Jump to content

Probleme caracteristice

mRcosmin
 Share

Postare recomandată

Franele de pe CC chiar sunt sub-dimensionate! Personal, nu am sesizat pedala întărită sau acționarea prematura a ABS-ului, dar, la inceput, am fost si eu uimit de tendința de a nu frana a masinii... Dupa upgrade-ul la frane a disparut aceea senzație ca nu se oprește masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In orice caz si mie mi se pare ca trebuie sa apas sanatos sa ma opresc, desi intarire nu am simtit. Chiar foarte moale. Ce frane ti-ai pus?

Link către comentariu

Eu nu am aceasta "problema", masina franeaza chiar foarte bine, abs-ul a intrat insistent doar cand am circulat pe gheata, mazga, in rest e ok.

Link către comentariu

Poate r-line are frane mai bune?

Nu stiu daca franele sunt subdimensionate, poate e doar o treaba de configuratie (servo, pompa, cursa pedala) care da o senzatie ciudata. Cum am zis, la inceput de cursa par foarte sensibile si competente, dar apoi efectul de franara ramana in urma cu forta / cursa de apasare. Sau cel putin asa mi se pare mie.

Modificat de bartro
Link către comentariu

Nu are treaba r-line-ul :) Totusi poate ne zice cineva daca e diferenta la frane intre 2.0 tdi de 140 si cel de 170

Link către comentariu

Nu sunt diferente intre franele de pe nicio motorizare pusa pe CC, exceptand motorizarea de 3,6l. Toate au kit de frane fata cu discuri ventilate de 312mm cu discuri pline de 286 pe spate. Pompa de ABS difera doar daca masina are PLA fata de cele doar cu senzori de parcare.

Legat de senzatie, exact cum a spus si sahara, mi se parea ca masina nu franeaza destul cand calcam pedala finut si ma forta sa apas tare, lucru care avea un raspuns foarte dur si ma dadea in nas... Parerea mea este ca sistemului de franare ii lipseste modularitatea franei. Faptul ca este luat de pe Golf, care este o masina mult mai usoara, poate avea ceva legatura cu asta! :))

Eu am optat pentru upgrade-ul la kitul de frane fata de pe motorizarea de 3,6l, acelasi kit de frana ca pe R32, R, Cupra R, S3. Upgrade-ul costa in jur de 500 euro si merita pe deplin! 

Modificat de lambda_dryver
Link către comentariu

Si cam cat te.a ajuns daca mai stii?

Link către comentariu

Nu are treaba r-line-ul :) Totusi poate ne zice cineva daca e diferenta la frane intre 2.0 tdi de 140 si cel de 170

Eu am 2.0tsi, 200cp sau cat o fi.

Poate merita si un experiment cu placute de frana mai de doamne-ajute.

Modificat de bartro
Link către comentariu

Am editat postul de mai sus sa reflecte si cat costa upgrade-ul de frane. Totusi, suntem in thread-ul de Probleme Caracteristice si facem offtopic, deci ori trecem in topic-ul de Tuning CC, ori pe cel din Aria Tehnica, legat fix de upgrade-ul kitului de frane la 2.0 TDi/TSi pentru a pastra o logica si o ordine in topic-uri. Multumesc! :D

Link către comentariu

Se pare ca franarea este o problema sau cel putin o nemultumire caracteristica.

Sau pe acest topic doar se plange si nu se ofere solutii? :)

Link către comentariu

La mine e ok franarea. Chiar am facut o proba cu cineva in masina si a zis ca e super franarea. Era umed afara , cam 3 grade si chiar am ramas placut surprins de cum prinde. Si in legatura cu intarirea pedalei foarte tare..nu mi se pare ca se intareste asa exagerat. Fata de opelul corsa dinainte , da..mi se pare mai dura pedala , dar mi se pare ca franeaza excelent.

Link către comentariu

Asta cu franele nu am sesizat-o decat iarna cand e necuratat pe jos, deci tind sa cred ca e problema de aderenta, cauciucuri, etc. Eu cred ca daca vorbim de condus normal prin oras constient ca esti intr-o masina de 4.8 metrii si 1.5 tone nu sunt problema franele.

Link către comentariu

Eu am avut probleme cand m-am suit in alte masini, ca era sa-i lovesc pe cei din fata :-)

Link către comentariu

Si mie mi se par cel putin ciudate franele la CC.

La viteze mici prinde bine, poate prea bine. La viteza mare parca nu e eficienta. Aveam impresia ca nu mai am frana, pedala la maxim, tare, dar masina nu incetinea cum imi imaginam eu ca ar fi trebuit. Senzatie majora la 180 pe ora. :(

Sau poate avem prea mari asteptari de la un VW.

Link către comentariu

Sau poate viteza prea mare :D

Link către comentariu

Insecte in interiorul stop-urilor si in interiorul luminilor din plafon a mai vazut cineva? Cum mama lor or fi ajuns acolo?

Link către comentariu

In stopuri si eu am...daca a mai avut cineva poate ne impartaseste si noua cum le-a scos sau cum a facut ca sa nu mai intre :)

Link către comentariu

Am si eu vreo 2-3 insecte prin stopuri... Banuiesc ca au intrat pe langa soclurile de la becuri. Sunt cam greu de scos... Eu ma gandeam sa atașez un furtun semi-flexibil la un aspirator d-ala micuț, de mana, dar trebuie scoase becurile cu tot cu socluri ca sa ai acces limitat in stopuri si e mai mare bătaia de cap :))...

Link către comentariu

In luminile de la plafon si eu am

Link către comentariu

Pai in cazul asta... Sunt linistit. Credeam ca doar eu am asa ceva :)

Link către comentariu

Eu am avut o musca intr-un stop. Am detasat soclul cu becuri. am desfacut cele 3 piulie, am dat stopul jos de pe caroserie si l-am scuturat pana a cazut musca :D ... deocamdata n-am mai gasit alte zburatoare

Link către comentariu

Salutare, am citit manualul in limba romana a passat-ului cc si am vazut ca la sectiunea FRONT ASSIST se poate seta activarea sau sezactiarea tonului de avertisment.

Eu tin activat sistemul FRONT ASSIST dar desi apare icoana verde pe bord nu imi dau seama daca si functioneaza.

Imi puteti spune cum imi pot da seama pentru ca sunet nu am auzit niciodata, in schimb o singura daca mi-a aparut un semn in forma de V intors (^) mare pe display si a franat putin masina singura.Asta fara sa am ACC activat.

Banuiesc ca front assistul este total separat de ACC,acela functioneaza fara probleme.

Si a doua problema spuneti-mi va rog la leaving home cand este noapte se aprin luminile din interiorul masinii si farurile faza scurta cand deschid masina.

La coming home in schimb , cand scot cheia din contact imi raman aprinse luminile din interior si luminile de sub oglinzi iar cand inchid masina se inchid toate,nu ramane nimic aprins.

Nu ar fi trebuit sa ramana ceva aprins.As dori daca se poate ca atunci cand inchid masina sa-mi ramana faza scurta aprinsa.

Multumesc

Link către comentariu

Asa era la mine, era drzactivat din vcds. Acuma ramane faza scurta activata.

Link către comentariu

eu am un vcds clona mai vechi.il folosea fratemiu pe un audi A6 prin 2010(versiunea 704.1).Crezi ca pot rezolva cu el sa activez optiunea?imi poti spune te rog exact unde gasesc aceasta optiunea.Nu prea am folosit interfata.

Multumesc

Link către comentariu

La Coming Home este necesar sa dai un flash inainte sa te dai jos din masina ca sa ramana farurile aprinse pentru intervalul de timp setat de tine din BC. Optiunea asta poate fi modificata prin vcds sa se aprindă intotdeauna.

Legat de Front Assist, acesta este complet separat de ACC si functioneaza atata timp cat este activat din BC si iconița verde este aprinsa in bord. De testat, cam greu sa testezi fara riscuri: trebuie sa vii destul de tare inspre masina din fata ta, care sa se deplaseze mult mai incet pentru a vedea daca te avertizează/franeaza Front Assist-ul. Avertizarea este printr-un BIP continuu asemanator cu cel de nepurtarea centurii + un mesaj scris cu rosu pe BC. Dupa intervenția Front Assist-ului (avertizare sau frana) iconița verde din bord clipește de cateva ori.

Personal, eu zic ca functioneaza si nu cauta sa-l testezi :)). La mine-n BC, nu am optiune sa setez tonul de avertizare de la Front Assist. Pot doar sa-l activez/dezactivez.

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!