Jump to content

RETROFIT: Instrument Cluster BC MaxiDOT

Riddler
 Share

Postare recomandată

am schimbat vechiul meu can cu altul de pe un passat din 2009,3C0907530L

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate ajuta ce au zis si altii:

try this 

--- Reading the Old Cluster ---

With the OLD Instrument Cluster in the vehicle, write down the current mileage.

(Some Volkswagens only, if you are working on an Audi or a VW where CAN Gateway is not available, skip to step 3)
[select] 
[Display] (Less Common Modules) 
[19 - CAN Gateway]
Write down the 5 digit number from the "Soft. Coding" field, make note that is the CAN coding.
[Close Controller, Go Back - 06]

[select] 
[17 - Instruments]
Write down the 5 digit number from the "Soft. Coding" field, make note that is the Instrument Cluster coding.

--- Recoding the New Cluster ---

Install the NEW Instrument Cluster in the vehicle.

(Some Volkswagens only, if you are working on an Audi or a VW where CAN Gateway is not available, skip to step 6)
[select] 
[Display] (Less Common Modules) 
[19 - CAN Gateway]
[Recode - 07]
Enter the 5 digit number that you wrote down as the CAN coding.
[Do It!]

[select] 
[17 - Instruments]
[Recode - 07]
Enter the 5 digit number that you wrote down as the Instrument Cluster coding.
[Do It!]

--- Entering the Mileage in the New Cluster ---

If you are live in a market where the odometer reading is in miles, you should change to km before entering the mileage. To do this, consult the Factory Repair Manual for your vehicle. Here is an example:

[select] 
[17 - Instruments]
[Recode - 07]
Enter the 5 digit number that you wrote down as the Instrument Cluster coding.
[Do It!]

Confirm that the odometer in the car now shows kilometers, not miles.

[Login - 11]
Enter a value of 13861 (May not be required on all clusters)
[Do It!]

[Adaptation - 10]
Enter "channel number" 09 to select channel
Put in the number of km divided by 10. Example: If old cluster had 50,357 km, put in 5036.
[Test]
Observe the Instrument Cluster and make sure the mileage displayed is correct. Once you save this value, you will be unable to change the mileage EVER!
[save]

If you are live in a market where the odometer reading is in miles, you should now change back to miles. To do this, consult the Factory Repair Manual for your vehicle. Here is an example:

[select] 
[17 - Instruments]
[Recode - 07]
Change the 3rd digit from a "3" (Canada) to a "2" (US)
[Do It!]

Confirm that the odometer in the car now shows miles, not kilometers. Make sure that the mileage reading is correct.

Link către comentariu

F l o r i n

Humerg - nu are tata nicio legatura, ce ai postat tu se refera la platformele mai vechi... pana in 2005.

va salut!am schimbat ceasurile din bord cu altele maxidot pe rosu de pe un passat din 2008.puteti sa-mi spuneti ce setari ar trebui sa fac din interfata(vas 5054a v.19)sa-mi functioneze meniul de confort.precizez ca am pe masina maneta de bc.iar masina donatoare avea volan cu comenzi si cruise control.pe care o sa le schimb,nu am inca airbagul pt 3 spite,cablu de airbag si comenzi

Florin - posteaza codul ceasurilor care le-ai pus pe masina...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Va salut!scuze ca raspund asa tarziu.codul este:3C0920971E

Link către comentariu

F l o r i n

care le-ai pus.... nu care le-ai avut.

3C0920971E este cluster minidot rosu-albastru.......

Link către comentariu

Este clusterul pe care l-am montat nou,minidot am avut inainte.are displayeul mare.

3c0920971E,kombiinstrument vd1,002 1216,coding 7405

Link către comentariu

F l o r i n

corect... mea culpa.... e maxidot, rosu-albastru, de Anglia - in mile....

fa o scanare completa a masinii, sa vedem ce ai pe ea.

Link către comentariu

Da,e de Anglia .ai putea sa ma ajuti si cu codari le pt modulul de sub volan.am unul care l-am luat de pe aceeasi masina cu can gateway,cluster.am tot citit pe forum de aceste modificari,m-am apucat sa le fac si pe masina mea,dar m-am blocat.Promit sa fac o mare cinste

Link către comentariu

F l o r i n

Nu-ti bate capul.... te ajut cu mare placere, important e sa imi spui ce vrei sa faci. Mai ok ma suni maine si facem impreune, on line.... :lol:

Link către comentariu

Ok,multumesc mult.daca s-ar putea pe sambata sa facem online.lucrez pana seara trz.sambata sunt liber

Link către comentariu

[attachment=377557:hardcopy_25052013_180614.jp

Modificat de florin2166
Link către comentariu

• 2 months later...

Salut ce vreau sa va intreb merge sa pun in locu clusterului care il am este immo 2 pentru ca are imobilizatoru in cadranul turometrului si am minidot pe el . Deci ar merge sa pun un cluster immo 3 maxidot sau minidot bineinteles cu adaptare cu tot ce trebuie ar merge ?  

Link către comentariu

• 3 months later...

Salut,

am facut si eu retrofit  cu instrument cluster color, am un Passat CC.

CC- ul meu e produs la sfirsitul lui 2008 avind i.c. alb pe fundal negru. Am gasit un Instrument Cluster color la dezmembrari de pe un vw cc Cod: 3C8920  880N   SW 0505 HW HO4 WD1  PRODUS  IN 07.03.2012. l-am montat, din pct de vedere afisaj functiona totul si se vedea excelent, imi lipsea meniul de Comfort: reglarea de oglinzi ambele in acelas timp, sa coboare oglinda din dreapta in jos cind esti in pozitia de mers inapoi, cind misti semnalizatorul sa clipeasca semnalizarea de trei ori, si de la meniul de lights and vizion imi lipsea tot de lights coming home ,leving home, foot lights, warning door ligths, aveam doar travel lights care nustiu pentru ce e.

Cind incercam sa ma leg cu vcds-ul 12.120 nu intra in nici un calculator al masinii, nu vedea nici o optiune a masinii.

Am comandat si Can Bus Gateway-ul  Cod: 7N0 907 530AA   HW:7N0 907 530G     S1632  HH41  Made By Continental in 17.04.2012, l-am montat  lam recodat cu vcds-ul si imi vedea calculatoarele masinii mai putin ACC-ul (tempomatul)  ami raminea cu eroare pe tempomat.

Are cineva idee ce as mai putea face? va rog ajutati-ma.

Link către comentariu

Ce eroare ai pe cruise control? E codat corespunzator? Ai numai cruise control sau ACC?

Link către comentariu

Nu o sa ii dai de cap din simplul motiv ca tu ai pe masina centrala electrica iar bordul nou stie de BCM! Cu alte cuvinte: cele doua componente nu vorbesc aceeasi limba si nu se inteleg.

Link către comentariu

Am ACC, nu-l vedea deloc, nu putea sa intre in acc deloc din vcds si pe bord imi aparea acc error...

Ce este bcm ? Nu- mi pot modifica centrala electrica?

Dar din pcd de vedere functional I.C. -ul nou cu gatewayul vechi de pe masina mergea si acc -ul totul mergea perfect inafara de meniul confort, lights and vizion, nu-mi mai aparea in bord martorul cind aveam activa lumina de zii, si nu-mi mai aparea pe afisaj scrisul cind apasam pe butonul de presiune pneuri...

Erorile sunt ca nu-mi vede nimic ca si optiuni ale masinii pe vcds nu se impaca cu calculatoarele sau ceva....

Modificat de alexpva
Link către comentariu

Gatewayul vechi de pe masina era cel cu cod: 3C0 907 530 J    HW: 3C0 907 951      S0152   HH13    este produs de Temic in 13.09.08 (cu care mergea si ACC - ul cind am montat IC-ul Premium).

Gatewayul nou care l-am montat dupa este cel cu cod: 7N0 907 530AA   HW:7N0 907 530G     S1632   HH41  este produs de  Continental in 17.04.2012 ( cu care nu merge ACC-UL).

Ar putea fii din cauza ca sunt diferite ca si cod de produs ?? si  diferite ca si producator??  si ar trebui sa caut unul care incepe tot cu 3C0 907 530 si sa fie mai nou ca productie ??

Multumesc.

Link către comentariu

Nu o sa ii dai de cap din simplul motiv ca tu ai pe masina centrala electrica iar bordul nou stie de BCM! Cu alte cuvinte: cele doua componente nu vorbesc aceeasi limba si nu se inteleg.

Gatewayul vechi de pe masina era cel cu cod: 3C0 907 530 J    HW: 3C0 907 951      S0152   HH13    este produs de Temic in 13.09.08 (cu care mergea si ACC - ul cind am montat IC-ul Premium).

Gatewayul nou care l-am montat dupa este cel cu cod: 7N0 907 530AA   HW:7N0 907 530G     S1632   HH41  este produs de  Continental in 17.04.2012 ( cu care nu merge ACC-UL).

Ar putea fii din cauza ca sunt diferite ca si cod de produs ?? si  diferite ca si producator??  si ar trebui sa caut unul care incepe tot cu 3C0 907 530 si sa fie mai nou ca productie ??

Multumesc.

Nu ajuta.... Dany ti-a raspuns deja - cauta ceasuri pentru Passat CC si nu pentru CC  - o sa iti mearga totul ok.

Link către comentariu

M-as lipsi de meniul comfort si Lights and Vizion la cum arata  I.C.- ul Premium....  l-as folosi si asa numa sa se intelega cu masina cind pun vag-ul pe el...

Link către comentariu

Nu ai ce sa ii faci. Ori ramai asa ori cauti alte ceasuri, de pe o masina echipata cu centrala electrica (cam pana in 2010 s-a mers pe varianta de centrala) si nu cu BCM!

centrala electrica              bcm

post-6376-0-14119500-1384160539_thumb.jp vs post-6376-0-62980600-1384160533_thumb.jp

Modificat de D@ny
Link către comentariu

ce varianta de CAN ai tu pe masina ? Pui un can gateway mai nou, dar tot de Passat B6 - Passat CC - si o sa iti mearga comunicatia cu VCDS-ul.

setarile le vei face cu VCDS-ul, pe modulul confort, centrala electrica... si nu pe ceasuri - asta daca te gandesti pentru asta, sa ai comunicatia cu VCDS-ul.

Link către comentariu

Intr-adevar am centrala electrica, am umblat la ea cind mi-am instalat Foot light- ul...

tot o sa mai incerc sa caut un gateway cu 3C0 907 530 sa-l codez, sa vad cum reactioneaza vcd-sul, mi-e greu sa renunt :((

Link către comentariu

ca sa mearga toate meniurile iti trebuie cu codul 3c8 920 880 g maxim cu terminatia gx

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!