna saiba si ti-o resofteaza. Cati km ai? Se aude lantul de la distributie?

Uite de aici aflii despre recall-uri si alte alea:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

micuzzu_marius

mie din cate mi a spus un agent vanzari de la reprezentanta, toate motoarele pana in 1.8 litri se fabrica in cehia , cele peste in germania

iniferent ca e diesel sau benzina

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am peste 22.000.Doar la temperaturi negative am sesizat o schimbare dar cu cat isi lua ulei devenea mai silentioasa.zgomot ca al colegului cu leon-ul a avut dupa prima revizie cand nu au strans suficient filtrul si au uitat garnitura de la filtrul vechi in lacas si a obturat un orificiu.

Modificat de ymw
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt proaspat posesor de aceasta motorizare (1.2TSI) CBZB si cod cutie viteze NBW . Cred ca este foarte imporant ce fel de cutie de viteza avem pe masina. Nimeni nu a specificat ce cod are cutia de viteze de pe masina lui ca sa ne facem o idee unde sunt problemele !

Masina este o Jetta (model 2012) fabricata 22.08.2011 pe care eu am achizitionat-o in 9.03.2012. Am cu ea 1500KM.

La ridicarea masinii mi-au facut actiunea 24V9 (distatier + soft), care a fost mentionat in cartea sevice, si sunt foarte multumit de masina (nu stiu cum mergea inainte de aceasta resoftare)

Vom trai si vom vedea

Garantia masinii este de 4 ani in limita a 120000KM fara nici un cost suplimentar .

Daca apar probleme va tin la curent !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@enrico: ba, s-avem pardon: "fara cost suplimentar"? Daca nu stiai, Jetta ta era cu 300 euro mai ieftina anul trecut, cand beneficia de vestitii 2 ani de garantie. Acum, PoRo, in "marinimia" lor, dau nu 4, ci 2+2 ani de garantie (2 de la VW si 2 de la ei, in anumiti termeni si conditii), si nu gratuit, ci inclus automat in pret, fara sa te intrebe daca vrei au ba.

Decat asa gratuitati, mai bine pas...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Master_Blaster

Care e faza cu mentionatul in cartea service a actiunii de resoftare si montatul saibei? La mine nu cred ca au notat si nu prea vad rostul acolo sa fie trecute reviziile si alte alea nu ce reparatii suplimentare au facut la masina.

Ma gamdesc ca daca imi sare distributia si se f.. motorul imi bag picioarele si ii pun motor 2.0 tsi. :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sal. Asemeni userului enrico, sunt si eu de curand posesorul unei Jetta 1.2 tsi in 6 trepte. Inca de la test drive m-a surprins in mod placut aceasta motorizare, desi nu aveam mari asteptari inainte de a-l conduce. Ca prima impresie din test drive va pot spune ca desi la plecarea de pe loc m-i s-a parut putin cam molcom

(poate din cauza ca a fost prima oara cand l-am condus si nu apucasem sa ma acomodez cu el), m-a surprins apoi cat de rapid accelereaza incepand chiar cu treapta a 2-a si faptul ca nici nu mi-am dat seama cand am ajuns la 120km/h. M-a mai impresionat faptul ca la 120 km/h aveam vreo 2100 rpm in treapta a 6-a iar motorul mergea foarte relaxat si fara zgomot in habitaclu. Poate ca cei care au condus masini mult mai puternice vor spune ca exagerez cand spun ca acest motor este surpinzator de sportiv, dar va spun ca pe langa vechiul 1.4 tdi de 70CP pe care l-am avut pe un Polo, 1.2 tsi-ul m-i s-a parut racheta. Am luat masina de o zi de la dealer asa ca nu am apucat sa o conduc prea mult. Primele impresii sunt pozitive pana acum si sper ca motorul sa fie fiabil si fara probleme. As fi recunoscaotr daca cineva mi-ar putea da un consum real pt Bucuresti si alte mici trick-uri care ar trebui stiute vis a vis de aceasta motorizare (ex: ce benzina merge cel mai bine la el - eu i-am pus de 99 de la Petrom, cum trage cu aerul pornit si 4 pasageri, recomandari pt un consum rezonabil oras, etc).

Multumiri!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

un consum real pt Bucuresti - in jur de 8 daca e liber, mai spre 9-10 cu cat e mai aglomerat

ce benzina merge cel mai bine - am folosit doar Carerra/MaxxMotion 100 fara probleme, am inteles ca merge si cu 95...

cum trage cu aerul pornit si 4 pasageri - decent, se simte diferenta, dar tot decent

recomandari pt un consum rezonabil oras - urmeaza indicatiile computerului! Eu merg 1-3.000rpm, 2-2.500rpm, 3-2.000rpm si ai deja 80Km/h, poti sa dai 6 si sa stai linistit :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Legat de cifra octanica a benzinei, eu am gasit undeva in cartea tehnica a masinii faptul ca cifra octanica nu afecteaza performantele motorului (1,2 TSI). Asta inseamna ca la fel merge si cu CO95 si cu CO mai mare. Acest lucru l-am constatat si eu. Nu simt nici o diferenta intre benzine, cu conditia sa fie curate. N-as putea sa va spun exact unde in cartea tehnica, pentru ca e la garaj si ar trebui sa o iau din nou la mana, dar am retinut asta pentru ca mi s-a parut important. Stiu ca suna putin ciudat, dar asta e! Eu personal folosesc benzina de la OMV si in aproape doi ani nu avut nici o problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Master_Blaster

1.2tsi e un benzinar turbo asa ca desi da puterea de jos tot tre sa-i dai ture ca sa mearga, dca vrei sa se miste bine 5500-6000 in primele 2 trepte e chiar fun.

La benzina eu pun numai 95 si prefer petrom. Daca pun de 99-100 e buna petru dino ca sa iasa mai multi caluti. :P

Consum dupa trafic si cat te tine sa mergi de incet dar chiar si in blana e f f f greu sa treci de 11-12.

Iar de tras depinde cu ce esti obisnuit ca sa ai cu ce o compari eu compar cu benzinare de 1.6 si da trage mai bine decat alea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am 2500 rpm la 122 km/h pe bord . Ceea ce corespunde cam lui 117 km/h viteza reala. , asta, avand anvelope cu circumferinta de 1894 mm.

O jetta cu anvelopele de 205/55 R16 , are circumferinta 1985 mm , deci va avea cam 122 km/h la 2500 rpm.

Deci pe bord, ar trebui sa aiba cam 2500 rpm la 127 km/h. Am specificat asta fiindca en3rgy a spus ca ar avea cam 2100 rpm la 120, ceea ce mi s-a parut exagerat de mica turatia.

Jetta la 120 ar trebui sa aiba cam 2400 rpm.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Master_Blaster

Tu ai polo noi avem Golf nu cred ca e ok sa le compari rapoartele in cutie nu sunt identice.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

NicuT11, ai garantia ca 95-ul de la pompa e chiar 95? Benzinele difera la noi enoooorm intre ele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa cum am mai spus, alimentez numai de la OMV si pana acum n-am avut probleme . Masina merge OK.

Modificat de NicuT11
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sal! In primul rand vreau sa multumesc userului Rave pt raspunsuri. Astazi am facut primii 20 de km prin oras cu noua ''buburuza'' printr-un trafic ''monumental'' de vineri seara prin Buc (adica pe oriunde te-au duce e blocat iar prin oras se merge bara la bara). Consumul mediu afisat de CB a fost de 14%, dar presupun ca este oarecum normal in conditiile de trafic date (cam 80% din distanta am parcurs-o in treapta a 1-a si a 2-a, media vitezei afisate de CB fiind de 7 km/h). Era fun ca intre 2 semafoare pietonii de pe trotuar ne depaseau lejer. Astept cu nerabdare sa fac un drum mai lung in afara orasului, eventual pe autostrada. Presupun ca la o viteza de 120km/h in treapta a 6-a, mentinuta constant de tempomat, consumul va scadea spre 5% (asa sper eu :)). Desi nu am apucat sa conduc prea mult aceasta motorizare, pana acum mi-a lasat o impresie buna....e silentios si destul de ''fasnet''. In postul anterior am uitat sa intreb daca, in ceea ce priveste motorul 1.2 tsi, trebuie sa il exploatezi mai ponderat in primii km. Asa ca intrebarile mele ar fi: Trebuie sa nu depasesti o anumita viteza la inceput? Dupa cati km il poti exploata in regim normal? Exista vreo turatie maxima care nu trebuie depasita la inceput? Orice alte recomandari sunt binevenite....

Multumiri!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

vreau sa multumesc userului Rave pt raspunsuri.

:icon_thumleft:

E normal consumul, mai ales ca e motorul nou. O sa tot scada in timp ce aduni kilometrii si se va stabiliza cam dupa 10.000Km.

Pe drumuri externe eu nu am vazut consum mai mic de 5.4 - 5.5 si asta la mers relativ linistit dar eu nu sunt chiar un exemplu de mers la consum...

Scrie in carte cum trebuie sa mergi cu masina in "rodaj", parca primii 3.000 de Km scrie in carte(eu am mers asa 5.000Km). In principiu, sa nu sari de 2 treimi din turatia motorului si de 2 treimi din viteza maxima constructiva. Asta inseamna nu peste 4.000 rpm si nu peste 120-130 Km/h.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Numa-ncet ca nu e diesel. La 120 mai degraba o sa scoti un 5.8, la 90 5.5-5.6. 5% numai daca mergi la vale sau ii crezi pe toti vecinii care se jura ca trec pe la pompa doar de sarbatorile legale ca in rest le ajunge benzina. Zilele astea mi se jura cineva ca scoate 3% cu un benzinar mic. Ha ha.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca e relevant pentru cineva, a mea, la 130 km/h are 2.600 rpm.

post-16418-0-20727600-1334993685_thumb.j

si, din cate vad, esti intr-a 7-a....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sal, Am deja 70 km parcursi cu noua buburuza 1.2 tsi, toti numai prin oras. Surpriza la consumul mediu afisat de CB in conditii de trafic mai lejer de weekend...la un drum scurt facut sambata mi-a afisat 8.3% iar la un drum de vreo 15 km facut azi, 7.4%. Precizez ca am inceract sa tin cont si de recomandarile afisate pe display de schimbare a treptelor. Mi-a mai revenit zambetul dupa un consum de 14% vineri seara.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am un consum relevant, pe segment de drum dus intors, in aceeasi zi, deci se anuleaza vantul. La dus am avut 5,1 consum iar la intoarcere 5,7 . Consumul 2 a fost de fix 5,3.

Jumatate sosea cu mers 110 pe cruise - Jumatate autostrada la 120 si putin bucuresti liber, care nu a influentat consumul in sus sau in jos. as spune ca la 120 pe cruise, consumul tinde spre 6%. la 100 ar fi 5% iar la 75-80 e 4%.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dupa aproape 7.500 km, 90% dintre ei facuti in oras, consumul meu s-a stabilizat pe undeva in jurul valorii de 7 litri. Cred ca e ok :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Wow este un consum foarte bun de oras. Circuli la ore mai libere si e DSG masina?:P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!